Laidiens: 02.01.2019., Nr. 1

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2019/1.AKK1

Ekonomikas ministrija izsludina konkursu uz Būvniecības politikas departamenta vecākā referenta amatu

Prasības pretendentam/-ei:

- atbilstība Valsts civildienesta likuma 7. panta prasībām

- augstākā izglītība (vēlams juridiskā, ar būvniecību saistītā speciālitātē vai uzņēmējdarbības vadībā)

- pārzināt būvspeciālistu darbību regulējošos normatīvos aktus un būvniecības procesu, kā arī vispārīgos un speciālos būvnoteikumus

- prasme normatīvo aktu pielietošanā un izstrādes procesa pārzināšana

- prasme pielietot teorētiskās zināšanas praksē, prasme izteikt un pamatot viedokli par kompetencē esošajiem jautājumiem

- teicamas latviešu un labas angļu valodas zināšanas

- teicamas MS Office programmatūras (MS Word, MS Exel, MS PowerPoint) lietošanas prasmes

Galvenie amata pienākumi:

- nodrošināt būvspeciālistu sertificēšanas funkcijas uzraudzību

- sagatavot priekšlikumus būvspeciālistu uzraudzības procesa un prasību pilnveidošanai

- sniegt priekšlikumus Būvniecības informācijas sistēmas reģistru darbības un regulējuma pilnveidošanai

- sadarboties ar Būvniecības valsts kontroles biroju par būvkomersantu un būvspeciālistu reģistrācijas un uzraudzības pilnveidi

- pārzināt ar būvspeciālistu sagatavošanu un profesionālās darbības pilnveidi saistītos izglītības jautājumus un sniegt priekšlikumus nepieciešamajai pilnveidei

- pārstāvēt ministriju Būvniecības nozares ekspertu padomē

- piedalīties ar būvniecības politiku saistītu politikas plānošanas dokumentu, normatīvo aktu un informatīvo ziņojumu izstrādē

- sadarboties ar Eiropas Savienības un citu valstu institūcijām, Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizāciju (OECD), lai nodrošinātu būvspeciālistu uzraudzības un būvniecības politikas izstrādi atbilstoši labākajai starptautiskajai praksei

Pretendentiem dokumentus (motivētu pieteikumu un CV ar galveno darba pienākumu aprakstu) iesniegt 20 kalendāro dienu laikā no izsludināšanas dienas, nosūtot uz e-pasta adresi: vakances@em.gov.lv vai Ekonomikas ministrijā (Brīvības ielā 55, Rīgā, LV-1519), fakss 67280882. Tālr. uzziņām 67013183.

Pamatojoties uz Vispārīgās datu aizsardzības regulas 13.pantu, informējam, ka pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks sapstrādāti, lai nodrošinātu konkursa norisi. Pieteikuma dokumentos norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Ekonomikas ministrija. Kontaktinformācija: Brīvības iela 55, Rīga LV-1519, tālrunis +371 67013100, fakss +371 67280882, e-pasts: pasts@em.gov.lv, https://www.em.gov.lv/lv/par_ministriju/personas_datu_apstrade/.


OP 2019/1.AKK2

Nodarbinātības valsts aģentūra izsludina konkursu uz vakanto darbinieka amatu - Juridiskā departamenta Iepirkumu un līgumu nodaļas "Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem" (Nr.9.1.1.1/15/I/001) vecākā/-ās eksperta/-es (1 amata vieta uz noteiktu laiku, uz projekta norises laiku)

Prasības pretendentiem/-ēm:

- augstākā juridiskā izglītība (vismaz bakalaura grāds ar piešķirtu profesionālo kvalifikācijas pakāpi)

- vēlama darba pieredze juridiskajos jautājumos vismaz viens gads

- Latvijas Republikas normatīvo aktu pārzināšana amata kompetences ietvaros, ieskaitot Eiropas Savienības struktūrfondu jomā

- izpratne par valsts politiku nodarbinātības jomā un Eiropas Savienības nodarbinātības politikas jautājumiem

- spēja strādāt patstāvīgi, identificēt problēmas, novērtēt riskus, piedāvāt risinājumus

- datorprasmes MS Office - lietotāja līmenī

- prasme strādāt ar biroja tehniku

Amata mērķis un galvenie amata pienākumi: nodrošināt ESF projekta "Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem" (Nr.9.1.1.1/15/I/001) juridisko atbalstu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, plānot, organizēt ikdienas operatīvos darbus kvalitatīvai un savlaicīgai amata pienākumu izpildei; sagatavot amata kompetences ietvaros projekta īstenošanai nepieciešamos juridiskos dokumentus, līgumu projektus; risināt juridiskos jautājumus saistībā ar projekta aktivitāšu īstenošanu, pārstāvēt Aģentūras intereses attiecībās ar apmācību īstenotājiem un citām institūcijām, nepieciešamības gadījumā pārstāvēt Aģentūru tiesā; sagatavot atbildes uz projekta īstenošanā iesaistīto juridisko un fizisko personu sūdzībām un iesniegumiem; nodrošināt projekta īstenošanai nepieciešamo iepirkumu organizēšanu, t.sk. izstrādāt iepirkumu dokumentāciju; sniegt metodisku atbalstu un konsultācijas projekta personālam juridiskajos jautājumos.

