• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2012/195.DA1): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2012., Nr. 195 https://www.vestnesis.lv/op/2012/195.DA1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Starp Jakovu Idelsonu, Isaju Idelsonu, un Denisu Bezkorovainiju, 06.12.2012 noslēgts pirkuma līgums par īpašuma, kas atrodas Baznīcas ielā 27/29, Rīgā, ar kadastra nr.0100 020 0075, 151524000000/1671298207488 domājamo daļu atsavināšanu....

Vēl šajā numurā

12.12.2012., Nr. 195

OP 2012/195.DA1
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 10 Pēdējās nedēļas laikā 64 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Dažādi sludinājumi

Paziņojums

(1) "SIA "LDz Cargo" informē, ka saskaņā ar SIA "LDz Cargo" valdes 2012.gada 22.novembra lēmumu (protokols Nr.44, 1.punkts) un 2012.gada 7.decembra lēmumu (protokols Nr.47, 3. un 5.punkts) SIA "LDz Cargo" Dzelzceļa kravu pārvadājumu Tarifā LDZ CARGO-01 tiek veikti šādi grozījumi un papildinājumi, kas stājas spēkā no 2013.gada 1.janvāra:

1) 1.sadaļas 6.paragrāfa 1.1.punkts izteikts sekojošā redakcijā: "1.1. Indeksācijas koeficients tiek piemērots bāzes likmēm:

- dzelzceļu vagoniem- 1.445;

- privātiem vagoniem, nomātiem vagoniem, privātiem un nomātiem dīzeļelektrostaciju vagoniem, refrižeratorvagoniem, pasažieru vagoniem un ritošajam sastāvam uz savām asīm- 1.405."

2) 3.sadaļas 21.paragrāfa 2.punkts izteikts šādā redakcijā:

"2. Pārvadāšanas maksu par kravas pārvadājumu četrasu, sešasu un astoņasu transportieros aprēķina pēc Tarifa 3.sadaļas §33 nosacījumiem, kas paredzēti pārvadājumiem vagonsūtījumos pēc Tarifa shēmu Nr. 1. vai Nr. 1.A. likmēm, atkarībā no transportiera piederības, atbilstoši negabarīta pakāpēm piemērojot šādus koeficientus:

-            gabarīta kravām- 2;

- 1-3 apakšas, sānu, augšas negabarītam - 2;

- 4-5 apakšas, sānu negabarītam - 3;

-            6 apakšas, sānu negabarīta, virsnegabarīta kravām - 4;

-            kravām transportieros, ko pārvadā ar atsevišķu lokomotīvi (maksu par lokomotīves nobraukumu nosaka atsevišķos katram konkrētam pārvadājumam) - 4.

Pārvadāšanas maksu par kravas pārvadājumu savienotā un sakabes tipa transportieros, 12 un vairāk asu transportieros, kā arī transportieros apkalpes brigādes pavadībā nosaka atsevišķi katram konkrētam pārvadājumam."

3) 3.sadaļas 21.paragrāfa 4.punkts izteikts šādā redakcijā:

"4. Pārvadāšanas maksu par tukšo transportieru pārvadājumu kravas vilcienā, noformētu ar dzelzceļa pavadzīmi, neatkarīgi no transportiera piederības, aprēķina pēc likmēm:

-          četrasu transportieru - 0,034 LVL par 1 ass-km;

-          sešasu un astoņasu transportieru - 0,068 LVL par 1 ass-km;

-          12-, 16- un 20-asu transportieru - 0,102 LVL par 1 ass-km;

-          vairāk kā 20-asu transportieru - 0,116 LVL par 1 ass-km.

Ja krava transportierī tiek pārvadāta no transportiera piederības dzelzceļa uz citas valsts dzelzceļu, vai transportieris piesūtīts kravas iekraušanai uz transportiera piederības dzelzceļu, tad transportiera atgriešana pēc izkraušanas vai piesūtīšana iekraušanai tiek veikta neaprēķinot pārvadāšanas maksu.

Pārvadāšanas maksu par tukšo transportieru pārvadājumu ar atsevišķu lokomotīvi nosaka atsevišķi katram konkrētam pārvadājumam."

5) 3.sadaļas 39.paragrāfs izteikts šādā redakcijā: "Pārvadāšanas maksa par pārvadājumiem ar atsevišķu lokomotīvi tiek noteikta atsevišķi katram konkrētam pārvadājumam."

6) 5.sadaļas tabula papildināta ar 22. un 23.punktu sekojošā redakcijā:

Nr.p.k.

Maksājuma nosaukums

Mērvienība

Maksas lielums (LVL)

Piezīmes

1

2

3

4

5

22.

Maksa par vagonu atlasi nomai pēc klienta pieprasījuma

vagons

20,00

 

23.

Maksa par LDZ CARGO privātā vagona lietošanu ārzemēs:

-          ja vagons iekrauts LDZ stacijā kravas pārvadāšanai starptautiskajā satiksmē vai nosūtīts no LDZ stacijas iekraušanai uz ārzemju dzelzceļa staciju

-          ja vagons iekrauts ārzemju dzelzceļa stacijā

 

 vagona-km

 

vagons/ diennaktī

 

 0,07

 

14,00

Par kopējo attālumu līdz galastacijai un atpakaļ (abos virzienos ārpus Latvijas robežām).

Maksa iekasējama no aģenta saskaņā ar noslēgto līgumu

7) 5.sadaļas 22. punktam mainīta numerācija uz 24.

8) 1.pielikuma "Kravas operācijām atklāto Latvijas dzelzceļa staciju alfabētiskajā sarakstā" iekļauts izmaiņas punkts Valka, kods 090204 un saskaņā ar Latvijas dzelzceļa stacijās veicamo kravas operāciju nosacītajiem apzīmējumiem atvērts 3 paragrāfā minēto kravas operāciju veikšanai.

9) 2.pielikums "Attālumi starp Latvijas dzelzceļa iecirkņu sadales punktiem" papildināts ar sekojošu ierakstu: " 090204 Izm. Valka - attālums rēķināms no visām LDZ stacijām līdz st. Lugaži + 2 km (plus 2 km)":

 (2) SIA "LDz Cargo" publicē ar 2012.gada 22.novembra valdes lēmumu (protokols Nr.44, 1.punkts) apstiprināto

Kravu Tranzītpārvadājumu Tarifu 2013. gadam "KTT-LV/2013"

I sadaļa. Vispārīgie noteikumi

1. Saīsinājumi un termini

Sabiedrības ar ierobežotu atbildību "LDZ CARGO" šī Kravu tranzītpārvadājumu tarifa izpratnē:

1.1.LDZ - Valsts akciju sabiedrība "Latvijas dzelzceļš".

1.2.LDZ CARGO - sabiedrība ar ierobežotu atbildību "LDZ CARGO".

1.3.Tarifs KTT-LV/2013 - sabiedrības ar ierobežotu atbildību "LDZ CARGO" tarifs, ko piemēro pārvadāšanas maksas aprēķiniem par kravu tranzītpārvadājumiem.

