• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2013. gada 5. decembra likums "Grozījumi likumā "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2013., Nr. 250 https://www.vestnesis.lv/op/2013/250.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likums

Par 2004.gada 2.decembra Apvienoto Nāciju Organizācijas Konvenciju par valstu un to īpašuma imunitāti no jurisdikcijas

Vēl šajā numurā

20.12.2013., Nr. 250

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 05.12.2013.

OP numurs: 2013/250.5

2013/250.5
RĪKI

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi likumā "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu"

Izdarīt likumā "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu" (Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 1995, 24.nr.; 1999, 23.nr.; Latvijas Vēstnesis, 2011, 56.nr.; 2013, 191.nr.) šādus grozījumus:

1. 5.pantā:

izslēgt ceturtās daļas otro teikumu;

papildināt pantu ar piekto daļu šādā redakcijā:

"(5) Kanceleja iekšējos normatīvos aktus izdod, pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likumu."

2. Papildināt 6.panta otro daļu ar tekstu šādā redakcijā:

"Darba līgumu ar minētajām amatpersonām var uzteikt jebkurā laikā, nenorādot uzteikuma iemeslus. Lēmums par darba līguma noslēgšanu vai uzteikšanu ir politisks lēmums."

3. 10.pantā:

aizstāt pirmās daļas 1.punktā skaitli "50" ar skaitli "85";

izslēgt pirmās daļas 2.punktu;

izteikt pirmās daļas 3.punktu šādā redakcijā:

"3) lietošanā vienu automašīnu, kuras iegādes vai nomas vērtība nepārsniedz tādas automašīnas divkāršu iegādes vai nomas vērtību, uz kādu saskaņā ar Ministru kabineta izdotajiem normatīvajiem aktiem ir tiesības valsts pārvaldes iestādes amatpersonai (darbiniekam);";

papildināt pantu ar 2.daļu šādā redakcijā:

"(21) Ja persona, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, stājas amatā, kuru ieņemošai personai saskaņā ar normatīvajiem aktiem arī ir paredzēta valsts nodrošināta aizsardzība (apsardze), Ministru kabinets lemj par kārtību, kādā nodrošināma valsts aizsardzība (apsardze) šādā gadījumā.";

papildināt pantu ar ceturto un piekto daļu šādā redakcijā:

"(4) Kanceleja konkrētā gadījumā, izvērtējot attiecīgā pasākuma raksturu un Valsts prezidenta darba plānojumu, nodrošina personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, reprezentācijas telpas Valsts prezidenta rezidencē.

(5) Persona, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, var pilnībā vai daļēji atteikties no šajā pantā minētajām sociālajām garantijām, iesniedzot attiecīgu iesniegumu Kancelejas vadītājam."

4. 11.pantā:

papildināt pirmo daļu ar vārdiem "izņemot šā panta 1.1 daļā noteikto";

papildināt pantu ar 1.1 daļu šādā redakcijā:

"(11) Personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, uz laiku, kamēr tā pilda Saeimas deputāta, Ministru kabineta locekļa vai parlamentārā sekretāra pienākumus, 10.panta pirmās daļas 1.punktā noteikto pensiju neizmaksā. Šī persona, pildot šajā daļā minētā amata pienākumus, izvēlas, kuru automašīnu izmantos, ja tai attiecīgajā amatā tiek nodrošināts dienesta transports."

5. 15.pantā:

izslēgt pirmajā daļā vārdus "izņemot šā panta otrajā daļā paredzētos gadījumus, ir valsts īpašums un";

papildināt panta pirmo daļu ar tekstu šādā redakcijā:

"Dāvanas ar vēsturisku, zinātnisku, māksliniecisku vai citādu kultūras vērtību var glabāt arī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā vai Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Kārtību, kādā Valsts prezidents pieņem dāvanas, un dāvanu pieņemšanas ierobežojumus nosaka likums "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā.";

izslēgt panta otro daļu.

6. Pārejas noteikumā:

aizstāt vārdus "Pārejas noteikums" ar vārdiem "Pārejas noteikumi";

uzskatīt līdzšinējo pārejas noteikuma tekstu par 1.punktu;

papildināt pārejas noteikumus ar 2., 3., 4. un 5.punktu šādā redakcijā:

"2. Grozījums šā likuma 10.panta pirmās daļas 1.punktā par ikmēneša pensijas palielinājumu, 2.punkta izslēgšanu un panta papildināšanu ar ceturto daļu neattiecas uz tām personām, kuras ieņēma Valsts prezidenta amatu līdz 2011.gada 7.jūlijam. Grozījums šā likuma 10.panta pirmās daļas 1.punktā par ikmēneša pensijas palielinājumu neattiecas arī uz Valsts prezidentu, kurš stājies amatā 2011.gada 8.jūlijā. Personām, kuras ieņēma Valsts prezidenta amatu līdz 2011.gada 7.jūlijam, piemēro šā likuma noteikumus, kuri bija spēkā attiecīgo sociālo garantiju piešķiršanas laikā.

3. Grozījums šā likuma 10.panta pirmās daļas 3.punktā par tā izteikšanu jaunā redakcijā un lietošanā nododamās automašīnas izvēles kritērija noteikšanu neattiecas uz automašīnām, kas līdz grozījuma spēkā stāšanās dienai nodotas lietošanā personām, kuras ieņēma Valsts prezidenta amatu.

4. Šā likuma 11.panta 1.1 daļā noteiktais ierobežojums nav piemērojams personām, kas ieņēma Valsts prezidenta amatu līdz 2011.gada 7.jūlijam.

5. Tās personas, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu līdz 2011.gada 7.jūlijam, pārdzīvojušam laulātajam un pirmās pakāpes lejupējam radiniekam ir tiesības izmantot personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, lietošanā piešķirto valsts dzīvokli arī pēc tās personas nāves, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, bet ne ilgāk par vienu gadu."

Likums Saeimā pieņemts 2013.gada 5.decembrī.

Valsts prezidents A.Bērziņš

Rīgā 2013.gada 20.decembrī

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!