• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2012. gada 20. decembra saistošie noteikumi Nr. 12-32 "Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.01.2013., Nr. 18 https://www.vestnesis.lv/op/2013/18.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

25.01.2013., Nr. 18

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12-32

Pieņemts: 20.12.2012.

OP numurs: 2013/18.12

2013/18.12
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.12-32

Jelgavā 2012.gada 20.decembrī

Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā

Apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes 20.12.2012. lēmumu Nr.17/6

Izdoti saskaņā ar Latvijas Republikas likuma "Par pašvaldībām"
15.panta pirmās daļas 11.punktu, 43.panta trešo daļu, Izglītības likuma
17.panta trešās daļas 16.punktu, 46.panta piekto daļu, 47.panta trešo daļu,
Autopārvadājumu likuma 30.panta piekto prim daļu, 35.pantu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi "Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā" (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Jelgavas pilsētas pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) izsniedz licenci par tiesībām īstenot interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmas (turpmāk – licence), speciālo atļauju (licenci) pasažieru komercpārvadājumu veikšanai (turpmāk – speciālā atļauja (licence)) Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā un ar to saistītos dokumentus – licences kartīti un apliecinājumu.

2. Lai saņemtu licenci, speciālo atļauju (licenci), licences kartīti un apliecinājumu fiziska vai juridiska persona (turpmāk – pieprasītājs) nepieciešamos dokumentus iesniedz Jelgavas pilsētas domes administrācijas Administratīvās pārvaldes Klientu apkalpošanas centrā, nosūta pa pastu vai elektroniski (e-pasts: dome@dome.jelgava.lv) atbilstoši normatīvo aktu prasībām par drošu elektronisko parakstu.

3. Gadījumos, kad iesniegtajos dokumentos nav pietiekamas informācijas jautājuma izlemšanai, pašvaldībai ir tiesības pieprasīt pieprasītājam papildus informāciju, norādot atbildes sniegšanas termiņu. Pašvaldība normatīvajos aktos noteiktā kārtībā pēc papildus informācijas saņemšanas pieņem attiecīgo lēmumu.

4. Pašvaldībai izskatot jautājumu par licences un speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu ir tiesības pieaicināt speciālistus, ekspertus, kā arī pieprasītāju konkrētu jautājumu noskaidrošanai.

5. Lēmumu par licences, speciālās atļaujas (licences), licences kartītes un apliecinājuma izsniegšanu vai atteikumu tos izsniegt pašvaldības vārdā pieņem Jelgavas pilsētas pašvaldības izpilddirektors.

II. Licences izsniegšana interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai

6. Licenci var pieprasīt juridiskas un fiziskas personas, kuras nav reģistrētas Izglītības iestāžu reģistrā interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai.

7. Licences (1.pielikums un 2.pielikums) saņemšanai pašvaldībā iesniedz:

7.1. rakstveida pieteikumu, kurā norāda:

7.1.1. fiziskai personai – vārdu, uzvārdu, personas kodu, adresi, kontakttālruni, e-pasta adresi;

7.1.2. juridiskai personai – nosaukumu, reģistrācijas Nr., juridisko adresi, kontakttālruni, e-pasta adresi;

7.1.3. licencējamās izglītības programmas īstenošanas vietas adresi;

7.2. licencējamo interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu (turpmāk – izglītības programmu), kurā norāda:

7.2.1. izglītības programmas nosaukumu;

7.2.2. izglītības programmas mērķi;

7.2.3. izglītības programmas uzdevumu;

7.2.4. izglītības programmas mērķauditoriju, norādot vecuma vai specializācijas grupas;

7.2 5. izglītības programmas apjomu (stundās);

7.2.6. izglītības programmas saturu (tematiskais plāns);

7.2.7. izglītības programmas īstenošanas valodu;

7.3. licencējamās izglītības programmas īstenošanai nepieciešamā personāla sarakstu, pievienojot dzīves aprakstu (CV) un izglītības programmas īstenošanai atbilstošas izglītības apliecinošo dokumentu kopijas;

7.4. pēc izglītības programmas apguves izsniedzamā dokumenta paraugu;

7.5. licencējamās izglītības programmas īstenošanas vietas telpu un aprīkojuma aprakstu, izņemot gadījumu, ja licencējamās izglītības programmas īstenošana paredzēta klienta telpās vai ārpus telpām.

7.6. vienošanos ar telpu īpašnieku par telpu lietošanas tiesībām, ja pieprasītājs nav telpu īpašnieks, izņemot gadījumu, ja licencējamās izglītības programmas īstenošana paredzēta klienta telpās vai ārpus telpām.

8. Pēc visu noteikumu 7. punktā minēto dokumentu saņemšanas pašvaldība 30 (trīsdesmit) dienu laikā izskata dokumentus un pieņem lēmumu par licences izsniegšanu vai atteikumu izsniegt licenci. Nepieciešamības gadījumā pašvaldībai ir tiesības pagarināt dokumentu izskatīšanas termiņu.

