Laidiens: 02.10.2023., Nr. 190

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2023/190.UT1

Latgales rajona tiesas izskatīšanā atrodas civillieta Nr. C12120923 AS "BTA Baltic Insurance Company" vienkāršotās procedūras lietā par naudas piedziņu pret VLADIMIRU ČUBREVIČU, dzim. 1986. gada 16. maijā. Paziņojam atbildētājam Vladimiram Čubrevičam, kura pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Raiņa iela 11-32, Krāslava, ka prasību rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) skatīs tiesnese I. Vaivode. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21pantu atbildētājam ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus - paskaidrojumu veidlapa pieejama tiesā vai internetā vietnē www.tiesas.lv sadaļā "Dokumentu paraugi". Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā un, ja atbildētājs nelūgs lietas izskatīšanu tiesas sēdē, lieta tiks izskatīta rakstveida procesā un saīsinātais spriedums tiešsaistes sistēmā būs pieejams 2023. gada 6. novembrī.

Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 21. daļā noteiktajam, pusēm ir tiesības rakstveidā iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas. Civilprocesa likuma 250.25 panta trešā daļa noteic, ka pēc puses rakstveida lūguma saīsināto spriedumu vai atbilstoši šā likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam sastādīto spriedumu nekavējoties nosūta pusei. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.27 panta nosacījumiem saīsinātais spriedums stājas likumīgā spēkā pēc tam, kad izbeidzies termiņš sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanai un neviena no pusēm nav iesniegusi sprieduma sastādīšanas lūgumu. Ja pēc sprieduma sastādīšanas lūguma tiesa sastāda spriedumu, tas stājas spēkā šā likuma 203. pantā noteiktajā kārtībā.


OP 2023/190.UT2

Rīgas pilsētas tiesa informē MAKSIMU RUTENBERGU, dzim. 1978. gada 24. augustā, personas deklarētā dzīvesvietas adrese: 77-1 Edwards RD, Birmingham B24 9HD, UK, Lielbritānija, ka civillieta SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" vienkāršotās procedūras prasībā pret Maksimu Rutenbergu par naudas piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā 2023. gada 11. decembrī, Rīgas pilsētas tiesā, civillietu izskatīs Rīgas pilsētas tiesas tiesnese Ž. Gaigale-Prudņikova. Lietas dalībniekiem tiesā nav jāierodas.

Informējam, ka saīsinātais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2023. gada 11. decembrī. Pēc puses rakstveida lūguma saīsināto spriedumu vai atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam sastādīto spriedumu nekavējoties nosūta pusei.


OP 2023/190.UT3

Zemgales rajona tiesa paziņo, ka Zemgales rajona tiesas lietvedībā ierosināta vienkāršotās procedūras civillieta maksātnespējīgās AS "PNB Banka" prasībā pret DEIVIDU DEMKOVU par naudas piedziņu, kas tiks izskatīta rakstveida procesā, ja puses nelūgs lietas iztiesāšanu tiesas sēdē. Tiesa nosaka Deividam Demkovam, dzim. 1970. gada 17. novembrī, termiņu rakstveida paskaidrojumu iesniegšanai 30 dienas no sludinājuma publicēšanas dienas. Paskaidrojuma neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā.

Lietu skatīs Zemgales rajona tiesas tiesnese L. Ašmane un atbilstoši Civilprocesa likuma 194. pantam tiks sastādīts saīsinātais spriedums. Tiesnese izskaidro, ka pusēm ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesei līdz lietas izskatīšanai.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu, tiesnese paziņo, ka lieta tiks izskatīta rakstveida procesā nerīkojot tiesas sēdi (lietas dalībniekiem tiesā nav jāierodas) un saīsināta sprieduma norakstu varēs saņemt tiešsaistes sistēmā https://www.elieta.lv/web/, sākot ar 2023. gada 4. decembri, kas uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu.

Tiesnese izskaidro, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu pusēm ir tiesības iesniegt tiesai sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, norādot, ka uz šo termiņu neattiecas Civilprocesa likuma 48. panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais. Līdz ar to lūgums par sprieduma sastādīšanu iesniedzams 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas.

Lietas dalībnieks lūgumu par sprieduma sastādīšanu ar drošu elektronisko parakstu parakstītu var nosūtīt uz Zemgales rajona tiesas e-pasta adresi: zemgale@tiesas.lv, var iesniegt personīgi vai nosūtīt pa pastu Zemgales rajona tiesai Dambja ielā 12, Jelgavā, LV-3001. Nosūtot dokumentus, lūdzu atsaukties uz civillietas numuru. Lūgumu iespējams nosūtīt arī tiešsaistes sistēmā jeb portālā https://www.elieta.lv/web/, kā arī uz e-adresi: DEFAULT@40900016047.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.26 panta sesto daļu, ja ir saņemts sprieduma sastādīšanas lūgums, spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam tiesa sastāda 20 dienu laikā pēc lūguma par sprieduma sastādīšanu noteiktā iesniegšanas termiņa beigām.

