• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2013. gada 10. oktobra saistošie noteikumi Nr. 33 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites saistošie noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2013., Nr. 243 https://www.vestnesis.lv/op/2013/243.43

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes lēmums Nr.584

Par Daugavpils pilsētas domes 2013.gada 10.oktobra saistošo noteikumu Nr.33 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites saistošie noteikumi" precizēšanu

Vēl šajā numurā

12.12.2013., Nr. 243

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 33

Pieņemts: 10.10.2013.

OP numurs: 2013/243.43

2013/243.43
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.33

Daugavpilī 2013.gada 10.oktobrī

Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites saistošie noteikumi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21.panta pirmās daļas 16.punktu,
Ģeotelpiskās informācijas likuma
13.panta sesto daļu un 26.panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā veic augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas (turpmāk – topogrāfiskā informācija) iesniegšanu, pārbaudi, reģistrāciju un izsniegšanu Daugavpils pilsētas pašvaldībā (turpmāk – Pašvaldība), kā arī maksu par topogrāfiskās informācijas pārbaudi, reģistrāciju, izsniegšanu un maksas veikšanas kārtību.

2. Pašvaldības topogrāfiskās informācijas datubāzes turētājs ir Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departaments (turpmāk – Departaments).

II. Topogrāfiskās informācijas pārbaude, reģistrācija un izsniegšana

3. Nodrošinot uzmērīšanas rezultātā iegūtās informācijas reģistrāciju topogrāfiskās informācijas datubāzē, mērnieks vai komersants Departamentā iesniedz:

3.1. topogrāfisko plānu vai izpildmērījuma plānu, kas ir noformēts normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā;

3.2. topogrāfisko plānu vai izpildmērījuma plānu digitālā vektordatu formā "Bentley Systems" datorizētās projektēšanas (DGN) datņu formātā vai "Autodesk" datorizētās projektēšanas (DWG) datņu formātā, izmantojot elektroniskos datu nesējus (kompaktdisks, kopnes USB saskarnes atmiņas ierīce utt.) vai nosūtot topogrāfisko vai izpildmērījuma plānu uz elektroniskā pasta adresi topo@daugavpils.lv.

4. Pirms topogrāfiskā plāna iesniegšanas pārbaudei un reģistrācijai topogrāfiskās informācijas datubāzē to:

4.1. saskaņo ar šādiem inženierkomunikāciju turētājiem:

4.1.1. SIA "Lattelecom";

4.1.2. AS "Latvijas Gāze";

4.1.3. SIA "Dautkom TV";

4.1.4. Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde "Komunālās saimniecības pārvalde";

4.1.5. SIA "Daugavpils siltumtīkli";

4.1.6. SIA "Daugavpils ūdens";

4.1.7. AS "Sadales tīkls".

4.2. saskaņo ar tiem inženierkomunikāciju turētājiem, kas ir atbildīgi par inženierkomunikācijām teritorijā, kurā veikta topogrāfiskā uzmērīšana;

4.3. saskaņo sarkanās līnijas ar Departamenta atbildīgo amatpersonu.

5. Pirms izpildmērījuma plāna iesniegšanas pārbaudei un reģistrācijai topogrāfiskās informācijas datubāzē to saskaņo ar Departamenta atbildīgo amatpersonu.

6. Lai Departaments nepieciešamības gadījumā varētu pārbaudīt izpildmērījuma plāna topogrāfiskās informācijas atbilstību apvidū esošajai situācijai, pasūtītājs vai tā pilnvarotā persona vismaz 1 darba dienu pirms attiecīgo izbūvju veikšanas, nosūtot vēstuli uz elektroniskā pasta adresi ppdep@daugavpils.lv un norādot kontaktinformāciju:

6.1. informē Departamentu par datumu un laiku, kad būs atvērta tranšeja inženierkomunikācijas izbūvei, ja apakšzemes inženierkomunikāciju iegulda, izmantojot atvērtas tranšejas metodi;

6.2. informē Departamentu par datumu un laiku, kad notiks inženierkomunikācijas izbūve, ja inženierkomunikācija tiks izbūvēta, izmantojot beztranšeju tehnoloģiju.

