• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2014. gada 13. marta stenogramma "Latvijas Republikas 11.Saeimas ziemas sesijas divpadsmitā sēde 2014.gada 13.martā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.03.2014., Nr. 55 https://www.vestnesis.lv/op/2014/55.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.136

Grozījumi Ministru kabineta 2010.gada 9.marta noteikumos Nr.224 "Noteikumi par valsts un pašvaldību autoceļu ikdienas uzturēšanas prasībām un to izpildes kontroli"

Vēl šajā numurā

18.03.2014., Nr. 55

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: stenogramma

Pieņemts: 13.03.2014.

OP numurs: 2014/55.1

2014/55.1
RĪKI

Saeimas sēdes stenogramma

Latvijas Republikas 11.Saeimas ziemas sesijas divpadsmitā sēde 2014.gada 13.martā

Sēdi vada Latvijas Republikas 11.Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere.

Sēdes vadītāja. Labrīt, godātie kolēģi! Ir pulksten 9.00. Lūdzu, ieņemiet vietas! Un sāksim Saeimas šodienas, 13.marta, sēdi! (Troksnis un sarunas zālē.) Kolēģi, lūdzu, ieņemiet vietas, lai varam sākt sēdi! (Noklaudzina ar āmuru.) Un, pirms izskatām darba kārtībā jau iekļautos jautājumus, informēju, ka ir saņemta virkne priekšlikumu par grozījumiem sēdes darba kārtībā.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas lūgumu izdarīt izmaiņas Saeimas 13.marta sēdes darba kārtībā un iekļaut izskatīšanai lēmuma projektu "Par Zojas Razmusas apstiprināšanu par Latvijas Bankas prezidenta vietnieci". Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība grozīta.

Tāpat Saeimas Prezidijs ir saņēmis Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas lūgumu izdarīt izmaiņas Saeimas 13.marta sēdes darba kārtībā un iekļaut izskatīšanai lēmuma projektu "Par Saeimas pārstāvja apstiprināšanu Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā". Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Darba kārtība grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas lūgumu par sagatavoto un iesniegto likumprojektu "Grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā". Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Darba kārtība grozīta. Likumprojekts darba kārtībā iekļauts.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Saeimas deputātu Urbanoviča, Agešina, Zemļinska, Orlova, Klementjeva un citu iesniegumu "Par 11.Saeimas deputāta Oļega Hļebņikova atsaukšanu no Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas". Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Darba kārtība grozīta.

Tāpat Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Hļebņikova, Urbanoviča, Agešina, Zemļinska, Orlova, Klementjeva un citu lūgumu "Par 11.Saeimas deputāta Aleksandra Jakimova atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas". Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Darba kārtība grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Jakimova, Urbanoviča, Agešina, Zemļinska, Orlova un Klementjeva lūgumu "Par 11.Saeimas deputāta Oļega Hļebņikova ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā". Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Darba kārtība grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Hļebņikova, Urbanoviča, Agešina, Zemļinska, Orlova un Klementjeva iesniegumu "Par 11.Saeimas deputāta Aleksandra Jakimova ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā". Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Darba kārtība grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Olšteina, Zaķa, Ozoliņa, Naudiņa un Līdakas sagatavotu likumprojektu "Grozījumi Publisko iepirkumu likumā". Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Darba kārtība grozīta.

Un, visbeidzot, Prezidijs ir saņēmis deputātu Viņķeles, Čigānes, Zaķa un citu lūgumu Saeimas Prezidijam veikt izmaiņas Latvijas Republikas Saeimas 13.marta sēdes darba kārtībā un kā pirmo darba kārtības jautājumu sadaļā "Likumprojektu izskatīšana" izskatīt likumprojektu "Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā". Vai deputātiem ir iebildumi? (Starpsauciens no zāles: "Ir!") Deputātiem iebildumi ir. Līdz ar to mums ir jābalso par šo darba kārtības grozījumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par darba kārtības grozīšanu, izskatot likumprojektu "Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā" kā pirmo likumprojektu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 51, pret – 28, atturas – nav. Darba kārtība grozīta.

Līdz ar to sākam izskatīt šodien jau grozīto Saeimas 13.marta sēdes darba kārtību.

Pirmais ir deputātu Andreja Elksniņa, Romāna Naudiņa, Jāņa Strazdiņa, Andra Bērziņa un citu iesniegtais likumprojekts "Grozījumi likumā "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību"". Prezidijs ierosina šo likumprojektu nodot Sociālo un darba lietu komisijai.

"Par" pieteicies runāt deputāts Jānis Strazdiņš. Lūdzu!

J.Strazdiņš (ZZS).

Cienījamā Saeimas priekšsēdētāja! Cienījamās kolēģes! Godātie kolēģi!

Šodien, es uzskatu, mūsu darba kārtībā ir ārkārtīgi svarīgs jautājums, jo mēs esam sastapušies ar ļoti nopietnu sociālu, sabiedrību apdraudošu problēmu – tādu pilnīgi jaunu atkarības vielu parādīšanos, kādas agrāk mūsu praksē nav bijušas sastopamas. Tie ir narkotisko vielu kokteiļi, kuri nav pat reģistrēti kā kontrolējamas un aizliegtas vielas, bet rada ļoti nopietnas problēmas sabiedrībā, smagas saslimšanas, galvenokārt psihiskās, mirstību un lielu noziedzību. Un diemžēl narkomafijas darboņi ir izdomājuši ļoti efektīvu paņēmienu. Zinot demokrātisko valstu lēnīgumu likumdošanas aktu sakārtošanā un tiesiskuma ievērošanā, viņi rada burtiski katru otro nedēļu jaunu ķīmisku savienojumu; valstis nepaspēj visā Eiropā... un arī kaimiņvalstīs... tās reģistrēt kā narkotiskas un aizliegtas vielas, un tās tiek laistas apgrozībā.

