• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2015. gada 29. oktobra likums "Grozījumi Krimināllikumā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.11.2015., Nr. 227 https://www.vestnesis.lv/op/2015/227.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likums

Grozījumi likumā "Par atjaunotā Latvijas Republikas 1937.gada Civillikuma ģimenes tiesību daļas spēkā stāšanās laiku un kārtību"

Vēl šajā numurā

19.11.2015., Nr. 227

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 29.10.2015.

OP numurs: 2015/227.4

2015/227.4
RĪKI

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Krimināllikumā

Izdarīt Krimināllikumā (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1998, 15.nr.; 2000, 12., 13.nr.; 2001, 15.nr.; 2002, 11., 16., 22., 23.nr.; 2003, 10., 15.nr.; 2004, 2., 3., 4., 6., 11., 12., 13.nr.; 2005, 2., 11., 12., 13., 20., 21.nr.; 2006, 1., 7., 22.nr.; 2007, 3., 15.nr.; 2008, 3., 24.nr.; 2009, 13., 15., 21.nr.; Latvijas Vēstnesis, 2009, 193.nr.; 2010, 178., 199.nr.; 2011, 99., 117., 148., 199.nr.; 2012, 202.nr.; 2013, 61.nr.; 2014, 66., 70., 105., 204., 214.nr.; 2015, 11., 34.nr.) šādus grozījumus:

1. 41.pantā:

aizstāt otrās daļas 2.punktā vārdus "simt piecdesmit" ar vārdu "tūkstoš";

aizstāt otrās daļas 3.punktā vārdu "divsimt" ar vārdu "divu tūkstošu";

aizstāt 2.daļā vārdus "divsimt vienas līdz četrsimt" ar vārdiem "trīssimt līdz desmit tūkstošu".

2. Papildināt 62.panta otro daļu ar teikumu šādā redakcijā:

"Jautājumu par to, vai notiesātais ir izvairījies no soda izciešanas, izlemj tiesa."

3. 70.6 pantā:

izteikt pirmo daļu šādā redakcijā:

"(1) Naudas piedziņa ir naudas summa, ko tiesa vai prokurors uzliek samaksāt valsts labā 30 dienu laikā šajā pantā noteiktajā apmērā.";

papildināt pantu ar 1.1 un 1.daļu šādā redakcijā:

"(11) Naudas piedziņa atbilstoši noziedzīgā nodarījuma kaitīgumam un juridiskās personas mantiskajam stāvoklim nosakāma:

1) par kriminālpārkāpumu — piecu līdz desmit tūkstošu Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā;

2) par mazāk smagu noziegumu — desmit līdz piecdesmit tūkstošu Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā;

3) par smagu noziegumu — divdesmit līdz septiņdesmit piecu tūkstošu Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā;

4) par sevišķi smagu noziegumu — trīsdesmit līdz simt tūkstošu Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgu apmērā.

(12) Nolēmuma taisīšanas brīdī naudas piedziņas summu nolēmumā norāda Latvijas Republikas naudas vienībās. Prokurors priekšrakstā par piespiedu ietekmēšanas līdzekli var piemērot ne vairāk kā pusi no šajā pantā paredzētā maksimālā naudas piedziņas apmēra, ievērojot Latvijas Republikā noteikto minimālo mēnešalgas apmēru brīdī, kad minētais priekšraksts sastādīts."

4. Papildināt 70.8 pantu ar trešo, ceturto, piekto, sesto un septīto daļu šādā redakcijā:

"(3) Ja juridiskajai personai saskaņā ar šā likuma 70.panta otro daļu ir piemēroti vairāki piespiedu ietekmēšanas līdzekļi, tad katrs no tiem tiek izpildīts patstāvīgi.

(4) Krimināllietā par vairākiem patstāvīgiem noziedzīgiem nodarījumiem tiesa, taisot spriedumu, vai prokurors, sastādot priekšrakstu par piespiedu ietekmēšanas līdzekli, juridiskajai personai nosaka piespiedu ietekmēšanas līdzekli atsevišķi par katru noziedzīgo nodarījumu. Šādā gadījumā galīgais piemērojamo piespiedu ietekmēšanas līdzekļu kopums nosakāms pēc noziedzīgu nodarījumu kopības šādā kārtībā:

1) ietverot vieglāko naudas piedziņu smagākajā vai arī pilnīgi vai daļēji tās saskaitot;

2) tiesību ierobežojumus pilnīgi saskaitot;

3) mantas konfiskācijas pilnīgi saskaitot.

