• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2012. gada 20. decembra saistošie noteikumi Nr. 12-30 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā 2013.-2014.gadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.12.2012., Nr. 202 https://www.vestnesis.lv/op/2012/202.33

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

27.12.2012., Nr. 202

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12-30

Pieņemts: 20.12.2012.

OP numurs: 2012/202.33

2012/202.33
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.12-30

Jelgavā 2012.gada 20.decembrī

Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā 2013.–2014.gadā

Apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes
20.12.2012. lēmumu Nr.17/4

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
1.panta otrās daļas 9.1punktu un 2.1daļu, 3.panta pirmās daļas ievaddaļu un
1.4daļu, 3.1pantu, 9.panta otro daļu un Pārejas noteikumu 40.1punktu, 47.punktu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā piemēro nekustamā īpašuma nodokļa pieauguma ierobežojumu, nekustamā īpašuma nodokļa likmes, nosaka apliekamos objektus un nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu piespiedu izpildes termiņu.

2. Nekustamā īpašuma nodokļa apmērs atsevišķi par katru zemes vienību taksācijas gadā nedrīkst pārsniegt iepriekšējam taksācijas gadam aprēķināto nodokļa apmēru (neņemot vērā atvieglojumus) vairāk kā par 25 procentiem.

3. Ja nekustamā īpašuma objekts kļūst par nekustamā īpašuma nodokļa objektu taksācijas gadā (ja pirmstaksācijas gadā objekts bija ar nekustamā īpašuma nodokli neapliekams objekts vai ja izveidots jauns nekustamā īpašuma objekts), tad nekustamā īpašuma nodoklis taksācijas gadā tiek aprēķināts, nepiemērojot nodokļa pieauguma ierobežojumu.

4. Ja taksācijas gadā ir mainījusies zemes vienības platība salīdzinājumā ar platību, par kuru nekustamā īpašuma nodoklis tika aprēķināts pirms taksācijas gada, nekustamā īpašuma nodoklis tiek aprēķināts, piemērojot noteikumu 2.punktā noteikto nekustamā īpašuma nodokļa pieauguma ierobežojumu un vadoties no pirmstaksācijas gadā aprēķinātā nekustamā īpašuma nodokļa apmēra par vienu kvadrātmetru.

5. Noteikt par nekustamā īpašuma nodokļa objektu inženierbūves – laukumus, kas tiek izmantoti kā transportlīdzekļu maksas stāvlaukumi un ir reģistrēti Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā, nosakot nodokļa likmi 1,5 procentu apmērā no inženierbūves kadastrālās vērtības.

6. Noteikt par nekustamā īpašuma nodokļa objektu inženierbūves – laukumus, kas tiek izmantoti kā transportlīdzekļu maksas stāvlaukumi un nav reģistrēti Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmā, nosakot nodokļa likmi 1,5 procentu apmērā no inženierbūvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības.

7. Komercsabiedrību īpašumā vai tiesiskā valdījumā esošajām dzīvojamām mājām neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās un to daļām, kuru funkcionālā izmantošana ir dzīvošana, ja tās ir izīrētas dzīvošanai un ir īrnieka deklarētā dzīves vieta vismaz trīs mēnešus, no nākamā mēneša pēc īres līguma iesniegšanas pašvaldībā, nekustamā īpašuma nodokļa likme ir:

7.1. 0,2 procenti no kadastrālās vērtības, kas nepārsniedz 40 000 latu;

7.2. 0,4 procenti no kadastrālās vērtības, kas pārsniedz 40 000 latu, bet nepārsniedz 75 000 latu;

7.3. 0,6 procenti no kadastrālās vērtības, kas pārsniedz 75 000 latu.

8. Noteikumu 7.punktā minētajam nekustamam īpašumam nodokļa likmi 1,5 procentu apmērā piemēro, ja īres līgums nav noslēgts vai komercsabiedrības izīrētais nekustamais īpašums nav īrnieka deklarētā dzīves vieta vismaz trīs mēneši no īres līguma noslēgšanas, vai ar nākamo mēnesi, kad tiek izbeigts īres līgums.

9. Būves, kas klasificētas, kā vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku drošību apdraudošas, aplikt ar nekustamā īpašuma nodokļa likmi 3 procentu apmērā no lielākās kadastrālās vērtības:

9.1. būvei piekritīgās zemes kadastrālās vērtības;

9.1. būves kadastrālās vērtības.

10. Neaplikt ar nekustamā īpašuma nodokli dzīvojamo māju palīgēkas un to daļas (izņemot garāžas), kuras netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai.

11. Noteikt, ka nodokļa maksāšanas paziņojumu piespiedu izpildes termiņš ir septiņi gadi no nodokļa samaksas termiņa iestāšanās brīža.

12. Noteikumi stājas spēkā 2013.gada 1.janvārī.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš



 

Paskaidrojuma raksts 
Jelgavas pilsētas domes 2012.gada 20.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.12-30 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā 2013.–2014.gadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu mērķis ir noteikt vienotus principus, kuri jāievēro pašvaldībai un nekustamā īpašuma nodokļa maksātājam likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli" noteikto tiesību normu piemērošanā par Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā esošo nekustamo īpašumu īstenojot pašvaldībai deleģētās tiesības apliekamo un neapliekamo nekustamo īpašumu noteikšanā un attiecīgu nodokļa likmju piemērošanā.

Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 1.panta otrās daļas 9.1punktu un 2.1daļu, 3.panta pirmās daļas ievaddaļu un 1.4daļu, 3.1pantu, 9.panta otro daļu un Pārejas noteikumu 40.1punktu, 47.punktu.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā piemēro nekustamā īpašuma nodokļa pieauguma ierobežojumu, un kārtību, kādā ar nekustamā īpašuma nodokli tiek apliktas dzīvojamo māju palīgēkas un to daļas (izņemot garāžas), kuru platība pārsniedz 25 m2 un kuras netiek izmantotas saimnieciskās darbības veikšanai, inženierbūves – laukumi, kas tiek izmantoti kā transportlīdzekļu maksas stāvlaukumi, komercsabiedrību īpašumā vai tiesiskā valdījumā esošās dzīvojamās mājas neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļas, telpu grupas nedzīvojamās ēkās un to daļās, kuru funkcionālā izmantošana ir dzīvošana, un vidi degradējošas, sagruvušas vai cilvēku drošību apdraudošas būves, kā arī nosaka nekustamā īpašuma nodokļa maksāšanas paziņojumu piespiedu izpildes termiņu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanā nav plānota pašvaldības budžeta ieņēmumu daļas būtiska palielināšanās. Saistošo noteikumu izpildei nav nepieciešams veidot jaunas institūcijas vai paplašināt esošo institūciju kompetenci vai veidot jaunas štatu vietas.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Galvenās mērķgrupas, uz kurām attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji par Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā esošo nekustamo īpašumu.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji saistošo noteikumu piemērošanā var griezties Jelgavas pilsētas domē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Speciāli līdzdalības pasākumi sabiedrībā nav veikti. Pašvaldības speciālisti ir pastāvīgi komunicējuši ar nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem un uzklausījuši to priekšlikumus.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!