7. Departaments mērnieka vai komersanta iesniegtos topogrāfiskos vai izpildmērījuma plānus reģistrē to iesniegšanas secībā datu reģistrācijas tabulās, nodrošinot mēneša atskaites publisku pieejamību, ievietojot to Pašvaldības tīmekļa vietnē – www.daugavpils.lv. šo saistošo noteikumu 1.pielikumā noteiktajā kārtībā.

8. Pārbaudot topogrāfiskā plāna atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām, Departaments 10 darba dienu laikā no topogrāfiskā plāna saņemšanas dienas:

8.1. reģistrē topogrāfiskā plāna informāciju topogrāfiskās informācijas datubāzē, uz topogrāfiskā plāna izdrukām izdarot attiecīgu spiedoga atzīmi saskaņā ar šo saistošo noteikumu 2.pielikumu un izsniedz reģistrēto topogrāfisko plānu mērniekam vai komersantam;

8.2. vai sniedz pamatotu atteikumu to reģistrēt, norādot uz iesniegtā plāna pieļautajām kļūdām un neatbilstībām. Plānu ar izdarītajām atzīmēm izsniedz mērniekam vai komersantam un elektroniski nosūta vai nodod attiecīgo datni mērniekam vai komersantam labojumu veikšanai.

9. Šo saistošo noteikumu 8.2.apakšpunktā minētajā gadījumā mērniekam vai komersantam ir pienākums novērst kļūdas un neatbilstības topogrāfiskajā plānā un laboto topogrāfisko plānu iesniegt atkārtotai pārbaudei Departamentam, kas pēc atkārtotas pārbaudes veikšanas pieņem vienu no 8.punktā norādītajiem lēmumiem.

10. Pārbaudot izpildmērījuma plāna atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un akceptētajam projektam vai saskaņotajai tehniskajai shēmai, Departaments 10 darba dienu laikā no izpildmērījuma plāna saņemšanas dienas:

10.1. saskaņo to, uz izpildmērījuma plāna izdrukām izdarot attiecīgu spiedoga atzīmi saskaņā ar šo saistošo noteikumu 3.pielikumu, un reģistrē topogrāfiskās informācijas datubāzē, uz izpildmērījuma plāna izdrukām izdarot attiecīgu spiedoga atzīmi saskaņā ar šo saistošo noteikumu 2.pielikumu;

10.2. nesaskaņo to, un reģistrē topogrāfiskās informācijas datubāzē, uz izpildmērījuma plāna izdrukām izdarot attiecīgu spiedoga atzīmi saskaņā ar šo saistošo noteikumu 2.pielikumu;

10.3. vai sniedz pamatotu atteikumu to reģistrēt, norādot uz pieļautajām kļūdām un neatbilstībām. Plānu ar izdarītajām atzīmēm izsniedz mērniekam vai komersantam un elektroniski nosūta vai nodod attiecīgo datni mērniekam vai komersantam labojumu veikšanai.

11. Šo saistošo noteikumu 10.3.apakšpunktā minētajā gadījumā mērniekam vai komersantam ir pienākums novērst kļūdas un neatbilstības izpildmērījuma plānā un laboto izpildmērījuma plānu iesniegt atkārtotai pārbaudei Departamentam, kas pēc atkārtotas pārbaudes veikšanas pieņem vienu no 10.punktā norādītajiem lēmumiem.

12. Pēc mērnieka vai komersanta pieprasījuma Departaments 2 darba dienu laikā sagatavo un izsniedz tā rīcībā esošo topogrāfisko informāciju topogrāfiskās uzmērīšanas vajadzībām par mērnieka vai komersanta pieprasīto teritoriju. Pieprasījumu iesniedz Departamentā nosūtot uz elektroniskā pasta adresi topo@daugavpils.lv.

III. Maksa par topogrāfiskās informācijas pārbaudi, reģistrāciju, izsniegšanu un maksas veikšanas kārtība

13. Topogrāfiskās informācijas pārbaude un reģistrācija ir maksas pakalpojums. Maksa par topogrāfiskās informācijas pārbaudi, reģistrāciju ir noteikta šo saistošo noteikumu 4.pielikumā.

