• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Zemkopības ministrija
Zemkopības ministrija publicē lēmumus par pieņemtajiem zvejas regulēšanas pasākumiem vai par zvejas apturēšanu Latvijas Republikas ūdeņos vai to daļā.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrijas 2013. gada 9. maija lēmums Nr. 4.1-12/20 "Par zvejas aizlieguma pārcelšanu reņģu zvejā ar traļiem Rīgas jūras līcī 2013.gadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.05.2013., Nr. 89 https://www.vestnesis.lv/op/2013/89.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas vēlēšanu komisijas informācija

Reģistrētie deputātu kandidātu saraksti Valmieras pilsētas domes vēlēšanām 2013.gada 1.jūnijā

Vēl šajā numurā

10.05.2013., Nr. 89

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Zemkopības ministrija

Veids: lēmums

Numurs: 4.1-12/20

Pieņemts: 09.05.2013.

OP numurs: 2013/89.14

2013/89.14
RĪKI

Zemkopības ministrijas lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Zemkopības ministrijas lēmums Nr.4.1-12/20

Rīgā 2013.gada 9.maijā

Par zvejas aizlieguma pārcelšanu reņģu zvejā ar traļiem Rīgas jūras līcī 2013.gadā

Zemkopības ministrija (turpmāk – ministrija) 2013.gada 9.aprīlī ir saņēmusi biedrības "Kurzemes zvejniecības ražotāju organizācija" (turpmāk – biedrība) vēstuli par iespēju izskatīt reņģu zvejas lieguma sākuma pārcelšanu no šā gada 12.maija uz 22.maiju sakarā ar meteoroloģiskajiem apstākļiem marta un aprīļa pirmajā nedēļā, kad Rīgas jūras līcis bija klāts ar ledu un nebija iespējams Rīgas jūras līcī veikt reņģu zveju ar traļiem.

Saskaņā ar Ministru kabineta 2007.gada 2.maija noteikumu Nr.296 "Noteikumi par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos" (turpmāk – noteikumi Nr.296) 17.5.punktu, reņģu zveja ar traļiem Rīgas jūras līcī ir aizliegta no 12.maija līdz 10.jūnijam. Ministrija var mainīt šī aizlieguma sākuma datumu, nemainot kopējo aizlieguma ilgumu, ja atbilstoši 1997.gada 6.februāra parakstītajam Latvijas Republikas valdības un Igaunijas Republikas valdības nolīgumam par savstarpējām attiecībām zivsaimniecības jomā ir panākta vienošanās par abām valstīm kopīga zvejas aizlieguma perioda noteikšanu Rīgas jūras līcī attiecīgajā gadā.

Saskaņā ar Zvejniecības likuma 5.panta otrajā daļā noteikto zivju resursu uzskaiti, novērtēšanu, zinātnisko rekomendāciju izstrādi un zivsaimniecisko ekspertīzi pēc valsts, pašvaldības vai juridisko un fizisko personu pasūtījuma veic valsts zinātniskais institūts "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "BIOR"" (turpmāk – institūts) vai citas juridiskās personas, kuru statūtos ir paredzēts šāds darbības virziens un kuru pētījumu rezultātus un atzinumus izvērtē institūts.

Savukārt Zvejniecības likuma 16.panta pirmā daļa nosaka, ka, lai nodrošinātu zivju resursu saglabāšanu un aizsardzību, Zemkopības ministrija, pamatojoties uz Eiropas Savienības tiesību aktu prasībām, kā arī zinātniskajām vai Dabas aizsardzības pārvaldes rekomendācijām, pēc saskaņošanas ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju var noteikt zvejas regulēšanas pasākumus uz konkrētu laiku, ierobežot vai pilnīgi apturēt zveju atsevišķos ūdeņos vai to daļā.

