Laidiens: 15.06.2022., Nr. 115

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2022/115.UT1

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa paziņo, ka 2022.gada 24.maijā saņemts Zemgales apgabaltiesas iecirkņa Nr.114 zvērinātas tiesu izpildītājas Pārslas Bērziņas 2022.gada 24.maija pieteikums par 2022.gada 22.aprīļa izsoles akta Nr. 00061/114/2022-AKT apstiprināšanu, Arturam Tankovičam piederošās 1/2 domājamās daļas no laulāto kopmantā esošā nekustamā īpašuma Satiksmes ielā 49-22, Jelgavā, kadastra numurs 01009025499, ierakstīts Jelgavas pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā Nr.912-22, nostiprināšanu uz ieguvēja Raimonda Dālmaņa vārda un visu uz šo īpašumu ierakstīto parādu saistību un aizlieguma atzīmju dzēšanu. Ar tiesneša 2022.gada 2.jūnija lēmumu pieteikums pieņemts un ierosināta civillieta Nr.C30524722. Pieteikuma norakstu var saņemt Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā Ieriķu ielā 5, Rīgā. Pieteikums tiks izskatīts rakstveida procesā 2022.gada 20.jūlijā.


OP 2022/115.UT2

Zemgales rajona tiesa paziņo, ka Zemgales rajona tiesas lietvedībā atrodas vienkāršotās procedūras civillieta SIA "AIZKRAUKLES SILTUMS" prasībā pret Aigaru Korsaku par naudas piedziņu, kas tiks izskatīta rakstveida procesā, ja puses nelūgs lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Tiesa nosaka AIGARAM KORSAKAM, dzim. 1984.gada 28.jūnijā, termiņu rakstveida paskaidrojumu iesniegšanai 20 dienas no sludinājuma publicēšanas dienas. Paskaidrojuma neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Saīsinātā sprieduma norakstu lietas dalībnieki varēs saņemt tiešsaistes sistēmā (www.elieta.lv), no 2022. gada 8. septembra, kas uzskatāms arī par sprieduma sastādīšanas datumu. Lietu izskatīs Zemgales rajona tiesas tiesnese N. Paņkiva. Atbildētājam Aigaram Korsakam ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu, tiesa sastāda spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, un uz šo termiņu neattiecas Civilprocesa likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais, ka pasta sūtījumi, kas nodoti sakaru iestādē termiņa pēdējā dienā līdz pulksten divdesmit četriem, uzskatāmi par nodotiem termiņā, līdz ar ko lūgumam jābūt saņemtam tiesā ne vēlāk kā 10 dienā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Ja tiek saņemts sprieduma sastādīšanas lūgums, tiesa atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.3 daļai, spriedumu sastāda 20 dienu laikā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa beigām.


OP 2022/115.UT3

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas tiesneses A.Grāvītes lietvedībā atrodas civillieta Nr. C68490421 AS "Civinity Mājas" vienkāršotās procedūras prasībā pret Oleg Yakunin par naudas piedziņu.

Paziņojam atbildētājam OĻEGAM JAKUŅINAM (OLEG YAKUNIN), dzim. 1965.gada 14.maijā, ka minētā civillieta tiks izskatīta rakstveida procesā un saīsinātais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2022.gada 9.septembrī. Datums, kad saīsinātais spriedums ir pieejams tiešsaistes sistēmā, uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu. Atbildētājam Oļegam Jakuņinam ir Civilprocesa likuma 74.pantā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim, pārsūdzēt nolēmumu. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu izskatīšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika.

Ja tiek saņemts pilna sprieduma sagatavošanas lūgums, tad pilns sprieduma teksts tiek sagatavots 20 dienu laikā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa beigām.


OP 2022/115.UT4

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C68535921 SIA "Intrum Latvia" prasībā pret NELLIJU JEKIMOVU par parāda piedziņu. Paziņojam atbildētājai Nellijai Jekimovai, dzim. 1968.gada 28.jūlijā, kuras pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese ir Dzirciema iela 52 k-2-22, Rīga, LV-1055, ka prasību rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) skatīs tiesnese E. Stelte-Auziņa.

Paziņojam, ka civillieta tiks izskatīta rakstveida procesā 2022. gada 27.jūlijā. Datums, kad noteikta lietas izskatīšana rakstveida procesā, ir uzskatāms par nolēmuma sastādīšanas datumu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 20. pantu lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Civilprocesa likuma 74. pantā noteiktas pušu tiesības un pienākumi:

- iepazīties ar lietas materiāliem un izgatavot to atvasinājumus; piedalīties tiesas sēdē; pieteikt noraidījumus; iesniegt pierādījumus; piedalīties pierādījumu pārbaudīšanā; pieteikt lūgumus; dot tiesai mutvārdu un rakstveida paskaidrojumus; izteikt savus argumentus un apsvērumus; celt iebildumus pret citu lietas dalībnieku lūgumiem, argumentiem un apsvērumiem; pārsūdzēt tiesas spriedumus un lēmumus; saņemt spriedumu, lēmumu un citus lietā esošos dokumentus vai to atvasinājumus, kā arī izmantot citas procesuālās tiesības, kuras tām piešķirtas ar šo likumu.

Prasītājs turklāt ir tiesīgs: pilnīgi vai daļēji atteikties no prasības; samazināt prasījumu apmēru; rakstveidā grozīt prasības pamatu vai priekšmetu vai palielināt prasījumu apmēru, iekams nav uzsākta lietas izskatīšana pēc būtības (šā likuma 163.pants). Atbildētājs ir tiesīgs pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, vai celt pretprasību.

Puses var vienoties par mediācijas izmantošanu, kā arī noslēgt izlīgumu vai vienoties par lietas nodošanu izskatīšanai šķīrējtiesā. Puses var lūgt lietas izskatīšanu tiesas sēdē. Pusēm savas tiesības jāizmanto un pienākumi jāizpilda godprātīgi. Pusēm ir tiesības sniegt papildus paskaidrojumus vai citus procesuālos lūgumus līdz 2022. gada 18.jūlijam (Civilprocesa likuma 166. pants). Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Tiesas nolēmums būs pieejams tiešsaistes sistēmā un tiks nosūtīts lietas dalībniekiem.


OP 2022/115.UT5

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C29261022/28 maksātnespējīgās AS "PNB Banka" prasības pieteikumā vienkāršotās procedūras lietā pret Vilni Klebaju par naudas piedziņu. Atbildētājam VILNIM KLEBAJAM, dzim. 1962.gada 26.aprīlī, tiek paziņots, ka maksātnespējīgās AS "PNB Banka" prasības pieteikums vienkāršotās procedūras lietā pret Vilni Klebaju par naudas piedziņu tiks izskatīts rakstveida procesā 2022.gada 6.oktobrī (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) un lietā pieņemtais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2022.gada 6.oktobrī pēc plkst.16.00. Atbildētājs Vilnis Klebajs septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas var izmantot šādas procesuālās tiesības: pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē, pieteikt noraidījumu tiesnesei. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu atbildētājam ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus. Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)