Datums, kad spriedums ir pieejams tiešsaistes sistēmā, uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu. Civilprocesa likuma 250.27A pants nosaka, ja tehnisku iemeslu dēļ spriedumu sastādīšanas datumā nav iespējams pievienot tiešsaistes sistēmā, spriedums tajā pašā datumā ir pieejams tiesas kancelejā. Par sprieduma sastādīšanas datumu šādā gadījumā uzskatāms datums, kad spriedums ir pieejams tiesas kancelejā.

Vienlaikus tiesnese dara zināmu, ka saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu, pēc puses rakstveida lūguma saīsināto spriedumu vai atbilstoši šā likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam sastādīto spriedumu nekavējoties nosūta pusei. Tiesnese vērš uzmanību, ka gan saīsinātais spriedums, gan spriedums tiks nosūtīts tikai tad, ja par to tiesā tiks iesniegts rakstveida lūgums.


OP 2023/190.UT4

Kurzemes rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C69424123, ADB "Gjensidige" Latvijas filiāle vienkāršotās procedūras prasības pieteikumā pret Ievgenii Oliinyk par zaudējumu piedziņu. Paziņojam atbildētājam IEVGENII OLIINYK, pers. kods 324162-XXXXX, ka lietu izskatīs Kurzemes rajona tiesas tiesnese Aija Pomerance rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku klātbūtnes). Atbildētājai ir Civilprocesa likuma 74. pantā un Civilprocesa likuma 30.3nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu lietas dalībnieki šajā likumā minētās civilprocesuālās tiesības ir tiesīgi izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā izskatīšanas laika.

Saīsināts spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2024. gada 16. janvārī. Datums, kad saīsināts spriedums ir pieejams tiešsaistes sistēmā, uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu. Saīsināta sprieduma gadījumā, pusēm ir tiesības 10 dienu laikā no saīsināta sprieduma sastādīšanas dienas iesniegt tiesai pilna sprieduma sastādīšanas lūgumu.

Tā neiesniegšanas gadījumā spriedums stājas likumīgā spēkā. Tā iesniegšanas gadījumā pilns spriedums tiek sagatavots 20 dienu laikā ar pārsūdzības tiesībām 20 dienu laikā no sastādīšanas dienas.


OP 2023/190.UT5

Rīgas pilsētas tiesa paziņo RIHARDAM VAIVODAM, dzim. 1998. gada 19. maijā, kura pēdējā zināmā dzīvesvieta ir Rīgā, Vizmas Belševicas ielā 7-11, ka 2023. gada 28. novembrī Rīgas pilsētas tiesa, tiesnese L. Mikulāne, rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) izskatīs civillietu Nr. C771217023 PlusPlus Baltic OU prasībā pret Rihardu Vaivodu par parāda piedziņu.

Atbildētājam Rihardam Vaivodam ir Civilprocesa likuma 74. pantā un 30.3 nodaļā noteiktās procesuālās tiesības, tostarp pieteikt tiesnesei noraidījumu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta otro daļu civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika. Spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2023. gada 28. novembrī no plkst. 16.30.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu saīsinātais spriedums vai atbilstoši šā likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam sastādītais spriedums tiks nosūtīts lietas dalībniekam, ja tiesā tiks saņemts rakstveida lūgums par sprieduma nosūtīšanu.


OP 2023/190.UT6

Rīgas pilsētas tiesas izskatīšanā atrodas civillieta Nr. C771321423, AS "Sadales tīkls" vienkāršotās procedūras prasībā pret SVETLANU MIĶELI par parāda piedziņu. Paziņojam atbildētājai Svetlanai Miķelei, dzim. 1969. gada 31. decembrī, kuras pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese ir Mazā Lubānas iela 17-3, Rīga, LV-2019, Latvija, ka prasību rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) skatīs tiesnese Ludmila Vazdiķe.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu atbildētājai ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus - paskaidrojumu veidlapa pieejama tiesā vai interneta vietnē www.elieta.lv sadaļā "Dokumentu paraugi". Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā un, ja atbildētāja nelūgs lietas izskatīšanu tiesas sēdē, lieta tiks izskatīta rakstveida procesā 2023. gada 16. novembrī.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļu tiesa sastāda spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, ja puse tai rakstveidā iesniedz sprieduma sastādīšanas lūgumu. Lūgumu iesniedz tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, un uz šo termiņu neattiecas šā likuma 48. panta ceturtās daļas otrajā teikumā noteiktais.

Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.3 daļai panta 2.1 daļā noteiktajā gadījumā spriedumu sastāda 20 dienu laikā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa beigām. Sprieduma sastādīšanas lūguma neiesniegšanas gadījumā spriedums stāsies spēkā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa izbeigšanās. Ja pēc sprieduma sastādīšanas lūguma tiesa sastāda spriedumu, tas stājas spēkā Civilprocesa likuma 203. pantā noteiktajā kārtībā (Civilprocesa likuma 250.27 pants).

