Laidiens: 10.05.2024., Nr. 90

Amatu konkursu ziņas

Amatu konkursi

OP 2024/90.AKK1

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija izsludina atklātu konkursu uz rektora amatu (amatpersonas amats uz noteiktu laiku - 5 gadiem)

Rektors ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas augstākā amatpersona, kas īsteno akadēmijas vispārējo administratīvo vadību un bez īpaša pilnvarojuma pārstāv akadēmiju.

Rektora amata kandidātu pieteikumu izvērtēšana un lēmumu pieņemšana, kā arī lēmuma publicēšana notiek saskaņā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Padomes apstiprināto Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektora vēlēšanu nolikumu (turpmāk - Nolikums). Ar Nolikumu var iepazīties šeit: Vakances - Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija (jvlma.lv).

Prasības kandidātiem/-ēm:

- zinātnes vai profesionālais doktora grāds mākslās vai profesora akadēmiskais amats mākslas jomā jebkurā Latvijas vai ārvalstu augstākās izglītības institūcijā

- sasniegumi zinātnē vai mākslās (izcilība savā profilā)

- ir iegūta vadības pieredze (institūcijas vadītājs, vadītāja vietnieks jeb struktūrvienības vadītājs) organizācijā, kuras pamatdarbība ir vismaz vienā no šādām jomām - augstākā izglītība; kultūra (mūzikas, dejas, kultūrizglītības jomas tiks uzskatītas par priekšrocību); zinātne; privāta, valsts vai pašvaldību institūcija vai tās dibināta kapitālsabiedrība, kuras kompetence ir saistīta ar augstākās izglītības, mūzikas, dejas, kultūrizglītības, kultūras menedžmenta vai zinātnes jomu; vai ir iegūta vadības pieredze kultūras (mūzikas, dejas, kultūrizglītības jomas tiks uzskatītas par priekšrocību) projektu vai procesu vadībā

- rektora amata kandidāts ievēlēšanas gadījumā nebūtu ievēlēts uz trešo Akadēmijas rektora termiņu

- latviešu valodas zināšanas C1 līmenī un angļu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī

- nevainojama reputācija

- izpratne par izglītības sistēmu kopumā, kultūrizglītības sistēmu Latvijā un tās vietu Eiropas kontekstā

- zināšanas par mūzikas un skatuves mākslas nozares tirgus tendencēm un ir redzējums par to, kā celt mūzikas un mūzikas pedagoģijas nozares prestižu

- spējas pārraudzīt un virzīt izglītības, radošos, zinātnes un pētniecības procesus

- izpratne par finanšu plānošanu un budžeta izlietojuma pārraudzību

- redzējums par Akadēmijas stratēģiskajiem mērķiem, akadēmijas vietu un attīstības virzību Latvijas un Eiropas kontekstā, cilvēkresursu, finanšu resursu un infrastruktūras pārvaldības efektīvu struktūru, un kandidāts spēj to prezentēt, argumentējot un balstot spēkā esošajā normatīvajā regulējumā un Akadēmijas pieejamos resursos

- motivācija darbam Akadēmijā, izpratne par Akadēmijas pamatuzdevumiem un rektora lomu to veikšanā

- ir sabiedriski aktīva personība ar izcilām komunikācijas prasmēm

Nepieciešamās vadības kompetences:

- komandas vadīšana

- darbinieku motivēšana un attīstīšana

- pārmaiņu vadīšana, tai skaitā drošas mācību vides nodrošināšana

- lēmumu pieņemšana un atbildība

- orientācija uz rezultātu sasniegšanu

- stratēģiskais redzējums

- akadēmijas kā organizācijas izpratne un vērtību pieņemšana

Vismaz viena no profesionālajām kompetencēm:

- augstākās izglītības un/ vai zinātnes un / vai nacionālas nozīmes kultūras institūcijas vadība

- kultūras (mūzikas, dejas, kultūrizglītības jomas tiks uzskatītas par priekšrocību) projektu vai procesu vadība

Rektora amata mēnešalga tiek noteikta saskaņā ar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Darba samaksas nolikumu - Ministru kabineta noteiktā zemākā mēneša darba algas likme profesora amatam ar koeficientu 2,5. Uz vakances izsludināšanas brīdi, t.i., 4385,00 euro pirms nodokļu nomaksas.