Un tāpēc ir sagatavots likumprojekts "Grozījumi likumā "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību"", kurā ir ļoti būtisks formulējums: "Sintezēta psihoaktīva viela – jebkura sintētiski iegūta ķīmiska viela tīrā veidā vai kā produkta komponente, kas jebkāda veida saskarsmes ceļā ar cilvēka organismu ietekmē cilvēka centrālo nervu sistēmu, uzbudinot vai nomācot tās darbību, mainot uztveri, emocionālo stāvokli, apziņu, uzvedību, un rada atkarību, bet nav zāles, pārtikas piedeva vai uztura bagātinātājs, nav iekļauta Latvijā kontrolējamo narkotisko vielu, psihotropo vielu un prekursoru sarakstos un nav atzīta par jaunu psihoaktīvu vielu, ja šīs vielas apriti nenosaka citi normatīvie akti." Tā ir šī likumprojekta būtība.

Tālāk ir paredzēta kārtība, kādā Ministru kabinetam jāsakārto viss šis jautājums, un tiek piedāvāta sistēma, kādā veidā veikt šo vielu kontroli, ekspertīzi, lai varētu konstatēt to bīstamības pakāpi, indīgumu un atkarības radīšanas spēju.

Vēl vakar – liels paldies Latvijas Ārstu biedrībai – tika saņemti arī tās priekšlikumi, ko darīt esošajā situācijā (es domāju, ka visi deputāti ir saņēmuši šos priekšlikumus). Šeit viņi paredz vēl papildu funkciju kontrolējošajām struktūrām. Mēs bijām paredzējuši, ka Veselības inspekcija noteiks kontrolējamo vielu sarakstus un tā tālāk. Viņi paredz Slimību profilakses un kontroles centru kā vidutāju šo sarakstu veidošanā, sarakstu radīšanā. Un, arī ievērojot to, ka Slimību profilakses un kontroles centram ir tiešs kontakts ar Lisabonas Narkomānijas un narkotiku uzraudzības centru, mēs saņēmām ātrās brīdināšanas sistēmā visu informāciju par visām jaunajām atklātajām narkotiskajām, bīstamajām, indīgajām vielām visā Eiropas Savienībā. Mēs varam uz šo ziņojumu pamata šīs vielas iekļaut savos sarakstos. Sistēma ir izveidota, tā darbojas, bet tas prasa laiku, lai noformētu šo vielu ievadīšanu kontrolējamo, aizliegto vielu sarakstā.

Es lūdzu atbalstīt šo sagatavoto likumprojektu, jo situācija ir apdraudoša, ļoti strauji pieaug lietotāju skaits jauniešu vidū, arī pat pieaugušo vidū, divdesmitgadīgo vidū. Manā praksē viens piecdesmitgadīgais ir bijis. Sevišķi bīstamas šīs vielas ir kombinācijā ar alkoholu; tad viņi kļūst sevišķi agresīvi. Ir bijuši vairāki nāves gadījumi. Viena meitene ir nodūrusi savu draugu. No mana kabineta diemžēl policija un ātrā palīdzība ir stacionējusi tieši psihiatriskajā slimnīcā vecāku atvestu jaunu vīrieti. Un tādas situācijas var veidoties jebkurā medicīnas iestādē un jebkurā sabiedriskā iestādē, tāpēc jābūt skaidrai sistēmai, ko šādā situācijā darīt, jo firmas, kas nodarbojas ar šo aizliegto rūpalu...

Sēdes vadītāja. Strazdiņa kungs, piecas minūtes ir iztecējušas! (No zāles starpsaucieni: "Lai runā! Lai runā!")

J.Strazdiņš. ...ir savairojušās, tās ir ieslēgušas internetu – šīs vielas iespējams iegādāties internetā, saņemt pa pastu, un policijai ir lieli uzdevumi, lai atklātu šo vielu izsūtīšanas avotus un iespējamos organiskās sintēzes pagrīdes institūtus, kur balto apkaklīšu noziedznieki ražo šīs vielas, bet mūsu struktūras tiem netiek līdzi.

Paldies par uzmanību! Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Neviens deputāts nav pieteicies runāt "pret". Vai deputātiem ir iebildumi pret šī likumprojekta nodošanu komisijām? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Elksniņa, Naudiņa, Strazdiņa, Bērziņa, Ivanovas-Jevsejevas, Rusiņa, Upenieka un Cvetkovas sagatavoto likumprojektu "Grozījumi Krimināllikumā" nodot Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

"Par" pieteicies runāt deputāts Romāns Naudiņš.

R.Naudiņš (VL–TB/LNNK).

Labdien, godātie kolēģi! Likumprojekta mērķis ir paredzēt kriminālatbildību par likumā "Par narkotisko un psihotropo vielu un zāļu likumīgās aprites kārtību" noteikto prasību neievērošanu par psihoaktīvās vielas vai to saturošo izstrādājumu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai izplatīšanu, izvairoties no sertificēšanas procesa Veselības ministrijas Veselības inspekcijā, ja ar to nodarīts būtisks kaitējums vai iestājušās smagas sekas.