(5) Ja juridiskā persona pēc tam, kad spriedums vai prokurora priekšraksts par piespiedu ietekmēšanas līdzekli stājies spēkā, bet pirms pilnīgas piespiedu ietekmēšanas līdzekļa izpildes ir iesaistīta jaunā kriminālprocesā par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu, tiesa jaunajā spriedumā noteiktajam piespiedu ietekmēšanas līdzeklim pievieno piespiedu ietekmēšanas līdzekli, kas nav izpildīts pēc iepriekšējā sprieduma vai prokurora priekšraksta par piespiedu ietekmēšanas līdzekli, šādā kārtībā:

1) naudas piedziņas pilnīgi vai daļēji saskaitot;

2) tiesību ierobežojumus pilnīgi saskaitot;

3) mantas konfiskācijas pilnīgi saskaitot.

(6) Ja piemērota likvidācija, tad šā panta ceturtajā un piektajā daļā minētajos gadījumos citi piespiedu ietekmēšanas līdzekļi tiek ietverti likvidācijā.

(7) Šā panta ceturtajā un piektajā daļā minētajos gadījumos kopējais piespiedu ietekmēšanas līdzekļa apmērs vai laiks drīkst pārsniegt maksimālo piespiedu ietekmēšanas līdzekļa apmēru vai laiku, kāds paredzēts par smagāko no izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, bet ne vairāk kā par pusi no maksimālā piespiedu ietekmēšanas līdzekļa apmēra vai laika, kāds paredzēts par smagāko no izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem. Prokurors, sastādot priekšrakstu par piespiedu ietekmēšanas līdzekli, kopējo piespiedu ietekmēšanas līdzekļa apmēru vai laiku nedrīkst noteikt lielāku par maksimālo piespiedu ietekmēšanas līdzekļa apmēru vai laiku, kāds paredzēts par smagāko no izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem."

5. 84.pantā:

izslēgt otrās daļas dispozīcijā vārdus "ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarījusi valsts amatpersona, vai";

papildināt pantu ar trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Par šā panta otrajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja to izdarījusi valsts amatpersona, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem."

6. Papildināt 101.panta otrās daļas dispozīciju pēc vārda "videi" ar vārdiem "cilvēku veselībai".

7. Aizstāt 103.panta otrās daļas dispozīcijā vārdu "iedzīvotāju" ar vārdu "cilvēku".

8. 109.pantā:

izslēgt trešās daļas dispozīcijā vārdus "vai ja tās izdarījusi organizēta grupa";

papildināt pantu ar ceturto daļu šādā redakcijā:

"(4) Par patvaļīgu koku ciršanu, iznīcināšanu vai bojāšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem."

9. Papildināt 166.panta pirmās daļas dispozīciju pēc vārdiem "aprites noteikumu pārkāpšanu" ar vārdiem "ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai".

10. Izteikt 168.panta dispozīciju šādā redakcijā:

"Par izvairīšanos no tiesas vai bāriņtiesas nolēmuma, kas izriet no aizgādības, aprūpes vai saskarsmes tiesībām ar bērnu, kā arī tiesas nolēmuma, kas paredz bērna nogādāšanu atpakaļ uz valsti, kurā ir viņa dzīvesvieta, izpildes vai ļaunprātīgu šāda nolēmuma nepildīšanu, vai ļaunprātīgu šāda nolēmuma izpildes kavēšanu —".

11. Izslēgt 168.1 panta nosaukumā un dispozīcijā vārdu "pagaidu".

12. Izslēgt 170.panta dispozīcijā vārdu "ļaunprātīgu".

13. 182.pantā:

aizstāt pirmās daļas dispozīcijā vārdus "ar to radīts ievērojams mantisks zaudējums" ar vārdiem "tas izdarīts ievērojamā apmērā";

izslēgt otrās daļas dispozīcijā vārdus "vai ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās".