1.4.Tarifs LDZ CARGO-01 - sabiedrības ar ierobežotu atbildību "LDZ CARGO" dzelzceļa kravu pārvadājumu tarifs LDZ CARGO-01, ko piemēro maksas par pārvadājumu aprēķiniem, pārvadājot kravas importa, eksporta un iekšzemes satiksmēs.

1.5.Tarifa KTT-LV/2013 likmes - kravu tranzītpārvadājumu tarifa likmes pārvadāšanas maksas aprēķiniem par dzelzceļa kravu tranzītpārvadājumiem caur Latvijas Republikas teritoriju.

1.6.Bāzes likmes - tarifa KTT-LV/2013 likmes, kam piemēroti tarifa KTT-LV/2013 II sadaļas noteikumi un III sadaļā norādītie koeficienti.

1.7.Pārvadāšanas maksa - maksa, kas aprēķināta par tranzītpārvadājumu pēc bāzes likmēm, piemērojot indeksācijas koeficientu un pieskaitot pārvadāšanas maksas mainīgo daļu.

1.8.Maksa par pārvadājumu - maksa, kas sastāv no:

·                pārvadāšanas maksas;

·                maksas par papildoperācijām un citiem ar pārvadājumu saistītiem pakalpojumiem;

·                līgumsodiem.

1.9.Maksa par papildoperācijām un citiem ar pārvadājumu saistītiem pakalpojumiem - pārvadāšanas maksā neiekļautā maksa par papildoperācijām un citiem ar pārvadājumu saistītiem pakalpojumiem, ko nosaka tarifs LDZ CARGO-01.

1.10.Līgumsodi - maksa par saistību neizpildīšanu, ko nosaka tarifs LDZ CARGO-01.

1.11.LDZ stacijas- tarifā LDZ CARGO-01 iekļautās kravas operācijām atklātās dzelzceļa stacijas.

1.12.Tranzītpārvadājumi - pārvadājumi, kas tiek veikti pamatojoties uz starptautiskajiem pārvadājuma dokumentiem un ir iedalāmi šādi:

·             caur sauszemes robežpārejām - kravas tiek virzītas caur Latvijas Republikas teritoriju no vienas robežpārejas uz otru robežpāreju un LDZ stacijās ar vagoniem netiek veiktas kravas operācijas;

·             caur jūras ostām - kravas tiek virzītas caur Latvijas Republikas teritoriju no robežpārejām uz pieostas LDZ stacijām (tālākai izvešanai ar ūdens transportu) vai no pieostas LDZ stacijām uz robežpārejām (kravas ievestas ar ūdenstransportu).

1.13.Dzelzceļu vagoni (konteineri) - LDZ vai ārzemju dzelzceļiem piederošie vagoni (konteineri).

1.14.Nomātie vagoni - no LDZ vai no ārzemju dzelzceļiem nomātie vagoni.

1.15.Privātie vagoni (konteineri) - kravas nosūtītāja vai kravas saņēmēja īpašumā esošie vai cita tiesiska pamata lietošanā esošie vagoni (konteineri).

1.16.LDZ mājas lapa -valsts akciju sabiedrības "Latvijas dzelzceļš" interneta mājas lapa, kurā tiek ievietota informācija "www.ldz.lv";.

1.17.SMGS - Nolīgums par starptautisko dzelzceļa kravu satiksmi.

2. Tarifs, tā apstiprināšana un piemērošana

2.1. Tarifs KTT-LV/2013 izstrādāts 2013.gadam un ietver:

·         likmju sistēmu;

·         pārvadāšanas maksas aprēķina kārtību;

·         tarifa attālumus.

2.2. Tarifu KTT-LV/2013, kā arī tā grozījumus un papildinājumus apstiprina LDZ CARGO Valde.

2.3. LDZ CARGO Valdei ir tiesības pazemināt vai paaugstināt tarifa KTT-LV/2013 pārvadāšanas maksas līmeni un koeficientus atsevišķiem pārvadājumu virzieniem un kravu veidiem, ņemot vērā ekonomiskās intereses.

2.4. Tarifu KTT-LV/2013 piemēro tranzītpārvadājumu caur Latvijas Republikas sauszemes robežpārejām un jūras ostām pārvadāšanas maksas aprēķiniem.

2.5. Tarifa KTT-LV/2013 valūta ir eiro (EUR).

3. Tarifa publikācija

Tarifu KTT-LV/2013 un tā grozījumus un papildinājumus LDZ CARGO ievieto LDZ mājas lapā ne vēlāk, kā 15 dienas pirms to ieviešanas.

4. Tarifa likmes

Tarifa KTT-LV/2013 likmes izklāstītas III sadaļā un IV sadaļas 1. - 4. tabulās.

Tarifa KTT-LV/2013 likmes noteiktas katram pārvadājumu virzienam atkarībā no pārvadājamās kravas veida, tā vērtības, bīstamības klases , sūtījuma veida, izmantojamā ritošā sastāva veida, tarifa attāluma.

5. Indeksācijas koeficients un pārvadāšanas maksas mainīgā daļa

5.1. Indeksācijas koeficients tiek piemērots bāzes likmēm:

·         dzelzceļu vagoniem - 1,445

·         privātiem vagoniem, nomātiem vagoniem, privātiem un nomātiem dīzeļelektrostaciju vagoniem, refrižeratorvagoniem, pasažieru vagoniem un ritošajam sastāvam uz savām asīm - 1,405

Aprēķinot pārvadāšanas maksu par krauto vai tukšo konteineru pārvadājumu, indeksācijas koeficients tiek piemērots atkarībā no ritošā sastāva piederības.

Indeksācijas koeficients netiek piemērots aprēķinot maksu par pavadoņu braucienu, aprēķinot pārvadāšanas maksas mainīgo daļu, maksas aprēķinam par papildoperācijām un citiem ar pārvadājumu saistītiem pakalpojumiem un līgumsodiem.

Indeksācijas koeficienta grozījumus LDZ CARGO var veikt ne biežāk kā 2 reizes kalendāra gadā un ievieto LDZ mājas lapā ne vēlāk, kā 15 dienas pirms to ieviešanas.

5.2. Pārvadāšanas maksas mainīgo daļu aprēķina reizinot pārvadāšanas maksas mainīgās daļas likmi ar sūtījuma masu vagonā, konteinerā vai ritošā sastāva vienības uz savām asīm (konteinera, noņemamās automobiļa virsbūves, piekabes, puspiekabes vai ritošā sastāva uz savām asīm pārvadājuma bruto masu) un ar tarifa attālumu.

Aprēķinot pārvadāšanas maksu atbilstoši tarifa KTT-LV/2013 III Sadaļas 14.1., 14.2., 15.3., 15.4. un 16. punktam, pārvadāšanas maksas mainīgo daļu neaprēķina.

