• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Valmieras pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2013. gada 31. oktobra saistošie noteikumi Nr. 186 "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2011.gada 29.decembra saistošajos noteikumos Nr.121 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Valmieras pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.12.2013., Nr. 243 https://www.vestnesis.lv/op/2013/243.48

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

12.12.2013., Nr. 243

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 186

Pieņemts: 31.10.2013.

OP numurs: 2013/243.48

2013/243.48
RĪKI

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.186

Valmierā 2013.gada 31.oktobrī

Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2011.gada 29.decembra saistošajos noteikumos Nr.121 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Valmieras pilsētā"

Apstiprināti ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes
31.10.2013. lēmumu Nr.420 (prot. Nr.14, 38.§)

Precizēti ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes
28.11.2013. lēmumu Nr.486 (prot. Nr.15, 38.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
6.panta otro daļu, 7.panta sesto daļu, 14.panta septīto daļu, 15. un 24.pantu,
likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām
mājām" 5.panta ceturto daļu, 6., 8., 9. un 10.pantu

1. Izdarīt Valmieras pilsētas pašvaldības 2011.gada 29.decembra saistošajos noteikumos Nr.121 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Valmieras pilsētā" ("Latvijas Vēstnesis" 2012, Nr.53) šādus grozījumus:

1.1. papildināt saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu aiz skaitļiem un vārdiem "15. un 24.pantu" ar vārdiem un skaitļiem "likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" 5.panta ceturto daļu, 6., 8., 9. un 10.pantu";

1.2. papildināt saistošo noteikumu sadaļu "Noteikumos lietotie termini" alfabēta secībā ar jauniem terminiem:

Krīzes situācija – ārkārtēji apstākļi, kādos persona ir nonākusi, kurus personai nebija iespējams iepriekš paredzēt vai novērst un kuru dēļ persona nespēj sevi nodrošināt ar dzīvojamo telpu

Pamatoti iemesli – apgādnieka ģimene atbilst trūcīgas ģimenes statusam vai apgādnieks nav sasniedzams un tam nav deklarētās dzīvesvietas

Sociālā dzīvojamā telpa – dzīvoklis vai dzīvojamā telpa (ar kopējā lietošanā esošām palīgtelpām), kurai noteikts sociālās dzīvojamās telpas statuss un kura atrodas pašvaldībai piederošā vai tās lietojumā esošā mājā

1.3. papildināt saistošo noteikumu 2.punktā aiz vārdiem "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" ar vārdiem "likumam "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām"";

1.4. papildināt saistošos noteikumus ar 4.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.8. Sociālā dzīvokļa vai sociālās dzīvojamās telpas izīrēšanas kārtību";

1.5. aizstāt saistošo noteikumu 12.3.apakšpunktā skaitli un vārdu "100 000 lati" ar apzīmējumu un skaitli "EUR 142 288";

1.6. papildināt saistošos noteikumus ar 12.7. un 12.8.apakšpunktu šādā redakcijā:

"12.7. ģimenēm ar vismaz vienu nepilngadīgu bērnu, kuras ir nonākušas krīzes situācijā;

12.8. pensionāriem, kuriem ir apgādnieki, bet pamatotu iemeslu dēļ tiem nav iespējams nodrošināt savus apgādājamos ar dzīvojamo telpu."

1.7. papildināt saistošos noteikumus ar 15.15. un 15.16.apakšpunktu šādā redakcijā:

"15.15. Noteikumu 12.7.apakšpunktā minētās personas:

15.15.1. Valsts policijas, un/vai krīzes centra izdotu izziņu, par to, ka ģimene ir nonākusi krīzes situācijā;

15.15.2. dzīvojamās telpas izīrētāja iesniegumu Pašvaldībai par to, ka minētajai personai ir uzteikts dzīvojamās telpas īres līgums;

15.16. Noteikumu 12.8.apakšpunktā minētās personas – pensionāra apliecības kopiju."

1.8. papildināt saistošos noteikumus ar III1 sadaļu šādā redakcijā:

"III.1 Sociālā dzīvokļa vai sociālās dzīvojamās telpas izīrēšanas kārtība

17.1 Sociālo dzīvokli vai sociālo dzīvojamo telpu, papildus likuma "Par sociālajiem dzīvokļiem un sociālajām dzīvojamām mājām" 5.pantā minētajām personām, Pašvaldība izīrē personai (ģimenei), kura saskaņā ar likuma "Par dzīvojamo telpu īri" 28.2 panta pirmo daļu tiek izlikta no īrētās dzīvojamās telpas par īres maksas un maksas par pamatpakalpojumiem parādiem, pamatojoties uz tiesas spriedumu un, ja:

17.1 1. tā ir sasniegusi pensijas vecumu vai ir invalīds,

17.1 2. ar to kopā dzīvo un apgādībā ir vismaz viens nepilngadīgs bērns.

