• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Valmieras pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2013. gada 31. oktobra saistošie noteikumi Nr. 182 "Par koku ciršanu ārpus meža Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2013., Nr. 246 https://www.vestnesis.lv/op/2013/246.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.183

Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2012.gada 27.septembra saistošajos noteikumos Nr.130 "Par Valmieras pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai, piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

16.12.2013., Nr. 246

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 182

Pieņemts: 31.10.2013.

OP numurs: 2013/246.24

2013/246.24
RĪKI

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.182

Valmierā 2013.gada 31.oktobrī

Par koku ciršanu ārpus meža Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā

Apstiprināti ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes
31.10.2013. lēmumu Nr.413 (prot. Nr.14, 31.§)

Izdoti saskaņā ar Meža likuma 8.panta otro daļu,
Ministru kabineta 02.05.2013. noteikumu Nr.309
"Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" 22.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka koku ciršanas ārpus meža izvērtēšanas kārtību un publiskās apspriešanas procedūras kārtību, zaudējumu atlīdzības aprēķināšanas kārtību par dabas daudzveidības samazināšanu, kā arī sabiedrībai nozīmīgus gadījumus, kad rīko publisko apspriešanu Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā.

II. Koku ciršanas izvērtēšanas kārtība

2. Persona, kura vēlas veikt koku ciršanu ārpus meža Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā, iesniedz Valmieras pilsētas pašvaldībai rakstveida iesniegumu (veidlapa pielikumā), kuram pievienota zemesgabala robežu plāna kopija ar norādītu koka atrašanās vietu un nepieciešamības gadījumā zemes īpašuma (valdījuma) tiesības apliecinošu dokumentu kopiju. Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldnieka iesniegumam papildus pievienojams dzīvokļu īpašnieku kopības lēmums par koku ciršanu.

3. Iesniegumu par koku ciršanu ārpus meža Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā izskata un lēmumu pieņem ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes lēmumu izveidota Koku novērtēšanas komisija (turpmāk – Komisija).

4. Pirms lēmuma par koka ciršanu pieņemšanas Komisija veic koka apsekošanu dabā, fotofiksāciju, uzmērīšanu un izvērtē īpašuma piederību apliecinošos dokumentus, iesnieguma pamatotību un koka ciršanas atbilstību normatīvajiem aktiem.

5. Komisijas lēmums, ar kuru saskaņota koka ciršana, vienlaikus ir koku ciršanas atļauja, tās derīguma termiņš nav ierobežots.

6. Bez Komisijas lēmuma atļauts cirst kokus, kuri apdraud infrastruktūras darbību, cilvēka veselību, dzīvību vai īpašumu, ja:

6.1. pirms darbu veikšanas zemes īpašnieks vai tiesiskais valdītājs veicis situācijas fotofiksāciju vismaz no trijiem skatu punktiem tā, lai būtu skaidri redzamas drošību ietekmējošās koka daļas;

6.2. vismaz piecas darbdienas pēc koka nociršanas netiek aizvākts koka celms un stumbra daļas, lai Komisija varētu pārbaudīt koka bīstamības pamatotību;

6.3. pirms darbu uzsākšanas informēta Komisija un iesniegti (iesūtīti) fotofiksācijas materiāli.

III. Publiskās apspriešanas procedūras kārtība

7. Publiskās apspriešanas procedūru rīko šādos sabiedrībai nozīmīgos gadījumos:

7.1. teritorijā, kurā atrodas kultūras pieminekļi, un tās aizsargjoslā;

7.2. parkā un alejā (arī tad, ja tā atrodas ielu zemes nodalījuma joslā),

7.3. atbilstoši Valmieras pilsētas pašvaldības teritorijas plānojumam teritorijā, kur ir jāizstrādā detālplānojums,

7.4. ja ēkai (būvei) vai tās iecerei tiek veikta sabiedriskā apspriešana.

8. Publisko apspriešanu organizē Komisija.

9. Komisijas paziņojumu par publisko apspriešanu publicē Valmieras pilsētas pašvaldības informatīvajā izdevumā "Valmiera domā un rada", pašvaldības interneta mājas lapā www.valmiera.lv, kā arī izvieto informācijas sniegšanas vietā Valmieras pilsētas pašvaldības administrācijas ēkā. Iesniegumi par ierosinājumiem jāiesniedz Komisijas publikācijā norādītajā termiņā un vietā.

10. Publiskās apspriešanas sākuma un beigu datumu norāda publikācijas paziņojumā.

11. Publiskās apspriešanas ilgums nedrīkst būt mazāks par 10 darba dienām.

12. Publiskās apspriešanas procedūra uzskatāma par notikušu arī tad, ja pēc sabiedriskās apspriešanas beigām nav saņemts neviens sabiedrības ierosinājums.

