• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ventspils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2012. gada 8. jūnija saistošie noteikumi Nr. 15 "Par Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.07.2012., Nr. 113 https://www.vestnesis.lv/op/2012/113.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes lēmums Nr.78

Par saistošo noteikumu Nr.15 "Par Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai" apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

19.07.2012., Nr. 113

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 15

Pieņemts: 08.06.2012.

OP numurs: 2012/113.5

2012/113.5
RĪKI

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.15

Ventspilī 2012.gada 8.jūnijā (prot. Nr.11, 4.§)

Par Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai

Izdoti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 2.punktu,
kā arī likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2 panta otrās daļas 5.punktu un piekto daļu

APZĪMĒJUMI

Šo saistošo noteikumu (turpmāk – Noteikumi) izpratnē:

Brauktuve – ceļa (ielas) daļa, kas paredzēta transporta līdzekļu braukšanai.

Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja – 2 un vairāk stāvu dzīvojamā māja, kas nodota ekspluatācijā un saskaņā ar kadastrālās uzmērīšanas lietu ir dzīvojamā māja ar vismaz 4 dzīvokļiem ar kopīgu ieeju no koplietošanas telpas, koridora vai galerijas.

Iepirkuma procedūra – procedūra, saskaņā ar kuru Pašvaldības pārstāvis atlasa pakalpojuma sniedzējus un piešķir tiesības noslēgt publiskus būvdarbu vai pakalpojumu līgumus.

Ietve – ceļa (ielas) daļa, kas paredzēta gājējiem.

Izlases remonts – remonts, kuru veic atsevišķiem  Brauktuvju un/vai Ietvju  laukumiem nolūkā likvidēt  esošos   defektus (piemēram, bedrīšu remonts), atbilstoši iepriekš saskaņotai tehniskai shēmai, kurā atspoguļots veicamo darbu apjoms.

Līdzfinansējums – Ventspils pilsētas pašvaldības budžeta finanšu līdzekļu daļa Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai.

Pašvaldības pārstāvis – Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde".

Piesaistītais zemesgabals – zeme, uz kuras atrodas Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja un kura ir ēkas īpašnieku lietošanā vai īpašumā.

Pasūtītājs – Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašuma īpašnieki vai dzīvokļu īpašnieku kopība.

Pasūtītāja pilnvarotā persona – dzīvokļu īpašnieku izveidota sabiedrība, biedrība vai cita reģistrēta dzīvokļu īpašnieku apvienība, kā arī persona, kurai dzīvokļu īpašnieki ir nodevuši dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības, kā arī līdzšinējais pārvaldnieks, kurš darbojas uz likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 50.panta septītās daļas pamata.

Pasūtītāja līdzfinansējums Pasūtītāja finanšu līdzekļu daļa Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai.

Rekonstrukcija – būves vai tās daļas pārbūve, mainot būves vai tās daļas apjomu un mainot vai saglabājot funkciju, vai funkcijas maiņa, nemainot apjomu (izmantošanu).

Renovācija – būves vai tās daļas remonts (kapitālais remonts), lai atjaunotu būvi vai tās daļu nomainot nolietojušos nesošos elementus vai konstrukcijas, kā arī mērķtiecīgu funkcionālu vai tehnisku uzlabojumu ieviešana būvē, nemainot tās apjomu un funkciju.

1. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1.1. Šie Noteikumi nosaka kārtību, kādā Ventspils pilsētas dome (turpmāk – Dome) piešķir Līdzfinansējumu Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām Piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas – Rekonstrukcijas vai Renovācijas pasākumu īstenošanai, Līdzfinansējuma apmēru un piešķiršanas nosacījumus.

1.2. Līdzfinansējumu piešķir Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām Piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, ja šajās mājās dzīvokļa īpašums iegūts saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju", Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu vai likumu "Par kooperatīvo dzīvokļu privatizāciju".

