• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2013. gada 21. februāra saistošie noteikumi Nr. 2 "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.26 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu maznodrošinātām personām 2013.gadā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.03.2013., Nr. 52 https://www.vestnesis.lv/op/2013/52.24

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

14.03.2013., Nr. 52

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2

Pieņemts: 21.02.2013.

OP numurs: 2013/52.24

2013/52.24
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.2

Liepājā 2013.gada 21.februārī (prot. Nr.2, 3.§)

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.26 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu maznodrošinātām personām 2013.gadā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 14.panta pirmās daļas 3.punktu un likuma
"Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta 1.2 trešo un ceturto daļu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.26 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu maznodrošinātām personām 2013.gadā" šādus grozījumus:

1. Izteikt nosaukumu šādā redakcijā:

"Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu Liepājas pilsētā 2013.gadā".

2. Izteikt 1.punktu šādā redakcijā:

"1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā piešķir nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus atsevišķām nodokļu maksātāju kategorijām".

3. Papildināt ar 1.1 punktu šādā redakcijā:

"1.1 Bērns šo saistošo noteikumu izpratnē ir persona līdz 18 gadu vecumam, bet ja tā turpina mācības vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādē, tad līdz dienai, kad persona sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā."

4. Izteikt 4.punktu šādā redakcijā:

"4. Atvieglojumus taksācijas gadam nosaka nodokļa, kurš aprēķināts saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3.panta prasībām, maksātājiem:

4.1. 70% apmērā personām, kurām ar Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes "LIEPĀJAS PILSĒTAS DOMES SOCIĀLAIS DIENESTS" (turpmāk – Sociālais dienests) lēmumu piešķirts maznodrošinātas personas vai ģimenes statuss;

4.2. 50% apmērā personām, kuru aprūpē taksācijas gada 1.janvārī ir trīs vai vairāk bērni (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) un, ja personai vai tās laulātajam šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta kopā ar vismaz trim no minētajiem bērniem (atvieglojumu piemēro arī gadījumos, ja nekustamā īpašuma īpašnieks ir kāds no šajā apakšpunktā minētajiem bērniem)."

5. Papildināt ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Personai, kurai saskaņā ar šo saistošo noteikumu 4.2.apakšpunkta nosacījumiem ir tiesības uz nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumiem, nodokļa atvieglojumu saņemšanai par kārtējo taksācijas gadu jāiesniedz Nodokļu administrācijai rakstisks iesniegums.

Par bērniem, kuru vecums ir 18 un vairāk gadi (līdz tas sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā), iesniegumam jāpievieno izziņa no mācību iestādes, kas apliecina, ka bērns mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē.

Par bērniem, kuri iegūst izglītību Liepājas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs, izziņu nav nepieciešams iesniegt, informācija tiks iegūta no Liepājas pilsētas pašvaldības rīcībā esošo informācijas sistēmu datiem."

6. Aizstāt 5.punktā skaitli un vārdu "4.punkta" ar skaitli un vārdu "4.1.apakšpunkta".

7. Izteikt 6.punktu šādā redakcijā:

"6. Ja personai, kurai saskaņā ar šo saistošo noteikumu 4.1.apakšpunktu ir piešķirti nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi, ar Sociālā dienesta lēmumu tiek anulēts maznodrošinātās personas vai ģimenes statuss, Nodokļu administrācija anulē piešķirtos nodokļa atvieglojumus ar nākamo mēnesi pēc maznodrošinātās personas vai ģimenes statusa anulēšanas".

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

 

Saistošo noteikumu projekta "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2012.gada 20.decembra saistošajos noteikumos Nr.26 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu maznodrošinātām personām 2013.gadā"
paskaidrojuma raksts

Sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums

Saskaņā ar likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 5.panta trešo daļu pašvaldība var izdot saistošos noteikumus, kuros paredzēti nodokļa atvieglojumi atsevišķām nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju kategorijām. Liepājas pilsētas pašvaldība 2012.gada 20.decembrī izdeva saistošos noteikumus Nr.26 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanu maznodrošinātām personām 2013.gadā". Pamatojoties uz minētajiem saistošajiem noteikumiem, nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi paredzēti 70% apmērā maznodrošinātām personām.

No 2013.gada 1.janvāra stājās spēkā grozījumi likumā "Par nekustamā īpašuma nodokli", kas paredz nodokļa atvieglojumu piešķiršanu jaunai nodokļu maksātāju kategorijai – daudzbērnu ģimenēm (personām, kuru aprūpē ir 3 un vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem).

Faktiski lielākā daļa bērnu 18 gadu vecumā vēl turpina mācības vispārējās izglītības vai profesionālās izglītības iestādēs. Tādēļ ir tapis ierosinājums noteikt vecuma slieksni – līdz bērns sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā. Atvieglojumus ir tiesīgi pieprasīt arī pašvaldības dzīvokļu īrnieki, par ko ir saņemts Finanšu ministrijas skaidrojums (2013.gada 15.februāra vēstule Nr.4-13/971).

Nosakot nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus, pašvaldība ir ievērojusi likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3.1 panta pirmās daļas 1., 2. un 3.punktā (redakcijā uz 2013.gada 1.janvāri) noteiktos principus.

2. Īss projekta satura izklāsts

1. Saistošo noteikumu projektā paredzēts, ka nodokļa atvieglojumus 50% apmērā piemēros nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem – personām, kuru aprūpē ir 3 un vairāk bērni (līdz bērns sasniedz 20 gadu vecumu vai stājas laulībā) par īpašumu (zemi un ēkām), kas ir minēto personu deklarētā dzīvesvieta.

2. Ņemot vērā jaunu nodokļa atvieglojumu saņēmēju kategoriju (daudzbērnu ģimenes), nepieciešams mainīt saistošo noteikumu nosaukumu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Izmaiņas attiecībā uz pašvaldības budžetu nav iespējams konkrēti paredzēt, jo tas atkarīgs no nodokļu maksātāju aktivitātes, iesniedzot prasījumus, un to atbilstību atvieglojumu piešķiršanas nosacījumiem.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izskatīšanai un apstiprināšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, pēc tam tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", laikrakstā "Kurzemes Vārds" un pašvaldības portālā www.liepaja.lv

Personām ar 3 un vairāk bērniem, kuras atbilst saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām, nodokļa atvieglojumu saņemšanai jāiesniedz rakstisks iesniegums Liepājas pilsētas pašvaldības Nodokļu administrācijai, nepieciešamības gadījumā pievienojot dokumentus, kas apliecina, ka persona turpina mācības.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!