• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ārlietu ministrija
Ārlietu ministrija publicē:
  • informāciju par starptautisko līgumu spēkā stāšanos, to darbības pagarināšanu, apturēšanu un izbeigšanu;
  • starptautiskos līgumus un to tulkojumus, ja tie iepriekš nav publicēti;
  • pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes rezolūcijas par sankciju noteikšanu, grozīšanu vai atcelšanu pieņemšanas informāciju par rezolūcijas pieņemšanu, grozīšanu vai atcelšanu un minēto rezolūciju.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrijas 2013. gada 4. decembra informācija "Par līguma spēkā stāšanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2013., Nr. 239 https://www.vestnesis.lv/op/2013/239.30

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts augu aizsardzības dienesta informācija

Par reģistrētajiem iesniegumiem selekcionāra tiesību piešķiršanai

Vēl šajā numurā

06.12.2013., Nr. 239

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ārlietu ministrija

Veids: informācija

Pieņemts: 04.12.2013.

OP numurs: 2013/239.30

2013/239.30
RĪKI

Ārlietu ministrijas informācija: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Ārlietu ministrijas informācija

Rīgā 2013.gada 4.decembrī

Par līguma spēkā stāšanos

Ārlietu ministrija informē, ka 2013.gada 21.novembrī stājās spēkā Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības līgums par Latvijas – Krievijas valsts robežšķērsošanas vietām (parakstīts Maskavā 2013.gada 21.novembrī, apstiprināts ar 2013.gada 17.septembra MK noteikumiem Nr.820).

Ārlietu ministrijas
Juridiskā departamenta direktore I.Mangule



 

Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības līgums par Latvijas – Krievijas valsts robežšķērsošanas vietām

Latvijas Republikas valdība un Krievijas Federācijas valdība, turpmāk sauktas Puses,

ņemot vērā 2007.gada 27.martā Maskavā parakstīto Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas līgumu par Latvijas un Krievijas valsts robežu,

vēloties pilnveidot apstākļus starptautiskās satiksmes attīstībai starp Latvijas Republiku un Krievijas Federāciju,

ņemot vērā nepieciešamību pilnveidot personu un transportlīdzekļu Latvijas – Krievijas valsts robežas šķērsošanas, kā arī kravu, preču un dzīvnieku pārvietošanas pāri Latvijas – Krievijas valsts robežai organizāciju,

cenšoties turpmāk stiprināt un attīstīt kaimiņvalstu, draudzības un sadarbības attiecības, pamatojoties uz līdztiesības un savstarpējā izdevīguma principiem,

vienojās par turpmāko:

1.pants

Šī līguma mērķiem lietotie jēdzieni nozīmē:

1) "kravām un personām paredzēta robežšķērsošanas vieta"– īpaši iekārtota autoceļa daļa ar pieguļošo apvidus posmu Latvijas – Krievijas valsts robežas tiešā tuvumā vai dzelzceļa stacijas daļa, kur diennakti tiek atļauta personu, neatkarīgi no viņu pilsonības (valsts piederības), valsts robežas šķērsošana, transportlīdzekļu, kravu, preču, dzīvnieku pārvietošana pāri valsts robežai un tiek veiktas robežpārbaude, muitas kontrole un citas pārbaudes, kuras paredz Pušu valstu nacionālie normatīvie akti un to starptautiskās saistības;

2) "personām paredzēta robežšķērsošanas vieta" – īpaši iekārtota autoceļa daļa ar pieguļošo apvidus posmu Latvijas – Krievijas valsts robežas tiešā tuvumā, kurā Pušu valstu kompetento iestāžu noteiktā laikā tiek atļauta personu, neatkarīgi no viņu pilsonības (valsts piederības), valsts robežas šķērsošana, viņiem piederošo vai viņu lietošanā esošo transportlīdzekļu, kuru pilna masa nepārsniedz 3,5 tonnas, kā arī transportlīdzekļu, kas tiek izmantoti regulārajā starptautiskajā pasažieru satiksmē, preču, kuras ir atbrīvotas no Pušu valstu nacionālajos normatīvajos aktos noteiktiem nodokļu maksājumiem, pārvietošana pāri valsts robežai un tiek veiktas robežpārbaudes un citas pārbaudes, kuras paredz Pušu valstu nacionālie normatīvie akti un to starptautiskās saistības;

3) "Pušu valstu kompetentās iestādes" – katras Puses valsts iestādes, kuras atbilstoši pilnvarām realizē šo līgumu savas kompetences ietvaros, kas noteikta katras Puses valsts nacionālajos normatīvajos aktos.

2.pants

1. Puses nosaka robežšķērsošanas vietas uz Latvijas – Krievijas valsts robežas, kuru nosaukumi, novietojums un klasifikācija norādīti šī līguma Pielikumā, kas ir tā neatņemama sastāvdaļa.

2. Jaunu robežšķērsošanas vietu atvēršana tiek veikta pēc to kompleksās būvniecības (rekonstrukcijas), iekārtošanas, tehniskās aprīkošanas, transporta un inženierinfrastruktūras izveidošanas saskaņā ar katras Puses valsts nacionālajiem normatīvajiem aktiem.

Jaunu robežšķērsošanas vietu atvēršanas termiņus Puses nosaka pamatojoties uz vienošanos notu apmaiņas ceļā.