Atalgojuma apmērs: mēnešalgu 1.kategorija: 805,00 EUR, 2.kategorija: 926,00 EUR, 3.kategorija: 1057,00 EUR (bruto alga).

Motivēta pieteikuma vēstule, CV un izglītību apliecinoša dokumenta kopija 20 dienu laikā, skaitot no sludinājuma publicēšanas izdevumā "Latvijas Vēstnesis", Pretendentam jānosūta pa pastu Nodarbinātības valsts aģentūrai, adrese: K.Valdemāra ielā 38, k-1, Rīgā, LV-1010, vai uz e-pastu: konkursi@nva.gov.lv ar norādi "SDB_vecākais_eksperts_JD". Informācija pa tālruni 67021841 un Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā: www.nva.gov.lv.

Atlases konkurss notiks divās kārtās. Pirmā kārta - Pretendentu izglītības un darba pieredzes izvērtēšana pēc iesniegtajiem dokumentiem. Otrā kārta - intervija, kuras laikā tiks novērtētas Pretendenta zināšanas un kompetences atbilstoši amatam noteiktajām prasībām.

Lūdzam ievērot, ka sazināsimies un informēsim par konkursa rezultātiem tikai uz interviju uzaicinātos Pretendentus.

Pamatojoties uz Eiropas Parlamenta un Padomes regulas (ES) 2016/679 par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi un šādu datu brīvu apriti un ar ko atceļ Direktīvu 95/46 EK (Vispārīgā datu aizsardzības regula) 13.pantu, Nodarbinātības valsts aģentūra informē, ka:

1) jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs atlases konkursa norisi;

2) iepriekš minētās Jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Nodarbinātības valsts aģentūra, kontaktinformācija: K.Valdemāra iela 38 k-1, Rīga, LV - 1010.


OP 2019/1.AKK3

Ventspils Augstskola (reģistrācijas Nr. 90000362426, adrese: Inženieru iela 101, Ventspils) izsludina atklātu konkursus:

1) uz Ventspils Augstskolas zinātniskā institūta "Uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālās attīstības centrs" divām vadošā pētnieka amata vietām Ekonomikas un uzņēmējdarbības nozarē Uzņēmējdarbības vadības, izglītības vadības vai reģionālās ekonomikas apakšnozarē (darba līgums uz noteiktu laiku - ievēlēšanas laiku):

Prasības pretendentiem/-ēm:

- doktora grāds

- zinātnes nozarei atbilstošas zinātniskās publikācijas

- spēja veikt patstāvīgi zinātniskos pētījumus un vadīt citu zinātnieku pētniecisko darbu

- zinātniskā un akadēmiskā darba pieredze kopumā nav mazāka par 3 gadiem

Attiecīgā amata mēneša bruto samaksas amplitūda noteikta saskaņā ar Ventspils Augstskolas noteikumiem par vienotu atlīdzības sistēmu un Ministru kabineta 2016. gada 5 .jūlija noteikumiem Nr.445 "Pedagogu darba samaksas noteikumi".

Iesniedzamie dokumenti:

- rektoram adresēts iesniegums par piedalīšanos konkursā

- normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā noformēti dokumentu noraksti vai kopijas, kas apliecina atbilstošajam amatam nepieciešamos akadēmiskos un zinātniskos grādus (uzrādot oriģinālus)

- akadēmiskā amata pretendenta dzīves un darba gājums pēc "EUROPASS" Curriculum Vitae veidlapas parauga, kurā norādīta arī pētniecības, akadēmiskā, administratīvā un organizatoriskā darba pieredze, publicēto darbu saraksts pēdējo sešu gadu laikā un citi dokumenti, kurus pretendents vēlas pievienot iesniegumam, lai pilnīgāk raksturotu savu kvalifikāciju.

2) uz Ventspils Augstskolas zinātniskā institūta "Uzņēmējdarbības, inovāciju un reģionālās attīstības centrs" divām pētnieka amata vietām Ekonomikas un uzņēmējdarbības nozarē Uzņēmējdarbības vadības, izglītības vadības vai reģionālās ekonomikas apakšnozarē (darba līgums uz noteiktu laiku - ievēlēšanas laiku):

Prasības pretendentiem/-ēm:

- maģistra vai doktora grāds

- zinātnes nozarei atbilstošas zinātniskās publikācijas

- spēja veikt individuālu zinātnisko darbu

Attiecīgā amata mēneša bruto samaksas amplitūda noteikta saskaņā ar Ventspils Augstskolas noteikumiem par vienotu atlīdzības sistēmu un Ministru kabineta 2016. gada 5 .jūlija noteikumiem Nr.445 "Pedagogu darba samaksas noteikumi".