Pārvadāšanas maksas mainīgās daļas likmes noteikšanai par pamatu tiek ņemti:

·         dīzeļdegvielas maksas izmaiņu apmērs, kas ir vidējās aritmētiskās Platt's cenas dīzeļdegvielai, ko atļauts realizēt Latvijā saskaņā ar Eiropas standartu EN 590, pieaugums vai samazinājums salīdzinājumā ar "nulles līmeni" - 680 USD par 1 tonnu;

·         akcīzes nodokļa izmaiņu maksas apmērs, kas ir akcīzes nodokļa pieaugums virs 193 LVL par 1000 litriem vilcei izmantojamai dīzeļdegvielai atbilstoši Latvijas Republikas likuma "Par akcīzes nodokli" 14. panta 1. punkta 4. apakšpunktam.

Pārvadāšanas maksas mainīgās daļas likmi nosaka divas reizes gadā periodam no 1. janvāra līdz 30. jūnijam (aprēķinam izmanto dīzeļdegvielas maksas izmaiņu apmēru un akcīzes nodokļa izmaiņu maksas apmēru par iepriekšējo periodu no 1. maija līdz 31. oktobrim) un periodam no 1. jūlija līdz 31. decembrim (aprēķinam izmanto dīzeļdegvielas maksas izmaiņu apmēru un akcīzes nodokļa izmaiņu maksas apmēru par iepriekšējo periodu no 1. novembra līdz 30. aprīlim).

Pārvadāšanas maksas mainīgās daļas likmi, izteiktu EUR, LDZ CARGO ievieto LDZ mājas lapā līdz 2012. gada 1. decembrim un 2013. gada 15. jūnijam.

II sadaļa. Maksas par pārvadājumu aprēķina pamatnosacījumi

6. Maksas par pārvadājumu aprēķina kritēriji

Maksas par pārvadājumu aprēķina pamatā ir:

·         kravas nosaukums;

·         tarifa attālums;

·         sūtījuma veids;

·         pārvadāšanas ātrums;

·         sūtījuma masa;

·         ritošā sastāva veids un piederība;

·         konteinera kategorija un piederība;

·         pārējie tarifā KTT-LV/2013 paredzētie nosacījumi;

·         tarifā LDZ CARGO-01 paredzētā maksa par papildoperācijām un citiem ar pārvadājumu saistītiem pakalpojumiem un līgumsodi.

6.1. Kravas nosaukums

6.1.1. Tarifā KTT-LV/2013 lieto Harmonizēto kravu nomenklatūru (HKN).

6.1.2. Kravas nosūtītājs dzelzceļa pavadzīmē norāda kravas nosaukumu un kodu saskaņā ar HKN sarakstu.

6.2. Tarifa attālums

Tarifa attālumi norādīti tarifā KTT-LV/2013 IV sadaļas 6.tabulā.

6.3. Sūtījuma veids

Kravu pieņem pārvadāšanai un pārvadā vagonsūtījumā, konteinersūtījumā un kontreilersūtījumā.

6.4. Pārvadāšanas ātrums

Piemērojot tarifu KTT-LV/2013, izšķir šādus pārvadāšanas ātrumus:

·         mazais ātrums;

·         lielais ātrums.

6.5. Sūtījuma masa

Sūtījuma masa ietver:

·         kravas masu, ieskaitot kravas taru (bruto), kā arī kravai piederošā pārvadājuma aprīkojuma un aizsarglīdzekļu masu;

·         pārvadājuma noņemamā aprīkojuma masu, kā arī nenoņemamās pārvadāšanas ierīces, kuru masa nav iekļauta vagona taras masā.

6.6. Ritošā sastāva veids un tā piederība

Lietojot tarifu KTT-LV/2013, vagonus iedala:

6.6.1. pēc ritošā sastāva veida:

·         universālie (segtie vagoni, platformas, pusvagoni);

·         specializētie (cisternas, izotermiskie vagoni u.c.);

6.6.2. pēc piederības:

·         dzelzceļu vagoni;

·         nomātie vagoni;

·         privātie vagoni.

6.7. Konteineru kategorija un to piederība

Lietojot tarifu KTT-LV/2013, konteinerus iedala:

6.7.1. pēc kategorijas:

·         universālie un specializētie lieltonnāžas (10, 20, 30, 40 un virs 40 angļu pēdu garumā);

·         universālie vidējas tonnāžas (3 un 5 tonnu bruto masa);

6.7.2. pēc piederības:

·         dzelzceļu konteineri;

·         privātie konteineri.

III sadaļa. Pārvadāšanas maksas aprēķina noteikumi

7. Pārvadāšanas maksas aprēķina algoritms

7.1.Pārvadāšanas maksu aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 noteikumiem, saskaņā ar pārvadāšanas maksas aprēķina algoritmu.

7.2. Pārvadāšanas maksas aprēķina algoritms:

  • tranzītpārvadājumiem vagonos:

L • A1 • A2 •...• An • m • Kind + Pmd • m • l = P (EUR/vag.),

 

BL

  • tranzītpārvadājumiem konteineros:

L • A1 • A2 •...• An • Kind + Pmd • m • l = P (EUR/kont.),

 

BL

  • pēc ass-kilometra likmēm:

L • Ass • l • Kind = P (EUR/vag.),

 

BL

kur:

L - tarifa KTT-LV/2013 likme par 1 tonnu, 1 konteineru un 1 ass-km likme;

m - sūtījuma masa;

A1, A2 ..., An - paaugstinošie/pazeminošie koeficienti (III sadaļa);

BL - bāzes likme;

Kind - indeksācijas koeficients;

Pmd - pārvadāšanas maksas mainīgās daļas likme par vienu tonnas/kilometru;

l - tarifa attālums;

Pmd•m•l - pārvadāšanas maksas mainīgā daļa;

Ass - vagona asu skaits;

P - pārvadāšanas maksa.

 7.3. Noapaļošanas kārtība algoritmā:

Noapaļot (Noapaļot (BL) Kind) + Noapaļot (Pmd • m • l) = P

8. Noapaļošanas kārtība

8.1. Aprēķinot pārvadāšanas maksu, katru aprēķināto summu noapaļo līdz pilniem eirocentiem. Pusi eirocenta un vairāk noapaļo līdz pilnam eirocentam, bet mazāk par pusi eirocenta - atmet.

8.2. Aprēķinot pārvadāšanas maksu, sūtījuma masu noapaļo līdz pilnai tonnai (aprēķinmasa), pie tam 500 kg un vairāk noapaļo līdz pilnai tonnai, bet mazāk par 500 kg atmet.

9. Pārvadāšanas ātrums

Atkarībā no pārvadāšanas ātruma, pārvadāšanas maksu aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm, kas norādītas IV sadaļas 1. - 4. tabulās lietojot koeficientu:

·         pārvadājot ar mazo ātrumu - 1,00;

·         pārvadājot ar lielo ātrumu - 1,50.

10. Vagonsūtījumi

10.1. Pārvadāšanas maksu par kravas tranzītpārvadājumu vagonsūtījumā aprēķina par sūtījuma aprēķinmasu, bet ne mazāk kā par 25 t.

10.2. Pārvadāšanas maksu par kravas tranzītpārvadājumu dzelzceļu vagonā aprēķina pēc IV sadaļas 1. un 3. tabulās norādītajām tarifa KTT-LV/2013 likmēm, atkarībā no pārvadājuma maršruta, ritošā sastāva un kravas veida.

