• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2013. gada 29. janvāra noteikumi Nr. 66 "Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 5.02.2013., Nr. 25 https://www.vestnesis.lv/op/2013/25.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.74

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 30.novembra noteikumos Nr.1075 "Valsts un pašvaldību institūciju amatu katalogs"

Vēl šajā numurā

05.02.2013., Nr. 25

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 66

Pieņemts: 29.01.2013.

OP numurs: 2013/25.4

2013/25.4
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.66

Rīgā 2013.gada 29.janvārī (prot. Nr.6 20.§)

Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību

Izdoti saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu
un darbinieku atlīdzības likuma 7.panta ceturto daļu, 7.1pantu,
13.1 pantu, 15.panta pirmo daļu un 16.panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka valsts tiešās pārvaldes iestāžu amatpersonu un darbinieku darba samaksu un tās noteikšanas kārtību. Noteikumu III nodaļa ir piemērojama Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 11.panta pirmajā daļā minēto amatpersonu un darbinieku amatiem atbilstošo mēnešalgu grupu un tām atbilstošo mēnešalgu maksimālo apmēru noteikšanai.

2. Amatpersonai (darbiniekam), kura amata (dienesta, darba) pienākumus pilda nepilnu darba dienu (darba nedēļu), mēnešalgu izmaksā proporcionāli šo pienākumu pildīšanas laikam.

3. Amatpersona (darbinieks) nesaņem darba samaksu par laiku, kurā viņa bez attaisnojoša iemesla nepilda savus amata (dienesta, darba) pienākumus.

4. Stundas algas likmi aprēķina, dalot attiecīgajai amatpersonai (darbiniekam) noteikto mēnešalgas apmēru ar attiecīgo darba stundu skaitu konkrētajā mēnesī, bet ja amatpersonai (darbiniekam) ir noteikts summētais darba laiks, stundas algas likmi aprēķina, dalot attiecīgajai amatpersonai (darbiniekam) noteikto mēnešalgas apmēru ar attiecīgā kalendāra gada vidējo darba stundu skaitu mēnesī.

5. Noteikumi neattiecas uz tiem darbiniekiem, kurus pieņem darbā Latvijas Republikas diplomātiskajās un konsulārajās pārstāvniecībās ārvalstīs un kuri nav nodokļu maksātāji Latvijas Republikā. Minētajiem darbiniekiem darba samaksu nosaka saskaņā ar attiecīgās valsts darba tirgus specifiku un iestādes budžeta iespējām.

II. Valsts tiešās pārvaldes iestāžu amatpersonu un darbinieku mēnešalgas noteikšanas kārtība

6. Lai noteiktu amatpersonas (darbinieka) mēnešalgu, tās amatu klasificē atbilstoši normatīvajiem aktiem par vienotu amatu klasifikācijas sistēmu un amatu klasificēšanas kārtību valsts un pašvaldību institūcijās (amatu katalogs) un nosaka amata saimi un līmeni. Pamatojoties uz amata saimi un līmeni, nosaka amatam atbilstošo mēnešalgu grupu (1.pielikums). Katrai mēnešalgu grupai atbilst noteikts mēnešalgu diapazons (2. un 3.pielikums).

7. Amatpersonas (darbinieka) mēnešalgu attiecīgajai amata mēnešalgu grupai paredzētā mēnešalgas diapazona ietvaros nosaka, ievērojot šādus individuālā vērtējuma kritērijus:

7.1. amatpersonas (darbinieka) profesionālā pieredze;

7.2. amatpersonas (darbinieka) darba izpildes novērtējums atbilstoši normatīvajiem aktiem par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanas kārtību.

8. Amatpersonai (darbiniekam), pamatojoties uz individuālā vērtējuma kritērijiem, piešķir vienu no trim kategorijām (4.pielikums).

9. Amatpersonas (darbinieka) konkrēto mēnešalgu šo noteikumu 2. un 3.pielikumā attiecīgajai mēnešalgu grupai paredzētā mēnešalgas diapazona ietvaros atbilstoši piešķirtajai kategorijai nosaka iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona.

10. Iestādes vadītājam mēnešalgu nosaka ministrs, bet Valsts kancelejas direktoram, Pārresoru koordinācijas centra vadītājam un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam – Ministru prezidents.

11. Amatpersonai (darbiniekam), kam noteikts summētais darba laiks, faktisko mēnešalgu aprēķina, stundas algas likmi reizinot ar attiecīgajā kalendāra mēnesī faktiski nostrādāto stundu skaitu.

12. Ja amatpersonai (darbiniekam), stājoties amatā (dienestā, darbā), nav profesionālās pieredzes attiecīgajā jomā:

12.1. pārbaudes laikā amatpersonai (darbiniekam) mēnešalgas noteikšanā piemēro 1.kategoriju. Beidzoties pārbaudes laikam, novērtē amatpersonas (darbinieka) darba izpildi, kā arī nosaka atbilstošo kategoriju;

12.2. ja nav noteikts pārbaudes laiks, amatpersonai (darbiniekam) mēnešalgas noteikšanā sākotnēji piemēro 1.kategoriju un ne vēlāk kā pēc sešiem mēnešiem novērtē amatpersonas (darbinieka) darba izpildi, kā arī nosaka atbilstošo kategoriju.

