Laidiens: 17.05.2021., Nr. 93

Tiesu nolēmumi

OP 2021/93.TS1

Daugavpils tiesa taisīja spriedumu, ar kuru atzina                          , pers. kods                          , par personu ar rīcībspējas ierobežojumu un nosprieda: ierobežot                          , pers. kods                          , rīcībspēju šādās jomās: maksājumu izdarīšanā un saņemšanā, t.sk. pensijas un pabalstu saņemšanā; sevis pārstāvēšana valsts, pašvaldības, medicīnas, ārstniecības, aprūpes un finanšu iestādēs.

Nodibināt                          , pers. kods                          , aizgādnību.

Noteikt, ka                           aizgādnis rīkosies patstāvīgi spriedumā norādītajās jomās.

Tiesas spriedums civillietā Nr.C12102421 stājies likumīgā spēkā 2021. gada 11. maijā.


OP 2021/93.TS2

Vidzemes rajona tiesa paziņo, ka ar Vidzemes rajona tiesas 2021. gada 19.aprīļa spriedumu lietā Nr. C 71167121 tiek saglabāts Valmieras rajona tiesas 2014. gada 1. oktobra spriedums civillietā Nr.C39078914, ar kuru                          , pers. kods                          , noteikts rīcībspējas ierobežojums.

Tiesa nosprieda:

Saglabāt ar Valmieras rajona tiesas 2014.gada 1. oktobra spriedumu civillietā Nr.C39078914                          , pers. kods                          , noteikto rīcībspējas ierobežojumu apjomu:

1) maksājumu izdarīšanā un saņemšanā,

2) darījumu slēgšanā un rīcībā ar mantu un tās pārvaldību, it īpaši nekustamā īpašuma atsavināšanu, ieķīlāšanu un apgrūtināšanu ar lietu tiesībām.

3) pārstāvībā valsts, pašvaldības institūcijās, medicīnas un ārstniecības iestādēs, izņemot personiskajās nemantiskajās tiesībās, kā arī aizstāvot savas tiesības un likumiskās intereses saistībā ar tās rīcībspējas un brīvības ierobežojumiem, domstarpībām, strīdiem ar aizgādni un aizgādņa iecelšanu un atcelšanu.

Noteikt, ka                          , pers. kods                          , aizgādnis rīkojas patstāvīgi visās jomās, kurās                           ir ierobežota rīcībspēja.

Spriedums stājies likumīgā spēkā 2021. gada 11. maijā.


OP 2021/93.TS3

Daugavpils tiesa taisīja spriedumu, ar kuru pārskatīja personai                          , pers. kods                          , rīcībspējas ierobežojumu un kurā nosprieda: saglabāt                          , pers. kods                          , rīcībspējas ierobežojumu šādās jomās: pārstāvība valsts, pašvaldības institūcijās, medicīnas, ārstniecības un aprūpes iestādēs, komerciestādēs, finanšu iestādēs, apdrošināšanas iestādēs; pabalstu un pensiju saņemšana; maksājumu izdarīšana un saņemšana; darījumu slēgšana; rīcība ar mantu un tās pārvaldība, it īpaši nekustamā īpašuma atsavināšana, ieķīlāšana un apgrūtināšana ar lietu tiesībām.

Noteikt, ka norādītajā rīcībspējas ierobežojuma apjomā                          , pers. kods                          , aizgādnis rīkojas patstāvīgi.

Tiesas spriedums civillietā Nr. C12101921 stājies likumīgā spēkā 2021. gada 13. maijā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)