1.3. Līdzfinansējumu piešķir Ventspils pilsētas pašvaldības budžetā šim mērķim paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

2. PASŪTĪTĀJAM IZVIRZĀMĀS PRASĪBAS

2.1. Uz Līdzfinansējuma saņemšanu var pretendēt, ja Pasūtītājs, projekta iesnieguma iesniegšanas dienā Domes Vispārējā nodaļā, atbilst visām zemāk uzskaitītajām prasībām:

2.1.1. Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējā platība ir lielāka par 200 m2 un tajā esošo neapdzīvojamo telpu platība nepārsniedz 35% no dzīvojamās mājas kopējās platības;

2.1.2. Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā māja ir pārņemta dzīvokļa īpašnieku valdījumā (mājā ir nodibināta dzīvokļu īpašnieku kooperatīvā sabiedrība, biedrība vai cita reģistrēta dzīvokļa īpašnieku apvienība) vai par mājas apsaimniekošanu vai pārvaldīšanu ir noslēgts pilnvarojuma līgums vai māju apsaimnieko līdzšinējais pārvaldnieks, kurš darbojas uz likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 50.panta septītās daļas pamata;

2.1.3. Normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pieņemts dzīvokļa īpašnieku kopības lēmums:

2.1.3.1. veikt Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu un nodrošināt Pasūtītāja līdzfinansējumu;

2.1.3.2. nepieciešamības gadījumā uzņemties saistības, piesaistot kredītiestādes finanšu līdzekļus Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas pasākumu īstenošanai;

2.1.4. šo Noteikumu 4.1.punktā minēto dokumentu iesniegšanas brīdī nekustamā īpašuma nodokļa parāds (pamatparāds un nokavējuma nauda) par attiecīgajā Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā esošajām telpu grupām, Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamajai mājai piesaistītajām palīgēkām un Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistīto zemesgabalu nepārsniedz 15% no taksācijas gadam, kurā tiek iesniegts Projekta iesniegums, kopējās aprēķinātās nekustamā īpašuma nodokļa summas šajā punktā minētajiem nekustamajiem īpašumiem;

2.1.5. šo Noteikumu 4.3.8.punktā un 4.10.punktā minēto dokumentu iesniegšanas brīdī attiecīgās Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku apsaimniekošanas maksas un pārējo ar dzīvokļa lietošanu saistīto pamatpakalpojumu maksājumu parāds nepārsniedz 15% no kopējās aprēķinātās apsaimniekošanas un pamatpakalpojumu maksas summas par dzīvojamo māju par pēdējiem 12 mēnešiem.

2.2. Projekta iesniegumu Līdzfinansējuma saņemšanai dzīvokļu īpašnieku vārdā iesniedz Pasūtītāja pilnvarotā persona, ja tai nav nodokļu vai valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu, tā nav atzīta par maksātnespējīgu vai tās saimnieciskā darbība nav apturēta vai pārtraukta, vai arī nav uzsākta tiesvedība par tās bankrotu.

2.3. Uz finansējumu projekta īstenošanai nevar pretendēt, ja par projekta finansētajām attiecināmajām izmaksām ir saņemts finansējums/līdzfinansējums no Eiropas Savienības fondu vai citas ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem vai citiem finanšu instrumentiem.

2.4. Projekta iesniegumu Ventspils pilsētas pašvaldības finansējuma saņemšanai vienām un tām pašām realizētajām atbalstāmajām darbībām var iesniegt ne biežāk kā reizi piecos gados, izņemot Noteikumu 3.1.5.punktā minētajai aktivitātei.

3. ATBALSTĀMĀS DARBĪBAS, ATTIECINĀMĀS IZMAKSAS UN LĪDZFINANSĒJUMA APMĒRS

3.1. Līdzfinansējumu var piešķirt šādām aktivitātēm:

3.1.1. Brauktuves, Ietves un/vai stāvlaukuma jaunbūvei, Rekonstrukcijai vai Renovācijai – 50% apmērā no Brauktuves, Ietves un/vai stāvlaukuma, tai skaitā ar to saistīto funkcionāli nepieciešamo inženierkomunikāciju, jaunbūves, Rekonstrukcijas vai Renovācijas izmaksām;

3.1.2. apgaismojuma jaunbūvei, Rekonstrukcijai un/vai Renovācijai – 75% apmērā no apgaismojuma jaunbūves, Rekonstrukcijas vai Renovācijas izmaksām;