Rektora amata kandidātiem līdz 2024. gada 3. jūnijam plkst. 12.00 jāatsūta elektroniska dokumenta veidā (parakstīts ar drošu elektronisko parakstītu), nosūtot uz e-pastu: anete.cirule@jvlma.lv ar norādi: "Pieteikums konkursam uz JVLMA rektora amatu" šādi dokumenti latviešu valodā:

- CV Europass formā, kurā jāatspoguļo ziņas par kandidāta profesionālo un akadēmisko karjeru, zinātniskajiem un/vai mākslinieciskajiem sasniegumiem, darba pieredzi mūzikas nozarē un vadības darbā, svešvalodu pārvaldīšanu un citām prasmēm, kas kandidāta ieskatā var būt noderīgas augstskolas rektora darbā

- motivācijas/ pieteikuma vēstuli atbilstoši Nolikuma pielikumā Nr. 1 norādītajai formai

- dokuments, kas apliecina rektora amata kandidāta ievēlēšanu profesora akadēmiskajā amatā mākslas jomā (piemēram, izziņa) un/ vai zinātnes vai profesionālo doktora grādu mākslās apliecinošs dokumentu (kopija). Ja zinātniskais vai profesionālā doktora grāds iegūts ārvalstīs, jāiesniedz arī izziņa par to, kādam Latvijā piešķirtam grādam vai diplomam ārvalstīs iegūtais grāds vai diploms atbilst. Iesniedzot dokumentus klātienē, kandidāts uzrāda dokumenta oriģinālu personāldaļas darbiniekam. Iesniedzot dokumentus elektroniski, kandidāts uzrāda dokumenta oriģinālu, ierodoties uz atlases 2.kārtu (pārrunām / interviju ar padomes locekļiem)

Ja ir neskaidrības, lūgums sazināties ar Padomes sekretāri, rakstot uz e-pastu: anete.cirule@jvlma.lv vai zvanot pa tālr. 28321407.

Atlases procedūra - saskaņā ar Nolikumu:

- Nolikuma 2.2.1.-2.2.4. punktā uzskaitītās prasības tiek novērtētas atlases 1. kārtā pēc kandidāta CV, pieteikuma vēstulē norādītās informācijas un no vispārpieejamas informācijas par kandidātu.

- Nolikuma 2.2.5.-2.2.13. punktā uzskaitītās prasības tiek novērtētas atlases 2. kārtā pēc:

* kandidāta CV, pieteikuma vēstulē norādītās informācijas un no vispārpieejamas informācijas par kandidātu;

* sniegtajām atbildēm uz jautājumiem intervijas laikā.

- Nolikuma 2.2.14. punktā izvirzītā prasība tiek novērtēta ar Akadēmijas Padomes balsojumu, ievērojot Nolikuma 4. punktā noteikto procedūru.

- Nolikuma 2.2.15. punktā izvirzītā prasība tiek novērtēta ar Akadēmijas Satversmes sapulces balsojumu, ievērojot Nolikuma 5. punktā noteikto procedūru.

Konkursa atlases plānotie termiņi:

- atlases 1. kārta plānota 2024. gada 3. jūnijā

- atlases 2. kārta - rektora amata kandidātu pārrunas/ intervijas ar Padomes locekļiem plānotas 2024. gada 6. jūnijā un / vai 2024. gada 10. jūnijā

- rektora amata kandidātu publiskās debates plānotas 2024. gada 17. jūnijā JVLMA

- rektora vēlēšanas Satversmes sapulcē plānotas 2024. gada 19. jūnijā plkst.14.10 JVLMA

Konkursa atlases 2. kārtā un publiskajās debatēs jautājumi var tikt uzdoti un atbildes sagaidītas latviešu un angļu valodās.