10.3. Pārvadāšanas maksu par kravas tranzītpārvadājumu privātā vagonā un nomātā vagonā aprēķina, atkarībā no pārvadājuma maršruta, ritošā sastāva un kravas veida, pēc IV sadaļas 1. un 3. tabulās norādītajām tarifa KTT-LV/2013 likmēm, piemērojot koeficientu 0,85.

10.4. Pārvadāšanas maksu par tukša privāta un nomāta vagona tranzītpārvadājumu (atgriežot vagonus pēc izkraušanas, tai skaitā nosūtot vagonus remontā pēc izkraušanas pieostas LDZ stacijā, uz valsti, no kuras pienācis krautais vagons, vai piesūtot vagonus iekraušanai, tai skaitā pēc remonta uz pieostas LDZ staciju), aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 0,032 EUR par 1 ass-km.

10.5. Pārvadāšanas maksu par tukša privāta un nomāta vagona tranzītpārvadājumu uz/no remonta, metāllūžņos, īpašnieka nomaiņai un citos gadījumos, izņemot tarifa KTT-LV/2013 III sadaļas 10.4. punktā minēto, noformētu ar dzelzceļa pavadzīmi, aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 III sadaļas 21.punkta nosacījumiem.

10.6. Pārvadāšanas maksu par viena vagonsūtījuma kravas tranzītpārvadājumu, kas pārkraušanas robežstacijā no viena sliežu platuma viena vagona tika pārkrauta cita sliežu platuma divos vai vairākos vagonos sakarā ar SMGS II sadaļas 13.panta §5a. norādītajiem iemesliem, aprēķina atsevišķi par katru vagonu pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm, kas norādītas IV sadaļas 1. un 3. tabulās, par katru pavadzīmi atsevišķi, bet ne mazāk, kā par vagonā iekrautās kravas masu 25 t.

10.7. Pārvadāšanas maksu par kravas tranzītpārvadājumu, kas noformēts ar vairākām dzelzceļa pavadzīmēm vienā vagonā no viena kravas nosūtītāja uz vienu galastaciju aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 noteikumiem, proporcionāli katra sūtījuma masai, norādītai katrā dzelzceļa pavadzīmē, noapaļojot līdz pilnai tonnai.

10.8. Pārvadāšanas maksu, ja plānā iekraušanai paredzētā vagona vietā stacijā tiek padots cita veida vagons, aprēķina pēc plānā paredzētā vagona pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm.

Šajā gadījumā nosūtīšanas stacija dzelzceļa pavadzīmē ieraksta atbilstošu atzīmi:

· "ИЗВК" - ja plānā iekraušanai paredzētā segtā vagona vietā stacijā tiek padots refrižeratorvagons;

· "ИЗВТ" - ja plānā iekraušanai paredzētā termosvagona vietā stacijā tiek padots refrižeratorvagons;

· "ВТВК" - ja plānā iekraušanai paredzētā segtā vagona vietā stacijā tiek padots termosvagons.

Šo atzīmi nav jāieraksta, un pārvadāšanas maksu aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013, ja cita veida vagons ir padots pēc kravas nosūtītāja pieprasījuma.

Šī punkta nosacījumi tiek piemēroti pārvadāšanas maksas aprēķinam par kravu tranzītpārvadājumu vagonos, kas pienāk arī izkraušanai.

11. Konteinersūtījumi

11.1. Pārvadāšanas maksu par kravu tranzītpārvadājumu dzelzceļu universālajos un specializētajos konteineros aprēķina, piemērojot pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta vienam konteineram pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm, kas norādītas IV sadaļas 2. un 4. tabulās, atkarībā no pārvadājumu maršruta un konteinera kategorijas šādus koeficientus:

·         dzelzceļu vagonā - 1,00;

·         privātajā vai nomātajā vagonā - 0,85.

11.2. Pārvadāšanas maksu par kravu tranzītpārvadājumu universālajos konteineros, kuru garums ir 20 angļu pēdas (ar trafareta masu 30 un vairāk tonnas) un ar faktisko bruto masu vairāk par 24 tonnām, aprēķina, piemērojot koeficientu 1,20 pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta vienam 20 pēdu konteineram - attiecīgi tarifa KTT-LV/2013 III sadaļas 11.1. punktam.

11.3. Pārvadāšanas maksu par kravu tranzītpārvadājumu universālajos konteineros, kuru garums pārsniedz 40 angļu pēdas (ar trafareta masu 30 un vairāk tonnas), aprēķina, piemērojot koeficientu 1,20 pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta vienam 40 pēdu konteineram - attiecīgi tarifa KTT-LV/2013 III sadaļas 11.1.punktam.

11.4. Pārvadāšanas maksu par kravu tranzītpārvadājumu specializētajos dzelzceļu konteineros aprēķina, piemērojot pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta vienam 20 pēdu, 30 pēdu un 40 pēdu universālajam konteineram, attiecīgi tarifa KTT-LV/2013 III sadaļas 11.1. punktam šādus koeficientus:

·         konteineriem-cisternām - 1,40;

·         refrižerator- un izotermiskajiem konteineriem - 1,30.

Pārvadāšanas maksu par kravas pārvadājumu refrižerator- un izotermiskos konteineros, kuru garums pārsniedz 40 angļu pēdas, aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm un noteikumiem, kas paredzēti 40 pēdu konteineram.

11.5. Pārvadāšanas maksu par kravu tranzītpārvadājumu privātos universālajos un specializētajos konteineros (t.sk. konteineros-cisternās, refrižerator- un izotermiskajos konteineros) aprēķina, piemērojot pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta vienam konteineram, attiecīgi tarifa KTT-LV/2013 III sadaļas 11.1., 11.2., 11.3. un 11.4. punktiem, koeficientu 0,85.

11.6. Pārvadāšanas maksu par tukšu privāto universālo un specializēto konteineru (t.sk. konteineri-cisternas, refrižerator- un izotermiskie konteineri) tranzītpārvadājumu aprēķina, piemērojot pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta vienam krautam konteineram, attiecīgi tarifā KTT-LV/2013 III sadaļas 11.1., 11.3. un 11.4. punktiem, koeficientu 0,50.

11.7. Pārvadāšanas maksu par privātā un nomātā dīzeļelektrostacijas vagona tranzītpārvadājumu sakabē ar vagoniem refrižerator- un izotermisko konteineru pārvadāšanai krautā vai tukšā reisā aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 0,064 EUR par 1 ass-km.

Pārvadāšanas maksa par apkalpojošā personāla braucienu netiek aprēķināta.

11.8. Pārvadāšanas maksu par privātās un nomātās specializētās platformas pārvadājumu ar tukšiem universāliem un specializētiem dzelzceļu konteineriem, aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 0,019 EUR par 1 ass-km, ja šis pārvadājums ir saskaņots ar visiem dzelzceļiem, kas iesaistīti pārvadājumā un ar specializētās platformas īpašnieku vai nomnieku.