14. Topogrāfiskās informācijas izsniegšana no topogrāfiskās informācijas datubāzes šo noteikumu 12.punktā minētajām personām ir bezmaksas.

15. Samaksu par topogrāfiskās informācijas pārbaudi un reģistrāciju, mērnieks vai komersants veic:

15.1. pamatojoties uz Departamenta izsniegto rēķinu, tajā norādītajā termiņā un kārtībā. Departaments topogrāfiskās informācijas pārbaudi un reģistrāciju veic šajos noteikumos norādītajā termiņā pēc pakalpojuma apmaksas saņemšanas;

15.2. vai slēdzot līgumu par topogrāfiskās informācijas izsniegšanu un reģistrēšanu. Departaments topogrāfiskās informācijas pārbaudi un reģistrāciju veic šajos noteikumos norādītajā termiņā pēc topogrāfiskā vai izpildmērījuma plāna (turpmāk – plāns) saņemšanas.

16. Ja mērnieks vai komersants iesniedz plānu šo saistošo noteikumu 3.punktā noteiktajā kārtībā, maksu par atkārtotu plāna pārbaudi nepiemēro. Minēto maksu nepiemēro tikai par vienu atkārtotu plāna pārbaudi. Par katru nākamo atkārtoto plāna pārbaudi maksu piemēro vispārējā kārtībā.

17. Ja mērnieks vai komersants lūdz, lai šo saistošo noteikumu 4.pielikuma cenrādī noteiktie pakalpojumi tiktu izpildīti trīs darba dienu laikā, un ja Departaments šo lūgumu uzskata par izpildāmu, aprēķinot šāda pakalpojuma cenu, piemēro koeficientu 2.

IV. Noslēguma jautājumi

18. Saistošo noteikumu izpildi kontrolē Departaments.

19. Noteikumi stājas spēkā 2014.gada 1.janvārī.

20. Ar 2014.gada 1.janvāri atzīt par spēku zaudējušiem Daugavpils pilsētas domes 2010.gada 22.jūlija saistošos noteikumus Nr.26 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzes elektronisko uzkrāšanu, uzturēšanu un izplatīšanas kārtību Daugavpils pilsētā".

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis



 

1.pielikums
Daugavpils pilsētas domes
2013.gada 10.oktobra
saistošajiem noteikumiem Nr.33

Atskaites "Par mērnieka vai komersanta veiktajiem darbiem Daugavpils pilsētas administratīvajā teritorijā" paraugs

no 20___.gada ___.________________ līdz 20___.gada ___.________________

Nr.p.k.

Mērnieks vai komersants

Topogrāfiskie darbi Izpildmērījumu darbi
Skaits Platība (ha) Skaits Garums (m)

1.

         

2.

         

3.

         

4.

         

5.

         

6.

         

7.

         

8.

         

KOPĀ:

       

 

Pašvaldības atbildīgā amatpersona  
 

/vārds, uzvārds, amats/

tālrunis:_________________

e-pasts: _________________

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis



 

2.pielikums
Daugavpils pilsētas domes
2013.gada 10.oktobra
saistošajiem noteikumiem Nr.33

Reģistrācijas spiedoga atzīmes paraugs
(sarkanā krāsā)

     
 

REĢISTRĒTS

DAUGAVPILS PILSĒTAS DOMES

PILSĒTPLĀNOŠANAS UN BŪVNIECĪBAS DEPARTAMENTA

AUGSTĀS DETALIZĀCIJAS TOPOGRĀFISKĀS INFORMĀCIJAS DATUBĀZĒ

_____._____.20____. Nr. _____________________________

 
      /

/

   
       

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis



 

3.pielikums
Daugavpils pilsētas domes
2013.gada 10.oktobra
saistošajiem noteikumiem Nr.33

Izpildmērījuma saskaņošanas spiedoga atzīmes paraugs
(sarkanā krāsā)

     
 

IZPILDMĒRĪJUMS SASKAŅOTS

DAUGAVPILS PILSĒTAS DOMES

PILSĒTPLĀNOŠANAS UN BŪVNIECĪBAS DEPARTAMENTĀ

_____._____.20____. Nr. _____________________________

 
      /

/

   
       

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis



 

4.pielikums
Daugavpils pilsētas domes
2013.gada 10.oktobra
saistošajiem noteikumiem Nr.33

Cenrādis par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas pārbaudi un reģistrāciju

Nr.p.k.

