• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2013. gada 25. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 13-10 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2009.gada 21.maija saistošajos noteikumos Nr.09-6 "Saistošie noteikumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2013., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/op/2013/108.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.13-9

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.12-30 "Nekustamā īpašuma nodokļa piemērošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā 2013.-2014.gadā"

Vēl šajā numurā

06.06.2013., Nr. 108

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 13-10

Pieņemts: 25.04.2013.

OP numurs: 2013/108.17

2013/108.17
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.13-10

Jelgavā 2013.gada 25.aprīlī

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2009.gada 21.maija saistošajos noteikumos Nr.09-6 "Saistošie noteikumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu"

Apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes
25.04.2013. lēmumu Nr.4/3

Izdoti saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma
8.panta pirmās daļas 3.punktu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošajos noteikumos Nr.09-6 "Saistošie noteikumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu" (apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes 21.05.2009. lēmumu Nr.6/23 (turpmāk – noteikumi)) šādus grozījumus:

1. Izteikt noteikumu 53.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"53.8. ja īpašumā ir izbūvēta bioloģiskā notekūdeņu attīrīšanas iekārta, nodrošināt tās pareizu ekspluatēšanu un vajadzības gadījumā uzrādīt iekārtas pasi un attīrīto notekūdeņu izlaides vietu;".

2. Papildināt noteikumus ar jaunu 53.9.apakšpunktu un izteikt šādā redakcijā:

"53.9. saistošo noteikumu 53.7. un 53.8.apakšpunktā minētos dokumentus uzrādīt normatīvajos aktos noteiktajām valsts un pašvaldību institūcijām.".

3. Papildināt noteikumus ar jaunu 57.apakšpunktu un izteikt šādā redakcijā:

"57. Ja persona Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija" izsniegtajā priekšrakstā norādītajā termiņā vai pēc soda naudas uzlikšanas, par notekūdeņu ievadi pilsētas atklātajos novadgrāvjos vai citās šim nolūkam neparedzētās vietās, pārkāpumu turpina un to nenovērš, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība" ir tiesīga tamponēt vai likvidēt notekūdeņu ievadus.".

4. Izteikt noteikumu X nodaļu šādā redakcijā:

"X. Atbildība par šo noteikumu neievērošanu

58. Par saistošo noteikumu pārkāpumiem persona saucama pie administratīvās atbildības.

59. Par saistošo noteikumu pārkāpumiem fiziskām un juridiskām personām ir paredzēta atbildība saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu.

60. Par šo saistošo noteikumu pārkāpumiem sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu ir tiesīgi valsts un Jelgavas pilsētas pašvaldības policijas darbinieki.

61. Naudas sodus par saistošajos noteikumos paredzētajiem administratīvajiem pārkāpumiem ieskaita pašvaldības budžetā.

62. Administratīvais sods šo noteikumu pārkāpēju neatbrīvo no pārkāpuma radīto seku novēršanas un materiālo zaudējumu segšanas.".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

 

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2013.gada 25.aprīļa saistošo noteikumu Nr.13-10 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2009.gada 21.maija saistošajos noteikumos Nr.09-6 "Saistošie noteikumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Jelgavas pilsētas pašvaldības 2013.gada 25.aprīļa saistošie noteikumi Nr.13-10 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2009.gada 21.maija saistošajos noteikumos Nr.09-6 "Saistošie noteikumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu"" (turpmāk – Saistošie noteikumi) ir izstrādāti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 1.punktu, Atkritumu apsaimniekošanas likuma 8.panta pirmās daļas 3.punktu un Ministru kabineta 22.01.2002. noteikumiem Nr.34 "Noteikumi par piesārņojošo vielu emisiju ūdenī".
2. Īss projekta satura izklāsts Lai iespēju robežās kontrolētu vidē novadīto neattīrīto notekūdeņu apjomus, ir nepieciešams precizēt Saistošos noteikumus, paredzot, ka atkritumu radītājam, savācot notekūdeņus bioloģiskajās attīrīšanās iekārtās, ir jānodrošina pareiza tās ekspluatēšana. Gadījumā, ja tiks konstatēts, ka vidē nonāk neattīrīti notekūdeņi – persona tiks saukta pie administratīvās atbildības. Ja pārkāpums turpināsies un netiks novērsts, pašvaldība būs tiesīga tamponēt vai likvidēt notekūdeņu ievadus.

Savukārt X nodaļa izteikta jaunā redakcijā, jo soda sankcijas par Saistošo noteikumu pārkāpumiem ir noteiktas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

3. Normatīvā akta projekta būtība Novērst neattīrītu notekūdeņu novadīšanu vidē.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz budžetu Nav paredzēts.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija" inspektori veiks pastiprinātu kontroli, apsekojot Jelgavas pilsētas atklātos novadgrāvjus. Gadījumā, ja tiks konstatēts pārkāpums, persona tiks saukta pie administratīvās atbildības. Ja pārkāpums turpināsies un netiks novērsts, pašvaldība būs tiesīga tamponēt vai likvidēt notekūdeņu ievadus.
6. Sabiedrības informēšana par normatīvo aktu Saistošie noteikumi tiks publicēti portālā www.likumi.lv un Jelgavas pilsētas pašvaldības mājas lapā www.jelgava.lv.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!