• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2012. gada 19. jūnija noteikumi Nr. 427 "Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 31.marta noteikumos Nr.273 "Latvijas un Šveices sadarbības programmas vadības nodrošināšanas kārtība"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.07.2012., Nr. 111 https://www.vestnesis.lv/op/2012/111.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.451

Noteikumi par zvērinātu tiesu izpildītāju amata atlīdzības taksēm

Vēl šajā numurā

17.07.2012., Nr. 111

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 427

Pieņemts: 19.06.2012.

OP numurs: 2012/111.1

2012/111.1
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 12 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.427

Rīgā 2012.gada 19.jūnijā (prot. Nr.34 24.§)

Grozījumi Ministru kabineta 2009.gada 31.marta noteikumos Nr.273 "Latvijas un Šveices sadarbības programmas vadības nodrošināšanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Latvijas un Šveices
sadarbības programmas vadības likuma
6.panta trešo daļu, 11.panta 1.punktu
un 22.panta otro daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2009.gada 31.marta noteikumos Nr.273 "Latvijas un Šveices sadarbības programmas vadības nodrošināšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2009, 53.nr.; 2011, 78.nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 75.punktu šādā redakcijā:

"75.1 Pirms projekta starpposma pārskata iesniegšanas maksājumu iestādē aģentūra ir tiesīga veikt tehniskus labojumus starpposma pārskatā (papīra un elektroniska dokumenta formā), par to informējot individuālā projekta īstenotāju vai starpniekinstitūciju. Projekta starpposma pārskatā (papīra formā) norāda, ka labojumus veikusi aģentūra."

2. Izteikt 77.punktu šādā redakcijā:

"77. Aģentūra tās apstiprināto projekta gada pārskatu iesniedz Šveices kompetentajām iestādēm, informējot par to vadošo iestādi."

3. Svītrot 84.1.apakšpunktā vārdus "izlases veida".

4. Izteikt 85.punktu šādā redakcijā:

"85. Aģentūra veic šo noteikumu 84.1.apakšpunktā minētās pārbaudes starpniekinstitūcijā, pie individuālo projektu īstenotāja un īpašo atbalsta formu finansējuma saņēmējiem, ja tas nepieciešams pēc pārskatos iekļautās informācijas novērtējuma veikšanas. Aģentūra 10 darbdienu laikā pēc veiktās pārbaudes tās rezultātus iesniedz vadošajā iestādē."

5. Papildināt 86.punktu aiz vārdiem "minētās pārbaudes" ar vārdiem "izlases veidā".

6. Izteikt 88.punktu šādā redakcijā:

"88. Sadarbības programmas vadībā iesaistīto institūciju iekšējā audita vidē iekļauj sadarbības programmas vadības sistēmu."

7. Papildināt 90.punktu aiz vārdiem "Šveices franku" ar vārdiem "ekvivalentu latos".

8. Izteikt 95.punktu šādā redakcijā:

"95. Apstiprināto individuālo projektu, programmu, grantu shēmu un īpašo atbalsta formu (izņemot Stipendiju fonda finansētās aktivitātes) īstenotājam, kas nav valsts kapitālsabiedrība, kuras kapitāla daļu turētāja ir ministrija, no valsts budžeta līdzekļiem tiek piešķirts sadarbības programmas līdzfinansējums un nacionālais finansējums individuālā projekta, programmas, grantu shēmas vai īpašās atbalsta formas īstenošanai saskaņā ar projekta līgumā vai līgumā, kas nosaka īpašo atbalsta formu īstenošanu, apstiprināto sadarbības programmas līdzfinansējuma un nacionālā finansējuma proporciju."

9. Papildināt noteikumus ar 95.1 punktu šādā redakcijā:

"95.1 Individuālā projekta īstenotājam, kas ir valsts kapitālsabiedrība, kuras kapitāla daļu turētāja ir ministrija, no valsts budžeta līdzekļiem tiek piešķirts nacionālais finansējums individuālā projekta vadības izmaksu nodrošināšanai."

10. Izteikt 98.punktu šādā redakcijā:

"98. Ministrija vai cita centrālā valsts iestāde (turpmāk – centrālā valsts iestāde) sadarbības programmas līdzfinansējumu un nacionālo finansējumu apstiprināto individuālo projektu, programmu, grantu shēmu un īpašo atbalsta formu īstenošanai, ja to īstenotājs ir valsts budžeta iestāde, plāno kā dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem par tās institucionālajā padotībā esošo individuālā projekta īstenotāju, starpniekinstitūciju, Stipendiju fonda koordinējošo iestādi un citu īpašo atbalsta formu finansējuma saņēmēju, izņemot gadījumu, kas noteikts šo noteikumu 101.punktā, un par sadarbības partneru finansējumu."