12. Negabarīta kravas un kravas transportieros

12.1. Pārvadāšanas maksu par kravu tranzītpārvadājumu uz platformām un pusvagonos, kas pārsniedz kraušanas pamatgabarītu, atviegloto vai zonālo kraušanas gabarītu, aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm, kas norādītas IV sadaļas 1. un 3. tabulas 6. ailē, un atbilstoši negabarīta pakāpēm piemēro šādus koeficientus:

·     1-3 apakšas, sānu, augšas - 1,00;

·     4-5 apakšas, sānu - 2,00;

·     6 apakšas, sānu, kā arī virsnegabarīta kravām - 3,00.

12.2. Pārvadājot tranzītā kravas četrasu, sešasu un astoņasu transportieros, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai par sūtījuma aprēķinmasu, bet ne mazāk par 6,25 t uz 1 asi, pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm, kas norādītas IV sadaļas 1. un 3. tabulas 6. ailē, atbilstoši negabarīta pakāpēm piemēro šādus koeficientus:

·         gabarīta kravām - 2,00;

·         1-3 apakšas, sānu, augšas - 2,00;

·         4-5 apakšas, sānu - 3,00;

·         6 apakšas, sānu, virsnegabarīta kravām - 4,00;

·         kravām transportieros, ko pārvadā ar atsevišķu lokomotīvi (maksu par lokomotīves nobraukumu nosaka atsevišķi katram konkrētam pārvadājumam )- 4,00.

Pārvadāšanas maksu par kravu tranzītpārvadājumu savienotā un sakabes tipa transportieros, 12 un vairāk asu transportieros, kā arī transportieros apkalpes brigādes pavadībā nosaka atsevišķi katram konkrētam pārvadājumam.

12.3. Pārvadāšanas maksu par kravu tranzītpārvadājumu, kam ir dažāda veida un pakāpes negabarīts, aprēķina par lielākās pakāpes negabarītu.

12.4. Pārvadāšanas maksu par tukšo transportieru tranzītpārvadājumu kravas vilcienā, noformētu ar dzelzceļa pavadzīmi, neatkarīgi no transportiera piederības, aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm:

· četrasu transportieru - 0,038 EUR par 1 ass-km;

· sešasu un astoņasu transportieru - 0,076 EUR par 1 ass-km;

· 12, 16 un 20 asu transportieru - 0,114 EUR par 1 ass-km;

· vairāk kā 20 asu transportieru - 0,130 EUR par 1 ass-km.

Ja krava transportierī tiek pārvadāta no transportiera piederības dzelzceļa uz citas valsts dzelzceļu, vai transportieris piesūtīts kravas iekraušanai uz transportiera piederības dzelzceļu, tad transportiera atgriešana pēc izkraušanas vai piesūtīšana iekraušanai tiek veikta neaprēķinot pārvadāšanas maksu.

Pārvadāšanas maksu par tukšo transportieru tranzītpārvadājumu ar atsevišķu lokomotīvi nosaka atsevišķi katram konkrētam pārvadājumam.

13. Garmēra kravas

13.1. Pārvadāšanas maksu par divos vai vairākos vagonos iekrautu garmēra kravu tranzītpārvadājumu ar vienu dzelzceļa pavadzīmi aprēķina atsevišķi katram vagonam pēc tarifa KTT-LV/2013 noteikumiem, kas attiecas uz vagonsūtījumiem. Kopējo sūtījuma masu dala ar vagonu skaitu vienādās daļās.

13.2. Ja garmēra krava iekrauta divās savstarpēji savienotās platformās, kuras uzskata par vienu ritošo vienību un kurām ir viens numurs, pārvadāšanas maksu aprēķina kā tranzītpārvadājumam vienā vagonā.

14. Piesegšanas vagons un vagons ar kontrolrāmi

14.1. Pārvadāšanas maksu par tukša dzelzceļa vagona tranzītpārvadājumu, izmantojot to kā piesegšanas vagonu vai vagonu ar kontrolrāmi, aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 0,075 EUR par 1 ass-km.

14.2. Pārvadāšanas maksu par tukša privāta vai nomāta vagona tranzītpārvadājumu, izmantojot to kā piesegšanas vagonu vai vagonu ar kontrolrāmi, aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 0,064 EUR par 1 ass-km.

14.3. Ja krauto vagonu izmanto kā piesegšanas vagonu vai kā vagonu ar kontrolrāmi, iepriekšminētā pārvadāšanas maksa netiek aprēķināta.

15. Pārvadājumu aprīkojums

15.1. Pārvadāšanas maksu par kravas nosūtītājam piederošā pārvadājumu aprīkojuma tranzītpārvadājumu neaprēķina, ja pārvadājuma aprīkojuma, kas tiek pārvadāts kopā ar kravu, masa dzelzceļa pavadzīmē norādīta atsevišķi no kravas masas.

15.2. Pārvadāšanas maksu par dzelzceļiem nepiederošā noņemamā pārvadājumu aprīkojuma tranzītpārvadājumu bez kravas, aprēķina par to faktisko masu pēc tarifa KTT-LV/2013 noteikumiem, bet ne mazāk kā par 10 tonnām.

15.3. Pārvadāšanas maksu par dzelzceļiem piederošā noņemamā pārvadājumu aprīkojuma tranzītpārvadājumu bez kravas privātajos vai nomātajos vagonos aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 0,032 EUR par 1 ass-km.

15.4. Pārvadāšanas maksu par tukšu privāto un nomāto vagonu tranzītpārvadājumu, ja tie aprīkoti ar nenoņemamo pārvadājumu aprīkojumu, kura masa nav iekļauta vagona taras masā, aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 0,038 EUR par 1 ass-km.

16. Pavadoņu brauciens

16.1. Par pavadoņu braucienu vienā vagonā ar pārvadājamo kravu vai transporta līdzeklī uz savām asīm, kas tiek pārvadāts tranzītā kā krava, neatkarīgi no to piederības, papildus kravas pārvadāšanas maksai aprēķina maksu par katra pavadoņa braucienu pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 4,50 EUR par katriem pārvadāšanas attāluma iesāktajiem 100 km.

16.2. Ja pavadoņiem iedalīts atsevišķs vagons, maksu par katra pavadoņa braucienu aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 4,50 EUR par katriem pārvadāšanas attāluma iesāktajiem 100 km.

Papildus maksai par pavadoņu braucienu aprēķina pārvadāšanas maksu par vagona tranzītpārvadājumu pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes:

- dzelzceļa kravas vagonam - 0,038 EUR par 1 ass-km;

- privātām vai nomātām kravas vagonam - 0,032 EUR par 1 ass-km;

- pasažieru vagonam, neatkarīgi no piederības - 0,064 EUR par 1 ass-km.

17. Refrižeratorvagoni

17.1. Pārvadāšanas maksu par ātrbojīgo kravu tranzītpārvadājumu refrižeratorsekcijās aprēķina par katra refrižeratorvagona aprēķinmasu (bet ne mazāk kā par 25 t) pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm, kas norādītas IV sadaļas 1. un 3. tabulas 4. ailē.