Pamatojoties uz Eiropas Savienības un Latvijas Republikas fizisko personu datu aizsardzību normatīvajos aktos noteikto, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija informē, ka jūsu pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šīs konkursa norisi atbilstoši Nolikumā (t.sk. 1. pielikumā) noteiktajam. Jūsu iesūtīto personas datu apstrādes pārzinis ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija, reģistrācijas Nr. 90000028796, juridiskā adrese: Krišjāņa Barona iela 1, Rīga, LV-1050, tālr. +371 29353116, e-pasts: dati@jvlma.lv.

Padome ar ievēlēto rektora amata kandidātu vienosies par rektora amata pienākumu izpildes sākuma termiņu.


OP 2024/90.AKK2

Sakarā ar Zinātniskās institūcijas dibināšanu, Ekonomikas un kultūras augstskola (EKA), reģ. Nr. 40003402986, izsludina konkursu uz vakanto personāla amata vietu:

- PĒTNIEKS (0,3 slodze) - zinātņu nozarē "Ekonomika un uzņēmējdarbība" - 3 amata vietas

Prasības pretendentiem/-ēm:

- maģistra vai doktora grāds

- angļu valodas zināšanas vismaz B2 līmenī

- vismaz 2 zinātniskās publikācijas pēdējo 6 gadu laikā izdevumos, no kurām vismaz viena ir indeksēta SCOPUS vai Web of Science datu bāzēs

Darba alga - no 340 eiro mēnesī (pirms nodokļiem) par 0,3 slodzi.

Darba pienākumi:

- veikt pētījumus ekonomikas un uzņēmējdarbības jomā un publicēt pētījumu rezultātus

- nodrošināt veikto pētījumu objektivitāti

- informēt sabiedrību par savu zinātnisko pētījumu rezultātiem, piedaloties starptautiskajās un vietējās zinātniskajās konferencēs un semināros

- sniegt konsultācijas un eksperta atzinumus savas kompetences ietvaros

- piedalīties pētniecisko projektu pieteikumu sagatavošanā un pētniecisko projektu īstenošanā

- popularizēt sabiedrībā savu zinātnes nozari un tās sasniegumus

- pilnveidot savu zinātnisko kvalifikāciju

Pretendentiem, kuri vēlas piedalīties konkursā, ir jāiesniedz Ekonomikas un kultūras augstskolas rektoram adresēts iesniegums un dokumentu noraksti, kas apliecina augstāko izglītību un akadēmiskos un zinātniskos grādus, dzīves un darba gājums (Curriculum Vitae) Europass formā, kā arī citi dokumenti, kurus pretendents vēlas pievienot iesniegumam, lai pilnīgāk raksturotu savu kvalifikāciju. Ja pretendents konkursā darbam EKA piedalās pirmo reizi, jāuzrāda dokumentu oriģināli.

Dokumenti ir jāiesniedz Ekonomikas un kultūras augstskolā Rīgā, Pērnavas ielā 62, 401. kabinetā, vai jāsūta elektroniski parakstītos dokumentus uz jelena.titko@eka.edu.lv. Konkursa termiņš ir viens mēnesis no paziņojuma publicēšanas dienas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".


OP 2024/90.AKK3

Ventspils Augstskola (reģistrācijas Nr. 90000362426) izsludina atklātu konkursu uz Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāna (-es) amatu (darba līgums uz noteiktu laiku - iecelšanas laiku (pieciem gadiem))

Galvenie amata pienākumi:

- plānot un vadīt fakultātes studiju un pētniecisko darbību saskaņā ar Ventspils Augstskolas stratēģiskajiem mērķiem

- pārraudzīt un vadīt studiju procesu un pētniecisko darbu fakultātē, nodrošinot studiju programmu pilnvērtīgu īstenošanu un sistemātisku pilnveidi