13. Ja amatpersonai (darbiniekam), stājoties amatā (dienestā, darbā), ir profesionālā pieredze attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā un ir būtiska iestādes funkciju izpildei (iestādes mērķu sasniegšanai), bet nav piešķirta kategorija:

13.1. pārbaudes laikā iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona ar pamatotu lēmumu amatpersonai (darbiniekam) mēnešalgas noteikšanā piemēro šo noteikumu 4.pielikuma tabulā vērtējumam "labi" noteikto kategoriju atbilstoši profesionālās pieredzes ilgumam. Beidzoties pārbaudes laikam, novērtē amatpersonas (darbinieka) darba izpildi un, ņemot vērā amatpersonas (darbinieka) darba izpildes novērtējumu un profesionālās pieredzes ilgumu, nosaka atbilstošo kategoriju;

13.2. un nav noteikts pārbaudes laiks, iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona ar pamatotu lēmumu amatpersonai (darbiniekam) mēnešalgas noteikšanā piemēro šo noteikumu 4.pielikuma tabulā vērtējumam "labi" noteikto kategoriju atbilstoši profesionālās pieredzes ilgumam un ne vēlāk kā pēc sešiem mēnešiem novērtē amatpersonas (darbinieka) darba izpildi. Ņemot vērā amatpersonas (darbinieka) darba izpildes novērtējumu un profesionālās pieredzes ilgumu, nosaka atbilstošo kategoriju.

14. Ja amatpersonu (darbinieku) ieceļ vai pārceļ citā amatā vai pieņem darbā tajā pašā vai citā valsts tiešās pārvaldes iestādē un viņai ir profesionālā pieredze attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā un ir būtiska iestādes funkciju izpildei (iestādes mērķu sasniegšanai), kā arī ir piešķirta kategorija, kuru apliecina iepriekšējās darbavietas izsniegtā izziņa par veiktajiem amata (dienesta, darba) pienākumiem un piešķirto kategoriju šajā darbavietā:

14.1. pārbaudes laikā piemēro piešķirto kategoriju, ja iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona ir pieņēmusi pamatotu lēmumu par tās saglabāšanu. Beidzoties pārbaudes laikam, novērtē amatpersonas (darbinieka) darba izpildi un, ņemot vērā amatpersonas (darbinieka) darba izpildes novērtējumu un profesionālās pieredzes ilgumu, nosaka atbilstošo kategoriju;

14.2. bet nav noteikts pārbaudes laiks, sākotnēji piemēro piešķirto kategoriju, ja iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona ir pieņēmusi pamatotu lēmumu par tās saglabāšanu, un ne vēlāk kā pēc sešiem mēnešiem novērtē amatpersonas (darbinieka) darba izpildi. Ņemot vērā amatpersonas (darbinieka) darba izpildes novērtējumu un profesionālās pieredzes ilgumu, nosaka atbilstošo kategoriju.

15. Ja amatpersona (darbinieks) atgriežas no ilgstošas attaisnojošas prombūtnes (piemēram, bērna kopšanas atvaļinājums, mācības, darbnespēja), viņai:

15.1. piemēro pēdējo piešķirto kategoriju, ja tā ir bijusi piešķirta, un ne vēlāk kā pēc sešiem mēnešiem novērtē amatpersonas (darbinieka) darba izpildi. Ņemot vērā amatpersonas (darbinieka) darba izpildes novērtējumu un profesionālās pieredzes ilgumu, nosaka atbilstošo kategoriju;

15.2. piemēro šo noteikumu 4.pielikuma tabulā vērtējumam "labi" noteikto kategoriju atbilstoši profesionālās pieredzes ilgumam, ja nav bijusi piešķirta kategorija, un ne vēlāk kā pēc sešiem mēnešiem novērtē amatpersonas (darbinieka) darba izpildi. Ņemot vērā amatpersonas (darbinieka) darba izpildes novērtējumu un profesionālās pieredzes ilgumu, nosaka atbilstošo kategoriju.

16. Amatpersonai (darbiniekam) kategoriju piešķir iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona, iestādes vadītājam – ministrs, Valsts kancelejas direktoram, Pārresoru koordinācijas centra vadītājam un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšniekam – Ministru prezidents, konsultatīvajām amatpersonām attiecīgi Ministru prezidents, Ministru prezidenta biedrs vai ministrs.

17. Konsultatīvajām amatpersonām Ministru kabineta loceklis kategoriju nosaka atbilstoši konkrētās amatpersonas zināšanām, prasmēm, izglītības līmenim, iemaņām un darba pieredzei attiecīgajā profesionālajā jomā. Uz Ministru kabineta locekļu konsultatīvajām amatpersonām neattiecas šo noteikumu 12., 13., 14. un 15.punkts.

18. Amatpersonas (darbinieka) kategoriju pārskata ne retāk kā reizi gadā, ņemot vērā amatpersonas (darbinieka) darba izpildes novērtējumu un profesionālās pieredzes ilgumu. Ja darba izpildes novērtējums ir:

18.1. tāds pats vai augstāks nekā iepriekšējā gadā, kategoriju pārskata saskaņā ar šo noteikumu 8.punktu. Ja kategorija tiek paaugstināta, var pārskatīt mēnešalgu. Mēnešalgu pārskata, ja līdzšinējā mēnešalga nesasniedz attiecīgajai kategorijai atbilstošās mēnešalgas minimālo apmēru;

18.2. zemāks nekā iepriekšējā gadā, kategoriju pārskata saskaņā ar šo noteikumu 8.punktu. Ja kategorija tiek pazemināta, var pārskatīt mēnešalgu. Mēnešalgu pārskata, ja līdzšinējā mēnešalga pārsniedz attiecīgajai kategorijai atbilstošās mēnešalgas maksimālo apmēru un amatpersonas (darbinieka) darba izpildes novērtējums ir "jāpilnveido". Ja darba izpildes novērtējums ir "neapmierinoši", amatpersonas (darbinieka) mēnešalgu samazina par 15 %, ievērojot nosacījumu, ka samazinātā mēnešalga nedrīkst būt mazāka par valstī noteikto minimālo algu.