Godātie kolēģi, aicinu jūs pievērst nopietnu uzmanību šiem likuma grozījumiem un strauji virzīties uz priekšu, lai tie sasniegtu savu mērķi un tā saukto legālo narkotisko vielu tirdzniecība tiktu izskausta. Esmu uzrunājis vairākus savus bijušos kolēģus no Valsts policijas par šīs problēmas izplatību gan Rīgā, gan ārpus Rīgas – Latvijas reģionos. Situācija ir dramatiska. Gados jauni pusaudži pie tā saukto legālo narkotiku tirdzniecības vietām stāv rindā kā pie veikaliem. Bērni apreibinās un kļūst atkarīgi no šīs vielas, un atkarība izraisās, pat nosmēķējot vienu cigareti, kas ir... kura sastāv no psihoaktīvām vielām. Pie tirdzniecības vietām šajā rūpalā tiek iesaistīti arī bērni ar invaliditāti, kuri ir ziņneši gadījumā, ja ierodas policijas darbinieki. Par to vakardien arī man izdevās pārliecināties pašam, apbraukājot vairākas šīs iespējamās tirdzniecības vietas, kuras ir Rīgā.

Kolēģi, psihoaktīvo vielu tirdzniecība notiek mūsu deguna priekšā, un jau vairākus gadus mūsu pienākums ir rīkoties izlēmīgi, ātri un precīzi, lai šo legālo narkotisko vielu tirdzniecība tiktu ierobežota un lai mūsu bērni būtu pasargāti.

Paldies tiem cilvēkiem, kuri strādāja pie šī likumprojekta! Īpašs paldies Pašvaldības policijai, Valsts policijai, Saeimas deputātam Elksniņam, kā arī visiem tiem brīvprātīgajiem, kuri cīnās pret šo vielu izplatību un nāk talkā ar saviem priekšlikumiem un saviem padomiem.

Paldies. Un lūdzu atbalstīt šo likumprojektu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Neviens deputāts nav pieteicies runāt "pret". Vai deputātiem ir iebildumi pret šī likumprojekta nodošanu komisijai? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas deputātu Elksniņa, Naudiņa, Strazdiņa, Bērziņa, Ivanovas-Jevsejevas, Rusiņa, Upenieka un Cvetkovas sagatavoto likumprojektu "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā" Prezidijs ierosina nodot Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

"Par" pieteicies runāt deputāts Gunārs Rusiņš.

Lūdzu!

G.Rusiņš (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Labrīt, godātais Prezidij! Labrīt, godātie deputāti! Es gribu vērst uzmanību saistībā ar šo... uz tā saukto sērgu, kas ir pārņēmusi mūsu valsti. Jaunās psihoaktīvās vielas arvien vairāk kļūst ne tikai par mūsu valsts problēmu, bet tā ir problēma visas pasaules mērogā, jo 5 procenti Eiropas Savienības jauniešu vismaz reizi ir lietojuši šādas apreibinošās vielas, vairāk nekā 16 procenti to ir darījuši Īrijā, bet ar rezultātiem nevar lepoties arī Polija, Latvija, Lielbritānija. Šajās valstīs šīs apreibinošās vielas ir lietojuši vismaz 10 procenti jauniešu. Šā gada februārī Rīgā šī nāvējošā apreibinošā viela izdzēsa 18 gadus veca jaunieša dzīvību.

Katru dienu medicīnas iestādēs tiek nogādāti cilvēki, kuri ir psihoaktīvo vielu iespaidā, bet rekordliels skaits bija pagājušajās brīvdienās, kad Austrumu slimnīcas Toksikoloģijas nodaļā tika uzņemti 19 pacienti, kuri bija pārdozējuši šīs vielas.

Šīs vielas var ietekmēt psihisko veselību un sabiedriskās aktivitātes, jauno psihoaktīvo vielu lietošana var negatīvi ietekmēt gan ģimenes dzīvi, gan arī līdzcilvēkus. Šādu vielu lietošana var izraisīt agresivitāti un novest pie noziedzīgas rīcības. Tās atstāj graujošu iespaidu uz lietotāja veselību.

2012.gadā Rīgā narkotiku maisījumus varēja nopirkt 20 tirdzniecības vietās, bet gada laikā to skaits dubultojās un pat trīskāršojās. Šo apreibinošo vielu tirgotāju nekaunība pārsniedz visas robežas. Viņi savas tirdzniecības vietas izvieto gan mācību iestāžu tiešā tuvumā, gan medicīnas iestāžu tiešā tuvumā. Piemērs tam ir kiosks pie pašas ieejas Gaiļezera slimnīcā (šī zeme gan nepieder slimnīcai, bet pilsētai). Šo tirdzniecības vietu īpašnieki saviem pārdevējiem ir izstrādājuši speciālas instrukcijas, kurās ir norādīts, kā rīkoties dažādās situācijās, kad ierodas gan Valsts policijas pārstāvji, gan arī cilvēki jau ar sankcijām "uz rokām"... Šie tirgotāji ir nolīguši advokātus, kuriem var zvanīt jebkurā diennakts laikā un saņemt norādījumus.

Pašreizējā situācija ir sekojoša: tirgotāji laikam jau jūt, ka viņiem mēs minam uz papēžiem, un tāpēc viņi vairs pat neatver lodziņus, bet ir izveidojuši speciālas trubas, pa kurām tiek nogādāta nauda kioskā un pa kurām atpakaļ nonāk arī šis zāļu, vielu maisījums, kā arī attiecībā uz zāļu, vielu maisījumiem jau ir norādījuši interneta adreses, kur turpmāk ar viņiem varētu sazināties.

Tā ka – nu ko mēs vēl gaidīsim un vai mēs kaut ko sagaidīsim, ja mēs nerīkosimies?!

