• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2013. gada 15. janvāra saistošie noteikumi Nr. 203 "Grozījumi Rīgas domes 2012.gada 2.oktobra saistošajos noteikumos Nr.188 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.01.2013., Nr. 20 https://www.vestnesis.lv/op/2013/20.8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

29.01.2013., Nr. 20

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 203

Pieņemts: 15.01.2013.

OP numurs: 2013/20.8

2013/20.8
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.203

Rīgā 2013.gada 15.janvārī (prot. Nr.103, 8.§)

Grozījumi Rīgas domes 2012.gada 2.oktobra saistošajos noteikumos Nr.188 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 12.panta 2.1daļu

1. Izdarīt Rīgas domes 2012.gada 2.oktobra saistošajos noteikumos Nr.188 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2012, Nr.169) šādus grozījumus:

1.1. papildināt 10.1.apakšpunktu aiz vārda "no" ar vārdiem "daudzbērnu ģimenes vai";

1.2. svītrot 11.punktā vārdus "izglītības iestādē" un vārdus "bet, ja trīs un vairāk bērnu, tad vecāki no līdzfinansējuma maksas tiek atbrīvoti 100% apmērā.".

2. Saistošie noteikumi publicējami oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2013.gada 15.janvāra saistošajiem noteikumiem Nr.203 "Grozījumi Rīgas domes 2012.gada 2.oktobra saistošajos noteikumos Nr.188 "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi "Grozījumi Rīgas domes 2012.gada 2.oktobra saistošajos noteikumos "Par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs"" paredz paplašināt to personu, uz kurām attiecināmi atbrīvojumi no līdzfinansējuma maksas, loku.
Līdz šim 100 % atbrīvojumi tika piešķirti, ja:
1) izglītojamais ir no ģimenes, kurai ar attiecīgās pašvaldības institūcijas lēmumu ir piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss;
2) izglītojamajam noteikta invaliditāte;
3) izglītojamais apgūst izglītības programmu sporta izglītības iestāžu mācību treniņu septītā apmācības gada grupā (MT 7);
4) izglītojamais ir iekļauts sporta meistarības pilnveidošanas un augstākās sporta meistarības pilnveidošanas mācību grupā;
5) izglītojamais ir iekļauts Latvijas sporta veidu federāciju apstiprinātajā izlašu dalībnieku un kandidātu sarakstā;
6) ja izglītības iestādē izglītības programmu apgūst trīs un vairāk bērnu no vienas ģimenes (ja divi bērni no vienas ģimenes – 50%);
7) citos gadījumos par īpašiem sasniegumiem un aktivitāti, pamatojoties uz izglītības iestādes koleģiālās institūcijas (pedagoģiskās padomes u.c.) lēmumu un direktora rīkojumu.
Tādējādi, ja profesionālās ievirzes izglītības programmu apguva tikai viens bērns no daudzbērnu ģimenes, izglītojamajam tika piemērots līdzfinansējuma maksājums pilnā apmērā.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Lai nodrošinātu Rīgas pilsētas pašvaldības koncepcijas "Ģimenei draudzīga Rīga" īstenošanu (apstiprināta ar Rīgas domes 18.12.2012. lēmumu Nr.5614), kas paredz veidot īpašu atbalsta sistēmu ģimenēm, kurās aug trīs un vairāk bērnu, tiks piešķirts īpašs atbalsts daudzbērnu ģimenēm, piemērojot atbrīvojumu 100% apmērā no līdzfinansējuma maksas par profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi Rīgas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Ieņēmumi no līdzfinansējuma maksājumiem tiek plānoti tādā apmērā, lai segtu ar profesionālās ievirzes izglītības programmu nodrošināšanu saistītos izdevumus. Palielinot to personu, kurām pienākas atbrīvojumi no līdzfinansējuma maksas, skaitu, samazināsies izglītības iestāžu ieņēmumi, t.sk.:
1) sporta izglītības iestādēm (iestāžu skaits 5, izglītojamo skaits no daudzbērnu ģimenēm 86) par Ls 6408;
2) mūzikas un mākslas izglītības iestādēm (iestāžu skaits 9, izglītojamo skaits no daudzbērnu ģimenēm 331) par Ls 21 690.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Saistošie noteikumi tiešā veidā neietekmē uzņēmējdarbības vidi.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Administratīvās procedūras netiek mainītas.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Ņemti vērā iedzīvotāju un izglītības iestāžu priekšlikumi attiecībā uz atbrīvojumu piešķiršanu daudzbērnu ģimenēm.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!