11.  Izteikt 100. un 101.punktu šādā redakcijā:

"100. Finanšu ministrija plāno sadarbības programmas līdzfinansējumu kā ārvalstu finanšu palīdzības atmaksu valsts budžeta ieņēmumos un šo noteikumu 101.punktā minētajā gadījumā – individuālā projekta īstenotājam vai starpniekinstitūcijai kā ārvalstu finanšu palīdzību saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts budžeta pieprasījumu izstrādāšanas un iesniegšanas pamatprincipiem.

101. Centrālā valsts iestāde plāno sadarbības programmas līdzfinansējumu kā ārvalstu finanšu palīdzību par tās institucionālajā padotībā esošo individuālā projekta īstenotāju vai starpniekinstitūciju, ja saskaņā ar apstiprināto individuālo projektu tas tiek priekšfinansēts no sadarbības partnera līdzekļiem, un veic atmaksu attiecīgajam sadarbības partnerim. Sadarbības partneri un tā īstenotās individuālā projekta aktivitātes nosaka projekta līgumā."

12. Papildināt noteikumus ar 101.1 punktu šādā redakcijā:

"101.1 Finanšu ministrija plāno nacionālo finansējumu kā dotāciju no vispārējiem ieņēmumiem un veic atmaksu individuālā projekta īstenotājam, kas ir valsts kapitālsabiedrība, kuras kapitāla daļu turētāja ir centrālā valsts iestāde, par tā priekšfinansētajām individuālā projekta vadības izmaksām."

13. Svītrot 103.punktu.

14. Izteikt 104.punktu šādā redakcijā:

"104. Saskaņā ar attiecīgajā projekta līgumā un īstenošanas līgumā noteikto kārtību, kādā veic maksājumus individuālā projekta īstenotājam vai starpniekinstitūcijai, paredzams avansa maksājums vai vairāki starpposma maksājumi individuālā projekta, programmas vai grantu shēmas ietvaros, ko veic, pamatojoties uz starpniekinstitūcijas vai individuālā projekta īstenotāja iesniegto sadarbības programmas līdzekļu pieprasījumu, projekta starpposma pārskatu (individuālā projekta, programmas vai grantu shēmas īstenošanas pabeigšanas gadījumā – arī projekta noslēguma pārskatu) un citiem projekta līgumā un īstenošanas līgumā noteiktajiem pamatojošajiem dokumentiem."

15. Svītrot 107.1 punktu.

16. Izteikt 107.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"107.1. maksājumus veic no sadarbības programmas līdzfinansējuma un saviem līdzekļiem;".

17.  Svītrot 107.2 2.apakšpunktu.

18. Izteikt 108.punktu šādā redakcijā:

"108. Pēc līdzekļu saņemšanas no Šveices kompetentajām iestādēm aģentūra sagatavo maksājuma rīkojumu par sadarbības programmas līdzfinansējuma pārskaitīšanu valsts budžeta ieņēmumos vai individuālā projekta īstenotājam, vai starpniekinstitūcijai vai maksājuma rīkojumu par sadarbības programmas līdzfinansējuma, kā arī nacionālā finansējuma pārskaitīšanu individuālā projekta īstenotājam, kas ir valsts kapitālsabiedrība, kuras kapitāla daļu turētāja ir centrālā valsts iestāde, un virza attiecīgo rīkojumu tālāk atbilstoši šo noteikumu 76.punktā noteiktajai kārtībai."

19. Izteikt XI nodaļu šādā redakcijā:

"XI. Neatbilstību izvērtēšana, ziņošana par konstatētajām neatbilstībām un neatbilstoši veikto izdevumu pārdale

111. Ar neatbilstību šo noteikumu izpratnē saprot jebkuru darbību vai bezdarbību, kas ir vērsta uz nelikumīgu sadarbības programmas finansējuma iegūšanu vai izmantošanu un atbilst projekta līgumā noteiktajam neatbilstību gadījumam.