3.1.3. citam Piesaistītā zemesgabala labiekārtojumam (bērnu rotaļu laukuma, soliņu un atkritumu urnu, atkritumu konteineru laukumu, zālienu jaunbūvei, Rekonstrukcijai vai Renovācijai) – 75% apmērā no konkrētā Piesaistītā zemesgabala jaunbūves, Rekonstrukcijas vai Renovācijas darbu izmaksām;

3.1.4. tehniskā projekta izstrādei – 50% apmērā no tehniskās projekta izstrādes izmaksām;

3.1.5. Brauktuvju, Ietvju un/vai stāvlaukuma esošā seguma Izlases remontam – 80% apmērā no darbu izmaksām;

3.1.6. būvuzraudzības veikšanai – 50% apmērā no būvuzraudzības veikšanas izmaksām;

3.1.7. autoruzraudzības veikšanai – 50% apmērā no autoruzraudzības veikšanas izmaksām ar nosacījumu, ka izmaksas summa nepārsniedz 10% no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām.

3.2. Par attiecināmām izmaksām tiek uzskatītas:

3.2.1. topogrāfijas un inženierģeoloģijas izmaksas;

3.2.2. tehniskā projekta izstrādes izmaksas;

3.2.3. būvdarbu izmaksas;

3.2.4. būvuzraudzības un/vai autoruzraudzības izmaksas;

3.2.5. labiekārtojuma aprīkojuma iegādes, piegādes un uzstādīšanas izmaksas;

3.2.6. nodokļu un nodevu maksājumi, kas tieši saistīti ar līdzfinansēto projektu, ja Pasūtītāja pilnvarotā persona tos nevar atgūt, ievērojot normatīvajos aktos par nodokļiem un nodevām noteikto kārtību.

3.3. Izmaksas ir attiecināmas, ja tās tieši ir nepieciešamas projekta īstenošanai, ir paredzētas apstiprinātajā projekta iesniegumā un tiek veiktas, ievērojot atbilstīgas finanšu vadības, ekonomiskuma, produktivitātes un efektivitātes principus.

3.4. Neattiecināmās izmaksas:

3.4.1. izmaksas, kas saistītas ar projekta iesnieguma sagatavošanu, tai skaitā konsultāciju pakalpojumi un citi pakalpojumi;

3.4.2. projekta administrēšanas izmaksas;

3.4.3. samaksa par aizdevuma izskatīšanu, noformēšanu un rezervēšanu, procentu maksājumi, soda procenti, maksājumi par naudas pārskaitījumiem, komisijas nauda, zaudējumi sakarā ar valūtas maiņu un citi tiešie finansiālie izdevumi;

3.4.4. izmaksas, kas nav noteiktas kā attiecināmas;

3.4.5. izmaksas, kuras radušās pirms šo Noteikumu spēkā stāšanās datuma.

3.4.6. izmaksas, kuras radušās pirms šo Noteikumu 4.17.punktā noteikta līguma noslēgšanas.

3.5. Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju Piesaistīto zemesgabalu labiekārtošana tiek realizēta divās stadijās: tehniskā projekta izstrāde, ja Plānošanas un arhitektūras uzdevumā nav noteikts citādāk, un būvdarbu veikšana.

3.6. Iepirkumus, kas nepieciešami Līdzfinansējuma pasākumu un tehnisko uzraudzību īstenošanai, veic Pašvaldības pārstāvis, tos saskaņojot ar Pasūtītāja pilnvaroto personu.

4. PROJEKTA IESNIEGUMA IESNIEGŠANAS UN IZSKATĪŠANAS KĀRTĪBA

4.1. Lai pieteiktos Līdzfinansējuma saņemšanai, Pasūtītāja pilnvarotā persona iesniedz projekta iesniegumu, kas sastāv no aizpildītas projekta iesnieguma veidlapas (pielikums) un papildu iesniedzamajiem dokumentiem.

4.2. Pasūtītāja pilnvarotajai personai ir pienākums pirms griešanās Domē ar projekta iesniegumu saņemt Domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļā Plānošanas un arhitektūras uzdevumu.