19. Darbiniekam par darbu, kuru iespējams normēt, var noteikt akorda algu. Akorda algu nosaka, izmantojot šādu formulu:

I = Tl x Nl x A, kur

I – akorda alga latos;

Tl – attiecīgajai mēnešalgu grupai un kategorijai atbilstošā stundas likme latos. To nosaka, dalot mēnešalgu, kas noteikta atbilstoši šo noteikumu 9.punktam, ar attiecīgā kalendāra gada vidējo darba stundu skaitu mēnesī;

Nl – darba norma stundās uz vienu izpildāmā darba apjoma mērvienību;

A – izpildītais darba apjoms mērvienībās (atbilst darba normas aprēķināšanā izmantotajām mērvienībām).

III. Valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" amatpersonu (darbinieku) mēnešalgas noteikšanas kārtība, ja to profesionālā darbība ir saistīta ar aģentūras mērķu sasniegšanu, nodrošinot Eiropas Savienības un Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) prasību izpildi

20. Lai noteiktu to valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" amatpersonu (darbinieku) mēnešalgu, kuru profesionālā darbība ir saistīta ar aģentūras mērķu sasniegšanu, nodrošinot Eiropas Savienības un Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) prasību izpildi (turpmāk – aģentūras amatpersona (darbinieks)), to amatus klasificē saskaņā ar normatīvajiem aktiem par vienotu amatu klasifikācijas sistēmu un amatu klasificēšanas kārtību valsts un pašvaldību institūcijās (amatu katalogs) un nosaka amata saimi un līmeni. Pamatojoties uz amata saimi un līmeni, nosaka amatam atbilstošo mēnešalgu grupu (1.pielikums). Katrai mēnešalgu grupai atbilst noteikts mēnešalgu diapazons (5.pielikums).

21. Aģentūras amatpersonai (darbiniekam) mēnešalgu attiecīgajai amata mēnešalgu grupai paredzētā mēnešalgas diapazona ietvaros nosaka, ievērojot šādus individuālā vērtējuma kritērijus:

21.1. aģentūras amatpersonas (darbinieka) kvalifikācija:

21.1.1. pamata kvalifikācija – amatpersonai (darbiniekam) ir atbilstoša izglītība attiecīgajā jomā;

21.1.2. optimālā kvalifikācija – amatpersonai (darbiniekam) ir atbilstoša izglītība, un viņš ir piedalījies papildu apmācībās Eiropas Savienības un Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) prasību piemērošanā attiecīgajā jomā, kā arī ir apguvis specifiskas papildu zināšanas;

21.2. aģentūras amatpersonai (darbiniekam) ir darba pieredze aģentūrā vai citā ārvalstu civilās aviācijas uzraudzības iestādē.

22. Aģentūras amatpersonai (darbiniekam), pamatojoties uz individuālā vērtējuma kritērijiem, piešķir vienu no trijām kategorijām (6.pielikums).

23. Aģentūras amatpersonas (darbinieka) konkrēto mēnešalgu šo noteikumu 5.pielikumā attiecīgajai mēnešalgu grupai paredzētā mēnešalgas diapazona ietvaros atbilstoši piešķirtajai kategorijai nosaka iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona.

24. Ja aģentūras amatpersonai (darbiniekam) profesionālā darba pieredze ir neliela, bet attiecīgā persona vairāk nekā gadu veic tādus amata (darba) pienākumus, kuru izpilde prasa īpaši sarežģītus risinājumus, vai sagatavo un pieņem sarežģītus lēmumus, kas ir būtiski aģentūras mērķu sasniegšanā, izpildot starptautiskās prasības, aģentūras vadītājs, ņemot vērā amatpersonas (darbinieka) darba izpildes novērtējumu (ja novērtējums ir "ļoti labi" vai "teicami"), ar pamatotu lēmumu mēnešalgu var noteikt amatam atbilstošās mēnešalgu grupas visu kategoriju diapazona ietvaros.

25. Aģentūras amatpersonai (darbiniekam) saskaņā ar šo noteikumu 5.pielikumu noteikto mēnešalgu izmaksā proporcionāli amata (darba) pienākumu izpildes laikam, kurā tiek nodrošināta Eiropas Savienības un Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) prasību izpilde.

IV. Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 11.panta pirmajā daļā minēto amatpersonu un darbinieku mēnešalgu grupas un tām atbilstošās maksimālās mēnešalgas

26. Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 11.panta pirmajā daļā minētajām amatpersonām un darbiniekiem amatam atbilstošo mēnešalgu grupu nosaka saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumu, ņemot vērā amata saimi un līmeni.

27. Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 11.panta pirmajā daļā minētajām amatpersonām un darbiniekiem mēnešalgas maksimālo apmēru atbilstoši amatam noteiktajai mēnešalgu grupai nosaka saskaņā ar šo noteikumu 7.pielikumu.

28. Nosakot mēnešalgu Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 11.panta pirmajā daļā minētajām amatpersonām un darbiniekiem, ņem vērā amatam atbilstošo mēnešalgu grupu un tai atbilstošo mēnešalgas maksimālo apmēru.

V. Speciālās piemaksas un prēmijas

29. Valsts ieņēmumu dienesta amatpersona (darbinieks) saņem:

29.1. piemaksu par dienesta pakāpi – saskaņā ar šo noteikumu 8.pielikumu;

29.2. piemaksu par dienesta pienākumu pildīšanu kopā ar dienesta suni – līdz 20 % no amatpersonai noteiktās mēnešalgas.