112. Vadošā iestāde, aģentūra, maksājumu iestāde, starpniekinstitūcija un Stipendiju fonda koordinējošā iestāde izvērtē katru iespējamo neatbilstību sadarbības programmas vadībā vai individuālā projekta, apakšprojekta, programmas, grantu shēmas vai īpašās atbalsta formas īstenošanā un pieņem lēmumu par neatbilstības konstatēšanu (turpmāk – konstatētā neatbilstība).

113. Aģentūra, maksājumu iestāde, starpniekinstitūcija un Stipendiju fonda koordinējošā iestāde par katru konstatēto neatbilstību, izņemot šo noteikumu 114.punktā minēto gadījumu, nekavējoties, bet ne vēlāk kā piecu darbdienu laikā pēc neatbilstības konstatēšanas iesniedz (papīra formā un elektroniski) vadošajā iestādē ziņojumu par konstatētajām neatbilstībām (3.pielikums).

114. Ziņojums par konstatētajām neatbilstībām nav jāiesniedz, ja ir spēkā vismaz viens no šādiem nosacījumiem:

114.1. neatbilstības apmērs ir mazāks par 4000 Šveices franku ekvivalentu latos;

114.2. neatbilstība ir konstatēta pirms tam, kad Šveices kompetentās iestādes ir veikušas sadarbības programmas līdzekļu atmaksu un ar neatbilstību saistītie izdevumi ir iekļauti projekta kārtējā starpposma vai noslēguma pārskatā kā neattiecināmie izdevumi.

115. Aģentūra, maksājumu iestāde, starpniekinstitūcija un Stipendiju fonda koordinējošā iestāde nekavējoties, bet ne vēlāk kā piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 114.1. vai 114.2.apakšpunktā minētās neatbilstības konstatēšanas iesniedz (papīra formā un elektroniski) vadošajā iestādē ziņojumu par konstatētajām neatbilstībām (3.pielikums), ja ir spēkā vismaz viens no šādiem nosacījumiem:

115.1. konstatētā neatbilstība ir saistīta ar darbību vai bezdarbību, kas rada aizdomas par noziedzīgu nodarījumu sadarbības programmas vadībā vai individuālā projekta, apakšprojekta, programmas, grantu shēmas vai īpašās atbalsta formas īstenošanā;

115.2. konstatētā neatbilstība rada draudus individuālā projekta, apakšprojekta, programmas, grantu shēmas vai īpašās atbalsta formas sekmīgai īstenošanai, ņemot vērā neatbilstības proporciju no kopējām individuālā projekta, apakšprojekta, programmas, grantu shēmas vai īpašās atbalsta formas attiecināmajām izmaksām vai tās būtiskumu;

115.3. konstatētā neatbilstība ir izraisījusi plašas publiskas diskusijas.

116. Aģentūra, maksājumu iestāde, starpniekinstitūcija un Stipendiju fonda koordinējošā iestāde nekavējoties, bet ne vēlāk kā piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 114.2.apakšpunktā minētās neatbilstības konstatēšanas iesniedz vadošajā iestādē ziņojumu par konstatētajām neatbilstībām (3.pielikums), ja ir spēkā viens no šādiem nosacījumiem:

116.1. konstatētā neatbilstība pārsniedz 50 000 Šveices franku ekvivalentu latos;

116.2. aģentūra ar individuālā projekta īstenotāju, starpniekinstitūciju vai īpašās atbalsta formas īstenotāju vai starpniekinstitūcija ar apakšprojekta īstenotāju nevar vienoties par to izdevumu atzīšanu par neatbilstošiem, kuri pārsniedz 4000 Šveices franku ekvivalentu latos.

116.1 Pēc Šveices kompetento iestāžu pieprasījuma vadošā iestāde var lūgt aģentūrai, maksājumu iestādei, starpniekinstitūcijai vai Stipendiju fonda koordinējošajai iestādei piecu darbdienu laikā iesniegt ziņojumu par konstatētajām neatbilstībām, kas atbilst šo noteikumu 114.1. vai 114.2.apakšpunktā minētajiem nosacījumiem (3.pielikums) un par kuru nav ziņots saskaņā ar šo noteikumu 115. vai 116.punktu.

116.2 Vadošā iestāde nodrošina, lai tiktu izvērtēti visi aģentūras, maksājumu iestādes, starpniekinstitūcijas un Stipendiju fonda koordinējošās iestādes iesniegtie ziņojumi par konstatētajām neatbilstībām, un, ja nepieciešams, ierosina kontroli vai veic to, lai gūtu pārliecību par neatbilstību konstatēšanas, novēršanas un neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanas pasākumu efektivitāti un pietiekamību.