Atbilstoši Civilprocesa likuma 19.pantam lietas dalībniekiem ir tiesības pieteikt tiesnesim noraidījumu, ja tiesnesis:

1) šīs lietas iepriekšējā izskatīšanā ir bijis lietas dalībnieks, liecinieks, eksperts, tulks vai tiesas sēdes sekretārs;

2) ir radniecības attiecībās līdz trešajai pakāpei vai svainības attiecībās līdz otrajai pakāpei ar kādu no lietas dalībniekiem;

3) ir radniecības attiecībās līdz trešajai pakāpei vai svainības attiecībās līdz otrajai pakāpei ar kādu no tiesnešiem, kas ir tās tiesas sastāvā, kura izskata lietu;

4) ir personīgi tieši vai netieši ieinteresēts lietas iznākumā vai ir citi apstākļi, kas rada pamatotas šaubas par viņa objektivitāti.


OP 2023/190.UT7

Vidzemes rajona tiesas lietvedībā atrodas civillieta Nr. C71270823 maksātnespējīgās AS "PNB banka" administratora pilnvarotās pārstāves zvērinātas advokātes L. Zaušas vienkāršotās procedūras prasībā pret Kārli Grāpi par naudas piedziņu. Paziņojam atbildētājam KĀRLIM GRĀPIM, dzim. 1968. gada 1. jūlijā, pēdējā zināmā dzīvesvieta: "Beverīnas", Zaube, Zaubes pagasts, Cēsu novads, LV-4113, ka 2023. gada 5. decembrī tiesnese S. Vilciņa minēto civillietu izskatīs rakstveida procesā (bez lietas dalībnieku piedalīšanās) un lietā pieņemtais saīsinātais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā no 2023. gada 5. decembra. Atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.1 daļā noteiktajam, pusēm ir tiesības iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas.

Atbildētājs Kārlis Grāpis ne vēlāk kā 7 dienas pirms lietas izskatīšanas laika var izmantot šādas procesuālās tiesības: pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem un izgatavot to atvasinājumus, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, saņemt spriedumu, lēmumu un citus lietā esošos dokumentus vai to atvasinājumus, kā arī izmantot citas procesuālās tiesības, kuras tām piešķirtas ar šo likumu, noslēgt izlīgumu, lūgt lietas iztiesāšanu tiesas sēdē, pieteikt noraidījumu tiesnesei. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.21 pantu atbildētājam Kārlim Grāpim ir tiesības iesniegt tiesā paskaidrojumus par prasību 30 dienu laikā no sludinājuma publikācijas dienas. Paskaidrojumu neiesniegšana nav šķērslis sprieduma sastādīšanai lietā.


OP 2023/190.UT8

Rīgas pilsētas tiesa ņemot vērā to, ka atbildētāja pēdējā zināmā deklarētā dzīvesvieta bija Sesku iela 11 k-4-23, Rīga, LV-1035, kurā dokumentus nevarēja izsniegt, uzaicina MATĪSU VEICMANI, dzim. 1990. gada 20. septembrī, ierasties uz tiesas sēdi 2024. gada 31 .janvārī plkst. 10.00, 5.stāvā, 517. zālē, Jēzusbaznīcas ielā 6, Rīgā, kā atbildētāju civillietā Nr. C771217923 (C-12179-23/33) OU "PlusPlus Baltic" vienkāršotā procedūras prasībā pret Matīsu Veicmani par naudas piedziņu. Neierašanās gadījumā lieta var tikt izskatīta bez atbildētāja klātbūtnes.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.26 panta otro daļu, ja kāda no pusēm neieradīsies uz tiesas sēdi, tiesa pabeigs lietas izskatīšanu tai klāt neesot un noteiks datumu pēc paziņotā tiesas sēdes datuma tuvāko 14 dienu laikā, kad saīsinātā sprieduma noraksts būs pieejams tiesas kancelejā. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.26 panta ceturto daļu, pusēm ir tiesības tiesai iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu, nodrošinot šā lūguma saņemšanu tiesā ne vēlāk kā 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas.


OP 2023/190.UT9

Rīgas pilsētas tiesa informē ALEKSEJU MAKEJEVU, dzim. 1978. gada 1. aprīlī, pēdējā zināmā dzīvesvietas adrese: Mazā Krūmu iela 10-132, Rīga, LV-1069, ka 2024. gada 24. janvārī plkst. 13.00 Rīgas pilsētas tiesā Daugavgrīvas ielā 58, Rīgā, 213. tiesas sēžu zālē, mutvārdu procesā tiks izskatīta civillieta Nr. C770934023 Lidijas Fjodorovas prasībā pret dzīvojamās mājas Mazā Krūmu iela 10, Rīga, dzīvokļu īpašnieku kopības locekļiem par kopsapulces atzīšanu par nenotikušu un tās lēmumu atzīšanu par spēkā neesošiem.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)