30. Ja Valsts ieņēmumu dienesta amatpersona ir pildījusi amata pienākumus nepilnu kalendāra mēnesi, piemaksu par dienesta pakāpi aprēķina, mēnesī noteiktās piemaksas par dienesta pakāpi summu dalot ar darba dienu skaitu attiecīgajā mēnesī un reizinot ar šajā mēnesī faktiski nostrādāto darba dienu skaitu.

31. Amatpersona (darbinieks) par dienestu (darbu), kas saistīts ar īpašu risku (9.pielikums), saņem piemaksu līdz 25 % no viņam noteiktās mēnešalgas.

32. Šo noteikumu 29.2.apakšpunktā un 31.punktā minēto piemaksu piešķiršanas kārtību, piemaksu apmēra noteikšanas kritērijus un konkrētus piemaksu apmērus nosaka iestādes vadītājs vai viņa pilnvarota amatpersona.

33. Amatpersona (darbinieks), kurš ieņem diplomāta amatu vai valsts interesēs uz noteiktu laiku pārcelts citā amatā citā iestādē, saglabājot diplomātisko rangu, saņem piemaksu par diplomātisko rangu 20 % apmērā no diplomāta amatam atbilstošās mēnešalgas.

34. Amatpersonai (darbiniekam), kas ieņem amatu kapitālsabiedrībā, kurā valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrība ir dalībnieks, uz valsts amatpersonas amatu savienošanas laiku nosaka piemaksu par amata pienākumu pildīšanu kapitālsabiedrībā līdz 10 % no amatpersonai (darbiniekam) noteiktās mēnešalgas.

35. Valsts tiešās pārvaldes iestādes amatpersonu (darbinieku) un iestādes vadītāju reizi gadā saskaņā ar amatpersonas (darbinieka) darba izpildes novērtējumu, kuru nosaka ikgadējā darba izpildes novērtēšanā, var prēmēt šādā apmērā:

35.1. līdz 75 % no mēnešalgas, ja novērtējums ir "teicami";

35.2. līdz 65 % no mēnešalgas, ja novērtējums ir "ļoti labi";

35.3. līdz 55 % no mēnešalgas, ja novērtējums ir "labi".

VI. Noslēguma jautājumi

36. Laikposmā līdz 2013.gada 31.decembrim valsts tiešās pārvaldes iestāžu amatpersonu (darbinieku) mēnešalgu noteikšanā piemēro Ministru kabineta 2009.gada 22.decembra noteikumus Nr.1651 "Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku darba samaksu, kvalifikācijas pakāpēm un to noteikšanas kārtību" redakcijā, kāda bija spēkā līdz 2013.gada 31.janvārim, ievērojot šādus nosacījumus:

36.1. amatam atbilstošo mēnešalgu grupu nosaka saskaņā ar šo noteikumu 1.pielikumu;

36.2. ja amatpersona (darbinieks) novērtēta, pamatojoties uz Ministru kabineta 2012.gada 10.jūlija noteikumiem Nr.494 "Noteikumi par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanu", pieņem, ka šajā periodā amatpersonu (darbinieku) darba izpildes novērtējums "teicami" uzskatāms par novērtējumu A, "ļoti labi" – par novērtējumu B, "labi" – par novērtējumu C, "jāpilnveido" – par novērtējumu D, "neapmierinoši" – par novērtējumu E.

37. Ja līdz 2013.gada 31.decembrim valsts tiešās pārvaldes iestādes amatpersonu (darbinieku) un iestādes vadītāju prēmē, pamatojoties uz amatpersonu (darbinieku) ikgadējās darbības un tās rezultātu novērtējumu, kas noteikts, piemērojot Ministru kabineta 2001.gada 13.februāra instrukciju Nr.2 "Ierēdņa darbības un tās rezultātu novērtēšanas kārtība", prēmiju nosaka šādā apmērā:

37.1. līdz 75 % no mēnešalgas, ja novērtējums ir A;

37.2. līdz 65 % no mēnešalgas, ja novērtējums ir B;

37.3. līdz 55 % no mēnešalgas, ja novērtējums ir C.

38. Šo noteikumu izpilde tiek finansēta atbilstoši valsts budžetā kārtējam gadam atalgojumam apstiprinātajiem izdevumiem.

39. Noteikumi piemērojami ar 2013.gada 1.februāri.

Ministru prezidents V.Dombrovskis

Finanšu ministra vietā –
tieslietu ministrs J.Bordāns

 

 

1.pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 29.janvāra
noteikumiem Nr.66

Amatpersonu un darbinieku amatu saimēm (apakšsaimēm) un līmeņiem atbilstošās mēnešalgu grupas

Amatu saimes (apakšsaimes)

Mēnešalgu grupas un atbilstošie līmeņi

numurs

nosaukums

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13A

13

14A

14

15

16

1. Administratīvā vadība                    

I

IIB

 

IIA

 

IVA1

IVB1

IVE

IIC

IVA2

IVB2

VA

VB

III

IVB

IVC

VC

IVA

IVD

VI

VIA

2. Apgāde (iepirkšana)        

I

 

II

IIIA

IIIB

 

IV

V

           
3. Apsaimniekošana

IA

 

IB

   

IIA

 

IIB

IIC

III

IV

V

           
4. Apsardze un uzraudzība      

IA

 

IIA

III

   

IV

V

VI

           

IB

IIB

5.1. Ārstniecība. Ārstniecības pakalpojumi              

IA

IE

III

 

IVA

     

V

VI

 
 

IIA

IB

IVB

IC

IIB

ID

5.2. Ārstniecība. Aprūpe        

I

II

III

IV

   

V

VI

           
5.3. Ārstniecība. Farmācija      

I

 

II

   

IIIA

 

IVA

IVB

           