116.3 Vadošā iestāde ziņo Šveices kompetentajām iestādēm par vadošās iestādes, aģentūras, maksājumu iestādes, starpniekinstitūcijas un Stipendiju fonda koordinējošās iestādes konstatētajām neatbilstībām šādos termiņos:

116.1. šo noteikumu 113., 115. un 116.punktā minētajā gadījumā – piecu darbdienu laikā pēc ziņojuma par konstatētajām neatbilstībām saņemšanas;

116.2. šo noteikumu 116.punktā minētajā gadījumā – 15 darbdienu laikā pēc Šveices kompetento iestāžu pieprasījuma saņemšanas.

116.4 Pēc Šveices kompetento iestāžu pieprasījuma vadošā iestāde ziņo par vadošās iestādes, aģentūras, maksājumu iestādes, starpniekinstitūcijas vai Stipendiju fonda koordinējošās iestādes veiktajiem pasākumiem šajos noteikumos minētajā kārtībā iepriekš ziņoto neatbilstību novēršanā. Lai nodrošinātu informācijas iesniegšanu Šveices kompetentajām iestādēm, vadošā iestāde pieprasa informāciju no aģentūras, maksājumu iestādes, starpniekinstitūcijas vai Stipendiju koordinējošās iestādes.

116.5 Ja individuālā projekta, programmas, grantu shēmas vai īpašās atbalsta formas īstenošanā ir konstatēta neatbilstība, ar neatbilstību saistītie izdevumi jāiekļauj kā neattiecināmie izdevumi projekta starpposma vai noslēguma pārskatā. Starpniekinstitūcija apakšprojekta ietvaros konstatētos neatbilstoši veiktos izdevumus iekļauj programmas vai grantu shēmas starpposma vai noslēguma pārskatā kā neattiecināmos izdevumus. Aģentūra nodrošina projekta starpposma un noslēguma pārskatos iekļauto neatbilstoši veikto izdevumu uzskaiti.

116.6 Vadošā iestāde, aģentūra, maksājumu iestāde un starpniekinstitūcija nodrošina uzskaiti par katru tās konstatēto neatbilstību, veiktajiem pasākumiem neatbilstības novēršanai un neatbilstoši veikto izdevumu pārdalēm.

116.7 Aģentūra, maksājumu iestāde, starpniekinstitūcija un Stipendiju fonda koordinējošā iestāde, iesniedzot vadošajā iestādē ziņojumu par konstatētajām neatbilstībām, var ierosināt piemērot finanšu korekciju, ja neatbilstība ir konstatēta publisko iepirkumu jomā. Vadošā iestāde izvērtē ierosinātās finanšu korekcijas apmēru un, iesniedzot Šveices kompetentajām iestādēm ziņojumu par konstatētajām neatbilstībām, ziņojumā var iekļaut priekšlikumu piemērot finanšu korekciju. Lēmumu par finanšu korekcijas piemērošanu pieņem Šveices kompetentās iestādes.

116.8 Vadošā iestāde piecu darbdienu laikā pēc šo noteikumu 116.3 punktā minētās informācijas nosūtīšanas Šveices kompetentajām iestādēm elektroniski informē par to aģentūru un maksājumu iestādi.

116.9 Vadošā iestāde piecu darbdienu laikā pēc Šveices kompetento iestāžu lēmuma saņemšanas par finanšu korekcijas piemērošanu informē par to aģentūru, maksājumu iestādi vai Stipendiju fonda koordinējošo iestādi. Aģentūra piecu darbdienu laikā pēc informācijas saņemšanas no vadošās iestādes par to rakstiski paziņo individuālā projekta īstenotājam vai starpniekinstitūcijai.

116.10 Par neatbilstošiem atzīto izdevumu līdzekļus nedrīkst izmantot to darbību finansēšanai individuālā projekta, programmas, grantu shēmas, īpašās atbalsta formas vai apakšprojekta ietvaros, kuru veikšana tika atzīta par neatbilstošu.

116.11 Individuālā projekta īstenotājs, starpniekinstitūcija, īpašās atbalsta formas īstenotājs var iesniegt aģentūrā pamatotu pieprasījumu saskaņot par neatbilstošiem atzīto izdevumu līdzekļu izmantošanu citu darbību finansēšanai individuālā projekta, programmas, grantu shēmas vai īpašās atbalsta formas ietvaros (turpmāk – pieprasījums).