17.2. Gadījumos, ja refrižeratorsekcija tiek iekrauta daļēji vai tiek padota iekraušanai nepilnas komplektācijas refrižeratorsekcija, pārvadāšanas maksu par kravas tranzītpārvadājumu, atkarībā no iekrauto refrižeratorvagonu skaita, aprēķina par katru krauto refrižeratorvagonu pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm, kas norādītas IV sadaļas 1. un 3. tabulas 4. ailē, piemērojot koeficientus:

·         ja iekrauti 3 vagoni - 1,10;

·         ja iekrauti 2 vagoni - 1,30;

·         ja iekrauts 1 vagons - 1,50.

Pārvadāšanas maksu par katra tukšā refrižeratorvagona tranzītpārvadājumu krautas refrižeratorsekcijas sastāvā aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 0,032 EUR par 1 ass-km (neatkarīgi no refrižeratorsekcijas piederības).

17.3. Gadījumos, ja palielinātas komplektācijas refrižeratorsekcijā tiek iekrauti 5 un vairāk refrižeratorvagoni, pārvadāšanas maksu par kravas tranzītpārvadājumu aprēķina par katru krauto vagonu pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm, kas norādītas IV sadaļas 1. un 3. tabulas 4. ailē, piemērojot koeficientu 0,85.

Pārvadāšanas maksu par katra tukšā refrižeratorvagona tranzītpārvadājumu palielinātas komplektācijas refrižeratorsekcijas sastāvā aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 0,032 EUR par 1 ass-km (neatkarīgi no refrižeratorsekcijas piederības).

17.4. Pārvadāšanas maksa par dīzeļelektrostacijas vagona tranzītpārvadājumu dzelzceļa refrižeratorsekcijas sastāvā krautajā reisā un par apkalpojošā personāla braucienu netiek aprēķināta.

17.5. Pārvadāšanas maksa par dīzeļelektrostacijas vagona tranzītpārvadājumu privātās un nomātās refrižeratorsekcijas sastāvā krautajā un tukšajā reisā aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 0,064 EUR par 1 ass-km.

Pārvadāšanas maksa par apkalpojošā personāla braucienu netiek aprēķināta.

17.6. Pārvadāšanas maksu par katra refrižeratorvagona tranzītpārvadājumu privātās un nomātās refrižeratorsekcijas sastāvā tukšajā reisā aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes 0,032 EUR par 1 ass-km.

17.7. Pārvadāšanas maksu par kravas tranzītpārvadājumu autonomā refrižeratorvagonā un autonomā refrižeratorvagonā ar apkalpojošo personālu aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm, kas norādītas IV sadaļas 1. un 3. tabulas 4. ailē.

Pārvadāšanas maksa par apkalpojošā personāla braucienu netiek aprēķināta.

17.8. Pārvadāšanas maksu par ātrbojīgas kravas tranzītpārvadājumu, kas noformēta ar vairākām dzelzceļa pavadzīmēm vienā refrižeratorvagonā no viena kravas nosūtītāja uz vienu galastaciju aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 noteikumiem, proporcionāli katra sūtījuma masai, norādītai katrā dzelzceļa pavadzīmē, noapaļojot līdz pilnai tonnai.

18. Termosvagoni

Pārvadājot tranzītā kravas termosvagonos, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm, kas norādītas IV sadaļas 1. un 3. tabulas 6. ailē, piemēro koeficientu 1,30.

19. Automobiļi

Pārvadāšanas maksu par automobiļu tranzītpārvadājumu specializētajos vagonos aprēķina par sūtījuma aprēķinmasu pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm, kas norādītas IV sadaļas 1. un 3. tabulas 3.ailē, bet ne mazāk kā par 10 t.

20. Kontreilersūtījumi

Pārvadāšanas maksu kontreilersūtījumu tranzītpārvadājumam (krauts autovilciens, noņemamā automobiļa virsbūve, piekabe vai puspiekabe) uz specializētajām platformām, neatkarīgi no negabarīta pakāpes aprēķina:

·         krautam autovilcienam, noņemamai automobiļa virsbūvei, piekabei vai puspiekabei pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes, kas norādītas IV sadaļas 1. un 3. tabulas 3. ailē automobiļiem specializētajos vagonos, par sūtījuma masu - 10 t;

·         tukšam autovilcienam, noņemamai automobiļa virsbūvei, piekabei vai puspiekabei pēc tarifa KTT-LV/2013 likmes, kas norādītas IV sadaļas 1. un 3. tabulas 3. ailē automobiļiem specializētajos vagonos, par sūtījuma masu - 7 t.

21. Ritošais sastāvs uz savām asīm

Pārvadājot tranzītā ritošo sastāvu uz savām asīm kā kravu, pārvadāšanas maksai, aprēķinātai par faktisko vagona taras masu, bet ne mazāk, kā par 25 t, pēc tarifa KTT-LV/2013 likmēm kas norādītas IV sadaļas 1. un 3. tabulas 6. ailē, piemēro koeficientus:

·           četrasu vagoniem ar taras masu līdz 30 tonnām ieskaitot - 0,60;

·           četrasu vagoniem ar taras masu virs 30 tonnām, sešasu un astoņasu vagoniem, pasažieru vagoniem, elektrovilcienu un dīzeļvilcienu vagoniem, celtņiem, ceļa mašīnām un pārējām iekārtam pārvietojamām pa dzelzceļu - 0,40;

·           lokomotīvēm - 0,30.

22. Pārvadājumi ar atsevišķu lokomotīvi

Pārvadāšanas maksa par tranzītpārvadājumu ar atsevišķu lokomotīvi tiek noteikta atsevišķi katram konkrētam pārvadājumam.

23. Bīstamās kravas

23.1. Pārvadāšanas maksu par bīstamās kravas tranzītpārvadājumu aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 noteikumiem, izņemot kravas, kas norādītas 23.2. punktā un bīstamo kravu tabulā.

23.2. Pārvadāšanas maksu par 1.bīstamības klases (sprāgstvielas), 7.bīstamības klases (radioaktīvās vielas), 5.2. apakšklases (organiskie peroksīdi, ANO numuri 3101 - 3110), 6.2. apakšklases (infekcijas vielas) un bīstamo kravu tabulā norādīto bīstamo kravu tranzītpārvadājumu vagonos un konteineros aprēķina piemērojot pārvadāšanas maksai, kas aprēķināta pēc tarifa KTT-LV/2013 noteikumiem, koeficientu 2,00.

Bīstamo kravu tabula

1

2

3

4

5

6

Nr.p.k.

Harmonizētās Kravu Nomenklatūras (HKN) nosaukums

HKN kods

ANO Nr.*

Kravas nosaukums saskaņā ar SMGS 2. pielikumu

Bīstamības klase

1.

Fosfors

28047000

1381

Fosfors baltais vai dzeltenais ūdenī vai šķīdumā, fosfors baltais vai dzeltenais sauss

4.2

2.

Fosfors

28047000

2447

Fosfors baltais vai dzeltenais izkausēts

4.2

3.

Hlors

28011000

1017

Hlors

2

* vielas vai priekšmeta četrzīmju identifikācijas numurs, kas dots Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) paraugnoteikumos

24. Dzīvi dzīvnieki

Pārvadāšanas maksu par dzīvu dzīvnieku (tiem domātās barības un pārvadājuma aprīkojumu) tranzītpārvadājumu aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 noteikumiem.