IIIB

5.4. Ārstniecība. Neatliekamā medicīniskā palīdzība            

IA

IC

IIB

IIC

IIIB

IIIC

 

IVB

 

VIA

VIC

 

IIIA

 

IB

IIA

IVA

VB

VIB

VID

VA

6. Darba aizsardzība        

I

 

II

III

   

IV

             
7. Diplomātiskā un konsulārā darbība              

I

IIA

IIIC

IIIA

IVA

V

 

VI

     

IIB

IIIB

IVB

IVC

8. Dispečeru pakalpojumi          

I

 

II

III

                 
9. Dokumentu rediģēšana          

IA

IB

   

II

III

IV

           
10. Ekspertīze            

I

 

II

III

 

IV

 

V

       
11.1. Finanšu administrēšana. Finanšu tirgi/Finanšu resursu vadība              

I

 

II

IIIA

IIIB

 

IV

       
11.2. Finanšu administrēšana. Kreditēšana                  

I

II

III

           
11.3. Finanšu administrēšana. Riska vadība (finanšu riski)                  

I

 

II

 

III

       
11.4. Finanšu administrēšana. Valsts budžeta norēķini        

IA

IB

IIA

IIB

IIIB

IIIA

IVA

IVC

 

V

       

IIIC

 

IVB

 

12.1. Finanšu analīze un vadība. Finanšu analīze un vadība iestādēs un/vai nozaru ministrijās            

I

 

IIA

IIC

IIIA

IIIB

 

IVB

       

IIB

 

IVA

 

V

 

12.2. Finanšu analīze un vadība. Valsts fiskālās politikas plānošana un izpilde              

I

 

II

 

III

 

IV

 

V

VI

 
12.3. Finanšu uzskaite un analīze pašvaldībā              

I

II

III

IV

             
13. Fiziskais un kvalificētais darbs

IA

IB

 

III

IV

 

V

VI

VII

                 

II

 

14. Grāmatvedība        

I

   

II

IIIA

IIIB

IV

VA

 

VB

       
15. Iekšējais audits          

I

 

II

 

III

IV

   

V

       
16. Iestāžu drošība                

IA

IIA

IIB

             

IB

17. Iestāžu procedūras            

I

 

II

III

               
18.1. Informācijas apkopošana un analīze. Arhīvu pakalpojumi            

I

II

III

 

IVA

IVB

           
18.2. Informācijas apkopošana un analīze. Bibliotēku pakalpojumi          

I

 

II

 

III

IV

V

           
18.3. Informācijas apkopošana un analīze. Dokumentu pārvaldība      

I

   

II

III

 

IVA

VA

             

IVB

VB

18.4. Informācijas apkopošana un analīze. Fondu glabāšana      

I

 

II

   

III

                 
18.5. Informācijas apkopošana un analīze. Muzeju pakalpojumi          

I

 

II

III

IV

 

V

           
18.6. Informācijas apkopošana un analīze. Statistika        

IA

IB

II

 

III

 

IV

V

           
19.1. Informācijas tehnoloģijas. Datorgrafika un WEB dizains            

I

 

II

                 
19.2. Informācijas tehnoloģijas. Datu atbalsts              

I

 

II

               
19.3. Informācijas tehnoloģijas. Informācijas tehnoloģiju un informācijas sistēmas vadība                

I

 

IIA

 

   

III

 

IV

V

 

IIB

 

 

19.4. Informācijas tehnoloģijas. Programmatūras attīstība            

I

 

II

III

 

IV

 

V

       
19.5. Informācijas tehnoloģijas. Sistēmu administrēšana un uzturēšana          

I

 

IIA

IIB

III

 

IV

           
19.6. Informācijas tehnoloģijas. Lietotāju atbalsts          

I

 

II

 

III

               
20. Inženiertehniskie darbi            

I

 

II

III

 

IV

 

V

 

VI

   
21. Juridiskā analīze, izpildes kontrole un pakalpojumi          

I

 

II

IIIA

IIIB

IV

VA

 

VB

 

VIA

VIB

VIC

VID

22.1. Jūras un gaisa transports. Transportlīdzekļu vadīšana            

I

 

II

 

III

IV

 

V

       
22.2. Jūras un gaisa transports. Transportlīdzekļu tehniskā apkope        

I

 

II

   

III

               
23. Klientu apkalpošana      

I

 

IIA

IIB

IIIA

IIIB

IV

 

V

           
24. Komunikācija un sabiedriskās attiecības            

I

 

II

III

IV

             
25. Konsultēšana              

I

   

II

       

III

 

IV

26.1. Kontrole un uzraudzība. Iestāžu un amatpersonu kontrole          

I

 

II

III

 

IV

V

 

VI

       
26.2. Kontrole un uzraudzība. Muita un muitas kontrole        

I

 

II

III

 

IV

V

             
26.3. Kontrole un uzraudzība. Privātpersonu kontrole        

I

 

II

 

III

 

IV

V

 

VIA

 

VIB

   
27. Kvalitātes vadība          

I

 

II

 

III

               
28.1. Noziedzības novēršana un apkarošana. Izmeklēšana                

I

IIA

IIB

III

 

IV

       
28.2. Noziedzības novēršana un apkarošana. Operatīvā darbība          

I

   

II

IIIA

IIIB

IV

 

V

       
28.3. Noziedzības novēršana un apkarošana.
Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršana
             

I

 

II

III

             

IV

 

28.4. Noziedzības novēršana un apkarošana. Pašvaldības policija          

I

IIA

IIB

IIC

 

III

IV

     

V

   
29. Pedagoģijas darbības atbalsts      

I

         

II

III

IV

           
30. Personāla vadība          

I

 

II

III

IVA

IVB

IVC

 