4.3. Projekta iesniegumam pievienojami šādi dokumenti:

4.3.1. zemesgrāmatu nodalījuma noraksta vai Valsts zemes dienesta izziņas par mājā esošo dzīvokļa īpašumu skaitu un īpašniekiem kopija;

4.3.2. izkopējums no būves kadastrālās uzmērīšanas lietas, kas satur informāciju par daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējo platību (sadaļa "Būves eksplikācija");

4.3.3. ja projekta iesniegumu iesniedz Pasūtītāja pilnvarotā persona - juridiska persona vai pilnsabiedrība – tai jāiesniedz statūtu kopija un kompetentas institūcijas izdota izziņa par pārstāvības tiesībām;

4.3.4. Pasūtītāja pilnvarotajai personai – Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopīpašuma pārvaldīšanas līguma vai dokumenta, kas to aizstāj, kopija;

4.3.5. Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļa īpašnieku kopības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pieņemts lēmums par:

4.3.5.1. Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanu, nodrošinot Pasūtītāja līdzfinansējumu;

4.3.5.2. nepieciešamības gadījumā uzņemties saistības piesaistot kredītiestādes finanšu līdzekļus Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai;

4.3.5.3. Pasūtītāja pilnvarojumu Pasūtītāja pilnvarotajai personai sagatavot un iesniegt projekta iesniegumu Domē, parakstīt līgumu par iepirkuma organizēšanai nepieciešamo darbu veikšanu un līgumu par Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu;

4.3.6. attiecīgās aktivitātes izmaksu aprēķins pirms projekta iesnieguma iesniegšanas saskaņot ar Pašvaldības pārstāvi. Attiecīgās aktivitātes izmaksu aprēķins (tāme), kurš sagatavots atbilstoši Latvijas būvnormatīvam LBN501-06 "Būvizmaksu noteikšanas kārtība" un papildus iesniedzams elektroniski, nosūtot uz elektroniska pasta adresi kom.parvalde@ventspils.gov.lv;

4.3.7. ja plānotie darbi tiek veikti uz Piesaistītā zemesgabala, kurš nepieder Pasūtītājam, jāiesniedz Piesaistītā zemesgabala īpašnieka rakstiska piekrišana darbu veikšanai un zemes lietošanas tiesību apliecinoša dokumenta kopija;

4.3.8. izziņa, kurā norādīti aprēķinātie maksājumi par apsaimniekošanu un samaksātie maksājumi par pēdējiem 12 mēnešiem;

4.3.9. izziņa, kuru izdevis Valsts ieņēmumu dienests un kura apliecina, ka Pasūtītāja pilnvarotajai personai nav nodokļu parādu, tajā skaitā valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu;

4.3.10. kompetentas institūcijas izziņa, kas apliecina, ka Pasūtītāja pilnvarotajai personai nav pasludināts maksātnespējas process un tā neatrodas likvidācijas stadijā.

4.4. Projekta iesniegumu var iesniegt papīra formā vai elektroniska dokumenta veidā. Projekta iesniegumu, kas noformēts papīra formā, var iesniegt Domes Vispārējā nodaļā, Jūras ielā 36, Ventspilī vai nosūtīt pa pastu ierakstītā vēstulē. Projekta iesniegumu, kas noformēts elektroniska dokumenta veidā, var iesniegt Domes Vispārējā nodaļā, nosūtot uz Domes elektroniskā pasta adresi dome@ventspils.gov.lv.

4.5. Ja projekta iesniegumu iesniedz papīra formā, jāievēro šādas prasības:

4.5.1. projekta iesniegumu iesniedz vienā eksemplārā;

4.5.2. projekta iesniegumu iesniedz ar secīgi sanumurētām lapām, caurauklotu, uz pēdējās lapas aizmugurē diegu gali ir pielīmēti, uz uzlīmes ir norāde par dokumentā sanumurēto un cauraukloto lapu skaitu, apliecinājums par dokumentu kopiju pareizību, projekta iesnieguma sagatavošanas datums, dokumenta autora nosaukums, dokumenta izstrādāšanas vieta un Pasūtītāja pilnvarotās personas paraksts;

4.5.3. projekta iesniegumu paraksta Pasūtītāja pilnvarotās personas amatpersona ar paraksta tiesībām vai tās pilnvarota persona. Ja projekta iesniegumu paraksta pilnvarotā persona, kopā ar projekta iesniegumu iesniedz dokumentu, kas pilnvaro šo personu parakstīt projekta iesniegumu.