- pārraudzīt un vadīt fakultātes personāla iesaisti pētniecisko projektu īstenošanā, jaunu projektu pieteikumu sagatavošanā un ieviešanā, nodrošinot fakultātes stratēģiskās attīstības mērķu sasniegšanu

- nodrošināt fakultātes operatīvo pārvaldi, nosakot darba uzdevumus un kontrolējot to izpildi

Individuālās kvalifikācijas un iemaņu prasības:

- doktora grāds (trešā cikla augstākā izglītība)

- valsts valodas prasmes augstākajā līmenī atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām

- angļu valodas prasmes B2/C1 līmenī

- prasme strādāt ar datoru pieredzējuša lietotāja līmenī (MS Office), kā arī prasme strādāt ar biroja tehniku

- prasme lietot digitālos rīkus darba pienākumu veikšanai

- izpratne par izglītības procesa organizēšanu un īstenošanu

- izpratne par Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem izglītības nozarē

- spēja noteikt skaidrus īstermiņa un ilgtermiņa darbības mērķus un darba plānus

- spēja analizēt izglītības attīstības tendences valsts un starptautiskā mērogā

- labas komunikācijas un publiskās uzstāšanās prasmes

- spēja strādāt komandā un vadīt komandas darbu

- iniciatīva, spēja citus motivēt un iesaistīt

- labas analītiskās spējas

- spēja veikt darba pienākumus paaugstinātas spriedzes un intensitātes apstākļos

- augsta atbildības sajūta

Ventspils Augstskola piedāvā:

- interesantu un dinamisku darba vidi

- izaugsmes iespējas

- stabilu darba samaksu

- sociālās garantijas

Attiecīgā amata mēneša bruto samaksas amplitūda noteikta saskaņā ar Ventspils Augstskolas noteikumiem par vienotu atlīdzības sistēmu un Ministru kabineta 2016. gada 5. jūlija noteikumiem Nr.445 "Pedagogu darba samaksas noteikumi", ņemot vērā amata aprakstā, citos saistošajos dokumentos noteikto, darba sarežģītību, garīgo piepūli, sadarbību, vadības funkciju, atbildību par darba rezultātiem, atbildību par lēmumiem, amata pienākumu izpildei nepieciešamo izglītību un profesionālo pieredzi.

Darba līguma nosacījumi:

Termiņš - uz noteiktu laiku - iecelšanas termiņu 5 gadiem.

Nepilns darba laiks - 20 darba stundas darba nedēļā.

Mēneša darba alga par 20 darba stundām darba nedēļā pirms nodokļu nomaksas, sākot no 1587,00.

Darba tiesisko attiecību sākums - pēc vienošanās.

Iesniedzamie dokumenti:

- pretendenta apliecinātas dokumentu kopijas, kas apliecina atbilstošajam amatam nepieciešamo zinātnes grādu (uzrādot oriģinālu)

- amata pretendenta dzīves un darba gājums (Curriculum Vitae), kurā norādīta arī pētniecības, akadēmiskā, administratīvā un organizatoriskā darba pieredze, publikāciju saraksts, pēc "EUROPASS" (Curriculum Vitae) veidlapas parauga, kā arī citi dokumenti, ko pretendents (-e) vēlas iesniegt, lai pilnīgāk raksturotu savu kvalifikāciju

- ja nepieciešams, saskaņā ar Valsts valodas likumu valsts valodas prasmi apliecinošs dokuments

- savas darbības koncepcija Ventspils Augstskolas Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāna (-es) amatam

Dokumenti iesniedzami līdz 2024. gada 22. maijam ieskaitot, sūtot elektroniski uz e-pasta adresi: personals@venta.lv vai ierodoties personīgi darba dienās no plkst. 8.30 līdz 17.00 Ventspils Augstskolas Personāla nodaļā, C 202. kabinetā, 2. stāvā, Inženieru ielā 101, Ventspilī. Uzziņas pa tālr. 63628303 vai sazinoties elektroniski ar Ventspils Augstskolas studiju prorektori Lieni Reseli, sūtot uz e-pastu: liene.resele@venta.lv.


