Laidiens: 05.07.2024., Nr. 129

Uzaicinājumi uz tiesu

OP 2024/129.UT1

Zemgales rajona tiesa paziņo, ka Zemgales rajona tiesas lietvedībā ierosināta vienkāršotās procedūras civillieta "PlusPlus Baltic" OU prasībā pret Aleksandr Kutsubeev par naudas piedziņu, kas tiks izskatīta rakstveida procesā, ja puses nelūgs lietas iztiesāšanu tiesas sēdē.

Tiesa nosaka ALEKSANDR KUTSUBEEV, dzim. 1965. gada 14. septembrī, termiņu rakstveida paskaidrojumu iesniegšanai 30 dienas no paziņojuma publicēšanas dienas. Paskaidrojuma neiesniegšana nav šķērslis sprieduma taisīšanai lietā.

Saīsinātu spriedumu tiešsaistes sistēmā varēs saņemt, sākot no 2024. gada 9. septembra, kas uzskatāms arī par sprieduma sastādīšanas datumu.

Informējam, ka lietu skatīs Zemgales rajona tiesas tiesnese L.Ašmane rakstveida procesā 2024. gada 9. septembrī (bez lietas dalībnieku klātbūtnes) un atbilstoši Civilprocesa likuma 194. pantam tiks sastādīts saīsinātais spriedums. Tiesnese izskaidro, ka pusēm ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesim līdz lietas izskatīšanai.

Saīsināta sprieduma gadījumā pusēm ir tiesības 10 dienu laikā no saīsināta sprieduma sastādīšanas dienas iesniegt tiesai pilna sprieduma sastādīšanas lūgumu. Tā neiesniegšanas gadījumā spriedums stājas likumīgā spēkā.

Ja tiek saņemts sprieduma sastādīšanas lūgums, tiesa atbilstoši Civilprocesa likuma 250.25 panta 2.3 daļai spriedumu sastāda 20 dienu laikā pēc sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanas termiņa beigām.

Lietas dalībnieks lūgumu par sprieduma sastādīšanu ar drošu elektronisko parakstu parakstītu var nosūtīt uz Zemgales rajona tiesas e-pasta adresi zemgale@tiesas.lv, var iesniegt personīgi vai nosūtīt pa pastu Zemgales rajona tiesai (Jelgavā), Dambja ielā 12, Jelgavā, LV-3001. Nosūtot dokumentus, lūdzu atsaukties uz civillietas numuru. Lūgumu iespējams nosūtīt arī tiešsaistes sistēmā jeb portālā https://www.elieta.lv/web/, kā arī uz e-adresi DEFAULT@40900016047.


OP 2024/129.UT2

Rīgas pilsētas tiesas lietvedībā atrodas vienkāršotās procedūras lieta Nr. C771146224 SIA "Latvijas Namsaimnieks" un dzīvojamās mājas Elizabetes ielā 9, Rīgā, dzīvokļu īpašnieku kopības prasībā pret Irinu Zubenko par naudas piedziņu.

Paziņojam atbildētājai IRINAI ZUBENKO, dzim. 1965. gada 14. augustā, ka 2025. gada 5. februārī tiesnese I. Risberga minēto SIA "Latvijas Namsaimnieks" un dzīvojamās mājas Elizabetes ielā 9, Rīgā, dzīvokļu īpašnieku kopības prasību izskatīs rakstveida procesā Rīgas pilsētas tiesā Daugavgrīvas ielā 58, Rīgā. Atbildētājai Irinai Zubenko ir Civilprocesa likuma 74. pantā noteiktās procesuālās tiesības, tai skaitā pieteikt noraidījumu tiesnesim. Civilprocesa likumā minētās civilprocesuālās tiesības puses ir tiesīgas izmantot ne vēlāk kā 14 dienas pirms lietas izskatīšanas.

Spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā 2025. gada 5. februārī, kas uzskatāms par sprieduma sastādīšanas datumu.

Vienlaikus informējam, ka, pamatojoties uz Civilprocesa likuma 250.25 panta trešo daļu, saīsināto spriedumu vai atbilstoši šā likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam sastādīto spriedumu tiesa nosūta tikai pēc puses rakstveida lūguma.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)