Laidiens: 20.08.2021., Nr. 160

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2021/160.UT1

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C68346721/18 SIA "Latvijas Mobilais Telefons" prasībā pret GATI KAULIŅU vienkāršotās procedūras lietā par naudas piedziņu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25panta pirmo daļu tiesa paziņo, ka minētā civillieta tiks izskatīta rakstveida procesā un saīsināta sprieduma norakstu puses varēs saņemt tiesas kancelejā Daugavgrīvas ielā 58, Rīgā, 2021.gada 27.septembrī. Lietu izskatīs Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas tiesnese I. Zelmene. Tiesa izskaidro, ka pusēm ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesei, ja pastāv kāds no Civilprocesa likuma 18., 19. pantā norādītajiem pamatiem un atgādina, ka civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika.

Tiesa informē, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 194. panta pirmās daļas 3. punktu vienkāršotās procedūras lietās tiesa sastāda saīsinātu spriedumu un atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25panta trešās daļas noteikumiem saīsinātā sprieduma vai atbilstoši šā likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam sastādītā sprieduma norakstu tiesa nosūta dalībniekiem tikai pēc puses rakstveida lūguma. Datums, kad saīsinātā sprieduma noraksts ir pieejams tiesas kancelejā, uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.27 panta otro daļu saīsinātais spriedums stājas likumīgā spēkā pēc tam, kad izbeidzies termiņš sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanai un neviena no pusēm nav iesniegusi sprieduma sastādīšanas lūgumu.

Tiesa sastādīs spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta otro 1 daļu puse tai rakstveidā iesniegs sprieduma sastādīšanas lūgumu. Sprieduma sastādīšanas lūgumu var iesniegt tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas un uz šo termiņu neattiecas Civilprocesa likuma 48. panta ceturtās daļas noteikumi. Sprieduma sastādīšanas lūgumu, kas iesniegts pēc termiņa beigām, nepieņem un atdod iesniedzējam.


OP 2021/160.UT2

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu paziņo BORISAM TUMAŠEVIČAM, dzim. 1972.gada 24.jūlijā, pēdējā zināma dzīvesvieta Maskavas iela 89-7, Rīga, LV-1003, ka civillieta SIA "Latvijas Mobilais Telefons" vienkāršotās procedūras prasībā pret Borisu Tumaševiču par naudas piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā 2021.gada 29.septembrī. Lietas dalībniekiem saīsinātais spriedums tiks izsūtīts ne vēlāk kā triju dienu laikā pēc nolēmuma sastādīšanas dienas. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta otroprim daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši šā likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmajai daļai tiesa paziņo, ka lietu izskatīs Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas tiesnese Aiga Mieriņa, un izskaidro, ka lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim, iesniedzot motivētu pieteikumu. Atbildētājs Boriss Tumaševičs var izmantot šādas procesuālās tiesības: iesniegt tiesā paskaidrojumus par celto prasību, pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem vai apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Atbildētāja paskaidrojuma nesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Pierādījumi iesniedzami ne vēlāk kā 14 dienas pirms lietas izskatīšanas (Civilprocesa likuma 93. panta trešā daļa).


OP 2021/160.UT3

Kurzemes rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C69257021, AS "Sadales tīkls" vienkāršotās procedūras prasībā pret RAIMONDU STRAUTIŅU par naudas piedziņu. Paziņojam atbildētājam Raimondam Strautiņam, dzim. 1967.gada 23.jūnijā, pēdējā zināmā dzīvesvieta - Ģenerāļa Baloža ielā 6-35, Liepājā, ka 2021.gada 11.oktobrī tiesnese M. Jansone minēto AS "Sadales tīkls" prasību izskatīs rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) un lietā pieņemtā saīsinātā sprieduma noraksts būs saņemams Kurzemes rajona tiesas kancelejā 5. kab., Republikas ielā 14, Liepājā, no 2021.gada 11.oktobra. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļā noteiktajam pusēm ir tiesības iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Atbildētājs Raimonds Strautiņš ne vēlāk kā 7 dienas pirms lietas izskatīšanas laika var izmantot šādas procesuālās tiesības: pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu lietas dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē, pieteikt noraidījumu tiesnesei. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu atbildētājam Raimondam Strautiņam ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus - paskaidrojumu veidlapa pieejama tiesā vai internetā vietnē www.tiesas.lv, sadaļā "Dokumentu paraugi". Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā.


OP 2021/160.UT4

Vidzemes rajona tiesa uzaicina atbildētāju GATI LEZDIŅU, dzim. 1986. gada 11. jūlijā, ierasties uz tiesas sēdi civillietā Nr. C71156421, AAS "Baltijas Apdrošināšanas Nams" prasībā pret Gati Lezdiņu par zaudējumu atlīdzināšanu, kas notiks Vidzemes rajona tiesā Ābeļu ielā 6, Gulbenē, 2021. gada 23. septembrī plkst. 10.00. Atbildētāja neierašanās gadījumā lieta tiks izskatīta bez viņa klātbūtnes.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)