9. Licenci izsniedz uz pieprasītāja pieteikumā norādīto laika periodu, bet ne ilgāk kā uz 3 (trim) gadiem.

10. Licences īpašniekam ir pienākums informēt pašvaldību par izmaiņām dokumentos, kas bijuši par pamatu licences saņemšanai ne vēlāk kā 10 (desmit) darba dienu laikā no izmaiņu rašanās brīža.

11. Par izglītības programmas īstenošanas kvalitāti atbild licences īpašnieks.

12. Pašvaldība pieņem lēmumu par atteikumu izsniegt licenci, ja:

12.1. iesniegtie dokumenti neatbilst normatīvo aktu prasībām, vai nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti;

12.2. iesniegtajos dokumentos ir sniegta nepatiesa informācija;

12.3. licencējamās izglītības programmas saturs neatbilst izglītības programmas nosaukumam un mērķim vai spēkā esošo normatīvo aktu prasībām;

12.4. vieta, aprīkojums, to apraksts vai personāla kvalifikācija neatbilst licencējamās izglītības programmas īstenošanai.

13. Pašvaldība pieņem lēmumu par licences anulēšanu, ja:

13.1. licences īpašnieks sniedzis nepatiesu informāciju licences saņemšanai;

13.2. licences īpašnieka darbība vai licencētās izglītības programmas īstenošana neatbilst normatīvo aktu prasībām;

13.3. juridiskās personas darbība ir izbeigta normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

14. Pašvaldība ne vēlāk kā 5 (piecu) darba dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas informē licences īpašnieku par licences anulēšanu.

III. Speciālās atļaujas (licences) pasažieru komercpārvadājumu veikšanai un ar to saistīto dokumentu izsniegšana

15. Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā pasažieru komercpārvadājumus veic:

15.1. ar autobusiem, saņemot speciālo atļauju (licenci), licences kartīti un apliecinājumu;

15.2. ar vieglajiem taksometriem, saņemot speciālo atļauju (licenci) un licences kartīti.

16. Pasažieru komercpārvadājumus ar autobusiem var veikt komersants, kam normatīvajos aktos noteiktā kārtībā piešķirtas tiesības sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumu.

17. Pasažieru komercpārvadājumus ar vieglajiem taksometriem var veikt komersants.

18. Speciālās atļaujas (licences) saņemšanai pasažieru komercpārvadājumiem ar autobusiem (3.pielikums) vai vieglajiem taksometriem (4.pielikums) (turpmāk – pasažieru komercpārvadājumi) pašvaldībā iesniedz:

18.1. rakstveida pieteikumu, kurā norāda komersanta nosaukumu, reģistrācijas Nr., juridisko adresi, speciālās atļaujas (licences) vēlamo derīguma termiņu, kontakttālruni, e-pasta adresi;

18.2. komersanta reģistrācijas apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu);

18.3. pilnvaru, kas apliecina tiesības pārstāvēt komersantu, ja pieteikumu iesniedz pilnvarotā persona.

19. Pēc visu noteikumu 18. punktā minēto dokumentu saņemšanas pašvaldība 30 (trīsdesmit) dienu laikā izskata dokumentus un pieņem lēmumu par speciālās atļaujas (licences) izsniegšanu vai atteikumu to izsniegt.

20. Speciālo atļauju (licenci) pasažieru komercpārvadājumiem izsniedz uz pieteikumā pieprasīto termiņu, bet ne ilgāk kā uz 5 (pieciem) gadiem.

21. Speciālā atļauja (licence) pasažieru komercpārvadājumiem ar autobusiem tiek izsniegta pēc valsts nodevas samaksas.

22. Licences kartītes (5.pielikums) saņemšanai pašvaldībā iesniedz:

22.1. rakstveida pieteikumu, kurā norāda komersanta nosaukumu, reģistrācijas Nr., juridisko adresi, transportlīdzekļa marku, reģistrācijas Nr., licences kartītes vēlamo derīguma termiņu, speciālās atļaujas (licences) Nr. un derīguma termiņu, kontakttālruni, e-pasta adresi;

22.2. komercpārvadājumos izmantojamā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības kopiju (uzrādot oriģinālu);

22.3. transportlīdzekļa valsts tehniskās apskates protokola kopiju (uzrādot oriģinālu), izņemot jaunam autotransporta līdzeklim, ja kopš tā pirmreizējās reģistrācijas Ceļu satiksmes drošības direkcijā nav pagājis vairāk kā viens gads;

22.4. līguma kopiju (uzrādot oriģinālu) par tiesībām lietot transportlīdzekli, ja transportlīdzeklis nav pieprasītāja īpašumā.