25. Pārvadājuma līguma grozījumi

Pārvadāšanas maksu, ja tiek veikti pārvadājuma līguma grozījumi pēc kravas nosūtītāja vai kravas saņēmēja iesnieguma (pāradresēšana), aprēķina pēc tarifa KTT-LV/2013 noteikumiem:

·         pāradresējot kravas braukšanas ceļā uz pieostas LDZ staciju vai ārpus Latvijas Republikas caur robežstaciju - ja jaunais pārvadāšanas maršruts, kurā atrodas pāradresācijas LDZ stacija, atbilst vienam no IV sadaļas 6. tabulas īsākajiem tarifa attālumiem;

·         pāradresējot no sākotnējās saņemšanas pieostas LDZ stacijas ārpus Latvijas Republikas caur robežstaciju - no LDZ robežstacijas līdz sākotnējai saņemšanas pieostas LDZ stacijai, un no sākotnējās saņemšanas pieostas LDZ stacijas līdz LDZ robežstacijai;

·         pāradresējot no sākotnējās saņemšanas pieostas LDZ stacijas uz citu LDZ staciju - tikai no LDZ robežstacijas līdz sākotnējai saņemšanas pieostas LDZ stacijai.

Visos pārējos pārvadājuma līguma grozījumu gadījumos pārvadāšanas maksu aprēķina pēc tarifa LDZ CARGO-01 noteikumiem.

IV sadaļa.

1. tabula Tarifa KTT-LV/2013 likmes pārvadāšanas maksas aprēķiniem kravu tranzītpārvadājumiem vagonos caur Latvijas Republikas jūras ostām 2013. gadā (EUR/1t)

Nr.p.k.

Kravas pārvadājuma maršruts

(turp vai atpakaļ)

Pārvadājamā krava un ritošā sastāva veids

 

Automobiļi specializētajos vagonos

Ātrbojīgās kravas refrižeratorvagonos

Sašķīdinātās, saspiestās un zem spiediena izšķaidītās gāzes cisternās

(HKN: 2705, 2711, 2801, 2804, 2811, 2814, 2901,.2902, 2903)

Kravas universālajos un specializētajos vagonos. Minerālā degviela, nafta un

tās pārtveicēšanas produkti; bitumenminerālās vielas; minerālie sveķi cisternās (HKN: 2706-2709, 2713 - 2715, 2721-2749, 3911)

Ritošais sastāvs uz savām asīm

Pārējās lejamkravas cisternās

Robežstacija

Pieostas stacija

1

2

3

4

5

6

7

 

1.

Meitene eksp.

Rīgas pieostas

LDZ stacijas*

7,75

5,00

4,35

3,10

3,70

 

2.

Reņģe eksp

Rīgas pieostas

LDZ stacijas*

-

-

5,25

3,60

4,35

 

3.

Lugaži eksp

Rīgas pieostas

LDZ stacijas*

13,75

8,90

5,90

4,00

4,90

 

4.

Kārsava eksp

Zilupe eksp.

Indra eksp.

Rīgas pieostas

LDZ stacijas*

20,20

12,95

8,90

4,85

6,50

 

5.

Meitene eksp.

Skulte eksp.

-

-

-

3,50

-

 

6.

Lugaži eksp

Skulte eksp.

-

-

-

4,30

-

 

7.

Kārsava eksp

Zilupe eksp.

Indra eksp.

Skulte eksp.

-

-

-

5,50

-

 

8.

Meitene eksp.

Ventspils eksp.

Liepāja eksp.

16,20

9,90

7,55

4,20

5,25

 

9.

Reņģe eksp

Ventspils eksp.

Liepāja eksp.

-

-

8,20

4,70

6,15

 

10.

Lugaži eksp

Ventspils eksp.

Liepāja eksp.

23,65

15,45

10,45

5,65

7,55

 

11.

Kārsava eksp

Zilupe eksp.

Indra eksp.

Ventspils eksp.

Liepāja eksp.

29,35

19,70

13,20

6,98

9,60

 

* Rīgas pieostas LDZ stacijas ir šādas - Rīga-Krasta eksp., Mangaļi eksp., Bolderāja eksp., Ziemeļblāzma eksp., Iļģuciems eksp., Sarkandaugava eksp.

 2. tabula Tarifa KTT-LV/2013 likmes pārvadāšanas maksas aprēķiniem konteineru tranzītpārvadājumiem caur Latvijas Republikas jūras ostām 2013. gadā (EUR/1kont.)

Nr.p.k.

Konteinera pārvadājuma maršruts

(turp vai atpakaļ)

Konteineru kategorija

10 pēdu

20 pēdu

30, 40 pēdu

Robežstacija

Pieostas stacija

1

2

3

4

5

1.

Meitene eksp.

Rīga-Krasta eksp.

Mangaļi eksp.

Bolderāja eksp.

Ziemeļblāzma eksp.

51,00

72,00

130,00

2.

Lugaži eksp

Rīga-Krasta eksp.

Mangaļi eksp.

Bolderāja eksp.

Ziemeļblāzma eksp.

67,00

96,00

172,00

3.

Kārsava eksp

Zilupe eksp.

Indra eksp.

Rīga-Krasta eksp.

Mangaļi eksp.

Bolderāja eksp.

Ziemeļblāzma eksp.

85,00

121,00

218,00

4.

Meitene eksp.

Ventspils eksp.

Liepāja eksp.

71,00

101,00

182,00

5.

Lugaži eksp

Ventspils eksp.

Liepāja eksp.

96,00

137,00

246,00

6.

Kārsava eksp

Zilupe eksp.

Indra eksp.

Ventspils eksp.

Liepāja eksp.

114,00

163,00

294,00

 3. tabula Tarifa KTT-LV/2013 likmes pārvadāšanas maksas aprēķiniem kravu tranzītpārvadājumiem vagonos caur Latvijas Republikas sauszemes robežpārejām 2013. gadā (EUR/1t)

Nr.p.k.

Kravas tranzītpārvadājuma maršruts

(turp vai atpakaļ)

Pārvadājamā krava un ritošā sastāva veids

 

Automobiļi specializētajos vagonos

Ātrbojīgās kravas refrižeratorvagonos

Sašķīdinātās, saspiestās un zem spiediena izšķaidītās gāzes cisternās

(HKN: 2705, 2711, 2801, 2804, 2811, 2814, 2901,.2902, 2903)

Kravas universālajos un specializētajos vagonos. Minerālā degviela, nafta un

tās pārtveicēšanas produkti; bitumenminerālās vielas; minerālie sveķi cisternās (HKN: 2706-2709, 2713 - 2715, 2721-2749, 3911).

Ritošais sastāvs uz savām asīm

Pārējās lejamkravas cisternās

Robežstacija

Robežstacija

1

2

3

4

5

6

7

Satiksmē Krievija - Lietuva

 

1.

Zilupe eksp.

Kārsava eksp.

Eglaine eksp.

13,00

8,45

6,70

4,10

5,00

 

2.

