• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ventspils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2013. gada 24. maija saistošie noteikumi Nr. 9 "Grozījumi 2010.gada 15.jūnija noteikumos Nr.5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.07.2013., Nr. 129 https://www.vestnesis.lv/op/2013/129.20

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ordeņu kapitula paziņojums Nr.11

Par Triju Zvaigžņu ordeņa piešķiršanu

Vēl šajā numurā

05.07.2013., Nr. 129

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 24.05.2013.

OP numurs: 2013/129.20

2013/129.20
RĪKI

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.9

Ventspilī 2013.gada 24.maijā (prot. Nr.9; 4.§)

Grozījumi 2010.gada 15.jūnija noteikumos Nr.5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā"

Izdoti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām" 14.panta trešo daļu un
likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta trešo daļu

1. Izdarīt Ventspils pilsētas pašvaldības 2010.gada 15.jūnija saistošajos noteikumos Nr.5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā" šādus grozījumus:

1.1. Papildināt saistošo noteikumu 1.punktu ar jaunu palīgteikumu šādā redakcijā:

"vai kuru nekustamie īpašumi tiek izmantoti šajos noteikumos noteiktās saimnieciskās darbības veikšanai."

1.2. Papildināt saistošos noteikumus ar 4.9.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.9. Nodokļa maksātājiem par ēkām (telpu grupām), inženierbūvēm un zemi – 90 % apmērā, kas tiek izmantots publiskas lietošanas pirts pakalpojumu sniegšanai, vienlaicīgi izpildot visus zemāk minētos kritērijus:

4.9.1. atbilst normatīvajos aktos publiskas lietošanas pirtīm noteiktajām higiēnas prasībām;

4.9.2. vietu skaits publiskas lietošanas pirts karsētavas vai tvaicētavas telpā(-ās) ir vismaz 10 un vairāk vietas;

4.9.3. nekustamajā īpašumā tiek nodrošināta regulāra, vismaz 2 dienas nedēļā, publiskas lietošanas pirts pakalpojumu sniegšana."

1.3. Papildināt saistošos noteikumus ar 5.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.6. gadījumā, ja saimniecisko darbību neveic nodokļa maksātājs, dokumenta kopija (nomas/patapinājuma u.c. līgumi), kas apliecina nekustamā īpašuma izmantošanu 4.punktā noteiktās saimnieciskās darbības veikšanai;"

1.4. Papildināt saistošos noteikumus ar 5.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.7. šo noteikumu 4.9.apakšpunktā nosauktajiem nodokļa maksātājam papildus jāiesniedz kompetentas institūcijas izsniegts apliecinājums par atbilstību publiskas lietošanas pirtīm noteiktajām higiēnas prasībām, kurš izsniegts ne agrāk kā 12 mēnešus pirms iesnieguma par nodokļa atvieglojumu piešķiršanu iesniegšanas dienu."

1.5. Papildināt saistošos noteikumus ar 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Ja nodokļa maksātājam ir tiesības saņemt atvieglojumus uz likuma un šo saistošo noteikumu pamata vai uz vairāku šo saistošo noteikumu 4.punktā paredzēto nosacījumu pamata, Ventspils pilsētas dome piešķir atvieglojumus atbilstoši vienam, nodokļa maksātājam vislabvēlīgākajam nosacījumam."

1.6. Papildināt saistošos noteikumus ar 15.punktu šādā redakcijā:

"15. 2013.gadā šo noteikumu 4.9.apakšpunktā noteiktajiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem 5.punktā nosaukto dokumentu iesniegšanas termiņš Ventspils pilsētas domē ir līdz 2013.gada 15.oktobrim, un nodokļa atvieglojums tiek piešķirts par laika periodu sākot ar nākošo mēnesi pēc šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās līdz taksācijas gada beigām. Ja dokumenti tiek iesniegti 2013.gada 16.oktobrī vai vēlāk, nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums tiek piešķirts ar nākamo taksācijas gadu."

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks
sadarbības jautājumos G.Blumbergs



 

Ventspils pilsētas domes saistošo noteikumu Nr.9 "Grozījumi 2010.gada 15.jūnija noteikumos Nr.5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā""
paskaidrojuma raksts

Sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ventspils pilsētās domes 2010.gada 15.jūnija saistošie noteikumi Nr.5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā" (turpmāk tekstā – Saistošie noteikumi) nosaka nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijas, kurām ir tiesības pretendēt uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu saņemšanu par nekustamajiem īpašumiem, kas tiek izmantoti saimnieciskās darbības veikšanai noteiktās nozarēs.

Pamatojoties uz komersantu un iedzīvotāju izteiktajiem priekšlikumiem, nolūkā nodrošināt publiskas pirts pakalpojumu pieejamību un veicināt uzņēmējdarbības attīstību Ventspils pilsētā, saistošajos noteikumos veikti grozījumi.

Saistošajos noteikumos nepieciešams precizēt nosacījumus, kādos gadījumos nodokļa maksātājs ir tiesīgs saņemt nodokļa atvieglojumus, ņemot vērā, ka praksē nekustamā īpašuma īpašnieks ne vienmēr ir arī attiecīgās saimnieciskās darbības veicējs.

Nepieciešams precizēt, kā piešķirams nodokļa atvieglojums gadījumā, ja nodokļa maksātājam uz likuma vai šo saistošo noteikumu pamata ir tiesības saņemt atvieglojumus pēc vairākiem nosacījumiem.

2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumi Saistošajos noteikumos izstrādāti, pamatojoties uz likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta trešo daļu.

Precizēts, ka nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus tiesīgi saņemt nodokļa maksātāji, kuras pašas veic noteikumos noteikto saimniecisko darbību vai arī kuru nekustamie īpašumi tiek izmantoti šajos noteikumos noteiktās saimnieciskās darbības veikšanai. Noteikts, kādi dokumenti jāiesniedz gadījumos, ja nodokļa maksātājs pats nav noteikumos noteiktās saimnieciskās darbības veicējs.

Noteikta jauna nodokļa atvieglojumu saņēmēju kategorija – uz atvieglojumu saņemšanu 90 % apmērā varēs pretendēt nodokļa maksātāji, par nekustamajiem īpašumiem, kas tiek izmantoti publiskas lietošanas pirts pakalpojumu sniegšanai un ir publiski pieejami plašam personu lokam.

Noteikts, ka nodokļa atvieglojums gadījumā, ja nodokļa maksātājam uz likuma vai šo saistošo noteikumu pamata ir tiesības saņemt atvieglojumus pēc vairākiem nosacījumiem, tiek piešķirts atvieglojums atbilstoši vienam, nodokļa maksātājam vislabvēlīgākajam nosacījumam.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nosakot nodokļa atvieglojumus par īpašumiem, kuros tiek sniegti publiskas pirts pakalpojumi, iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu atkarīga nodokļu maksātāju aktivitātes iesniedzot prasījumus un to atbilstību atvieglojumu piešķiršanas nosacījumiem.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumu pieņemšana pozitīvi ietekmēs tos komersantus, kuru darbība saistīta publisku pirts pakalpojumu sniegšanu, kā arī tiks stimulēta jaunu komersantu piesaiste šai jomai.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti informācijai LR Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un "Ventas Balss", kā arī Ventspils pilsētas portālā www.ventspils.lv

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks
sadarbības jautājumos G.Blumbergs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!