IVD

       
31. Laboratorijas un izpētes darbi          

I

   

II

III

IV

             
32. Projektu vadība              

I

IIA

IIB

IIIA

IIIB

 

IIIC

 

       

IIC

 

IIID

33. Radošie darbi          

IA

IB
IC

II

III

IV

               
34. Restaurācijas darbi      

I

II

 

III

 

IVA

 

IVB

             
35. Politikas ieviešana            

I

 

II

III

IVA

IVB

 

V

       
36. Politikas plānošana            

I

 

II

 

III

IV

 

V

 

VI

   
37. Tirgzinība          

I

 

II

 

III

IV

V

 

VI

       
38. Sekretariāta funkcija    

I

II

   

III

                     
39. Sociālais darbs    

I

 

II

   

III

 

IV

               
40. Starptautiskie sakari            

I

II

 

III

 

IV

           
41. Transportlīdzekļa vadīšana        

I

II

III

                     
42.1. Tulkošana. Tulkošana rakstveidā            

I

II

                   
42.2. Tulkošana. Tulkošana mutvārdos              

I

II

                 
42.3. Tulkošana.
Tulkošana rakstveidā un mutvārdos
             

I

II

                 
43. Meža ugunsapsardzība          

I

 

II

 

III

IV

             
44. Ārvalstu finanšu instrumentu vadība            

I

   

IIA

IIIA

IIIB

 

IVB

 

VI B

VIIC

 

IIB

 

IIIC

 

IVC

 

VIC

IIC

VIIA

 

IVA

 

VB

VC

VIIB

 

VA

VIA

45. Bāriņtiesas            

I

 

II

 

III

             
46. Dzimtsarakstu pakalpojumi            

IA

 

IB

II

               
47. Sabiedrisko pakalpojumu regulēšana              

I

 

II

 

III

     

IV

   
48. Sporta organizēšana un profesionālais sports          

IA

IB

II

 

III

               
49. Studentu apkalpošana          

I

II

 

III

 

IV

V

           
50. Studiju procesa organizēšana          

I

II

III

 

IV

 

V

 

VI

       
51. Teritorijas plānošana            

I

 

II

III

IVA

IVB

 

V

       
52. Risku vadība (darbības riski)                

I

II

III

             
53.1. Tiesas un prokuratūra.
Tiesu darbinieki
           

I
II

IIIA
IIIB

 

IVA
IVB
VA

IIIC

IVC

 

IVD
VB
VC

       
53.2. Tiesas un prokuratūra. Satversmes tiesas darbinieki            

IA

IB

II

   

IIIA

 

IIIB

 

IVB

   

IVA

 

53.3. Tiesas un prokuratūra.
Prokuratūras darbinieki (prokuroru palīgi)
         

IA

IB

IIB

                   

IIA

 

54. Valsts dibinātu augstskolu vadība                

IA

IB

IC

IIA

 

IIB

IIIA

 

 

IIC

IIIB

 

   

IV

 
55. Nacionālo bruņoto spēku darbinieki              

IA

IB

II

III

IV

           
56. Valsts attīstības plānošana, koordinācija un vadība                      

I

   

II

 

III

 

Finanšu ministra vietā –
tieslietu ministrs J.Bordāns

 

 

2.pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 29.janvāra
noteikumiem Nr.66

Amatpersonu un darbinieku mēnešalga ministrijās, Valsts kancelejā, Pārresoru koordinācijas centrā un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā

(latos)

Mēnešalgu grupa

1.kategorija

2.kategorija

3.kategorija

min

max

min

max

min

max

16

       

1 419

1 715

15

   

1 257

1 536

1 277

1 653

14

   

1 040

1 393

1 060

1 591

14A

   

822

1 393

832

1 591

13

762

1 024

819

1 179

880

1 347

13A

463

1 024

479

1 179

500

1 347

12

654

880

685

1 013

706

1 157

11

515

739

526

849

538

971

10

467

628

502

722

516

825

9

394

531

421

611

448

698

8

347

466

373

538

401

614

7

298

401

321

461

345

527

6

265

355

284

409

305

467

5

239

306

249

353

264

403

4

224

271

233

312

242

358

3

207

244

216

274

225

302

2

204

218

209

241

215

270

1

200

210

202

215

204

224

Finanšu ministra vietā –
tieslietu ministrs J.Bordāns

 

 

3.pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 29.janvāra
noteikumiem Nr.66

Amatpersonu un darbinieku mēnešalga ministriju padotībā esošajās iestādēs

(latos)

Mēnešalgu grupa

1.kategorija

2.kategorija

3.kategorija

min

max

min

max

min

max

16

       

877

1 715

15

   

657

1 536

683

1 653

14

   

507

1 393

527

1 591

13

335

1 024

345

1 179

370

1 347

12

281

880

289

1 013

313

1 157

11

238

739

247

849

271

971

10

228

628

234

722

242

825

9

221

531

226

611

232

698

8

217

466

221

538

225

614

7

213

401

216

461

220

527

6

210

355

213

409

217

467

5

208

306

211

353

215

403

4

206

271

209

312

212

358

3

204

244

206

274

209

302

2

202

218

204

241

207

270

1

200

210

202

215

204

224

Finanšu ministra vietā –
tieslietu ministrs J.Bordāns

 

 

4.pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 29.janvāra
noteikumiem Nr.66

Amatpersonu un darbinieku kategoriju noteikšanas tabula

Nr.
p.k.

Darba izpildes novērtējums

Amatpersonas (darbinieka) profesionālā pieredze (gadi)

līdz 1 gadam

no 1 gada līdz 3 gadiem

vairāk par 3 gadiem

1.