OP 2024/90.AKK4

Ventspils Augstskola (reģistrācijas Nr. 90000362426) izsludina atklātu konkursu uz Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes dekāna (-es) amatu (darba līgums uz noteiktu laiku - iecelšanas laiku (pieciem gadiem))

Galvenie amata pienākumi:

- plānot un vadīt fakultātes studiju un pētniecisko darbību saskaņā ar Ventspils Augstskolas stratēģiskajiem mērķiem

- pārraudzīt un vadīt studiju procesu un pētniecisko darbu fakultātē, nodrošinot studiju programmu pilnvērtīgu īstenošanu un sistemātisku pilnveidi

- pārraudzīt un vadīt fakultātes personāla iesaisti pētniecisko projektu īstenošanā, jaunu projektu pieteikumu sagatavošanā un ieviešanā, nodrošinot fakultātes stratēģiskās attīstības mērķu sasniegšanu

- nodrošināt fakultātes operatīvo pārvaldi, nosakot darba uzdevumus un kontrolējot to izpildi

Individuālās kvalifikācijas un iemaņu prasības:

- doktora grāds (trešā cikla augstākā izglītība)

- valsts valodas prasmes augstākajā līmenī atbilstoši Valsts valodas likuma prasībām

- angļu valodas prasmes B2/C1 līmenī

- prasme strādāt ar datoru pieredzējuša lietotāja līmenī (MS Office), kā arī prasme strādāt ar biroja tehniku

- prasme lietot digitālos rīkus darba pienākumu veikšanai

- izpratne par izglītības procesa organizēšanu un īstenošanu

- izpratne par Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem izglītības nozarē

- spēja noteikt skaidrus īstermiņa un ilgtermiņa darbības mērķus un darba plānus

- spēja analizēt izglītības attīstības tendences valsts un starptautiskā mērogā

- labas komunikācijas un publiskās uzstāšanās prasmes

- spēja strādāt komandā un vadīt komandas darbu

- iniciatīva, spēja citus motivēt un iesaistīt

- labas analītiskās spējas

- spēja veikt darba pienākumus paaugstinātas spriedzes un intensitātes apstākļos

- augsta atbildības sajūta

Ventspils Augstskola piedāvā:

- interesantu un dinamisku darba vidi

- izaugsmes iespējas

- stabilu darba samaksu

- sociālās garantijas

Attiecīgā amata mēneša bruto samaksas amplitūda noteikta saskaņā ar Ventspils Augstskolas noteikumiem par vienotu atlīdzības sistēmu un Ministru kabineta 2016. gada 5. jūlija noteikumiem Nr. 445 "Pedagogu darba samaksas noteikumi", ņemot vērā amata aprakstā, citos saistošajos dokumentos noteikto, darba sarežģītību, garīgo piepūli, sadarbību, vadības funkciju, atbildību par darba rezultātiem, atbildību par lēmumiem, amata pienākumu izpildei nepieciešamo izglītību un profesionālo pieredzi.

Darba līguma nosacījumi:

Termiņš - uz noteiktu laiku - iecelšanas termiņu 5 gadiem.

Nepilns darba laiks - 20 darba stundas darba nedēļā.

Mēneša darba alga par 20 darba stundām darba nedēļā pirms nodokļu nomaksas, sākot no 1587,00.

Darba tiesisko attiecību sākums - pēc vienošanās.