23. Pēc visu noteikumu 22.punktā minēto dokumentu saņemšanas pašvaldība 5 (piecu) darba dienu laikā izskata dokumentus un pieņem lēmumu par licences kartītes izsniegšanu vai atteikumu to izsniegt.

24. Licences kartīti izsniedz katram transportlīdzeklim līdz transportlīdzekļa tehniskās apskates termiņa beigām, nepārsniedzot speciālās atļaujas (licences) pasažieru komercpārvadājumiem derīguma termiņu vai līguma par tiesībām lietot transportlīdzekli darbības termiņu, ja transportlīdzeklis tiek nomāts.

25. Licences kartīte tiek izsniegta pēc pašvaldības nodevas samaksas.

26. Lai atkārtoti saņemtu licenču kartīti, pašvaldībā iesniedz noteikumu 22.1. un 22.3.punktā minētos dokumentus. Gadījumā, ja kādā no noteikumu 22.punktā minētajiem dokumentiem ir veikti grozījumi, tad iesniedz visus noteikumu 22.punktā minētos dokumentus.

27. Apliecinājumu pasažieru komercpārvadājumiem ar autobusiem Jelgavas pilsētā izsniedz pašvaldība pēc sabiedriskā transporta pakalpojumu pasūtījuma līguma noslēgšanas.

28. Lai saņemtu apliecinājumu (6.pielikums), pārvadātājs pašvaldībā iesniedz rakstisku pieteikumu un pašvaldība 10 (desmit) darba dienu laikā izskata dokumentus un pieņem lēmumu par apliecinājuma izsniegšanu vai atteikumu to izsniegt.

29. Pašvaldība ir tiesīga apturēt speciālās atļaujas (licences) pasažieru komercpārvadājumiem, licences kartītes darbību uz laiku līdz 3 (trim) mēnešiem, ja tiek pārkāptas šo noteikumu un ar pasažieru komercpārvadājumiem saistīto normatīvo aktu prasības.

30. Pēc konstatētā pārkāpuma novēršanas speciālā atļauja (licence), licences kartīte tiek atjaunota.

31. Speciālo atļauju (licenci) pasažieru komercpārvadājumiem, licences kartīti un apliecinājumu nedrīkst nodot lietošanā, pārdot, dāvināt, iznomāt vai citādā veidā atsavināt par labu citai personai, kā arī nedrīkst jebkādā veidā nodot citai personai no speciālās atļaujas (licences) izrietošās saistības.

32. Licences kartītes un apliecinājuma oriģinālam jāatrodas attiecīgajā transportlīdzeklī.

33. Pašvaldība ir tiesīga anulēt speciālās atļaujas (licences) pasažieru komercpārvadājumiem un licences kartītes darbību, ja:

33.1. speciālās atļaujas (licences) īpašnieks pats ierosina anulēt izsniegto speciālo atļauju (licenci) un licences kartīti;

33.2. speciālās atļaujas (licences) īpašnieks sniedzis nepatiesas ziņas speciālās atļaujas (licences) un licences kartītes saņemšanai;

33.3. nav novērsti 29.punktā konstatētie pārkāpumi;

33.4. speciālās atļaujas (licences) īpašnieks atkārtoti 1 (viena) gada laikā pārkāpj šos noteikumus vai ar komercpārvadājumiem saistīto normatīvo aktu prasības;

33.5. speciālās atļaujas (licences) īpašnieka darbība ir izbeigta normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

34. Ar lēmuma par speciālās atļaujas (licences) anulēšanu pieņemšanas brīdi izsniegtā speciālā atļauja (licence) pasažieru komercpārvadājumiem zaudē spēku.

35. Speciālās atļaujas (licences) pasažieru komercpārvadājumiem, licences kartītes un apliecinājuma nozaudēšanas gadījumā pašvaldība pēc pieprasītāja rakstveida pieprasījuma saņemšanas 5 (piecu) darba dienu laikā izsniedz pieprasītā dokumenta dublikātu, uz kura tiek izdarīta atzīme "Dublikāts".

36. Speciālās atļaujas (licences) pasažieru komercpārvadājumiem, licences kartītes un apliecinājuma dublikāta izsniegšanas gadījumā to derīguma termiņš netiek pagarināts.

IV. Saistošo noteikumu kontrole

37. Saistošo noteikumu izpildi kontrolē Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas pilsētas pašvaldības policija".

V. Noslēguma jautājumi

38. Licences, speciālās atļaujas (licences) pasažieru komercpārvadājumiem, licences kartītes, apliecinājumi, kas pieprasītājam izsniegti līdz šo noteikumu spēkā stāšanās brīdim, ir derīgi līdz tajos norādītā derīguma termiņa beigām.