13. Lēmumu par atļauju koku ciršanai ārpus meža zemes šo noteikumu 7.punktā minētajos gadījumos pieņem Komisija pēc sabiedriskās apspriešanas rezultātu izvērtējuma.

IV. Zaudējumu atlīdzības par dabas daudzveidības samazināšanu aprēķināšanas un atlīdzināšanas kārtība

14. Personai pirms koka ciršanas uzsākšanas ir jāatlīdzina zaudējumi par dabas daudzveidības samazinājumu saistībā ar koka ciršanu (turpmāk – Zaudējumu atlīdzība), ko aprēķina pēc formulas:

Z = KD x KS x KI x KA x KV x PK, kur

Z – zaudējumu atlīdzības vērtība (summa, kas netiek aplikta ar pievienotās vērtības nodokli).

KD – koka caurmēra koeficients, kas vienāds ar dabā uzmērīto koka caurmēru 1,3 m augstumā no sakņu kakla (cm).

KS – koka sugas koeficients, ko nosaka atkarībā no koka sugas.

KI – koka ciršanas iemesla koeficients.

KA – apdzīvotas vietas koeficients.

KV - koka atrašanās vietas koeficients.

PK – pašvaldības koeficients – 1,0.

15. Noteikumu 14.punktā lietotie koeficienti KS, KI, KA un KV ir nosakāmi saskaņā ar Ministru kabineta 2012.gada 2.maija noteikumu Nr.309 "Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" 3.pielikumu.

16. Zaudējumu atlīdzību saskaņā ar šiem noteikumiem aprēķina Komisija un tās apmērs un nomaksas kārtība tiek noteikti Komisijas lēmumā par atļauju koka ciršanai.

17. Personām, kuras patvaļīgi veikušas koku ciršanu, jāatlīdzina zaudējumi par dabas daudzveidības samazināšanu.

V. Lēmuma apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

18. Komisijas pieņemto lēmumu var apstrīdēt Valmieras pilsētas pašvaldības domē. Valmieras pilsētas pašvaldības domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

VI. Noslēguma jautājums

19. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis



Pielikums
Valmieras pilsētas pašvaldības
2013.gada 31.oktobra
saistošajiem noteikumiem Nr.182

Valmieras pilsētas pašvaldības
Koku novērtēšanas komisijai

   
 

(fiziskai personai – vārds uzvārds, juridiskai personai – nosaukums)

   

Personas kods

 
   

Adrese

 
   

Tālrunis

 

IESNIEGUMS
Valmierā

Par koku ciršanu

Lūdzu izsniegt atļauju

 
 

(koka suga, skaits)

    ,
   
kas atrodas  
 

(adrese)

   
   
nociršanai sakarā ar to, ka    
     
     
    .

Pielikumā (atzīmēt pievienoto):

1. Zemes īpašuma tiesības apliecinoša dokumenta kopija;
2. Zemes robežu plāna kopija ar norādītu koka atrašanās vietu;
3. Daudzdzīvokļu dzīvokļu īpašnieku lēmuma par koka ciršanu noraksts;
4. Pilnvarotās personas pilnvara.
5.  
6.  
   

201__.gada "____"."_________________"

   
 

(paraksts)



Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 2013.gada 31.oktobra saistošajiem noteikumiem Nr.182 "Par koku ciršanu ārpus meža Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43.panta pirmās daļas 9.punktā noteikts, ka dome ir tiesīga izdot saistošos noteikumus par republikas pilsētas teritorijas labiekārtošanu, zaļumstādījumu uzturēšanu un aizsardzību.

Meža likuma 8.panta otrā daļa nosaka, ka "vietējā pašvaldība savos saistošajos noteikumos par koku ciršanu ārpus meža pilsētas un ciema teritorijā nosaka zaudējumu atlīdzību par dabas daudzveidības samazināšanu, kā arī šo zaudējumu aprēķināšanas un atlīdzināšanas kārtību".

Ministru kabineta 2012.gada 5.maija noteikumu Nr.309 "Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" 22.pants nosaka, ka vietējās pašvaldības dome izdod saistošos noteikumus par koku ciršanu ārpus meža, nosakot koku ciršanas izvērtēšanas kārtību un publiskas apspriešanas procedūras kārtību, kā arī sabiedrībai nozīmīgus gadījumus, kad rīko publisko apspriešanu.

2. Īss projekta satura izklāsts Šie saistošie noteikumi nosaka koku ciršanas ārpus meža izvērtēšanas kārtību, gadījumus, kad rīkojama publiskā apspriešana un publiskās apspriešanas procedūras kārtību, zaudējumu aprēķināšanas un samaksas kārtību par koku ciršanu Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Zaudējumu atlīdzība par dabas daudzveidības samazināšanu tiek ieskaitīta pašvaldības pamatbudžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tiešas ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvalde.

Pieprasījumu izvērtēšanai ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes lēmumu tiek izveidota Koku novērtēšanas komisija.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!