Laidiens: 21.07.2022., Nr. 139

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2022/139.UT1

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa paziņo atbildētājai MARINAI OVSIJENKO, dzim. 1962.gadā 30.novembrī, pēdējā zināmā dzīvesvieta: U Jam 1389/17, Plzen, Čehija, ka Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C68261022 maksātnespējīgās AS "PNB BANKA" vienkāršotās procedūras prasībā pret Marinu Ovsijenko par naudas piedziņu, kas tiks izskatīta rakstveida procesā 2022.gadā 29.spemtembrī, nerīkojot tiesas sēdi. Civillietu izskatīs tiesnese Ludmila Vazdiķe.


OP 2022/139.UT2

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa paziņo KRISTĪNEI ĀDAMSONEI, dzim. 1990.gada 22.augustā, kuras pēdējā zināmā dzīvesvieta ir Rīgā, Aleksandra Čaka ielā 156-33, ka 2022.gada 18.oktobrī Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa, tiesnese L.Mikulāne, rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) izskatīs civillietu Nr.C29338922 SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" prasībā pret Kristīni Ādamsoni par parāda piedziņu. Atbildētājai Kristīnei Ādamsonei ir Civilprocesa likuma 74.pantā un 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tostarp pieteikt tiesnesei noraidījumu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2022.gada 18.oktobrī no plkst.16.30.


OP 2022/139.UT3

Kurzemes rajona tiesa paziņo, ka tiesnese Inta Pūce rakstveida procesā 2022.gada 6.septembrī izskatīs civillietu Nr. C69294422 Liepājas valstspilsētas pašvaldības prasībā vienkāršotas procedūras lietā pret ARMANDU FELDMANI par naudas piedziņu. Tiesa informē atbildētāju Armandu Feldmani, dzim. 1966.gada 29.jūnijā, pēdējā zināmā dzīvesvieta: Klaipēdas iela 110-108, Liepāja, LV-3416, ka viņam ir Civilprocesa likuma 74.pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesei, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, atbildētājs ir tiesīgs izmantot ne vēlāk kā 7 (septiņas) dienas pirms noteiktā lietas izskatīšanas datuma. Saīsinātais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2022.gada 6.septembrī no plkst. 14.00, kas uzskatāms par saīsinātā sprieduma sastādīšanas datumu. Pēc puses rakstveida lūguma saīsinātā sprieduma norakstu nekavējoties nosūta ar pasta sūtījumu vai elektroniskā pasta sūtījumu, vai, ja tas iespējams, citā veidā saskaņā ar Civilprocesa likumā noteikto tiesas dokumentu piegādāšanas un izsniegšanas kārtību. Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Pusēm ir tiesības iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas atbilstoši Civilprocesa likuma 48.panta ceturtajai daļai, kas noteic, ka termiņš izbeidzas tajā stundā, kad tiesa beidz darbu.


OP 2022/139.UT4

Rīgas rajona tiesa informē MARIJU BRUZGO, dzim. 1951.gada 21.augustā, ka Rīgas rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C33609521 maksātnespējīgās AS "PNB Banka" prasībā vienkāršotās procedūras lietā pret Mariju Bruzgo par naudas piedziņu. Pamatojoties uz Civilprocesa likuma 250.25 pantu, tiesa paziņo, ka civillieta Nr. C33609521 maksātnespējīgās AS "PNB Banka" prasībā vienkāršotās procedūras lietā pret Mariju Bruzgo par naudas piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā 2022.gada 29.septembrī. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otrajā daļā noteikto civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas laika. Lietas dalībniekiem tiesā nav jāierodas. Nolēmums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2022. gada 29.septembrī (https://www.elieta.lv/web/; https://manas.tiesas.lv/eTiesasMvc/lv/Account/Login). Ja tehnisku iemeslu dēļ spriedumu sastādīšanas datumā nav iespējams pievienot tiešsaistes sistēmā, spriedums tajā pašā dienā būs pieejams tiesas kancelejā (Zigfrīda Meierovica prospekts 1A, Dubulti, Jūrmala, LV-2015). Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu pēc lietas dalībnieka rakstveida lūguma nolēmums nekavējoties tiks nosūtīts pusei.


