Laidiens: 11.01.2022., Nr. 7

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2022/7.UT1

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas izskatīšanā atrodas civillieta Nr.C68462421 AS "Civinity Mājas" vienkāršotās procedūras prasībā pret VITĀLIJU EZOPOVU (VITALY EZOPOV) par naudas piedziņu.

Paziņojam atbildētājam Vitālijam Ezopovam (Vitaly Ezopov), dzim. 1976.gada 24.maijā, kura pēdējā zināmā deklarētā adrese - Lielirbes iela 11-69, Rīga, LV-1046, ka prasību rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) skatīs tiesnese S.Cīrule.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu atbildētājam ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus - paskaidrojumu veidlapa pieejama tiesā vai interneta vietnē www.tiesas.lv sadaļā "Dokumentu paraugi". Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā un, ja atbildētāja nelūgs lietas izskatīšanu tiesas sēdē, lieta tiks izskatīta rakstveida procesā 2022.gada 15.februārī.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193.pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, un uz šo termiņu neattiecas šā likuma 48.panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais.

Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.3 daļai panta 2.1 daļā noteiktajā gadījumā spriedumu sastāda 20 dienu laikā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa beigām. Sprieduma sastādīšanas lūguma neiesniegšanas gadījumā spriedums stāsies spēkā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa izbeigšanās. Ja pēc sprieduma sastādīšanas lūguma tiesa sastāda spriedumu, tas stājas spēkā Civilprocesa likuma 203.pantā noteiktajā kārtībā (Civilprocesa likuma 250.27 pants).

Atbilstoši Civilprocesa likuma 19.pantam lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt tiesnesim noraidījumu, ja tiesnesis:

1) šīs lietas iepriekšējā izskatīšanā ir bijis lietas dalībnieks, liecinieks, eksperts, tulks vai tiesas sēdes sekretārs;

2) ir radniecības attiecībās līdz trešajai pakāpei vai svainības attiecībās līdz otrajai pakāpei ar kādu no lietas dalībniekiem;

3) ir radniecības attiecībās līdz trešajai pakāpei vai svainības attiecībās līdz otrajai pakāpei ar kādu no tiesnešiem, kas ir tās tiesas sastāvā, kura izskata lietu;

4) ir personīgi tieši vai netieši ieinteresēts lietas iznākumā vai ir citi apstākļi, kas rada pamatotas šaubas par viņa objektivitāti.


OP 2022/7.UT2

Vidzemes rajona tiesa (Cēsīs) saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu paziņo atbildētājam ARTIM MELLUPAM, kura pēdējā zināmā dzīvesvieta Cēsu iela 31-24, Valmiera, LV-4201, ka Vidzemes rajona tiesā 2021. gada 1. novembrī ierosināta civillieta Nr. C71363221 (arhīva Nr.C-3632-21/33) - "Latvijas Mobilais Telefons", SIA, vienkāršotās procedūras prasībā pret Arti Mellupu (turpmāk - atbildētājs) par parāda piedziņu. Lieta tiks izskatīta rakstveida procesā. Lietu izskatīs Vidzemes rajona tiesas (Cēsīs) tiesnese Baiba Lielpētere. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 20. pantu atbildētājam ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesei līdz lietas izskatīšanas uzsākšanai uz Civilprocesa likuma 19. panta pirmajā daļā minētajiem pamatiem. Tiesa saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta noteikumiem izskaidro atbildētājam procesuālās tiesības un pienākumus rakstveida procesā. Saskaņā ar Civilprocesa likumu atbildētājam ir tiesības pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izgatavot to atvasinājumus, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, tai skaitā ar pamatotu iesniegumu lūgt tiesu lietu iztiesāt tiesas sēdē, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu, pārsūdzēt tiesas spriedumu apelācijas kārtībā, ja tiesas spriedums tiks sastādīts atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, saņemt tiesas spriedumu un citus lietā esošos dokumentus vai to atvasinājumus, izmanot citas procesuālās tiesības, kuras piešķirtas ar likumu.

Minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, atbildētājam ir tiesības izmantot līdz 2022. gada 7. februārim.

Saskaņā ar Civilprocesa likumu atbildētājam ir pienākums atbildēt tiesneša noteiktajos termiņos uz viņa pieprasījumiem, iesniegt rakstveida paskaidrojumus un nepieciešamos pierādījumus, pierādīt savu iebildumu pamatotību, izpildīt citus procesuālos pienākumus, kuri uzlikti saskaņā ar Civilprocesa likuma normām.

Izskatot lietu (bez lietas dalībnieku piedalīšanās), tiesa atbilstoši Civilprocesa likuma 194. panta pirmās daļas noteikumiem sastādīs saīsinātu spriedumu saskaņā ar Civilprocesa likuma 193. panta prasībām, izņemot aprakstošo daļu, kurā norādīs tikai prasības priekšmetu, normatīvos aktus, pēc kuriem vadījies lietas dalībnieks, kā arī prasījumu, un motīvu daļu, kurā norādīs tikai normatīvos aktus, pēc kuriem vadījusies tiesa.

Lietā pieņemtais saīsinātais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2022. gada 14. februārī, kas uzskatāms par saīsinātā sprieduma sastādīšanas datumu.

Tiesa pieņemto saīsināto spriedumu nosūtīs tikai pēc atbildētāja rakstveida lūguma saņemšanas.

Spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam (ievaddaļa, aprakstošā daļa, motīvu daļa un rezolutīvā daļa) tiesa sastādīs gadījumā, ja kāda no pusēm lietā iesniegs sprieduma sastādīšanas lūgumu. Sprieduma sastādīšanas lūgumu ir tiesības iesniegt tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas 2022. gada 14. februāra līdz 2022. gada 24. februārim plkst. 17.00.

Sprieduma sastādīšanas lūgums, kas iesniegts pēc termiņa beigām, netiks pieņemts un tiks atdots iesniedzējam. Lēmums par atteikšanos pieņemt sprieduma sastādīšanas lūgumu nav pārsūdzams.

Saīsinātais spriedums atbilstoši Civilprocesa likuma 250.27 panta pirmās daļas noteikumiem stājas likumīgā spēkā pēc tam, kad beidzies termiņš sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanai un neviena no pusēm nav iesniegusi sprieduma sastādīšanas lūgumu.


OP 2022/7.UT3

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa uzaicina TAKUSARU AŠRAFU (TAKUSAR ASHRAF), dzim. 1976. gada 12. decembrī, pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Augusta Dombrovska iela 43-10, Rīga, LV-1015, ierasties uz tiesas sēdi 2022. gada 15. februārī plkst. 10.00 Rīgā, Jēzusbaznīcas ielā 6, 2. stāvā, 210. zālē, kā atbildētāju civillietā Nr. C30706721 Karinas Capovas prasībā pret Takusaru Ašrafu (Takusar Ashraf) par aizgādības tiesību atņemšanu.


OP 2022/7.UT4

Daugavpils tiesa paziņo, ka 2022.gada 22.februārī Daugavpils tiesā, Preiļos, Talsu ielā 2, rakstveida procesā tiks izskatīta vienkāršotās procedūras lieta Nr.C12249821 SIA "LLS" prasībā pret Vitaliju Arhipovu par naudas piedziņu. Lietu izskatīs Daugavpils tiesas tiesnese I. Beitāne. Atbildētājam Vitalijam Arhipovam ir Civilprocesa likuma 74. pantā un Civilprocesa likuma 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesei un lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Tiesa nosaka atbildētājam VITALIJAM ARHIPOVAM, dzim. 1980.gada 9.jūnijā, termiņu rakstveida paskaidrojumu iesniegšanai 30 dienas no šī paziņojuma publicēšanas dienas. Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms lietas izskatīšanas. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmajai daļai tiesa paziņo, ka saīsināta sprieduma norakstu varēs saņemt Daugavpils tiesas kancelejā no 2022.gada 22.februāra, kas uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu. Ja puse atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 pantā noteiktajā termiņā neiesniegs pilna sprieduma sastādīšanas lūgumu, saīsināts spriedums stāsies likumīgā spēkā.