Iesniedzamie dokumenti:

- rektoram adresēts iesniegums par piedalīšanos konkursā

- normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā noformēti dokumentu noraksti vai kopijas, kas apliecina atbilstošajam amatam nepieciešamos akadēmiskos un zinātniskos grādus (uzrādot oriģinālus);

- akadēmiskā amata pretendenta dzīves un darba gājums pēc "EUROPASS" Curriculum Vitae veidlapas parauga, kurā norādīta arī pētniecības, akadēmiskā, administratīvā un organizatoriskā darba pieredze, publicēto darbu saraksts pēdējo sešu gadu laikā un citi dokumenti, kurus pretendents vēlas pievienot iesniegumam, lai pilnīgāk raksturotu savu kvalifikāciju.

Dokumenti iesniedzami līdz 2019.gada 31.janvārim personīgi Ventspils Augstskolas Personāldaļā, C202. kabinetā, 2.stāvā, Inženieru ielā 101, Ventspilī, vai sūtot elektroniski: elina.feldmane@venta.lv, uzziņas pa tālruni 636 28303.


OP 2019/1.AKK4

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (reģistrācijas Nr. 90000041898) 8.2.2. specifiskā atbalsta mērķa "Stiprināt augstākās izglītības institūciju akadēmisko personālu stratēģiskās specializācijas jomās" projektu iesniegumu atlases kārtas ietvaros un atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr.25 (Rīgā 2018. gada 9. janvārī) izsludina atklātu ārvalstu akadēmiskā personāla atlasi studiju virzienā Studiju virzienā " Lauksaimniecība, mežsaimniecība, zivsaimniecība, veterinārmedicīna un pārtikas higiēna" (1.vieta; darbības joma: Mežzinātne)

Kandidāta prasības un atlases kritēriji:

- personas, kuras iepriekšējo piecu gadu laikā bija nodarbinātas akadēmiskā amatā kādā no akreditētām ES valstu augstskolām

- personas ar attiecīgās zinātnes nozares doktora grādu vai tam pielīdzināmu doktora zinātnisko grādu

- personas ar amatam atbilstošu zinātniskā un akadēmiskā darba pieredzi

- personām ir teicamas angļu valodas zināšanas (vismaz C1 līmenī) saskaņā ar Europass pašnovērtējuma tabulu

- personām ir labas digitālās prasmes saskaņā ar Europass pašnovērtējuma tabulu, kā arī zināšanas par jaunajām tehnoloģijām mācību procesā

- personām ir pieredze starptautiskos un/vai nacionālos pētniecības projektos;

- personām ir prasme darboties e-studiju interneta vidē, pieredze mācību materiālu izstrādē, mācību satura pilnveidē un publikāciju sagatavošanā

- personas ir piedalījušās vismaz trijās starptautiskās konferencēs ar ziņojumiem pēdējo piecu gadu laikā

- personas ir autori monogrāfijām un zinātniskiem rakstiem, t. sk. ne mazāk kā trijos citējamos izdevumos pēdējo 5 gadu laikā

- nodarbinātības joma - Mežzinātne; studiju līmenis - augstākā līmeņa studijas un doktorantūra; studiju kursi - pētījumu metodoloģija; meža vērtība; pārmitro mežu apsaimniekošana; kokaugu adaptācijas pamatprincipi; vasaras skola doktorantūras studiju programmas Mežzinātne studentiem

Iesniedzamie dokumenti:

- pieteikums - 1.pielikums vai apstiprinājums veikt pienākumus 2019.gadā

- CV (Europass formā, ietverot zinātniskā darba pieredzi un publikāciju sarakstu)

- doktora grāda diploma kopija

- Eiropas Savienības valstu (izņemot Latvijas) augstskolas izziņa par nodarbinātību akadēmiskā amatā pēdējo piecu gadu laikā

- citi dokumenti pēc pretendenta ieskatiem

Pieteikumu ar norādi "Atklātai ārvalstu akadēmiskā personāla pretendentu atlasei" un dokumentus lūdzam sūtīt pa e-pastu: astrida.domkina@llu.lv līdz 2019. gada 28. janvārim.

Sīkāka informācija par sludinājumu: http://www.llu.lv/lv/darba_piedavajumi/view_item/1952un http://www.llu.lv/lv/darba_piedavajumi/view_item/1953

Pamatojoties uz ES Vispārīgās datu aizsardzības regulu un Fizisko personas datu aizsardzības likuma 8. Panta pirmo daļu, jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu atlases konkursa norisi.

Pieteikuma dokumentos norādīto personas datu apstrādes pārzinis ir Latvijas Lauksaimniecības universitāte, adrese: Lielā iela 2, Jelgava.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)