Lai gan pagājušā gada oktobrī tika pieņemti likuma grozījumi, kas piešķir tiesības noteikt jauno psihoaktīvo vielu izgatavošanas, uzglabāšanas un tirgošanas pagaidu aizliegumu uz laiku līdz 12 mēnešiem, iedzīvotāji ar šādiem grozījumiem vien nav apmierināti un vēlas šo vielu izplatīšanu pārtraukt uz visiem laikiem. Pie tirgošanas vietām tiek rīkotas pat brutālas akcijas, dedzinot tirdzniecības vietas. Tautas patruļā Rīgā šā gada februārī piedalījās vairāk nekā 500 brīvprātīgo. Es arī pats biju devies uz šīm vietām patruļā un redzēju to situāciju – redzēju, kas notiek pie šīm tirdzniecības vietām, kur, agonijā raustoties, grib vēl nopirkt šo dozu.

Lai nepieļautu pretlikumīgas darbības no sabiedrības puses, ir jāatrod risinājums un ar likumu jāpārtrauc šo apreibinošo vielu tirdzniecība. Šajā sakarā es piedāvāju atbalstīt grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā un ieviest jaunu – 46.3 pantu "Sintezētu psihoaktīvo vielu un tās saturošu izstrādājumu nelikumīga izgatavošana, iegādāšanās, glabāšana...

Sēdes vadītāja. Rusiņa kungs, piecas minūtes ir iztecējušas! (No zāles dep. I.Zariņš: "Lai runā!")

G.Rusiņš. ...pārvadāšana, pārsūtīšana un izplatīšana": "Par sintezētas psihoaktīvas vielas un to saturošu izstrādājumu nelikumīgu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai izplatīšanu uzliek naudas sodu fiziskajai personai – līdz 500 eiro, juridiskajai personai – no 1000 līdz 14 000 eiro, konfiscējot šīs vielas, atņemot valdes loceklim tiesības ieņemt noteiktus amatus komercsabiedrībā vai bez tā."

Tātad lūdzu atbalstīt šo priekšlikumu, un cīnīsimies visi kopā.

Paldies. (Dep. I.Grigule aplaudē.)

Sēdes vadītāja. Paldies.

"Pret" neviens deputāts nav pieteicies runāt. Vai deputātiem ir iebildumi pret šā likumprojekta nodošanu komisijām? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sagatavoto likumprojektu "Grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā" nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Olšteina, Zaķa, Ozoliņa, Naudiņa un Līdakas sagatavoto likumprojektu "Grozījumi Publisko iepirkumu likumā" nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

"Par" pieteicies runāt deputāts Klāvs Olšteins. Lūdzu!

K.Olšteins (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Cienījamais Saeimas Prezidij! Godātie kolēģi! Publisko iepirkumu likuma grozījumi nepieciešami tādēļ, lai novērstu tādu situāciju, kāda šobrīd izveidojusies saistībā ar publiskajiem iepirkumiem, ka uz tiem pretendējošie dažādi uzņēmēji var pat būt nenomaksājuši nodokļu parādus. Tikai tajā gadījumā, kad uzņēmējs ir atzīts par uzvarētāju, viņam tiek dota iespēja samaksāt šos nodokļu parādus, un tad viņš veiksmīgi var īstenot šo konkursu – piegādāt kādas preces vai kā savādāk. Mūsuprāt, šī norma ir labojama un šobrīd nepieņemama, jo arī pretendentiem, kas konkursā piedalītos un gribētu uzvarēt šajos publiskajos iepirkumos, būtu jābūt motivācijai pirmām kārtām un arī būtu jābūt samaksājušiem šos nodokļus, lai mēs varētu pēc tam jau nākamajā etapā arī šos pretendentus atzīt par uzvarētājiem. Šobrīd izveidojusies situācija ir tiešām diezgan absurda, ka konkursā var uzvarēt pat milzīgi nodokļu parādnieki un tikai pēc tam risināt nodokļu parāda problēmu. Tādēļ piedāvājam šos grozījumus.

Protams, grozījumos arī ietverta norma, kas paredz, ka tā līkne nav 2 eiro nodokļu parāds, bet tā ir līdz 150 eiro un ka arī ir iespēja pretendentam precizēt kādus datus, jo mēs zinām, ka Valsts ieņēmumu dienests divas reizes mēnesī apkopo visus nodokļu maksātājus un maksājumus, tāpēc arī 10 dienas tika dotas kā iespēja precizēt šīs ziņas, bet tā situācija, kas ir šobrīd, mūsuprāt, nav normāla, un tādēļ lūdzu atbalstīt Publisko iepirkumu likuma grozījumus un izdarīt labojumus tieši šajā normā, lai turpmāk cilvēki... uzņēmēji būtu motivēti mūsu valstī maksāt nodokļus.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Neviens deputāts nav pieteicies runāt "pret". Vai deputātiem ir iebildumi pret šā likumprojekta nodošanu komisijām? Iebildumu nav. Līdz ar to likumprojekts komisijai nodots.

Nākamā darba kārtības sadaļa ir "Par atvaļinājuma piešķiršanu".

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātes Lolitas Čigānes iesniegumu ar lūgumu piešķirt viņai neapmaksātu atvaļinājumu no šā gada 17.marta līdz 21.martam. Un par to mums ir jāpieņem lēmums balsojot.

Lūdzu zvanu! Balsosim par to, lai piešķirtu neapmaksātu atvaļinājumu deputātei Lolitai Čigānei no šā gada 17.marta līdz 21.martam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 85, pret un atturas – nav. Neapmaksāts atvaļinājums deputātei Čigānei piešķirts.

Pirms mēs sākam izskatīt nākamo darba kārtības sadaļu, informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas lūgumu komisijas sagatavoto likumprojektu "Grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā" virzīt izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība grozīta. Paldies.

Nākamā darba kārtības sadaļa šodien – "Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana".