14. Aizstāt 185.panta otrās daļas dispozīcijā vārdus "nodarījusi lielu materiālu zaudējumu" ar vārdiem "izdarīta lielā apmērā".

15. Aizstāt 190.panta pirmās daļas dispozīcijā vārdus "ar to radīts būtisks kaitējums" ar vārdiem "tā izdarīta ievērojamā apmērā".

16. Aizstāt 191.panta pirmās daļas dispozīcijā vārdus "ar to radīts būtisks kaitējums" ar vārdiem "tā izdarīta ievērojamā apmērā".

17. Aizstāt 193.panta pirmās daļas dispozīcijā vārdus "ar to radīts būtisks kaitējums" ar vārdiem "tās izdarītas ievērojamā apmērā".

18. Papildināt 206.panta pirmās daļas dispozīciju pēc vārda "izplatīšanu" ar vārdiem "ja tā izdarīta ievērojamā apmērā vai".

19. Aizstāt 207.panta otrās daļas dispozīcijā vārdus "ar tādu uzņēmējdarbību vai darbības turpināšanu radīts būtisks kaitējums" ar vārdiem "tāda uzņēmējdarbība vai darbības turpināšana izdarīta ievērojamā apmērā vai ja tā radījusi būtisku kaitējumu".

20. Aizstāt 220.panta pirmās daļas dispozīcijā vārdus "ar to radīts būtisks kaitējums" ar vārdiem "tā izdarīta ievērojamā apmērā".

21. Aizstāt 221.panta pirmās daļas dispozīcijā vārdus "rezultātā radīts būtisks kaitējums" ar vārdiem "izdarīta ievērojamā apmērā".

22. 221.pantā:

aizstāt pirmās daļas dispozīcijā vārdus "ar to radīts būtisks kaitējums" ar vārdiem "tā izdarīta ievērojamā apmērā";

izteikt otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.";

papildināt pantu ar trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas."

23. 233.pantā:

izteikt panta nosaukumu un pirmās daļas dispozīciju šādā redakcijā:

"233.pants. Šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu, šaujamieroču munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu neatļauta izgatavošana, remontēšana, iegādāšanās, glabāšana, nēsāšana, pārvadāšana, pārsūtīšana, realizēšana un realizēšanas noteikumu pārkāpšana

(1) Par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises realizēšanu personai, kurai nav attiecīgas atļaujas vai speciālas atļaujas (licences), ja to izdarījusi persona, kurai ir attiecīga realizēšanas atļauja vai speciāla atļauja (licence), —";

papildināt otrās daļas dispozīciju pēc vārdiem "Par šaujamieroča" ar vārdiem "šaujamieroča būtisko sastāvdaļu".

24. 234.pantā:

aizstāt otrās daļas dispozīcijā vārdus "ievērojams mantisks zaudējums vai izraisītas smagas sekas" ar vārdiem "būtisks kaitējums";

aizstāt otrās daļas sankcijā vārdu "pieciem" ar vārdu "trim";

papildināt pantu ar trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Par gāzes pistoles (revolvera) pielietošanas vai izmantošanas nosacījumu vai kārtības pārkāpšanu, ja ar to izraisītas smagas sekas, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu."

25. 235.pantā:

papildināt panta nosaukumu pēc vārdiem "par šaujamieroča" ar vārdiem "šaujamieroča būtisko sastāvdaļu";

papildināt dispozīciju pēc vārda "šaujamieroci" ar vārdiem "šaujamieroča būtisko sastāvdaļu".

26. Izteikt 236.panta nosaukumu un pirmās daļas dispozīciju šādā redakcijā:

"236.pants. Šaujamieroču, šaujamieroču būtisko sastāvdaļu, šaujamieroču munīcijas, lielas enerģijas pneimatisko ieroču, sprāgstvielu un spridzināšanas ietaišu glabāšana, nēsāšana, pārvadāšana un pārsūtīšana, pārkāpjot normatīvos aktus

(1) Par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu, pārkāpjot normatīvos aktus, ja tā rezultātā kāds no minētajiem priekšmetiem nozaudēts vai to ieguvusi cita persona, —".