4.6. Ja projekta iesniegumu iesniedz elektroniska dokumenta veidā, jāievēro šādas prasības:

4.6.1. projekta iesniegumu izstrādā un noformē atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu apriti;

4.6.2. projekta iesniegumu izstrādā DOC, XLS, PDF vai JPG datņu formātā;

4.6.3. projekta iesnieguma veidlapa un papildus iesniedzamo dokumentu oriģināli ir parakstīti katrs atsevišķi ar autora drošu elektronisko parakstu un apliecināti ar laika zīmogu pirms projekta iesnieguma iesniegšanas termiņa beigām. Ja papildus iesniedzamie dokumenti ir dokumentu kopijas, tie ir apliecināti katrs atsevišķi ar projekta iesniedzēja drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu pirms projektu iesniegumu iesniegšanas termiņa beigām.

4.7. Projekta iesniegums ir jāsagatavo un jāiesniedz latviešu valodā.

4.8. Projekta iesniegumā nedrīkst būt neatrunāti labojumi – dzēsumi, aizkrāsojumi, svītrojumi vai papildinājumi.

4.9. Pašvaldības pārstāvim ir jāpārbauda Plānošanas un arhitektūras uzdevuma spēkā esamība.

4.10. Pašvaldības pārstāvim jāpieprasa izziņas no pamatpakalpojumu (siltumapgāde, ūdensapgāde, kanalizācija, sadzīves atkritumu izvešana) sniedzējiem, kurās norādīti aprēķinātie maksājumi par pamatpakalpojumiem un samaksātie maksājumi par pēdējiem 12 mēnešiem, un aprēķina apsaimniekošanas maksas un pārējo ar dzīvokļa lietošanu saistīto pamatpakalpojumu maksājumu parāda apmēru. Pašvaldības pārstāvim jāpieprasa Domes Finanšu nodaļā izziņa par nekustamā īpašuma nodokļa parāda apmēru uz projekta iesnieguma iesniegšanas dienu Domes Vispārējā nodaļā.

4.11. Pašvaldības pārstāvis pārliecinās par Pasūtītāja pilnvarotās personas sniegto ziņu patiesību.

4.12. Desmit darba dienu laikā no projekta iesnieguma iesniegšanas dienas Domes Vispārējā nodaļā projekta iesnieguma atbilstību Noteikumu prasībām pārbauda Pašvaldības pārstāvis. Pamatojoties uz Pašvaldības pārstāvja atzinumu, Domes izpilddirektors trīs darba dienu laikā no Pašvaldības pārstāvja atzinuma saņemšanas pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

4.12.1. par projekta iesnieguma reģistrēšanu pašvaldības Līdzfinansējuma saņemšanas reģistrā, ja projekta iesniegums un tam pievienotie dokumenti, kā arī Pasūtītājs un tā pilnvarotā persona atbilst Noteikumu prasībām;

4.12.2. par atteikumu reģistrēt projekta iesniegumu pašvaldības Līdzfinansējuma saņemšanas reģistrā, ja projekta iesniegums un/vai tam pievienotie dokumenti, kā arī Pasūtītājs un/vai tā pilnvarotā persona neatbilst Noteikumu prasībām vai sniegtas nepatiesas ziņas;

4.12.3. par projekta iesnieguma atstāšanu bez virzības līdz precizējumu iesniegšanai. Termiņš precizējumu iesniegšanai nav ilgāks par trīsdesmit darba dienām no lēmuma pieņemšanas dienas. Desmit darba dienu laikā pēc precizējumu iesniegšanas Pašvaldības pārstāvis veic dokumentu pārbaudi un gatavo atzinumu.