OP 2022/7.UT5

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa informē ALEKSEJU SKAČKOVU, dzim. 1987.gadā, ka Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā saņemts pieteikums par procesuālo tiesību pārņemšanu civillietā 3-12/2291/8, kas tiks izskatīts 2022.gada 14.aprīlī rakstveida procesā, nerīkojot tiesas sēdi.


OP 2022/7.UT6

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa informē NIKOLAJU KACALAPU, dzim. 1963.gadā, ka Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā saņemts pieteikums par procesuālo tiesību pārņemšanu civillietā Nr.3-12/2675/8, kas tiks izskatīts 2022.gada 12.aprīlī rakstveida procesā, nerīkojot tiesas sēdi.


OP 2022/7.UT7

2021.gada 23.decembrī tiesā saņemts AS "Baltijas Izaugsmes Grupas", Bigbank AS Latvijas filiāles un SIA "Intrum Latvia" pieteikums par puses procesuālo tiesību pārņemšanu civillietā Nr.3-12/1167/15 AS "Baltijas Izaugsmes Grupa" pieteikums pret Ainaru Meikšānu par saistības piespiedu izpildīšanu brīdinājuma kārtībā. Paziņojam atbildētājam AINARAM MEIKŠĀNAM, dzim. 1971.gada 13.martā, ka 2022.gada 17.maijā tiesnese A. Freimane izskatīs pieteikumu par puses procesuālo tiesību pārņemšanu. Atbildētājam Ainaram Meikšānam ir Civilprocesa likuma 74.pantā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim, pārsūdzēt nolēmumu. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar pieteikuma sagatavošanu izskatīšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms pieteikuma izskatīšanas.


OP 2022/7.UT8

Vidzemes rajona tiesā ierosināta civillieta IMANTA ŠLEITERA prasībā pret Madonas novada pašvaldību par īpašuma tiesību atzīšanu uz nekustamo īpašumu - saimniecības ēku (kūts), kas atrodas "Jankas", Sausnējas pagastā, Madonas novadā, ar kadastra apzīmējumu Nr. 70920060069001, kas atrodas uz zemes vienības (kadastra apzīmējums 70920060069) "Priedkalnītes", Sausnējas pagasts, Madonas novads. Tiesa uzaicina visas personas, kurām ir iebildumi pret prasību, iesniegt tos tiesai triju mēnešu laikā no paziņojuma publicēšanas dienas.


OP 2022/7.UT9

Zemgales rajona tiesa paziņo, ka Zemgales rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr.C73655221 SIA "JK Namu pārvalde" vienkāršotas procedūras prasībā pret IGORU DAMENAUSKI (dzim. 1975.gada 23.jūlijā) par parāda piedziņu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu tiesnese paziņo, ka vienkāršotās procedūras lieta tiks izskatīta rakstveida procesā Zemgales rajona tiesā (Jelgavā) 2022.gada 28.februārī, nerīkojot tiesas sēdi (lietas dalībniekiem tiesā nav jāierodas). Lietu skatīs Zemgales rajona tiesas tiesnese I.Dzerkale un atbilstoši Civilprocesa likuma 194.pantam tiks sastādīts saīsinātais spriedums. Tiesnese izskaidro, ka pusēm ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim līdz lietas izskatīšanai. Saīsinātā sprieduma norakstu lietas dalībnieki varēs saņemt Zemgales rajona tiesas (Jelgavā) kancelejā Dambja ielā 12, Jelgavā, sākot no 2022.gada 28.februāra. Tiesnese izskaidro, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu atbildētājam ir tiesības iesniegt lūgumu par sprieduma sastādīšanu, kas iesniedzams 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas personīgi, vai parakstītu ar drošu elektronisko parakstu uz e-pasta adresi: zemgale@tiesas.lv. Nosūtot dokumentus, jānorāda civillietas Nr.C73655221.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)