OP 2022/139.UT5

Rīgas rajona tiesas izskatīšanā atrodas civillieta Nr.C33365322 AS "Latvenergo" vienkāršotās procedūras lietā par naudas piedziņu pret Danu Kohu-Antropu, dzim. 1983.gada 7.februārī. Paziņojam atbildētājai DANAI KOHAI-ANTROPAI, kuras pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Jaunsišu iela 29, Dzidriņas, Stopiņu pagasts, Ropažu novads, ka prasību rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) skatīs tiesnese I.Riekstiņa. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu atbildētājam ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus - paskaidrojumu veidlapa pieejama tiesā vai internetā vietnē www.tiesas.lv sadaļā "Dokumentu paraugi". Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā un, ja atbildētājs nelūgs lietas izskatīšanu tiesas sēdē, lieta tiks izskatīta rakstveida procesā un saīsinātais spriedums tiešsaistes sistēmā būs pieejams 2022.gada 23.novembrī.

Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļā noteiktajam pusēm ir tiesības rakstveidā iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Civilprocesa likuma 250.25 panta trešā daļa noteic, ka pēc puses rakstveida lūguma saīsināto spriedumu vai atbilstoši šā likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam sastādīto spriedumu nekavējoties nosūta pusei. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.27 panta nosacījumiem saīsinātais spriedums stājas likumīgā spēkā pēc tam, kad izbeidzies termiņš sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanai un neviena no pusēm nav iesniegusi sprieduma sastādīšanas lūgumu. Ja pēc sprieduma sastādīšanas lūguma tiesa sastāda spriedumu, tas stājas spēkā šā likuma 203.pantā noteiktajā kārtībā.


OP 2022/139.UT6

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C68261222, ERGO Insurance SE prasībā pret LEONĪDU SEĻICKINU vienkāršotajā procedūrā par parāda piedziņu. Paziņojam atbildētājam Leonīdam Seļickinam, dzim. 1957.gada 2.oktobrī, kura pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese ir Ēbeļmuižas iela 6-43, Rīga, LV-1058, ka prasību rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) skatīs tiesnese E.Stelte-Auziņa. Paziņojam, ka civillieta tiks izskatīta rakstveida procesā 2022. gada 18.oktobrī. Datums, kad noteikta lietas izskatīšana rakstveida procesā, ir uzskatāms par nolēmuma sastādīšanas datumu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 20.pantu lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Civilprocesa likuma 74. pantā noteiktas pušu tiesības un pienākumi: iepazīties ar lietas materiāliem un izgatavot to atvasinājumus; piedalīties tiesas sēdē; pieteikt noraidījumus; iesniegt pierādījumus; piedalīties pierādījumu pārbaudīšanā; pieteikt lūgumus; dot tiesai mutvārdu un rakstveida paskaidrojumus; izteikt savus argumentus un apsvērumus; celt iebildumus pret citu lietas dalībnieku lūgumiem, argumentiem un apsvērumiem; pārsūdzēt tiesas spriedumus un lēmumus; saņemt spriedumu, lēmumu un citus lietā esošos dokumentus vai to atvasinājumus, kā arī izmantot citas procesuālās tiesības, kuras tām piešķirtas ar šo likumu. Prasītājs turklāt ir tiesīgs: pilnīgi vai daļēji atteikties no prasības; samazināt prasījumu apmēru; rakstveidā grozīt prasības pamatu vai priekšmetu vai palielināt prasījumu apmēru, iekams nav uzsākta lietas izskatīšana pēc būtības (šā likuma 163.pants). Atbildētājs ir tiesīgs pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, vai celt pretprasību. Puses var vienoties par mediācijas izmantošanu, kā arī noslēgt izlīgumu vai vienoties par lietas nodošanu izskatīšanai šķīrējtiesā. Puses var lūgt lietas izskatīšanu tiesas sēdē. Pusēm savas tiesības jāizmanto un pienākumi jāizpilda godprātīgi. Pusēm ir tiesības sniegt papildus paskaidrojumus vai citus procesuālos lūgumus līdz 2022.gada 11.oktobrim (Civilprocesa likuma 166. pants). Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā. Tiesas nolēmums būs pieejams tiešsaistes sistēmā un tiks nosūtīts lietas dalībniekiem.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)