Lēmuma projekts "Par Zojas Razmusas apstiprināšanu par Latvijas Bankas prezidenta vietnieci".

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Romualds Ražuks. Lūdzu!

R.Ražuks (RP).

Cienījamā sēdes vadītāja! Kolēģi! Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izskatīja jautājumu par Zojas Razmusas apstiprināšanu par Latvijas Bankas prezidenta vietnieci. Komisija uzklausīja Ilmāra Rimšēviča, šīs kandidātes izvirzītāja, viņas raksturojumu, iepazinās ar Zojas Razmusas dzīves un darba gaitām un pieņēma lēmumu atbalstīt Zoju Razmusu apstiprināšanai par Latvijas Bankas prezidenta vietnieci.

Sēdes vadītāja. Paldies...

R.Ražuks. Komisijas vārdā aicinu balsot "par" Zoju Razmusu, apstiprinot viņu par Latvijas Bankas prezidenta vietnieci.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par Zojas Razmusas apstiprināšanu par Latvijas Bankas prezidenta vietnieci"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts, un līdz ar to es apsveicu Zoju Razmusu ar apstiprināšanu šajā nozīmīgajā amatā! (Aplausi.) Apsveicam!

Nākamais lēmuma projekts – "Par Saeimas pārstāvja apstiprināšanu Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā".

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Romualds Ražuks. Lūdzu!

R.Ražuks (RP).

Cienījamā Saeimas sēdes vadītāja! Kolēģi! Saskaņā ar Saeimā apstiprināto līgumu par... līgumu starp Dāniju, Igauniju, Somiju, Islandi, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju un Zviedriju par Ziemeļu Investīciju banku un Ziemeļu Investīciju bankas atsūtīto vēstuli Saeimai ir jāizvirza viens pārstāvis darbam Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija savā sēdē izskatīja šo jautājumu, kā arī uzklausīja komisijas priekšsēdētāja informāciju par iepriekšējā periodā Saeimas virzīto... virzītās pārstāves Karīnas Kornas darbību Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā un atbalstīja priekšsēdētāja ierosinājumu virzīt apstiprināšanai Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā nākamajam pilnvaru periodam Latvijas pārstāvi Karīnu Kornu.

Komisijas vārdā aicinu atbalstīt Karīnas Kornas ievēlēšanu par Saeimas apstiprināto pārstāvi Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par Saeimas pārstāvja apstiprināšanu Ziemeļu Investīciju bankas Kontroles komitejā"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.

Nākamais ir lēmuma projekts "Par 11.Saeimas deputāta Oļega Hļebņikova atsaukšanu no Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas".

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par 11.Saeimas deputāta Oļega Hļebņikova atsaukšanu no Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts – "Par 11.Saeimas deputāta Aleksandra Jakimova atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas".

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par 11.Saeimas deputāta Aleksandra Jakimova atsaukšanu no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.

Nākamais lēmuma projekts – "Par 11.Saeimas deputāta Oļega Hļebņikova ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā".

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par 11.Saeimas deputāta Oļega Hļebņikova ievēlēšanu Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts – "Par 11.Saeimas deputāta Aleksandra Jakimova ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā".

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu "Par 11.Saeimas deputāta Aleksandra Jakimova ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā"! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 86, pret un atturas – nav. Lēmums pieņemts. Paldies.

Nākamā darba kārtības sadaļa – "Likumprojektu izskatīšana".

Kā pirmais – likumprojekts "Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā", pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāte Zanda Kalniņa-Lukaševica. Lūdzu!

Z.Kalniņa-Lukaševica (RP).

Godātie Prezidija locekļi, cienītie deputāti! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz šodien pirmajā lasījumā izskatīt likumprojektu "Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā".

Jau pagājušajā nedēļā pie nodošanas komisijai es jums detalizēti ziņoju par šī likumprojekta mērķiem un saturu. Tātad mēs aicinām deputātus, izvērtējot situāciju, pieņemt politisku un atbildīgu lēmumu par elektroenerģijas tirgus liberalizācijas atlikšanu līdz nākamā gada 1.janvārim.

Kā jau daudzkārt ir uzsvērts, Ministru kabinets ir jau pieņēmis arī lēmumus par mehānismu, kā varētu sniegt sociālo palīdzību, tomēr tas nav mazinājis iedzīvotāju bažas un neziņu par to, kādā veidā būs iespējams saņemt atbalstu, kas kompensētu elektroenerģijas sadārdzināšanos. Tādēļ ir secināts, ka ir nepieciešams papildu laiks, lai iedzīvotājus informētu un precīzi ieviestu sistēmu, kādā veidā viņi varēs saņemt sociālo palīdzību elektroenerģijas cenu kāpuma starpības kompensēšanai, kā arī mums ir jādomā... tātad šobrīd šis mehānisms ir attiecināms uz maznodrošinātām un trūcīgām personām, bet līdz 1.janvārim ir jālūkojas, kādā veidā atbalsts varētu tikt sniegts arī, piemēram, atsevišķi dzīvojošajiem pensionāriem.

Tādēļ Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir pirmā... aicina atbalstīt pirmajā lasījumā šo likumprojektu, kas paredz zināmā mērā arī tieši fiksēt tarifu līdz 1.janvārim, jo likumprojekta normas izstrādātas tādējādi, lai ne tikai atceltu liberalizāciju, bet arī lai līdz 1.janvārim netiktu pārskatīti tarifi un tie celti.

Likumprojektam ir izstrādāta anotācija, un tajā norādīta iespējamā ietekme uz ekonomiku un tautsaimniecību, jo, protams, šis lēmums radīs ieņēmumu samazinājumu gan valsts budžetā, gan arī ieņēmumu samazinājumu "Latvenergo". Un šodien ir arī likumprojektam pievienots Finanšu ministrijas atzinums, kas arī norāda uz šo iespējamo ietekmi un atzīst, ka anotācijā minētie skaitļi ir precīzi.