Neapmierinoši

1.

1.

1.

2.

Jāpilnveido

1.

1.

2.

3.

Labi

1.

2.

3.

4.

Ļoti labi

2.

3.

3.

5.

Teicami

3.

3.

3.

Finanšu ministra vietā –
tieslietu ministrs J.Bordāns

 

 

5.pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 29.janvāra
noteikumiem Nr.66

To valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" amatpersonu un darbinieku mēnešalga, kuru profesionālā darbība ir saistīta ar aģentūras mērķu sasniegšanu, nodrošinot Eiropas Savienības un Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) prasību izpildi

(latos)

Mēnešalgu grupa

1.kategorija

2.kategorija

3.kategorija

min

max

min

max

min

max

14

   

1 301

2 419

1 491

2 800

13

857

1 571

990

1 935

1135

2 380

12

735

1367

851

1 684

975

2 071

11

617

1288

714

1559

819

1801

10

525

1159

608

1403

695

1621

9

444

1043

514

1262

590

1459

8

390

939

452

1136

518

1313

Finanšu ministra vietā –
tieslietu ministrs J.Bordāns

 

 

6.pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 29.janvāra
noteikumiem Nr.66

To valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" amatpersonu un darbinieku kategoriju noteikšanas tabula, kuru profesionālā darbība ir saistīta ar aģentūras mērķu sasniegšanu, nodrošinot Eiropas Savienības un Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) prasību izpildi

Nr.
p.k.

Darba izpildes novērtējums

Darba pieredze un Civilās aviācijas aģentūrā vai ārvalstu civilās aviācijas uzraudzības iestādē nostrādātais laiks

līdz 1 gadam

no 1 gada līdz 3 gadiem

vairāk par 3 gadiem

   

pamata kvalifikācija

pamata kvalifikācija

pamata kvalifikācija

optimālā kvalifikācija

1.

Neapmierinoši

1.

1.

1.

1.

2.

Jāpilnveido

1.

1.

2.

2.

3.

Labi

1.

2.

2.

3.

4.

Ļoti labi

2.

3.

3.

3.

5.

Teicami

3.

3.

3.

3.

Finanšu ministra vietā –
tieslietu ministrs J.Bordāns

 

 

7.pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 29.janvāra
noteikumiem Nr.66

Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 11.panta pirmajā daļā minēto amatpersonu un darbinieku mēnešalgas maksimālais apmērs atbilstoši amatam noteiktajai mēnešalgu grupai

Mēnešalgu grupa

Mēnešalgas maksimālais apmērs (latos)

16

ne vairāk kā 1 715

15

ne vairāk kā 1 653

14

ne vairāk kā 1 591

13

ne vairāk kā 1 347

12

ne vairāk kā 1 157

11

ne vairāk kā 971

10

ne vairāk kā 825

9

ne vairāk kā 698

8

ne vairāk kā 614

7

ne vairāk kā 527

6

ne vairāk kā 467

5

ne vairāk kā 403

4

ne vairāk kā 358

3

ne vairāk kā 302

2

ne vairāk kā 270

1

ne vairāk kā 224

Finanšu ministra vietā –
tieslietu ministrs J.Bordāns

 

 

8.pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 29.janvāra
noteikumiem Nr.66

Piemaksas par dienesta pakāpēm Valsts ieņēmumu dienesta ierēdņiem ar dienesta pakāpēm

Nr.
p.k.

Dienesta pakāpe

Piemaksas apmērs mēnesī (latos)

1.

Ģenerālis

55

2.

Pulkvedis

45

3.

Pulkvežleitnants

40

4.

Majors

35

5.

Kapteinis

30

6.

Virsleitnants

25

7.

Leitnants

21

Finanšu ministra vietā –
tieslietu ministrs J.Bordāns

 

 

9.pielikums
Ministru kabineta
2013.gada 29.janvāra
noteikumiem Nr.66

Iestādes un amatu grupas, kurās amata (dienesta, darba) pienākumu izpilde ir saistīta ar īpašu risku

Nr.
p.k.