3. Robežšķērsošanas vietu slēgšana un klasifikācijas maiņa notiek pamatojoties uz Pušu vienošanos notu apmaiņas ceļā.

3.pants

Pušu valstu kompetentās iestādes informē viena otru par robežšķērsošanas vietu objektu būvniecības un iekārtošanas projektiem, ievērojot to attīstības perspektīvas, personu, transportlīdzekļu, preču, kravu un dzīvnieku plūsmas palielināšanos pāri Latvijas – Krievijas valsts robežai.

4.pants

Par izmaiņām pārvietošanai pāri Latvijas – Krievijas valsts robežai atļauto preču un dzīvnieku kategorijās vai pārbaužu veidos, kurus veic šī līguma Pielikumā minētajās robežšķērsošanas vietās, Puses savlaicīgi paziņo viena otrai pa diplomātiskiem kanāliem.

5.pants

1. Robežšķērsošanas vietās satiksmi var ierobežot vai apturēt sakarā ar sanitāri epidemioloģiskiem, veterinārsanitāriem un karantīnas fitosanitāriem apstākļiem, sabiedriskās drošības apsvērumiem, dabas katastrofu gadījumos un citos neatliekamos gadījumos, kā arī sakarā ar plānotiem būvniecības un remonta darbiem.

2. Ja satiksme robežšķērsošanas vietā ierobežota vai apturēta neatliekamos gadījumos, Pušu valstu kompetentās iestādes paziņo viena otrai par to nekavējoties.

3. Par satiksmes ierobežošanu vai apturēšanu robežšķērsošanas vietā sakarā ar plānotiem būvniecības un remonta darbiem Puses paziņo viena otrai pa diplomātiskiem kanāliem ne vēlāk kā 2 mēnešus pirms tādu darbu sākuma, norādot to pabeigšanas termiņus.

4. Par šajā pantā noteikto ierobežojumu atcelšanu vai satiksmes atjaunošanu robežšķērsošanas vietā Puses savlaicīgi paziņo viena otrai pa diplomātiskiem kanāliem.

6.pants

Strīdīgi jautājumi, kas rodas saistībā ar šī līguma interpretāciju un piemērošanu, Puses risina sarunu un konsultāciju ceļā.

7.pants

Pusēm savstarpēji vienojoties, šajā līgumā var izdarīt grozījumus, kurus noformē kā atsevišķus protokolus.

8.pants

1. Šis līgums stājas spēkā tā parakstīšanas datumā.

2. Šis līgums ir noslēgts uz nenoteiktu laiku un paliek spēkā 90 dienas no datuma, kurā viena no Pusēm pa diplomātiskiem kanāliem saņem rakstisku paziņojumu no otras Puses par tās nodomu izbeigt šī līguma darbību.

3. Ar šī līguma spēkā stāšanās datumu spēku zaudē 1993.gada 2.jūnija Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanās par muitas robežas caurlaides punktiem.

Parakstīts 2013.gada 21.novembrī, Maskavā divos eksemplāros, katrs latviešu un krievu valodā, turklāt abiem tekstiem ir vienāds spēks.

Latvijas Republikas
valdības vārdā
Krievijas Federācijas
valdības vārdā



 

Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas
valdības līguma par Latvijas – Krievijas
valsts robežšķērsošanas vietām
pielikums

Latvijas – Krievijas valsts robežšķērsošanas vietu saraksts

I. Autotransporta līdzekļiem paredzētas robežšķērsošanas vietas

1. Kravām un personām paredzētas robežšķērsošanas vietas

1) Vientuļi (Viļakas novads, Latvijas Republika) – Ludonka (Pleskavas apgabala Pitalovas rajons, Krievijas Federācija);

2) Grebņeva (Kārsavas novads, Latvijas Republika) – Ubiļinka (Pleskavas apgabala Pitalovas rajons, Krievijas Federācija);

3) Terehova (Zilupes novads, Latvijas Republika) – Burački (Pleskavas apgabala Sebežas rajons, Krievijas Federācija);

2. Personām paredzēta robežšķērsošanas vieta*

Pededze (Alūksnes novads, Latvijas Republika) – Bruņiševa (Pleskavas apgabala Pečoras rajons, Krievijas Federācija)

II. Robežšķērsošanas vietas uz dzelzceļa, kas paredzētas kravām un personām**

1) Kārsava (Kārsavas novads, Latvijas Republika) – Skangaļi (Pleskavas apgabala Sebežas rajons, Krievijas Federācija);

2) Zilupe (Zilupes novads, Latvijas Republika) – Posiņi (Pleskavas apgabala Sebežas rajons, Krievijas Federācija).


*Līdz būvniecības (rekonstrukcijas), iekārtošanas, tehniskās aprīkošanas un transporta un inženierinfrastruktūras izveidošanas pabeigšanai, šī robežšķērsošanas vieta atvērta tikai Latvijas Republikas un Krievijas Federācijas iedzīvotāju valsts robežas šķērsošanai.

** Robežšķērsošanas vietu uz dzelzceļa, kas paredzētas kravām un personām, Skangaļi un Posiņi iekārtošanas periodā funkcionē pagaidu daudzpusējās robežšķērsošanas vietas uz dzelzceļa, kas paredzētas kravām un personām, attiecīgi – Pitalova un Sebeža.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!