Iesniedzamie dokumenti:

- pretendenta apliecinātas dokumentu kopijas, kas apliecina atbilstošajam amatam nepieciešamo zinātnes grādu (uzrādot oriģinālu)

- amata pretendenta dzīves un darba gājums (Curriculum Vitae), kurā norādīta arī pētniecības, akadēmiskā, administratīvā un organizatoriskā darba pieredze, publikāciju saraksts, pēc "EUROPASS" (Curriculum Vitae) veidlapas parauga, kā arī citi dokumenti, ko pretendents (-e) vēlas iesniegt, lai pilnīgāk raksturotu savu kvalifikāciju

- ja nepieciešams, saskaņā ar Valsts valodas likumu valsts valodas prasmi apliecinošs dokuments

- savas darbības koncepcija Ventspils Augstskolas Tulkošanas studiju fakultātes dekāna (-es) amatam

Dokumenti iesniedzami līdz 2024. gada 22. maijam ieskaitot, sūtot elektroniski uz e-pasta adresi: personals@venta.lv vai ierodoties personīgi darba dienās no plkst. 8.30 līdz 17.00 Ventspils Augstskolas Personāla nodaļā, C 202. kabinetā, 2. stāvā, Inženieru ielā 101, Ventspilī. Uzziņas pa tālr. 636 28303 vai sazinoties elektroniski ar Ventspils Augstskolas studiju prorektori Lieni Reseli, sūtot uz e-pastu: liene.resele@venta.lv.


OP 2024/90.AKK5

Tieslietu ministrija ir vadošā valsts pārvaldes iestāde tieslietu nozarēs, izstrādā, organizē un koordinē politiku 20 jomās; ir augstākā iestāde 10 padotībā esošajām valsts pārvaldes iestādēm; sadarbības partneris citām nozaru ministrijām, nevalstiskajām organizācijām, profesionālajām asociācijām.

Aicinām tevi komandā FINANŠU DEPARTAMENTA GRĀMATVEŽA amatā

Mēs tev uzticēsim:

- veikt kreditoru, debitoru apstrādi, bankas operāciju uzskaiti

- veikt ārvalstu komandējumu un iekšzemes darba braucienu uzskaiti

- veikt maksas pakalpojumu ieņēmumu uzskaiti

- sagatavot un apstrādāt maksājumu uzdevumus atbilstoši iesniegtajiem rēķiniem, noslēgtajiem līgumiem, u.c. attaisnojuma dokumentiem

- piedalīties gada slēguma inventarizācijās atbilstoši ministrijas rīkojumiem

Sagaidām, ka tev ir:

- vēlama akadēmiskā izglītība vai profesionālā augstākā izglītība ekonomikā un finansēs

- pieredze grāmatvedības uzskaites jomā

- prasmes strādāt ar resursu vadības sistēmu Horizon

- darba pieredze grāmatvedībā vismaz 2 gadi

- zināšanas par budžeta iestāžu grāmatvedības uzskaiti regulējošiem normatīvajiem aktiem

- zināšanas nodokļu reglamentējošajā likumdošanā

- analītiskā domāšana, darbs komandā, iniciatīva, komunikācija

- prasme strādāt ar MS Office un interneta resursiem lietotāja līmenī

Mēs piedāvājam:

- mēnešalgu no 1500 euro

- sociālās garantijas

- darba vietu Rīgas centrā

- elastīgu darba laiku, kā arī iespēju strādāt attālināti

- stabilitāti un uz ilgtermiņu balstītu sadarbību

- daudzveidīgu uzdevumu klāstu

- jaunas zināšanas un iespēju attīstīt savas prasmes

- atsaucīgus un profesionālus kolēģus

Lai saņemtu detalizētāku informāciju par veicamajiem pienākumiem, lūgums sazināties ar Finanšu departamenta direktori. Tālrunis uzziņām 67036727.

Piesakies 14 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas brīža un Pieteikuma dokumentus (motivētu pieteikumu un informāciju par iegūto profesionālo pieredzi, izglītību apliecinoša dokumenta kopiju un CV) iesniedz Tieslietu ministrijas Personālvadības departamentā (Brīvības bulvārī 36, Rīgā, LV 1536) vai elektroniski, nosūtot uz e-pastu: personals@tm.gov.lv. Tālrunis uzziņām 67036998 vai 67036731.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)