Iestādes un amatu grupas

1. Iestādes un struktūrvienības AIDS slimnieku ārstēšanai (diagnostikai)
2. Iestādes un struktūrvienības lepras slimnieku, psihiski slimo, alkoholisma un narkomānijas slimnieku ārstēšanai, kurās ir paaugstināts risks veselībai
3. Iestādes un struktūrvienības infekcijas un tuberkulozes slimnieku ārstēšanai, radioloģijas, rentgena un apdegumu ārstēšanas struktūrvienības, kurās ir paaugstināts risks veselībai
4. Ārstniecības iestādes un struktūrvienības, kuru darbiniekiem darba apstākļu specifikas dēļ ir tiesības uz piemaksu, ja ir divi vai vairāki paaugstināta riska faktori
5. Ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas pieaugušām personām ar garīga rakstura traucējumiem un institūcijas invalīdiem ar redzes traucējumiem, kurās ir paaugstināts risks darbinieku (sociālā darba speciālistu, ārstniecības personu, sociālo pedagogu un aprūpētāju) drošībai vai veselībai
6. Ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijas bērniem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem un institūcijas bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem, kurās ir paaugstināts risks darbinieku (sociālā darba speciālistu, ārstniecības personu, sociālo pedagogu, pedagogu, aprūpētāju, audzinātāju un aukļu) drošībai vai veselībai
7. Ieslodzījuma vietu pārvaldes iestāžu un Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu struktūrvienību ārstniecības personas, kurām ir paaugstināts risks drošībai vai veselībai
8. Ieslodzījuma vietu pārvaldes iestāžu medicīnas apakšvienību darbinieki, kurās ārstē tuberkulozes, alkoholisma, narkomānijas un infekcijas slimniekus
9. Ieslodzījuma vietu pārvaldes iestāžu darbinieki, kuri strādā cietumos un audzināšanas iestādēs nepilngadīgajiem
10. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta ārstniecības un ārstniecības atbalsta personas, kuras strādā neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādēs, kā arī anestezioloģijas, reanimatoloģijas un intensīvās terapijas nodaļu speciālisti, kuri strādā paaugstināta riska apstākļos
11. Speciālās izglītības iestādes (speciālās klases un grupas), kas paredzētas izglītojamiem ar somatiskām slimībām, skoliozi, fiziskās un (vai) garīgās attīstības traucējumiem, dzirdes, redzes, valodas attīstības traucējumiem, psihoneiroloģiskajām slimībām, internātskolas bāreņiem un bez vecāku aizgādnības palikušajiem izglītojamiem – darbinieki, kuri strādā ar minētajiem skolēniem
12. Darbinieki, kas strādā sociālās korekcijas izglītības iestādēs ar skolēniem, kuri izdarījuši tādu nodarījumu vai pārkāpumu, par kuru likumā paredzēta kriminālatbildība vai administratīvā atbildība
13. Ārstniecības iestādes ar apsardzi un slēgtu režīmu psihiski slimu personu piespiedu ārstēšanai un personu tiespsihiatriskajai ekspertīzei:
13.1. ārstniecības personas, psihologi un klīniskie psihologi, kuri veic piespiedu ārstēšanu
13.2. ārstniecības personas, psihologi un klīniskie psihologi, kuri veic tiespsihiatrisko un tiesu medicīnisko ekspertīzi
13.3. rehabilitācijas speciālisti
14. Neatliekamās medicīniskās palīdzības un citu operatīvo transportlīdzekļu vadītāji – par darbu paaugstināta riska apstākļos
15. Veterināro iestāžu darbinieki, kuru darbs saistīts ar leikozes, brucelozes, tuberkulozes un sevišķi bīstamu slimību (piemēram, Sibīrijas mēra, mutes un nagu sērgas, trakumsērgas) ārstēšanu, kā arī ar radioloģiju, rentgenoloģiju un dezinfekciju un citiem veselībai bīstamiem darbiem vai smagiem darba apstākļiem
16. Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra darbinieki, kuru darbs saistīts ar tiesu medicīnisko ekspertīžu veikšanu
17. Par darbu paaugstinātas bīstamības un veselībai kaitīgos apstākļos ugunsgrēku dzēšanas un avārijas darbos, tiešā glābšanas darbu vadībā notikuma vietā, kā arī par tiešu piedalīšanos minētajos darbos
18. Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonas (darbinieki):
18.1. par dienestu, kas tieši saistīts ar noziedzīgu nodarījumu atklāšanu un novēršanu valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu jomā
18.2. par darbu, kas tieši saistīts ar Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonu (darbinieku) apsardzi sakarā ar viņu veicamajiem pienākumiem, kā arī citu objektu apsardzi
18.3. par dienestu, kas tieši saistīts ar muitas robežas kontroli
18.4. par dienestu, kas tieši saistīts ar normatīvo aktu pārkāpumu atklāšanu, novēršanu un Valsts ieņēmumu dienesta uzdevumu īstenošanu valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu jomā
19. Valsts probācijas dienesta amatpersonas (darbinieki):
19.1. par sociālās uzvedības korekcijas pasākumu īstenošanu soda izciešanas vietās, par notiesāto apmeklējumu brīvības atņemšanas iestādē
19.2. par nosacīti notiesāto personu, pirms termiņa no soda atbrīvoto personu, kā arī to personu uzraudzību, pret kurām izbeigts kriminālprocess, tās nosacīti atbrīvojot no kriminālatbildības, un probācijas programmu īstenošanu
19.3. par kriminālsoda – piespiedu darbs – izpildes organizēšanu un vadīšanu
19.4. par audzinoša rakstura piespiedu līdzekļa – sabiedriskais darbs – izpildes organizēšanu
19.5. par kriminālsoda probācijas uzraudzības izpildes organizēšanu un vadīšanu, izlīguma kriminālprocesā organizēšanu un vadīšanu, kā arī par izvērtēšanas ziņojuma sniegšanu par probācijas klientu
20. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonas (darbinieki):
20.1. par darbu, kas tieši saistīts ar noziedzīgu nodarījumu atklāšanu, izmeklēšanu un novēršanu, darbībām ar valsts noslēpumu objektiem, ja tie saistīti ar korupcijas apkarošanu, kā arī politisko organizāciju (partiju) un to apvienību finansēšanas noteikumu pārkāpumiem
20.2. par darbu, kas tieši saistīts ar normatīvo aktu pārkāpumu atklāšanu, novēršanu un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja uzdevumu īstenošanu korupcijas novēršanā un apkarošanā, kā arī politisko organizāciju (partiju) un to apvienību finansēšanas noteikumu izpildes kontrolē
21. Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja izmeklētāji – par darbu, kas tieši saistīts ar atrašanos paaugstinātas bīstamības zonā aviācijas nelaimes gadījumu, dzelzceļa satiksmes negadījumu un jūras negadījumu izmeklēšanas laikā
22. Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas amatpersonas (darbinieki) – par darbu, kas tieši saistīts ar dzelzceļa tehniskās ekspluatācijas pārkāpumu atklāšanu, novēršanu un atrašanos paaugstinātas bīstamības zonā, kā arī par tiešu piedalīšanos dzelzceļa satiksmes negadījumu izmeklēšanā un seku likvidācijas pasākumos

Finanšu ministra vietā –
tieslietu ministrs J.Bordāns

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!