39. Ar noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē Jelgavas pilsētas pašvaldības 2005.gada 21.jūlija saistošie noteikumi Nr.99 "Licenču un pašvaldības atļauju izsniegšana".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš


1.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 20.decembra
saistošajiem noteikumiem Nr.12-32
"Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana
uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"

JELGAVAS PILSĒTAS DOME

LICENCE

UZŅĒMĒJDARBĪBAS VEIKŠANAI

IZSNIEGTA

 

(komersanta nosaukumus vai vārds uzvārds)

 

(reģistrācijas Nr. vai personas kods)

Programmas nosaukums

 
   
   
   

par tiesībām nodarboties interešu izglītības programmu īstenošanā

Licences izsniegšanas datums

 

Licences termiņš

 

Licences Nr.

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības izpilddirektors ___________ /vārds, uzvārds/

Z.V.



 

2.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 20.decembra
saistošajiem noteikumiem Nr.12-32
"Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana
uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"

JELGAVAS PILSĒTAS DOME

LICENCE

UZŅĒMĒJDARBĪBAS VEIKŠANAI

IZSNIEGTA

 

(komersanta nosaukumus vai vārds uzvārds)

 

(reģistrācijas Nr. vai personas kods)

Programmas nosaukums

 
   
   
   

par tiesībām nodarboties pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanā

Licences izsniegšanas datums

 

Licences termiņš

 

Licences Nr.

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības izpilddirektors _____________ /vārds, uzvārds/

Z.V.


3.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 20.decembra
saistošajiem noteikumiem Nr.12-32
"Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana
uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"

JELGAVAS PILSĒTAS DOME

SPECIĀLĀ ATĻAUJA (LICENCE)

UZŅĒMĒJDARBĪBAS VEIKŠANAI

IZSNIEGTA

 

(komersanta nosaukumus)

 

(reģistrācijas Nr.)

par tiesībām veikt pasažieru komercpārvadājumus

AR AUTOBUSIEM

Jelgavas pilsētā

Licences izsniegšanas datums

 

Licences termiņš

 

Licences Nr.

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības izpilddirektors ____________ /vārds, uzvārds/

Z.V.



 

4.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 20.decembra
saistošajiem noteikumiem Nr.12-32
"Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana
uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"

JELGAVAS PILSĒTAS DOME

SPECIĀLĀ ATĻAUJA (LICENCE)

UZŅĒMĒJDARBĪBAS VEIKŠANAI

IZSNIEGTA

 

(komersanta nosaukumus)

 

(reģistrācijas Nr.)

par tiesībām veikt pasažieru komercpārvadājumus

AR VIEGLAJIEM TAKSOMETRIEM

Jelgavas pilsētā

Licences izsniegšanas datums

 

Licences termiņš

 

Licences Nr.

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības izpilddirektors ____________ /vārds, uzvārds/

Z.V.



 

5.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 20.decembra
saistošajiem noteikumiem Nr.12-32
"Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana
uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"



 

6.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 20.decembra
saistošajiem noteikumiem Nr.12-32
"Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana
uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"

JELGAVAS PILSĒTAS DOME

A P L I E C I N Ā J U M S

SĒRIJA ______ Nr.______

Pasažieru regulāro komercpārvadājumu veikšanai

MARŠRUTĀ Nr.______

 

(maršruta nosaukums, izlaides Nr.)

Derīgs kopā ar licences kartīti pasažieru komercpārvadājumu veikšanai

Izsniegts:

 

(uzņēmuma nosaukums, reģ.Nr.)

Apliecinājuma derīguma termiņš: no __________ līdz _______________

Pamatojoties uz:

 

(pasūtījuma līguma Nr.)

LICENCI Nr.

 
 

(izdevējinstitūcija un izdošanas datums)

Jelgavas pilsētas pašvaldības izpilddirektors _____________ /vārds, uzvārds/

Z.V.

Pielikumā: autobusu kustības saraksts maršrutā Nr.___




 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2012.gada 20.decembra saistošo noteikumu Nr.12-32 "Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Saistošie noteikumi "Licences, speciālās atļaujas (licences) un ar to saistīto dokumentu izsniegšana uzņēmējdarbības veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā" (turpmāk – noteikumi) izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 11.punktu, Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 16.punktu, 46.panta piekto daļu, 47.panta trešo daļu, Autopārvadājumu likuma 30.panta piekto prim daļu, 35.pantu.

2. Īss projekta satura izklāsts

Noteikumi nosaka kārtību, kādā Jelgavas pilsētas pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) izsniedz licenci par tiesībām īstenot interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmas, speciālo atļauju (licenci), licences kartīti un apliecinājumu pasažieru komercpārvadājumu veikšanai Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav būtiskas ietekmes uz budžetu.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecas uz personām, kuras vēlas licencēt interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmas un veikt pasažieru komercpārvadājumus Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu noteiktajā kārtībā administratīvās procedūras nodrošinās Jelgavas pilsētas dome.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!