• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2014. gada 8. jūlija noteikumi Nr. 387 "Transportlīdzekļa likvidācijas sertifikāta aizpildīšanas un izsniegšanas kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 31.07.2014., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/op/2014/149.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.392

Teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmas noteikumi

Vēl šajā numurā

31.07.2014., Nr. 149

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 387

Pieņemts: 08.07.2014.

OP numurs: 2014/149.1

2014/149.1
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 8 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr.387

Rīgā 2014.gada 8.jūlijā (prot. Nr.38 14.§)

Transportlīdzekļa likvidācijas sertifikāta aizpildīšanas un izsniegšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Nolietotu transportlīdzekļu
apsaimniekošanas likuma 6.panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka transportlīdzekļa likvidācijas sertifikātā (turpmāk – likvidācijas sertifikāts) norādāmās ziņas un likvidācijas sertifikāta aizpildīšanas un izsniegšanas kārtību.

2. Likvidācijas sertifikātu drīkst izsniegt komersants, kas nodarbojas ar nolietotu transportlīdzekļu apstrādi un ir saņēmis normatīvajos aktos par nolietotu transportlīdzekļu pārstrādi un apstrādes uzņēmumiem noteiktajām vides prasībām minēto atļauju vai iesniedzis pieteikumu attiecīgu piesārņojošu darbību veikšanai (turpmāk – apstrādes uzņēmums).

3. Valsts vides dienesta reģionālā vides pārvalde elektroniski informē valsts akciju sabiedrību "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (turpmāk – direkcija) par apstrādes uzņēmumiem, kam ir piešķirtas nolietotu transportlīdzekļu apstrādes tiesības, kā arī tiesības veikt attiecīgas piesārņojošas darbības. Direkcija vienotā informācijas sistēmā apkopo no Valsts vides dienesta reģionālās vides pārvaldes saņemtās ziņas par apstrādes uzņēmumiem, kā arī to izsniegtajiem likvidācijas sertifikātiem.

4. Lai veicinātu nolietotu transportlīdzekļu savākšanu, apstrādes uzņēmums līgumu par nolietoto transportlīdzekļu pieņemšanu var noslēgt ar nolietoto transportlīdzekļu savākšanas punkta īpašnieku, kurš ir saņēmis normatīvajos aktos par nolietotu transportlīdzekļu pārstrādi un apstrādes uzņēmumiem noteiktajām vides prasībām minēto atļauju vai atļauju savākt, pārvadāt, pārkraut, šķirot vai uzglabāt atkritumus, kā arī izmantot apstrādes uzņēmuma īpašumā esošus nolietoto transportlīdzekļu savākšanas punktus (turpmāk – apstrādes uzņēmuma pārstāvis).

II. Likvidācijas sertifikāta aizpildīšanas un izsniegšanas kārtība

5. Pieņemot transportlīdzekli apstrādei, apstrādes uzņēmums transportlīdzekļa īpašniekam (turētājam) vai viņa rakstiski pilnvarotai personai izsniedz likvidācijas sertifikātu.

6. Likvidācijas sertifikātu sagatavo apstrādes uzņēmums. Datus par Latvijā reģistrētu transportlīdzekli apstrādes uzņēmums iegūst no transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra. Visu informāciju par apstrādei pieņemtajiem nolietotajiem transportlīdzekļiem (tajā skaitā Latvijā nereģistrētiem) un izsniegtajiem likvidācijas sertifikātiem apstrādes uzņēmums iekļauj direkcijas īpaši izveidotā transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra sadaļā (turpmāk – nolietotu transportlīdzekļu likvidācijas sertifikātu reģistrs). Ja apstrādei tiek pieņemts ārvalstī reģistrēts transportlīdzeklis, šo noteikumu 13. punktā minēto informāciju nolietotu transportlīdzekļu likvidācijas sertifikātu reģistrā norāda manuāli.

7. Direkcija nodrošina apstrādes uzņēmuma pilnvarotajām personām, kurām apstrādes uzņēmums vai apstrādes uzņēmuma pārstāvis ir piešķīris tiesības pieņemt nolietoto transportlīdzekli apstrādei un izsniegt likvidācijas sertifikātu, piekļuvi nolietotu transportlīdzekļu likvidācijas sertifikātu reģistram.

8. Apstrādes uzņēmums ziņas par apstrādes uzņēmuma pārstāvjiem un pilnvarotajām personām direkcijai nodod elektroniski, izmantojot nolietotu transportlīdzekļu likvidācijas sertifikātu reģistru.

9. Piekļuvi nolietotu transportlīdzekļu likvidācijas sertifikātu reģistram, kā arī šajos noteikumos noteikto datu nodošanu likvidācijas sertifikātu sagatavošanai, uzskaites veikšanai un nolietotu transportlīdzekļu norakstīšanai nodrošina direkcija pēc tam, kad saņemts apstrādes uzņēmuma pieteikums nolietotu transportlīdzekļu apstrādes darbības uzsākšanai, kā arī noslēgta apstrādes uzņēmuma un direkcijas vienošanās par informācijas apmaiņu par likvidācijai pieņemtajiem transportlīdzekļiem.

10. Dati par likvidācijai pieņemto transportlīdzekli, kurus nolietotu transportlīdzekļu likvidācijas sertifikātu reģistrā saglabājis apstrādes uzņēmums, elektroniski tiek nodoti un pievienoti transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistram, un uz to pamata transportlīdzeklis tiek norakstīts.