Zilupe eksp.

Kārsava eksp.

Meitene eksp.

21,00

13,70

9,80

5,60

7,00

 

3.

Zilupe eksp.

Kārsava eksp.

Reņģe eksp.

-

-

10,20

5,90

7,80

 

Satiksmē Krievija - Igaunija

 

4.

Zilupe eksp.

Kārsava eksp.

Lugaži eksp.

28,00

18,50

13,00

7,20

9,00

 

Satiksmē Baltkrievija - Lietuva

 

5.

Indra eksp.

Eglaine eksp.

9,00

5,90

4,40

3,10

3,45

 

6.

Indra eksp.

Meitene eksp.

21,80

14,60

9,85

5,70

7,20

 

7.

Indra eksp.

Reņģe eksp.

-

-

10,95

6,40

8,25

 

Satiksmē Baltkrievija - Igaunija

 

8.

Indra eksp.

Lugaži eksp.

28,80

19,20

14,20

7,50

9,20

 

Satiksmē Igaunija - Lietuva

 

9.

Lugaži eksp.

Meitene eksp.

16,50

11,00

8,35

5,00

5,95

 

10.

Lugaži eksp.

Reņģe eksp.

-

-

9,00

5,25

6,50

 

11.

Lugaži eksp.

Eglaine eksp.

26,30

17,50

12,70

6,95

8,55

 

Satiksmē Krievija - Baltkrievija

 

12.

Zilupe eksp.

Kārsava eksp.

Indra eksp.

15,00

10,00

7,20

4,40

5,30

 

 4. tabula Tarifa KTT-LV/2013 likmes pārvadāšanas maksas aprēķiniem konteineru tranzītpārvadājumiem caur Latvijas Republikas sauszemes robežpārejām 2013. gadā (EUR/1kont.)

Nr.p.k.

Konteinera tranzītpārvadājuma maršruts

(turp vai atpakaļ)

Konteineru kategorija

 

3 t

5 t

10 pēdu

20 pēdu

30, 40 pēdu

Robežstacija

Robežstacija

1

2

3

4

5

6

7

 

Satiksmē Krievija - Lietuva

 

1.

Zilupe eksp.

Kārsava eksp.

Eglaine eksp.

20,00

40,00

70,00

100,00

180,00

 

2.

Zilupe eksp.

Kārsava eksp.

Meitene eksp.

26,00

52,00

90,00

129,00

232,00

 

Satiksmē Krievija - Igaunija

 

3.

Zilupe eksp.

Kārsava eksp.

Lugaži eksp.

31,00

62,00

109,00

156,00

280,00

 

Satiksmē Baltkrievija - Lietuva

 

4.

Indra eksp.

Eglaine eksp.

16,00

32,00

56,00

80,00

144,00

 

5.

Indra eksp.

Meitene eksp.

27,00

53,00

93,00

133,00

240,00

 

Satiksmē Baltkrievija - Igaunija

 

6.

Indra eksp.

Lugaži eksp.

32,00

63,00

110,00

158,00

284,00

 

Satiksmē Igaunija - Lietuva

 

7.

Lugaži eksp.

Meitene eksp.

23,00

45,00

79,00

113,00

204,00

 

8.

Lugaži eksp.

Eglaine eksp.

30,00

60,00

105,00

150,00

270,00

 

Satiksmē Krievija - Baltkrievija

 

9.

Zilupe eksp.

Kārsava eksp.

Indra eksp.

22,00

43,00

76,00

108,00

194,00

 

 5. tabula Dīzeļdegvielas maksas izmaiņu apmēra noteikšanas tabula

 Dīzeļdegvielas Platt's 6 mēnešu vidējā cena (USD/1t)

Dīzeļdegvielas maksas izmaiņu apmērs

(USD/1tkm)

Dīzeļdegvielas Platt's 6 mēnešu vidējā cena (USD/1t)

Dīzeļdegvielas maksas izmaiņu apmērs

(USD/1tkm)

no - līdz (ieskaitot)

no - līdz (ieskaitot)

1

2

1

2

zem 520

0,000094 USD /1tkm par katriem Platt's cenas samazinājuma 20 USD

920 - 940

0,001222

940 - 960

0,001316

960 - 980

0,001410

980 - 1000

0,001504

1000 - 1020

0,001598

520 - 540

-0,000658

1020 - 1040

0,001692

540 - 560

-0,000564

1040 - 1060

0,001786

560 - 580

-0,000470

1060 - 1080

0,001880

580 - 600

-0,000376

1080 - 1100

0,001974

600 - 620

-0,000282

1100 - 1120

0,002068

620 - 640

-0,000188

1120 - 1140

0,002162

640 - 660

-0,000094

1140 - 1160

0,002256

660 - 680

0,000000

1160 - 1180

0,002350

680 - 700

0,000094

1180 - 1200

0,002444

700 - 720

0,000188

1200 - 1220

0,002538

720 - 740

0,000282

1220 - 1240

0,002632

740 - 760

0,000376

1240 - 1260

0,002726

760 - 780

0,000470

1260 - 1280

0,002820

780 - 800

0,000564

1280 - 1300

0,002914

800 - 820

0,000658

Virs 1300

0,000094 USD /1tkm par katriem Platt's cenas pieauguma 20 USD

820 - 840

0,000752

840 - 860

0,000846

860 - 880

0,000940

880 - 900

0,001034

900 - 920

0,001128

 6. tabula Tarifa attālumi(km)

Nr.p.k

Stacijas kods

Stacijas nosaukums

Attālumi starp robežstacijām ieskaitot no/līdz valsts robežai

Lugaži eksp.

Kārsava eksp.

Zilupe eksp.

Indra eksp.

Eglaine eksp.

Meitene eksp.

Reņģe eksp.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Robežstacijas

 

 

 

 

 

 

 

1.

110802

Lugaži eksp.

-

433

445

459

419

242

285

2.

112507

Kārsava eksp.

433

-

106

213

174

313

356

3.

112808

Zilupe eksp.

445

106

-

225

185

325

368

4.

110200

Indra eksp.

459

213

225

-

112

339

382

5.

113707

Eglaine eksp.

419

174

185

112

-

333

376

6.

091404

Meitene eksp.

242

313

325

339

333

-

109

7.

099707

Reņģe eksp.

285

356

368

382

376

109

-

Pieostu stacijas

 

 

 

 

 

 

 

8.

098704

Liepāja eksp.

389

460

472

484

-

213

256

9.

098306

Ventspils eksp.

345

447

459

473

-

200

243

10.

097400

Bolderāja eksp.

182

287

299

313

-

86

129

11.

097203

Iļģuciems eksp.

178

283

295

309

-

82

125

12.

090609

Rīga-Krasta eksp.

167

276

288

302

-

85

128

13.

095903

Ziemeļblāzma eksp.

171

280

292

306

-

89

132

14.

096605

Mangaļi eksp.

168

277

289

303

-

86

129

15.

095602

Sarkandaugava eksp.

165

274

286

300

-

83

126

16.

090806

Skulte eksp.

214

323

335

349

-

132

175

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!