27. 237.pantā:

aizstāt dispozīcijā vārdus "ievērojams mantisks zaudējums vai izraisītas smagas sekas" ar vārdiem "būtisks kaitējums";

aizstāt sankcijā vārdu "pieciem" ar vārdu "trim";

papildināt pantu ar otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Par šā panta pirmajā daļā paredzētajām darbībām, ja tās izraisījušas smagas sekas, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.";

uzskatīt līdzšinējo panta tekstu par pirmo daļu.

28. Aizstāt 258.panta otrās daļas dispozīcijā vārdus "tādām pašām darbībām, ja ar tām" ar vārdiem "šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja ar to".

29. 260.pantā:

aizstāt 1.daļas sankcijā vārdu "pieciem" ar vārdu "trim";

izteikt otrās daļas sankciju šādā redakcijā:

"soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.";

izteikt trešo daļu šādā redakcijā:

"(3) Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tā izraisījusi divu vai vairāku cilvēku nāvi, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz divpadsmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz septiņiem gadiem."

30. Izteikt 262. un 262.pantu šādā redakcijā:

"262.pants. Transportlīdzekļa vadīšana alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē

(1) Par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

(2) Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts viegls miesas bojājums, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

(3) Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts vidēja smaguma miesas bojājums, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz septiņiem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

(4) Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz desmit gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

(5) Par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, un ja tā izraisījusi divu vai vairāku cilvēku nāvi, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

262.1 pants. Atteikšanās no alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko un citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes un ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšana

(1) Par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs vai narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kuram nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas), —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

(2) Par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs vai narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes vai par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs, kas izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kura rezultātā iestājušās šā likuma 260.pantā norādītās sekas, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz septiņiem gadiem."

31. Aizstāt 263.panta dispozīcijā vārdus un skaitli "ja tas izraisījis šā likuma 260.pantā norādītās sekas" ar vārdiem "ja tā rezultātā cietušajam nodarīts viegls, vidēja smaguma vai smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi".

32. Aizstāt 264.panta dispozīcijā vārdus un skaitli "ja izraisītas šā likuma 260.pantā norādītās sekas" ar vārdiem "ja tā rezultātā cietušajam nodarīts viegls, vidēja smaguma vai smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi".

33. Aizstāt 279.panta trešās daļas dispozīcijā vārdus "nodarīti zaudējumi lielā apmērā" ar vārdiem "radītas smagas sekas".

34. 296.pantā:

izteikt dispozīciju šādā redakcijā:

"(1) Par tiesas nolēmuma vai prokurora priekšraksta par sodu neizpildīšanu vai izpildes kavēšanu, ja to izdarījusi persona, kurai tas pēc likuma vai uzlikta uzdevuma bija jāizpilda, —";

papildināt pantu ar otro daļu šādā redakcijā:

"(2) Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarījusi valsts amatpersona, kurai bija pienākums izpildīt tiesas nolēmumu vai prokurora priekšrakstu par sodu, —

soda ar brīvības atņemšanu līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai ar naudas sodu."

35. Aizstāt 319.panta otrās daļas dispozīcijā vārdus "tādu pašu nodarījumu" ar vārdiem "šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu".

36. Aizstāt 322.panta pirmās daļas sankcijā vārdu "četriem" ar vārdu "pieciem".

37. Izteikt pārejas noteikumu 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Papildsodu — probācijas uzraudzību — sāk piemērot ar 2011.gada 1.oktobri personām, kuras izdarījušas šā likuma 159., 160., 161., 162., 162.1, 164., 165. un 166.pantā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pēc 2011.gada 30.septembra, bet ar 2015.gada 1.janvāri — personām, kuras izdarījušas citu šā likuma sevišķās daļas pantā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pēc 2014.gada 31.decembra."

Pārejas noteikums

Šā likuma nosacījumi neattiecas uz personām, kuras izdarījušas noziedzīgu nodarījumu līdz šā likuma spēkā stāšanās dienai.

Likums Saeimā pieņemts 2015.gada 29.oktobrī.

Valsts prezidents R.Vējonis

Rīgā 2015.gada 19.novembrī

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!