Līdz ar to, labi apzinoties un izprotot šo... likumprojekta izmaksas, aicinu atbalstīt to pirmajā lasījumā. Un komisija ir lūgusi arī noteikt tam steidzamību.

Sēdes vadītāja. Tātad, tā kā komisija lūdz likumprojektu atzīt par steidzamu, vispirms mums ir jārunā par steidzamību. Zariņa kungs, par steidzamību jūs vēlaties runāt? (Dep. I.Zariņš: "Jā!") Lūdzu!

I.Zariņš (SC).

Kolēģi, šis likumprojekts ir brāķis! Tas nenodrošina to mērķi, kas tanī tiek deklarēts, proti, tas nepasargās mājsaimniecības no tarifu... no tarifu iesaldēšanas, lai gan... Un es paskaidrošu, kāpēc te nevar runāt par steidzamību. Lai gan šis likumprojekts paredz tiesības mājsaimniecībām saņemt šo tarifu, tas neparedz mehānismu, kā to nodrošināt. Turklāt tas ir pretrunā gan ar citām likumdošanas normām, gan ar pašas valdības izdotajiem noteikumiem, gan ar Eiropas Komisijas prasībām. Un tāpēc šādu likumprojektu virzīt steidzamības kārtībā ir maksimāli bezatbildīgi un nekompetenti, jo tas neko nerisinās. Tieši otrādi! Tas radīs papildu haosu. Un par to dārgi nāksies maksāt tieši šīm pašām mājsaimniecībām.

Šis likumprojekts ir nopietni jāpārstrādā vai pat vispār jāuzraksta no jauna, vēlams, iesaistot šinī procesā kādu, kas kaut ko saprot no elektrības tirgus liberalizācijas. Pretējā gadījumā sabiedrība atkal par to dārgi maksās. Un, ja jūs... ja jūs vēlaties šīs savārītās ziepes ar tirgus virināšanu ātri atrisināt, tad vispār nav vajadzīga šāda likumdošanas iniciatīva. To var atrisināt ļoti vienkārši un ļoti elementāri – paralēli tam paredzot, ka tirgus atvēršanas normas stājas spēkā tikai gada beigās.

Otra lieta, kas ir jāizdara – un to var izdarīt 10 minūtēs!, – "Latvenergo" akcionāriem ir jāsasauc pašiem sevi, tas ir, sava pilnsapulce, un jāgroza statūti, kur, manuprāt, 16.pantā ir paredzēti tie lēmumi, kuri valdei ir jāpieņem, konsultējoties ar akcionāriem.

Un viens no šiem lēmumiem ir – jāparedz, ka tas attieksies uz mājsaimniecību tarifiem līdz šī gada beigām. Viss! Mēs tagad taisām jezgu, kārtējo nekompetenci, par kuru atkal var nākties dārgi maksāt. Jūs pieļaujat tagad tieši tādu pašu kļūdu ar šo mēģināšanu atlikt tirgus atvēršanu... tādu pašu kļūdu, kādu savulaik pieļāvāt, mēģinot to atvērt. Nesagatavojot reāli kompensācijas mehānismu, šī atlikšana atkal neko nedos. Izdarīsim to kvalitatīvi!

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 64, pret – 26, atturas – 1. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

Balsosim par likumprojektu "Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā" pirmajā lasījumā! (Dep. I.Zariņš novēloti piesakās debatēs. Starpsaucieni: "Nokavēja Zariņš!") Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 59, pret – 1, atturas – 27. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam, galīgajam, lasījumam un izskatīšanas dienu otrajā lasījumā.

Z.Kalniņa-Lukaševica. Rosinu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 10 minūtes un izskatīšanu otrajā lasījumā veikt nākamajā ceturtdienā – 20.martā. (No zāles dep. J.Ādamsons: "Deviņas minūtes!")

Sēdes vadītāja. Tātad ir saņemts viens priekšlikums. Vai ir vēl kāds priekšlikums? Lūdzu!

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Zariņam! Lūdzu!

I.Zariņš (SC).

Es piedāvātu, lai šis termiņš ir, nu, vismaz līdz pirmdienai, lai var normāli sagatavot, jo šis likumprojekts ir pilnīgs brāķis un 10 minūtēs to izlabot nav iespējams. (No zāles dep. J.Reirs: "Nedēļa bija laika! Jau nedēļu likumprojekts...")

Sēdes vadītāja. Tātad mums ir saņemti divi priekšlikumi. Ir visupirms jābalso par garāko termiņu – 17.martu. Un tas ir Zariņa kunga priekšlikums.

Lūdzu zvanu! Balsosim par šo priekšlikumu – par priekšlikumu iesniegšanas termiņu likumprojektam "Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā" noteikt 17.martu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 30, pret – 47, atturas – 14. Tātad priekšlikums nav atbalstīts.

Līdz ar to tagad mums ir jābalso par īsāko termiņu – tas ir šodien, 10 minūtes, tātad pulksten 9.50.

Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par to, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš likumprojektam "Grozījumi Elektroenerģijas tirgus likumā" ir līdz pulksten 9.50! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 56, pret – 30, atturas – 1. Paldies. (No SC frakcijas: "Desmit minūtes jau iet!"; "Pārtraucam sēdi!")

Un izskatīšana? Es atvainojos, Kalniņas-Lukaševicas kundze!... Tātad izskatīšana ir Saeimas šā gada 20.marta sēdē. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums ir likumprojekts "Grozījumi Elektronisko sakaru likumā", trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāte Zanda Kalniņa-Lukaševica.