4.13. Pēc Domes izpilddirektora lēmuma par projekta iesnieguma reģistrēšanu pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanas reģistrā, Pašvaldības pārstāvis nodrošina projekta iesnieguma virzību izvērtēšanai Ventspils pilsētas domes Nekustamā īpašuma sakārtošanas un namīpašumu remontdarbu kvalitātes vērtēšanas komisijas (turpmāk – Komisija) sēdē.

4.14. Projekta iesniegumu izvērtēšana notiek reģistrācijas secībā. Komisija katram Pasūtītājam plānoto pašvaldības līdzfinansējuma daļas apmēru nosaka, pamatojoties uz plānoto atbalstāmo izmaksu aprēķinu, nepārsniedzot 1.3. un 3.1.punktā noteiktos Līdzfinansējuma apjomus.

4.15. Komisija, vērtējot projekta iesniegumu, ir tiesības pieprasīt no Pasūtītāja vai tā pilnvarotās personas papildus informāciju saistībā ar Līdzfinansējuma piešķiršanu.

4.16. Pēc Komisijas ieteikuma saņemšanas Pašvaldības pārstāvis nodrošina projekta iesnieguma virzīšanu izvērtēšanai Ventspils pilsētas domes Finanšu komitejas (turpmāk – Komiteja) sēdē.

4.17. 45 dienu laikā pēc projekta iesnieguma reģistrēšanas pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanas reģistrā Dome pieņem lēmumu par Līdzfinansējuma piešķiršanu, par to piecu darba dienu laikā rakstiski paziņojot Pasūtītāja pilnvarotajai personai, publicējot elektroniski Ventspils pilsētas portālā www.ventspils.lv un vietējā laikrakstā.

5. PROJEKTU IEVIEŠANAS NOSACĪJUMI

5.1. Pēc Domes lēmuma par līdzfinansējuma piešķiršanu stāšanās spēkā Pašvaldības pārstāvis noslēdz līgumu ar Pasūtītāja pilnvaroto personu par iepirkuma organizēšanai nepieciešamo darbu veikšanu. Pašvaldības pārstāvis nodrošina līguma projekta un iepirkuma plāna sagatavošanu. Ja Pasūtītāja pilnvarotā persona trīsdesmit dienu laikā pēc Noteikumu 4.17.punktā minētā lēmuma spēkā stāšanās datuma nav noslēgusi līgumu par iepirkuma organizēšanai nepieciešamo darbu veikšanu, tad attiecīgais Domes lēmums par līdzfinansējuma piešķiršanu uzskatāms par spēku zaudējušu.

5.2. Pēc iepirkuma uzvarētāja noteikšanas, normatīvo aktu noteiktā kārtībā tiek slēgts līgums starp Pašvaldības pārstāvi, Pasūtītāja pilnvaroto personu un iepirkuma uzvarētāju par Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas Piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu.

5.3. Noteikumu 5.2.punktā minētā līguma noslēgšanai Pasūtītāja pilnvarotā persona:

5.3.1. iesniedz Pašvaldības pārstāvim kredītiestādes izziņu par to, ka kredītiestāde ir pieņēmusi lēmumu par aizdevuma piešķiršanu Pasūtītājam ar mērķi – Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai Piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas pasākumu īstenošanai;

5.3.2. vai ieskaita Pašvaldības pārstāvja norēķinu kontā garantijas naudu Pasūtītāja līdzfinansējuma apmērā, kas turpmāk tiek izmantota Piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas izmaksu segšanai.

5.4. Atbilstoši šo Noteikumu 5.2.punktā noteiktā līguma noteikumiem samaksu projektētājam, būvuzņēmējam, būvuzraugam un/vai autoruzraugam par faktiski izpildīto darba apjomu veic:

5.4.1. Pašvaldības pārstāvis un Pasūtītāja pilnvarotā persona proporcionāli katras puses līdzfinansējuma apmēram, ja Pasūtītāja pilnvarotā persona iesniedz Noteikumu 5.3.1.punktā minēto izziņu;

5.4.2. Ja Pasūtītāja pilnvarotā persona ir ieskaitījusi garantijas naudu Noteikumu 5.3.2.punktā minētā apjomā, Pašvaldības pārstāvis no šim mērķim paredzētā pašvaldības budžeta līdzfinansējuma un Noteikumu 5.3.2.punktā minētās garantijas naudas.