Ievērojot iepriekš minēto un Zvejniecība likuma 3.panta otrajā daļā noteikto par zivju resursu pārvaldību un pamatojoties uz zinātniskajām rekomendācijām, kuras sagatavo institūts, kā arī biedrības vēstulē pausto lūgumu, ministrija 2013.gada 17.aprīlī lūdza institūtu sniegt zinātnisku rekomendāciju par reņģu zvejas aizlieguma sākuma datuma pārcelšanu, nemainot kopējo aizlieguma ilgumu, sakarā ar meteoroloģiskajiem apstākļiem marta un aprīļa pirmajā nedēļā.

Institūts 2013.gada 22.aprīlī vēstulē Nr.17-1/72 "Par reņģu zvejas lieguma maiņu" sniedza atbildi, ka ir iespējams noteikumu Nr.296 17.5.punktā noteikto aizliegumu reņģu zvejai ar traļiem no 12.maija līdz 10.jūnijam pārcelt uz periodu no 19.maija līdz 17.jūnijam, ņemot vērā hidrometeoroloģiskos apstākļus un institūta prognozi par reņģu nārsta maksimuma sasniegšanu maija pēdējā dekādē vai jūnija pirmajā dekādē 2013.gadā.

Ņemot vērā biedrības lūgumu un Institūta viedokli par reņģu zvejas lieguma maiņu, kā arī lai nodrošinātu zivju resursu ilgtspējīgu izmantošanu, ministrija lūdza VARAM un Igaunijas Vides ministrijai viedokli par zvejas aizlieguma pārcelšanu reņģu zvejai ar traļiem no 12.maija līdz 10.jūnijam uz periodu no 19.maija līdz 17.jūnijam.

2013.gada 9.maijā VARAM vēstulē sniedza saskaņojumu reņģu zvejas lieguma maiņai no 19.maija līdz 17.jūnijam.

Pieņemot lēmumu ministrija ievēro arī 2013.gada 7.maija Igaunijas Vides ministrijas vēstulē Nr.13-5.2/3990 "Ban of trawl fishery" apstiprināto saskaņojumu par reņģu zvejas ar traļiem Rīgas jūras līcī aizlieguma termiņa maiņu no 19.maija līdz 17.jūnijam 2013.gadā. Tāpat Igaunijas Vides ministrija ar minēto vēstuli apliecina, ka reņģu zvejas aizliegums ar traļiem no 19.maija līdz 17.jūnijam 2013.gadā tiks attiecināts uz tiem kuģiem, kas kuģo ar Igaunijas karogu ārpus 12 jūdžu zonas Rīgas jūras līcī.

Ņemot vērā iepriekš minēto, kā arī Zvejniecības likuma 5.panta trešo daļu, 3.panta otro daļu, 16.panta pirmo daļu un noteikumu Nr.296 17.5.apakšpunktu,

nolēmu:

mainīt 2013.gadā reņģu zvejai ar traļiem Rīgas jūras līcī aizlieguma sākuma datumu Latvijas zvejniekiem no 12.maija uz 19.maiju un nemainot kopējo aizlieguma ilgumu, noteikt reņģu zvejas ar traļiem Rīgas jūras līcī aizlieguma periodu no 19.maija līdz 17.jūnijam.

Ņemot vērā augstāk pamatoto lēmuma izpildes steidzamību un ievērojot Administratīvā procesa likuma 185.panta ceturtās daļas 3.punktu, lēmuma darbība ar pieteikuma iesniegšanu tiesā netiek apturēta.

Lēmumu saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 188.panta otro daļu un 189.panta pirmo daļu var pārsūdzēt Administratīvās rajona tiesā, iesniedzot pieteikumu attiecīgajā tiesu namā pēc pieteicēja adreses, mēneša laikā no dienas, kad tas stājies spēkā.

Administratīvā procesa likuma 70.panta pirmā daļa nosaka, ka administratīvais akts stājas spēkā, kad tas ir paziņots adresātam. Ievērojot Paziņošanas likuma 11.panta piekto daļu lēmums uzskatāms par paziņotu nākamajā darba dienā pēc ministrijas lēmuma "Par zvejas aizlieguma pārcelšanu reņģu zvejā ar traļiem Rīgas jūras līcī 2013.gadā" publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Zemkopības ministrijas valsts sekretāre D.Lucaua

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!