Z.Kalniņa-Lukaševica (RP).

Godātie kolēģi! Izskatām Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sagatavotos grozījumus Elektronisko sakaru likumā.

Likumprojekta trešajam lasījumam ir izskatīta virkne priekšlikumu.

1. – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Cilinska kunga priekšlikums – komisijā ir daļēji atbalstīts un iekļauts 2.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

Z.Kalniņa-Lukaševica. 2. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

Z.Kalniņa-Lukaševica. 3. – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Cilinska kunga priekšlikums. Komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

Z.Kalniņa-Lukaševica. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti un aicinu likumprojektu atbalstīt trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījumi Elektronisko sakaru likumā" trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 64, pret – nav, atturas – 27. Likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts "Grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu"", trešais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāte Inita Bišofa. Lūdzu!

I.Bišofa (RP).

Labrīt, augsti godājamie deputāti! Saeimas Sociālo un darba lietu komisija ir izskatījusi likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu"" (Nr.890/Lp11) trešajam lasījumam.

Tā saņēmusi četrus priekšlikumus, no kuriem 1. ir labklājības ministres Ilzes Viņķeles priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Bišofa. 2.priekšlikums ir labklājības ministres Ilzes Viņķeles priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Bišofa. 3.priekšlikums ir Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Bišofa. Un 4.priekšlikums ir Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums, kas nosaka likuma stāšanos spēkā, jo tas ir saistīts ar likumprojektu "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" un sezonas laukstrādniekiem. Likums stāsies spēkā 2014.gada 1.jūnijā. Komisijā ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Bišofa. Līdz ar to visi priekšlikumi ir atbalstīti. Aicinām Saeimu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījumi likumā "Par valsts sociālo apdrošināšanu"" trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret – nav, atturas – 1. Likums pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts "Grozījums Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā", trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas vārdā – deputāts Dāvis Stalts.

D.Stalts (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Cienījamā Saeimas priekšsēdētājas vietniece! Godātie kolēģi! Izskatām trešajā lasījumā likumprojektu "Grozījums Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā". Komisija trešajam lasījumam nav saņēmusi nevienu priekšlikumu, un tātad lūdzu atbalstīt šo likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījums Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likumā" trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret – nav, atturas – nav. Likums pieņemts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts "Grozījumi Enerģētikas likumā", trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – komisijas priekšsēdētājs Jānis Ozoliņš. Lūdzu!

J.Ozoliņš (RP).

Godājamie kolēģi! Strādājam ar grozījumiem Enerģētikas likumā (Nr.1017/Lp11). Lielākā daļa priekšlikumu pēc otrā lasījuma ir precizējoša rakstura, kā arī ir paredzēti pārejas noteikumi. Un faktiski izmaiņu pārejas noteikumos nav. Ir 19 Juridiskā biroja priekšlikumi, kuri ir zināmā mērā tehniska rakstura.

Kopumā esam saņēmuši 23 priekšlikumus. Mums tie ir sekojoši arī jāapstiprina.

1. ir deputāta Zariņa kunga priekšlikums, kurš ir daļēji atbalstīts un iekļauts 2.priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

J.Ozoliņš. 2. – atbildīgās komisijas priekšlikums par sašķidrinātās dabasgāzes iekārtu – termināļu – precizēšanu. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 3. – ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 4. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 5. – deputāta Zariņa priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 6. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

J.Ozoliņš. 6. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 7. – ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 8. – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 9. ir atbildīgās komisijas priekšlikums par biogāzes ražošanu. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 10. – ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 11. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

J.Ozoliņš. 11. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 12. – ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 13. – ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 14. – ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 15. – ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 16. – deputāta Zariņa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Vārds deputātam Zariņam.

I.Zariņš (SC).

Kolēģi! Šī priekšlikuma būtība ir ļoti vienkārša – novērst tās pašas kļūdas, kas tagad... tikko tika pieļautas ar elektrības tirgus liberalizāciju, ka tiek noteikts kaut kāds konkrēts datums, bet šajā datumā izrādās, ka nepieciešamie priekšnosacījumi tirgus liberalizācijai nav tikuši veikti. Un, lai novērstu šādu pašu tālāku politisku mētāšanos un izslēgtu šādus iespējami politiski manipulatīvus procesus, es piedāvāju, ka... nevis noteikt konkrētu datumu... ja šinī konkrētajā datumā šie nosacījumi nav iestājušies, tad tālāk to deleģēt atbilstošajai kompetentajai iestādei, tas ir, regulatoram, – lemt par to, kādam tad būtu jābūt atbilstošajam, pareizajam datumam, lai šie gāzes tirgus liberalizācijas procesi norisinātos atbilstoši tirgus situācijai un sabiedrības interesēm. Proti, ja mēs paskatāmies piemēru par elektrību, tad šinī situācijā regulators varētu paskatīties tā: ir izveidots... 2016.gadā būs starpsavienojums, tātad tirgus liberalizācijai jānotiek 2016.gadā; visiem mājasdarbiem, to skaitā visiem nepieciešamajiem kompensācijas mehānismiem, ir jābūt sagatavotiem uz šo laiku. Līdz ar to tirgus atvēršana notiktu samērīgi, nekavējot reālās liberalizācijas iespējas, un atbilstoši sabiedrības interesēm, neliekot par to pārmaksāt.

Aicinu atbalstīt šo priekšlikumu, sevišķi ņemot vērā to pieredzi, ko mēs tikko esam piedzīvojuši ar elektrības tirgus liberalizāciju, par kuru jūs paši nupat nolēmāt, ka tā ir jāatliek.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates par šo priekšlikumu slēdzu. Vai komisijas vārdā vēlaties ko piebilst?