116.12 Aģentūra izvērtē pieprasījuma pamatotību un nepieciešamību un 15 darbdienu laikā pieņem lēmumu par tā atbalstīšanu vai noraidīšanu. Aģentūrai ir tiesības pieprasīt individuālā projekta īstenotājam, starpniekinstitūcijai vai īpašās atbalsta formas īstenotājam sniegt papildu skaidrojumu par pieprasījuma pamatotību. Aģentūra par pieņemto lēmumu informē individuālā projekta īstenotāju, starpniekinstitūciju vai īpašās atbalsta formas īstenotāju. Ja aģentūra noraida pieprasījumu, tā norāda pieprasījuma noraidīšanas iemeslus.

116.13 Ja neatbilstoši veikto izdevumu summa pārsniedz šo noteikumu 114.1.apakšpunktā minēto apmēru, pieprasījumu izskata atbilstoši projekta līguma grozīšanas kārtībai. Attiecībā uz individuālo projektu vai programmu ievēro šo noteikumu 30., 31., 32., 33., 34., 35. un 36.punktu, attiecībā uz grantu shēmu – šo noteikumu 50., 51., 52., 53., 54., 55. un 56.punktu, bet attiecībā uz īpašo atbalsta formu – šo noteikumu 59.punktu.

116.14 Ja neatbilstība konstatēta apakšprojektā un neatbilstoši veikto izdevumu summa apakšprojekta ietvaros nepārsniedz šo noteikumu 114.1.apakšpunktā minēto apmēru, starpniekinstitūcija pieņem lēmumu par neatbilstoši veikto izdevumu pārdali tā paša apakšprojekta ietvaros vai citam apakšprojektam, attiecīgi par to informējot aģentūru."

20. Izteikt 117. un 118.punktu šādā redakcijā:

"117. Ja individuālajā projektā, programmā, grantu shēmā vai īpašajā atbalsta formā ir konstatēta neatbilstība, kas nav iekļauta starpposma vai noslēguma pārskatā kā neattiecināmi izdevumi, aģentūra:

117.1. nodrošina neatbilstoši veikto izdevumu ieturēšanu no nākamā vai kārtējā sadarbības programmas līdzekļu pieprasījuma;

117.2. par neatbilstoši veikto izdevumu ieturēšanu informē vadošo iestādi un individuālā projekta īstenotāju vai starpniekinstitūciju.

118. Ja apakšprojektā ir konstatēta neatbilstība:

118.1. starpniekinstitūcija nodrošina neatbilstoši veikto izdevumu ieturēšanu no nākamās vai kārtējās veikto izdevumu atmaksas apakšprojekta īstenotājam;

118.2. un apakšprojekta īstenotājs ir tiešās pārvaldes iestāde vai atvasināta publiska persona, starpniekinstitūcija rakstiski informē vadošo iestādi, vēstules kopiju nosūtot tās tiešās pārvaldes iestādes vadītājam, kura padotībā esošā valsts iestāde veikusi neatbilstošos izdevumus;

118.3. un apakšprojekta īstenotājs ir juridiskā persona, un nav iespējams nodrošināt neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanu saskaņā ar šo noteikumu 118.1.apakšpunktu, starpniekinstitūcija izdod administratīvo aktu par neatbilstoši veikto izdevumu atgūšanu, norādot administratīvā akta izpildes kārtību, termiņu un konta numuru Valsts kasē neatbilstoši veikto izdevumu atmaksai."

21. Aizstāt 119.punkta ievaddaļā skaitli un vārdus "118.3.2.apakšpunktā minētajā vēstulē" ar skaitli un vārdiem "118.3.apakšpunktā minētajā administratīvajā aktā".

22. Izteikt 120.punktu šādā redakcijā:

"120. Vadošā iestāde rakstiski informē Ministru kabinetu un maksājumu iestādi par neatbilstoši veiktajiem izdevumiem, kas radušies individuālā projekta, programmas, grantu shēmas, īpašās atbalsta formas vai apakšprojekta ietvaros, ja to īstenotājs ir tiešās pārvaldes iestāde vai atvasināta publiska persona."

23. Papildināt 121.punktu aiz vārdiem "apakšprojekta īstenotāja" ar vārdiem "kas ir tiešās pārvaldes iestāde vai atvasināta publiska persona".