5.5. Finansējuma apjoms nevar būt lielāks par sākotnēji piešķirto, saglabājot Domes lēmumā noteikto proporciju.

6. CITI NOSACĪJUMI

Pasūtītāja pilnvarotai personai un Pašvaldības pārstāvim pēc Domes izpilddirektora pieprasījuma ir pienākums informēt Domi par Rekonstrukcijas un/vai Renovācijas darbu gaitu.

7. APSTRĪDĒŠANAS UN PĀRSŪDZĒŠANAS KĀRTĪBA

7.1. Domes izpilddirektora izdoto administratīvo aktu vai faktisko rīcību Pasūtītāja pilnvarotā persona var apstrīdēt Domē.

7.2. Domes pieņemtais lēmums par apstrīdēto administratīvo aktu vai faktisko rīcību pārsūdzams Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

8. PĀREJAS NOTEIKUMI

8.1. Noteikumi publicējami laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

8.2. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1.vietnieks infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

Ekonomikas nodaļas vadītājs L.Strujevičs

 

 

Pielikums
Ventspils pilsētas domes
2012.gada 8.jūnija
saistošajiem noteikumiem Nr.15

PROJEKTA IESNIEGUMS

Projekta nosaukums:

 

 

Projekta iesniedzējs:

Nosaukums:

 

 

Juridiskai personai

 

 

  Vārds Uzvārds:

 

 

Fiziskai personai

 

Reģistrācijas numurs:

 

-
Nodokļu maksātāja reģistrācijas numurs:

 

  Personas kods

 

 

Juridiskā adrese:

 

 

  Adrese:
 

 

Bankas rekvizīti:

 

 

   

 

Bankas rekvizīti:

 

 
Kontaktpersonas:

 

 Tālrunis:

 Fakss:

 E-pasts:

Atbildīgā persona (vārds, uzvārds):

 

Projekta finansējums Projekta kopsumma

 

Ventspils pilsētas domes līdzfinansējums

 

Pašu finansējums

 

Projekta īstenošanas laiks ______ mēneši


ĪSS PROJEKTA APRAKSTS

Projekta nosaukums:

 

 
Projekta darbības vieta:

 

 
Projekta mērķis:

 

 
Ventspils pilsētas domes Arhitektūras un pilsētbūvniecības nodaļas izdots

 

Plānošanas un arhitektūras uzdevums Nr.___ , izdošanas datums _______________.
Uzdevumi (ja nepieciešams, ailītes papildiniet):

 

1.

 

2.

 

3.

 

4.

 

5.

 

Projekta nepieciešamības pamatojums – aprakstiet esošo situāciju un problēmas, kuras ar projekta palīdzību vēlaties risināt? (ja nepieciešams, pievienojiet kartes, fotogrāfijas, utt.)

 

 
Projekta mērķauditorija – aprakstiet, kas gūs labumu no projekta īstenošanas?

 

 
Plānotie projekta rezultāti.

 

 
Īss projekta aktivitāšu (darba plāna) apraksts .

 

 

Parakstot projekta iesniegumu, apliecinu, ka:

visa projekta iesniegumā un papildus sniegtā informācija Ventspils pilsētas domei un pašvaldības pārstāvim ir patiesa;

esmu pilnībā iepazinies ar Ventspils pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.... "Par Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemes gabala labiekārtošanai";

apzinos atbildību, kas iestājas saskaņā ar LR Krimināllikumu par nepatiesu ziņu sniegšanu līdzfinansējuma negodprātīgai saņemšanai un izmantošanai;

piekrītu sniegto ziņu publiskai izmantošanai;

projekta iesnieguma iesniedzējs nav pasludināts par maksātnespējīgu, neatrodas likvidācijas stadijā un tā saimnieciskā darbība nav apturēta vai pārtraukta;

projekta iesnieguma iesniedzējam nav nodokļu un/vai valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu;

dokumentu iesniegšanas brīdī attiecīgās Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku apsaimniekošanas maksas un pārējo ar dzīvokļa lietošanu saistīto pamatpakalpojumu maksājumu parāds nepārsniedz 15% no kopējās aprēķinātās summas par dzīvojamo māju par pēdējiem 12 mēnešiem;

projekta iesnieguma iesniedzējs par projekta finansētajām attiecināmajām izmaksām nav saņēmis finansējumu/līdzfinansējumu no Eiropas Savienības fondu vai citas ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļiem vai citiem finanšu instrumentiem.

