• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2014. gada 17. jūlija rīkojums Nr. 359 "Par pasākumiem Āfrikas cūku mēra izplatīšanās ierobežošanai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.07.2014., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/op/2014/140.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora rīkojums Nr.107

Par karantīnas noteikšanu, ierobežojumiem un kontroles pasākumiem

Vēl šajā numurā

18.07.2014., Nr. 140

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 359

Pieņemts: 17.07.2014.

OP numurs: 2014/140.14

2014/140.14
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr.359

Rīgā 2014.gada 17.jūlijā (prot. Nr.39 35.§)

Par pasākumiem Āfrikas cūku mēra izplatīšanās ierobežošanai

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2014. gada 2. jūlija rīkojumu Nr. 322 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" un valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora 2014. gada 14. jūlija rīkojumu Nr. 115 "Par Āfrikas cūku mēra karantīnas inficēto un riska teritoriju noteikšanu un tajā piemērojamiem kontroles pasākumiem", kā arī ņemot vērā zemkopības ministra sniegto informāciju par nepieciešamību veikt papildu pasākumus Āfrikas cūku mēra izplatīšanās ierobežošanai:

1. Pārtikas un veterinārajam dienestam uzraudzīt, lai cūku sugas dzīvnieku īpašnieki, kuru novietnes atrodas Rēzeknes novada Pušas, Mākoņkalna, Kaunatas, Stoļerovas, Griškānu, Čornajas, Lūznavas, Maltas, Freimaņu, Silmalas un Ozolaines pagastā, Riebiņu novada Riebiņu, Rušonas un Silajāņu pagastā, Preiļu novada Pelēču, Preiļu un Aizkalnes pagastā, Ludzas novada Cirmas, Pureņu, Ņukšu, Isnaudas, Pildas, Nirzas un Briģu pagastā, Zilupes novada Pasienes, Lauderu un Zaļesjes pagastā, Daugavpils novada Dubnas, Višķu, Ambeļu, Biķernieku, Naujenes, Salienas, Vecsalienas, Skrudalienas, Demenes, Laucesas, Tabores un Maļinovas pagastā, visā Ciblas novadā, visā Dagdas novadā, Aglonas novada Šķeltovas, Grāveru un Kastuļinas pagastā, visā Krāslavas novadā un Ludzas novada Rundēnu un Istras pagastā, īstenotu Ministru kabineta 2013. gada 20. augusta noteikumu Nr. 621 "Noteikumi par biodrošības pasākumu kopumu dzīvnieku turēšanas vietām" (turpmāk – noteikumi Nr. 621) 10.1 punktā minētos biodrošības pasākumus.

2. Pārtikas un veterinārais dienests sagatavo un izsniedz dokumentu veidlapas:

2.1. dzīvnieku īpašniekiem, kuri minēti noteikumu Nr. 621 10.3 punktā, – apņemšanos, ka dzīvnieku īpašnieks savā dzīvnieku novietnē gadu neturēs cūku sugas dzīvniekus, un iesniegumu Lauku atbalsta dienestam zaudējumu kompensācijas saņemšanai;

2.2. dzīvnieku īpašniekiem, kuri minēti noteikumu Nr. 621 10.4 punktā, – iesniegumu Lauku atbalsta dienestam zaudējumu kompensācijas saņemšanai.

3. Šā rīkojuma 2. punktā minētajiem dzīvnieku īpašniekiem, kuri nav reģistrēti Lauku atbalsta dienesta Klientu reģistrā atbilstoši Ministru kabineta 2013. gada 26. marta noteikumu Nr. 161 "Noteikumi par vienoto zemkopības nozares informācijas sistēmu" 4. punktam, Pārtikas un veterinārais dienests izsniedz klienta reģistrācijas veidlapu.

4. Pārtikas un veterinārā dienesta inspektors vai pilnvarotais veterinārārsts, kurš piedalās dzīvnieku pirmskaušanas un pēckaušanas novērtēšanā, sastāda aktu par nokautajiem cūku sugas dzīvniekiem.

5. Pārtikas un veterinārais dienests:

5.1. aktu par nokautajiem cūku sugas dzīvniekiem, dzīvnieku īpašnieka iesniegumu un Lauku atbalsta dienesta klienta reģistrācijas veidlapu nosūta Lauku atbalsta dienestam;

5.2. dzīvnieka īpašnieka parakstīto apņemšanos gadu neturēt cūku sugas dzīvniekus savā dzīvnieku novietnē nosūta Lauksaimniecības datu centram.

6. Noteikt, ka par noteikumu Nr. 621 10.3 un 10.4 punktā minētajos gadījumos nokautajiem cūku sugas dzīvniekiem, kuri saskaņā ar Ministru kabineta 2014. gada 15. jūlija noteikumiem Nr. 393 "Lauksaimniecības un akvakultūras dzīvnieku, to ganāmpulku un novietņu reģistrēšanas kārtība, kā arī lauksaimniecības dzīvnieku apzīmēšanas kārtība" ir reģistrēti Lauksaimniecības datu centra datubāzē, dzīvnieku īpašniekam izmaksā kompensāciju par katru nokauto dzīvnieku šādā apmērā:

6.1. par pieaugušu vaislas dzīvnieku (sivēnmāte, vaislas kuilis) – 115,00 euro;

6.2. par nobarojamu cūku un vaislas jauncūku – 65,00 euro;

6.3. par piena sivēnu – 25,00 euro.

7. Finanšu ministrijai no valsts budžeta programmas 02.00.00 "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķirt Zemkopības ministrijai (Lauku atbalsta dienestam) līdz 1 502 450 euro, lai 2014. gadā nodrošinātu kompensāciju izmaksu dzīvnieku īpašniekiem par nokautajiem cūku sugas dzīvniekiem, nodrošinot Āfrikas cūku mēra izplatīšanās ierobežošanu.

8. Lauku atbalsta dienests pēc šā rīkojuma 5. punktā minēto dokumentu saņemšanas nekavējoties aprēķina izmaksājamās kompensācijas apmēru, pieņem attiecīgu lēmumu un iesniedz Zemkopības ministrijā pieprasījumu par nepieciešamā finansējuma apmēru kompensācijas izmaksai un visu ar kompensācijas pieprasījumu saistīto dokumentu kopijas.

9. Zemkopības ministrijai pieprasījumu par šā rīkojuma 7. punktā minēto finansējumu iesniegt Finanšu ministrijā atbilstoši faktiski izmaksājamo kompensāciju apmēram saskaņā ar šā rīkojuma 8. punktā minēto pieprasījumu.

10. Lauku atbalsta dienests izmaksā kompensāciju dzīvnieku īpašniekam, pārskaitot to uz norēķinu kontu bankā vai pasta norēķinu sistēmas kontu.

11. Zemkopības ministrijai iesniegt pieprasījumu Eiropas Komisijā, lai valsts budžetā atbilstoši Eiropas Savienības tiesību aktiem daļēji tiktu atgūti līdzekļi par dzīvnieku īpašniekiem izmaksātajām kompensācijām saistībā ar Āfrikas cūku mēra apkarošanas programmu.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!