17.2 Sociālā dzīvokļa vai sociālās dzīvojamās telpas īres maksa un maksa par komunālajiem pakalpojumiem tiek samazināta par 50 procentiem no īres un komunālo pakalpojumu faktiskajām maksām – pusi no īres un komunālo pakalpojumu maksas sedz sociālā dzīvokļa vai sociālās dzīvojamās telpas īrnieks, otru pusi no īres un komunālo pakalpojumu maksas sedz Valmieras Sociālais dienests.

17.3 Persona (ģimene), kura vēlas īrēt sociālo dzīvokli vai sociālo dzīvojamo telpu, iesniedz rakstveida pieteikumu un Ministru kabineta noteikumos minētos dokumentus, kas apliecina, ka tā ir tiesīga īrēt sociālo dzīvokli vai sociālo dzīvojamo telpu.

17.4 Sociālos dzīvokļus vai sociālās dzīvojamās telpas personām (ģimenēm) izīrē, ņemot vērā iesniegumu iesniegšanas secību.

17.5 Ja persona (ģimene) ir zaudējusi tiesības īrēt sociālo dzīvokli vai sociālo dzīvojamo telpu, bet ir izteikusi vēlēšanos arī turpmāk īrēt līdz šim īrēto dzīvokli, noslēdzot jaunu dzīvojamās telpas īres līgumu likumā "Par dzīvojamo telpu īri" noteiktajā kārtībā, Pašvaldības dome var atcelt dzīvoklim vai dzīvojamai telpai sociālā dzīvokļa statusu un noslēgt dzīvojamās telpas īres līgumu."

1.9. aizstāt saistošo noteikumu 22.2.punktā vārdu "latos" ar vārdu "euro";

1.10. papildināt saistošos noteikumus ar 23.1 punktu šādā redakcijā:

"23.1 Papildus Noteikumu 22.un 23.punktā noteiktajam, Dzīvokļu komisija pieņem lēmumu atteikt atzīt personu par tiesīgu saņemt Palīdzības likuma 3.panta 1.punktā noteikto palīdzību, ja persona labprātīgi atbrīvojusi dzīvojamo telpu, kurā iemitinājusies uz beztermiņa īres līguma pamata, vai labprātīgi atsakās no iespējas pagarināt terminēto dzīvojamās telpas īres līgumu."

2. Saistošie noteikumi publicējami oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā 2014.gada 1.janvārī.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 2013.gada 31.oktobra saistošajiem noteikumiem Nr.186 "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2011.gada 29.decembra saistošajos noteikumos Nr.121 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Valmieras pilsētā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Pašreizējās situācijas raksturojums Valmieras pilsētas pašvaldības 2011.gada 29.decembra saistošie noteikumi Nr.121 "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Valmieras pilsētā" nosaka kārtību, kādā atbilstoši normatīvajiem aktiem tiek sniegta palīdzība dzīvokļu jautājumu risināšanā Valmieras pilsētā dzīvesvietu deklarējušiem iedzīvotājiem.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Pamatojoties uz to, ka pašvaldības īpašumā ir neizīrētas dzīvojamās telpas, pašvaldība ir izstrādājusi saistošos noteikumus Nr.186 "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības saistošajos noteikumos Nr.121 "Par pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Valmieras pilsētā" (turpmāk – Noteikumi), lai paplašinātu to personu loku, kuras ir tiesīgas īrēt pašvaldības dzīvojamās telpas, līdz ar to nodrošinot plašāku sociāli mazaizsargātu personu loku ar pašvaldības dzīvojamo telpu. Noteikumos ir iekļauta arī sadaļa par sociālo dzīvokļu un sociālo dzīvojamo telpu izīrēšanas kārtību.
3. Īss projekta satura izklāsts Papildus likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" noteiktajam Noteikumi nosaka personu kategorijas, kurām pašvaldība ir tiesīga sniegt palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, kā arī nosaka iesniegumu izskatīšanas kārtību palīdzības saņemšanai, dzīvojamo telpu apmaiņas kārtību un gadījumus, kuros pašvaldība ir tiesīga atteikt personai palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā. Ar grozījumiem 2011.gada 29.decembra saistošajos noteikumos Nr.121 "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā Valmieras pilsētā" tiek noteikta sociālo dzīvokļu vai sociālo dzīvojamo telpu izīrēšanas kārtība.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Samazināsies pašvaldības nekustamo īpašumu apsaimniekošanas izdevumi.
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
6. Informācija par administratīvajām procedūrām Palīdzības saņemšanas kārtība ir noteikta Noteikumos.
7. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!