• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Pārtikas un veterinārais dienests
Valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors publicē rīkojumus par karantīnas teritorijas noteikšanu un rīkojumus par karantīnas atcelšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pārtikas un veterinārā dienesta 2014. gada 8. augusta rīkojums Nr. 215 "Par grozījumiem Valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora rīkojumā Nr.213 (07.08.2014.) "Par Āfrikas cūku mēra karantīnas teritorijas noteikšanu Madonas novada Ļaudonas un Kalsnavas pagastos, Krustpils novada Variešu pagastā un Pļaviņu novada Aiviekstes pagastā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.08.2014., Nr. 156 https://www.vestnesis.lv/op/2014/156.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.208

Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2009.gada 15.oktobra saistošajos noteikumos Nr.79 "Par pasažieru pārvadājumu ar vieglajiem taksometriem licencēšanu Valmieras pilsētā"

Vēl šajā numurā

11.08.2014., Nr. 156

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Pārtikas un veterinārais dienests

Veids: rīkojums

Numurs: 215

Pieņemts: 08.08.2014.

OP numurs: 2014/156.11

2014/156.11
RĪKI

Pārtikas un veterinārā dienesta rīkojumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora rīkojums Nr.215

Rīgā 2014.gada 8.augustā

Par grozījumiem Valsts galvenā pārtikas un veterinārā inspektora rīkojumā Nr.213 (07.08.2014.) "Par Āfrikas cūku mēra karantīnas teritorijas noteikšanu Madonas novada Ļaudonas un Kalsnavas pagastos, Krustpils novada Variešu pagastā un Pļaviņu novada Aiviekstes pagastā"

1. Rīkojuma nosaukumu izteikt šādā redakcijā:

"Par Āfrikas cūku mēra meža cūku karantīnas teritorijas noteikšanu Madonas novada Ļaudonas un Kalsnavas pagastos, Krustpils novada Variešu pagastā un Pļaviņu novada Aiviekstes pagastā"

2. Rīkojuma 6. punktu izteikt šādā redakcijā:

"6. Aizliegts laist pārtikas apritē galapatērētājam un piegādāt mazumtirdzniecības uzņēmumiem (veikali, sabiedriskā ēdināšanas uzņēmumi, tirgus tirdzniecības vietas) svaigu meža cūku gaļu (t.sk., sadalīta meža cūkas gaļa, malta meža cūkas gaļa, meža cūkas gaļas izstrādājumi), kas iegūta šī rīkojuma 1. punktā minētajā teritorijā".

3. Papildināt rīkojumu ar 6.1 punktu:

"6.1 Meža cūkas ķermeni (ar ādu, diafragmu un galvu) atļauts nosūtīt uz atzītu medījumu apstrādes uzņēmumu ar PVD izsniegtu atļauju, ja meža cūkas ir izmeklētas uz ĀCM un ir iegūti negatīvi laboratoriskie izmeklējumi. Iegūto meža cūkas liemeni atļauts nosūtīt ar PVD izsniegtu atļauju gaļas produktu iegūšanai uz atzītiem gaļas pārstrādes uzņēmumiem."

4. Papildināt rīkojumu ar 6.2 punktu:

"6.2 Meža cūkas gaļas produktus (piemēram, desas, cīsiņi, kūpinājumi, konservi, dabiski fermentēti produkti u.tml.), atļauts laist pārtikas apritē ar PVD izsniegtu atļauju, ja tiek izpildīti visi zemāk uzskaitītie nosacījumi:

6.21. meža cūkas ir izmeklētas uz ĀCM un ir iegūti negatīvi laboratoriskie izmeklējumi;

6.22. meža cūku ķermeņu apstrāde (ādas novilkšana, diafragmas izņemšana, galvas atdalīšana utt.) ir veikta atzītā medījumu apstrādes uzņēmumā (nodrošināta pēckaušanas veterinārā ekspertīze un marķēšana ar rombveida veselības marķējumu);

6.23. meža cūku gaļas produkcija ir iegūta, apstrādāta un pārstrādāta (vai ir paredzēts apstrādāt un pārstrādāt) atzītā gaļas pārstrādes uzņēmumā saskaņā ar Padomes Direktīvas 2002/99/EK, ar ko paredz dzīvnieku veselības noteikumus, ar ko reglamentē tādu dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanu, pārstrādi, izplatīšanu un ievešanu, kas paredzēti lietošanai pārtikā, III pielikumu.

6.24. meža cūkas gaļas produkcija ir skaidri identificējama un marķēta ar rombveida identifikācijas marķējumu, un pavaddokumentā ir papildus norāde, ka to izcelsme ir no ĀCM skartās teritorijas."

5. Publicēt rīkojumu oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis"

6. Rīkojums stājās spēkā ar paziņošanas brīdi.

7. Kontroli par rīkojuma izpildi paturu sev.

Valsts galvenais pārtikas un veterinārais inspektors M.Balodis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!