Pakalpojuma veids

Mērvienība

Cena, EUR*

1.

Topogrāfiskā plāna pārbaude un reģistrācija topogrāfiskās informācijas datubāzē

1.1.

Platībā līdz 0,3 ha (ieskaitot) 1 objekts

14,23

1.2.

Platībā no 0,3 ha līdz 0,5 ha (ieskaitot) 1 objekts

21,34

1.3.

Platībā no 0,5 ha līdz 1 ha ( ieskaitot) 1 objekts

28,46

1.4.

Par katru ha virs 1 ha 1 ha

9,96

1.5.

Ne vairāk 1 objekts

120,94

2.

Izpildmērījuma pārbaude un reģistrācija topogrāfiskās informācijas datubāzē

2.1.

Trases garums līdz 300 m 1 objekts

10,67

2.2.

Par katriem 100 m virs 300 m 100 m

3,56

2.3.

Ne vairāk 1 objekts

120,94

*Saskaņā ar Pievienotās vērtības nodokļa likuma 3. panta astoto daļu pievienotās vērtības nodokli nepiemēro.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis



 

Daugavpils pilsētas domes 2013.gada 10.oktobra saistošo noteikumu Nr.33 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites saistošie noteikumi"
paskaidrojuma raksts

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts.

Saistošie noteikumi "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites saistošie noteikumi" (turpmāk – Saistošie noteikumi) saskaņā ar Ģeotelpiskās informācijas likuma 13.panta sesto daļu un 26.panta trešo daļu nosaka kārtību, kādā veic augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas iesniegšanu, pieņemšanu un izsniegšanu Daugavpils pilsētas pašvaldībā, kā arī nosaka maksu par topogrāfiskās informācijas pārbaudi, reģistrāciju, izsniegšanu un maksas veikšanas kārtību.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums.

Līdz šim ir spēkā Daugavpils pilsētas domes 2010.gada 22.jūlija saistošie noteikumi Nr.26 "Par augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas datubāzes elektronisko uzkrāšanu, uzturēšanu un izplatīšanas kārtību Daugavpils pilsētā".

Saistošie noteikumi izstrādāti, lai aktualizētu augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites kārtību Daugavpils pilsētā atbilstoši faktiskajai situācijai, kā arī nodrošinātu augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas aprites Daugavpils pilsētā atbilstību Ģeotelpiskās informācijas likumam un Ministru kabineta 2012.gada 24.aprīļa noteikumiem Nr.281 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un tās centrālās datubāzes noteikumi".

Saistošajos noteikumos noteikts, kā pašvaldībā tiek veikta augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas pārbaude, reģistrācija, izsniegšana; noteikti termiņi topogrāfiskā plāna un izpildmērījuma plāna pārbaudei; noteikti inženierkomunikāciju turētāji, ar kuriem jāsaskaņo topogrāfiskais plāns pirms tā iesniegšanas pārbaudei un reģistrācijai; noteikta maksa par topogrāfiskās informācijas pārbaudi, reģistrāciju, sagatavošanu un izsniegšanu (Saistošo noteikumu 4.pielikums) un maksas veikšanas kārtība.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu.

Tiks iekasēta samaksa par topogrāfiskā un izpildmērījuma plāna pārbaudi un reģistrāciju topogrāfiskās informācijas datubāzē, kas palielinās pašvaldības ieņēmumus no pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

Būtiska ietekme uz uzņēmējdarbības vidi nav paredzēta.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām.

Saistošajos noteikumos tiek precizētas topogrāfiskās informācijas aprites administratīvās procedūras pašvaldībā. Nodrošinot topogrāfiskās informācijas apriti atbilstoši Ministru kabineta 2012.gada 24.aprīļa noteikumu Nr.281 "Augstas detalizācijas topogrāfiskās informācijas un tās centrālās datubāzes noteikumi" prasībām, tiks nodrošināta efektīvāka topogrāfiskās informācijas iesniegšana.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām.

Veiktas konsultācijas ar mērniecības darbu izpildītājiem.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!