11. Apstrādes uzņēmums, pieņemot transportlīdzekļus apstrādei, nodrošina kopā ar nolietoto transportlīdzekli nodoto numura zīmju un reģistrācijas dokumentu uzskaiti, norādot datus par to nodošanu nolietotu transportlīdzekļu likvidācijas sertifikātu reģistrā. Apstrādes uzņēmums ne retāk kā reizi mēnesī nodrošina nodoto numura zīmju un reģistrācijas dokumentu iznīcināšanu un par to sastāda attiecīgu aktu.

12. Direkcija liedz apstrādes uzņēmumam piekļuvi nolietotu transportlīdzekļu likvidācijas sertifikātu reģistram likvidācijas sertifikātu aizpildīšanai un izsniegšanai, ja:

12.1. no Valsts vides dienesta reģionālās vides pārvaldes elektroniski ir saņemta informācija, ka ir atcelta nolietotu transportlīdzekļu apstrādei izsniegtā atļauja attiecīgu piesārņojošu darbību veikšanai vai ir pārskatīti minētās atļaujas nosacījumi un turpmāk nolietotu transportlīdzekļu apstrāde nav paredzēta;

12.2. apstrādes uzņēmums, tā administrators vai likvidators ir informējis direkciju par apstrādes uzņēmuma darbības pārtraukšanu vai izbeigšanu, vai arī par nolietotu transportlīdzekļu apstrādes izbeigšanu savas saimnieciskās darbības ietvaros;

12.3. no citām valsts nozīmes informācijas sistēmām saņemta publiski pieejama informācija, kas liecina par to, ka apstrādes uzņēmums neveic nolietotu transportlīdzekļu apstrādi.

III. Likvidācijas sertifikātā norādāmās ziņas

13. Likvidācijas sertifikātā norāda šādu informāciju:

13.1. ziņas par likvidācijas sertifikāta izsniedzēju:

13.1.1. apstrādes uzņēmuma firma, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese;

13.1.2. datums, kad izsniegta normatīvajos aktos par nolietotu transportlīdzekļu pārstrādi un apstrādes uzņēmumiem noteiktajām vides prasībām minētā atļauja attiecīgu piesārņojošu darbību veikšanai, un tās numurs;

13.1.3. apstrādes uzņēmuma pārstāvja firma, reģistrācijas numurs un juridiskā adrese, ja likvidācijas sertifikātu izsniedz šo noteikumu 4. punktā minētais komersants;

13.2. ziņas par iestādi, kas izsniegusi atļauju attiecīgu piesārņojošu darbību veikšanai, tās nosaukums un adrese;

13.3. ziņas par transportlīdzekli:

13.3.1. transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numurs. Ja transportlīdzekli nodod bez valsts reģistrācijas numura zīmēm, likvidācijas sertifikātā norāda "Nav nodotas", ja nodod vienu no divām izsniegtajām numura zīmēm – "Nodota viena zīme";

13.3.2. transportlīdzekļa reģistrācijas valsts apzīmējums;

13.3.3. transportlīdzekļa marka, modelis;

13.3.4. transportlīdzekļa identifikācijas numurs (VIN);

13.3.5. transportlīdzekļa kategorija;

13.3.6. transportlīdzekļa reģistrācijas dokuments. Ja transportlīdzeklis tiek nodots bez reģistrācijas dokumenta, likvidācijas sertifikātā norāda "Nav nodots";

13.4. ziņas par transportlīdzekļa īpašnieku (turētāju):

13.4.1. vārds, uzvārds vai nosaukums un reģistrācijas numurs;

13.4.2. īpašnieka (turētāja) deklarētās dzīvesvietas (atrašanās vietas) adrese;

13.4.3. piederības valsts apzīmējums (ziņas sniedz par fizisku personu);

13.4.4. tās personas vārds un uzvārds, kas nodod transportlīdzekli apstrādes uzņēmumam, ja transportlīdzekļa īpašnieks (turētājs) ir rakstiski pilnvarojis šo personu nodot transportlīdzekli apstrādes uzņēmumam (turpmāk – transportlīdzekļa īpašnieka (turētāja) pārstāvis);

13.4.5. dokuments (nosaukums, numurs un datums), kas pamato transportlīdzekļa īpašnieka (turētāja) pārstāvja tiesības rīkoties ar transportlīdzekli.

14. Apstrādes uzņēmums nodrošina, ka nolietotu transportlīdzekļu likvidācijas sertifikātu reģistrā tiek norādīta informācija par agregātiem, iekārtām vai detaļām, kuru trūkst transportlīdzeklim, ja šo transportlīdzekli apstrādei nodod daļēji izkomplektētu.

15. Apliecinot, ka likvidācijas sertifikātā norādītā informācija, kas netiek iegūta no transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra, ir patiesa, likvidācijas sertifikātu paraksta transportlīdzekļa īpašnieks (turētājs) vai tā pārstāvis un apstrādes uzņēmuma pilnvarotā persona. Ja transportlīdzekļa īpašnieks (turētājs) vai tā pārstāvis likvidācijas sertifikātu neparaksta, apstrādes uzņēmums to dzēš nolietotu transportlīdzekļu likvidācijas sertifikātu reģistrā un transportlīdzekli apstrādei nepieņem.

IV. Noslēguma jautājumi

16. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2004. gada 6. aprīļa noteikumus Nr. 241 "Nolietota transportlīdzekļa likvidācijas sertifikāta aizpildīšanas un izsniegšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 59., 98. nr.; 2006, 160. nr.).

17. Likvidācijas sertifikātu veidlapas, kas apstrādes uzņēmumam izsniegtas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, drīkst izmantot līdz 2014. gada 31. decembrim. Pēc minētā datuma tās nodod direkcijai un par to sastāda attiecīgu pieņemšanas un nodošanas aktu.

Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2000. gada 18. septembra Direktīvas 2000/53/EK par nolietotiem transportlīdzekļiem.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma

Satiksmes ministra vietā –
izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!