Projekta iesnieguma iesniegšanas datums: 201__. gada ____. __________________

Projekta iesnieguma iesniedzējs:  
 

/paraksts un paraksta atšifrējums/

Pielikumi:

Nr. p.k.

Nosaukums

Lappušu skaits

1.

zemesgrāmatu nodalījuma noraksts vai Valsts zemes dienesta izziņu kopijas par mājā esošo dzīvokļa īpašumu skaitu un īpašniekiem  

2.

izkopējums no būves kadastrālās uzmērīšanas lietas, kas satur informāciju par Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējo platību (sadaļa "Būves eksplikācija")  

3.

ja projekta iesniegumu iesniedz Pasūtītāja pilnvarotā persona - juridiska persona vai pilnsabiedrība - tai jāiesniedz statūtu kopija un kompetentas institūcijas izdota izziņa par pārstāvības tiesībām  

4.

Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopīpašuma pārvaldīšanas līguma vai dokumenta, kas to aizstāj, kopija  

5.

Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pieņemts lēmums par Daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanu, nodrošinot Pasūtītāja līdzfinansējumu  

6.

attiecīgās aktivitātes izmaksu aprēķins  

7.

Piesaistītā zemesgabala īpašnieka rakstiska piekrišana darbu veikšanai un zemes lietošanas tiesību apliecinoša dokumenta kopija  

8.

izziņa, kurā norādīti aprēķinātie maksājumi par apsaimniekošanu un samaksātie maksājumi par pēdējiem 12 mēnešiem  

9.

izziņa, kuru izdevis Valsts ieņēmumu dienests un kura apliecina, ka Pasūtītāja pilnvarotajai personai nav nodokļu parādu, tajā skaitā valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu  

10.

Kompetentas institūcijas izziņa, kas apliecina, ka Pasūtītāja pilnvarotajai personai nav pasludināts maksātnespējas process un tā neatrodas likvidācijas stadijā  

 

 

Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu Nr.15
"Par Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību
daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.pantu viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu un sanitāro tīrību (ielu, ceļu un laukumu būvniecība, rekonstruēšana un uzturēšana; ielu, laukumu un citu publiskai lietošanai paredzēto teritoriju apgaismošana; parku, skvēru un zaļo zonu ierīkošana un uzturēšana; atkritumu savākšanas un izvešanas kontrole; pretplūdu pasākumi; kapsētu un beigto dzīvnieku apbedīšanas vietu izveidošana un uzturēšana).
Likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.2 panta otrās daļas 5.punkts nosaka, ka pašvaldība var sniegt palīdzību dzīvojamās mājas īpašniekam (īpašniekiem) vai dzīvokļu īpašniekiem, piešķirot finansējumu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai.
Savukārt likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.2 panta piektajā daļā noteikts, ka kārtību, kādā tiek sniegta palīdzība, un palīdzības apmēru nosaka pašvaldība savos saistošajos noteikumos.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Ventspils pilsētas dome piešķir līdzfinansējumu daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemes gabalu labiekārtošanai – rekonstrukcijas un/vai renovācijas pasākumu īstenošanai, līdzfinansējuma apmēru un piešķiršanas nosacījumus.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Līdzfinansējums tiek piešķirts apstiprinātā pašvaldības budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Pozitīva. Netieši ar darbu tiks nodrošināti būvuzņēmēji un pakalpojumu sniedzēji.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde "Komunālā pārvalde".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošie noteikumi izstrādāti, ņemot vērā no Ventspils iedzīvotājiem saņemtos priekšlikumus.
Konsultācijas notikušas ar dzīvojamo māju pārvaldniekiem Ventspilī.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1.vietnieks infrastruktūras jautājumos J.Vītoliņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!