24. Izteikt 123.punktu šādā redakcijā:

"123. Ja individuālā projekta īstenotājam, starpniekinstitūcijai vai apakšprojekta īstenotājam, kas ir tiešās pārvaldes iestāde vai atvasināta publiska persona, neatbilstoši veiktie izdevumi jāatmaksā Šveices kompetentajām iestādēm, Ministru kabinets pieņem lēmumu par valsts budžeta līdzekļu novirzīšanu atmaksas veikšanai."

25. Papildināt noteikumus ar 3.pielikumu šādā redakcijā:

"3.pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 31.marta
noteikumiem Nr.273

Ziņojums par konstatētajām neatbilstībām
Latvijas un Šveices sadarbības programma

1. Ziņojuma numurs

Ziņojuma numurs LV–X1

2. Ziņojuma veids (atzīmēt vienu iespējamo)

2.1. ziņojums par neatbilstībām  
(saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 31.marta noteikumu Nr.273 "Latvijas un Šveices sadarbības programmas vadības nodrošināšanas kārtība" (turpmāk – noteikumi) 113.punktu)  

 

2.2. ziņojums par neatbilstībām  
(saskaņā ar noteikumu 115. vai 116.punktu)  

 

2.3. vadošās iestādes pieprasītais ziņojums par neatbilstībām  
(saskaņā ar noteikumu 116.punktu)  

 

3. Neatbilstības apraksts

3.1. individuālā projekta, programmas, grantu shēmas, īpašās atbalsta formas vai apakšprojekta nosaukums un numurs
 

 

3.2. apakšprojekta2 kopējā summa latos (tai skaitā programmas, grantu shēmas vai Stipendiju fonda līdzfinansējums un apakšprojekta īstenotāja nacionālais finansējums)
 

 

3.3. nosacījums vai nosacījumi, kas tikuši pārkāpti
 

 

3.4. neatbilstības apraksts (tai skaitā tās veikšanā izmantoto darbību apraksts)
 

 

3.5. neatbilstoši veikto izdevumu veids un summa latos3 vai, ja maksājumi nav veikti, summas latos, kas būtu tikušas neatbilstoši samaksātas, ja neatbilstība nebūtu atklāta
 

 

3.6. laikposms vai datums, kad tika veikta neatbilstība
 

 

3.7. veids, kādā neatbilstība tikusi atklāta (tai skaitā tās sākotnējās informācijas datums un avots, kura vedinājusi uz aizdomām par neatbilstības esību)
 

 

3.8. nacionālās amatpersonas vai institūcijas, kas sagatavojušas oficiālo ziņojumu (arī iekšējos ziņojumus) par konstatētajām neatbilstībām, un šo ziņojumu sagatavošanas datumi
 

 

3.9. neatbilstības finansiālās sekas latos (tai skaitā maksājumu apturēšana un neatbilstoši veikto izdevumu summu atgūšanas iespējas)
 

 

3.10. citas iesaistītās valstis (ja attiecināms)
 

 

3.11. iesaistīto fizisko un/vai juridisko personu identitāte (izņemot gadījumu, ja šādai informācijai nav nozīmes neatbilstības novēršanā, ņemot vērā konkrētās neatbilstības veidu)
 

 

3.12. juridiskās un administratīvās procedūras (tai skaitā pēc neatbilstības konstatēšanas uzsāktais kriminālprocess) un attiecīgās procedūras stadija (tai skaitā neatbilstoši veikto izdevumu summu atgūšanas stadija)
 

 

3.13. pasākumi, kas veikti vai paredzēti, lai novērstu jau atklātās neatbilstības gadījumu atkārtošanos
 

 

3.14. cita informācija
 

 

Ziņojums sagatavots
 

(adrese, datums)

 

Ziņojumu sagatavoja

(amats, vārds, uzvārds)

Piezīmes.

1 X – ziņojuma numurs pēc kārtas (neatkarīgi no ziņojuma veida). Ja konstatētas vairākas neatbilstības, par kurām jāziņo, par katru neatbilstību sagatavo atsevišķu ziņojumu un katram ziņojumam piešķir individuālu numuru.

2 Ziņojuma 3.2.apakšpunktu aizpilda tikai attiecībā uz apakšprojektu.

3 Neatbilstības apmēru norāda latos, ņemot vērā valūtas maiņas kursu datumā, kad veikts maksājums. Ja ar neatbilstību saistītie izdevumi ir iekļauti projekta starpposma vai noslēguma pārskatā, tos norāda arī Šveices frankos, izmantojot projekta starpposma vai noslēguma pārskatā lietoto valūtas maiņas kursu."

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministrs A.Vilks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!