J.Ozoliņš. Komisija šo priekšlikumu izvērtēja un neatbalstīja.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 16.priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 19, pret – 48, atturas – 9. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Ozoliņš. 17. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 18. – deputāta Zariņa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Vārds deputātam Ivaram Zariņam.

I.Zariņš (SC).

Kolēģi! Šī priekšlikuma būtība ir līdzīga... tāda pati kā iepriekšējam. (No zāles dep. L.Čigāne: "Mēs jau noraidījām!") Es mēģināšu paskaidrot, ko tas nozīmē ekonomiski.

Tātad princips, kādēļ tomēr vajadzētu ieklausīties un šādu priekšlikumu atbalstīt, jo... Jūs principā to jau esat izdarījuši, runājot par elektrības tirgus liberalizāciju, esat sapratuši, ka tā ir jāatliek, ja nav jēgas to darīt. Šeit ir analoģiska situācija attiecībā uz gāzes tirgus liberalizāciju.

Kā tas izpaudīsies? Tanī brīdī, kad vajadzēs liberalizēt gāzes tirgu, jūs pēkšņi sapratīsiet, ko tas nozīmē mājsaimniecībām, nosakot to, ka tiek izveidoti atsevišķi jauni, neatkarīgi sistēmas operatori... Tas nozīmēs – ko? Lai viņi varētu strādāt, viņiem būs nepieciešams apstiprināt tarifu, viņi nevarēs strādāt ar esošo tarifu. Ko tas savukārt nozīmēs mājsaimniecībām? Tātad vispirms viņi, šie sistēmas operatori, dosies uz regulatoru, lai iegūtu šo tarifu. Viņiem vajadzēs iesniegt savu izmaksu pamatojumu. Viena no izmaksu sadaļām, nozīmīgākā, būs saistīta ar viņu pamatlīdzekļiem, ar to pārvērtēšanu... tā saukto regulējamo aktīvu... aktīvu bāzi.

Pa šo laiku tātad šie pamatlīdzekļi... tie nav bijuši pārvērtēti kopš, manuprāt, 2007.gada, kas nozīmē, ka pa šo laiku to vērtība ir nozīmīgi pieaugusi, jo tie ir kārtīgi uzturēti, modernizēti, plus nākusi klāt inflācija. Tās ir izmaksas, kuras mērāmas daudzu miljonu apmērā un kuras jūs uzliksiet šīm mājsaimniecībām.

Tālāk. Otrs ir tas, ka šiem operatoriem vajadzēs pārrēķināt tarifu atbilstoši aktuālajiem patēriņa apjomiem. Pašreizējais tarifs ir aprēķināts patēriņa apjomam 1,7 miljardi. Esošais patēriņa apjoms šim gadam tiek prognozēts 1,3 miljardi. Tas nozīmē, ka patēriņa apjomi samazinājušies apmēram par ceturto daļu. Un diez vai tie pieaugs turpmāk nākotnē. Tas nozīmē, ka tarifu izmaksas uz katru patērēto gāzes kubikmetru arī pieaugs apmēram par ceturtdaļu.

Un šo visu... Un tās ir tikai atsevišķas pozīcijas, ko es jums pieminēju, lai mēģinātu paskaidrot, kādu situāciju jūs radīsiet ar šo nepārdomāto lēmumu veikt kaut kādus liberalizācijas procesus, kuriem ne tirgus, ne arī visa sistēma nav gatava. Tā ir tieši tāda pati analoģija kā ar elektrību. Tāpēc mans priekšlikums, kolēģi, ir jau laikus padomāt, lai nebūtu tāda pati muļķība, tāda pati biezputra jāizstrebj attiecībā uz gāzi, kādu jūs tagad cenšaties radīt ar elektrību.

Aicinu atbalstīt savu priekšlikumu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Debates slēdzu. Vai komisijas vārdā vēl ko vēlaties piebilst?

J.Ozoliņš. Jā, komisija izvērtēja Zariņa kunga priekšlikumu un neatbalstīja.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par 18.priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 26, pret – 50, atturas – 11. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Ozoliņš. 19. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 20. – atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 21. – ekonomikas ministra Vjačeslava Dombrovska priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 22. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. 23. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

J.Ozoliņš. Tā, kolēģi! Visus priekšlikumus esam izskatījuši. Lūgums atbalstīt trešajā, galīgajā, lasījumā likumprojektu "Grozījumi Enerģētikas likumā".

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījumi Enerģētikas likumā" trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 91, pret un atturas – nav. Likumprojekts vienbalsīgi trešajā lasījumā atbalstīts, līdz ar to likums pieņemts.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts "Grozījumi Ģenētiski modificēto organismu aprites likumā", pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Ingmārs Līdaka. Lūdzu!

I.Līdaka (ZZS).

Labdien, cienījamie kolēģi! Tātad jūsu uzmanībai ir likumprojekts "Grozījumi Ģenētiski modificēto organismu aprites likumā". Šie grozījumi paredz, ka turpmāk atļaujas ģenētiski modificēto organismu izplatīšanai vidē un izmantošanai izmēģinājumos izsniegs valsts zinātniskais institūts "Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "Bior"". Paredzēts arī, ka tiks veidota īpaša Zinātniskā ekspertu komisija, kas izvērtēs šo darbību riskus.

Atgādināšu, ka Latvijas valsts nostāja pret ĢMO ir visai noraidoša un Latvijā plaši tiek izmantota tā iespēja, kas ir paredzēta mūsu likumdošanā, – tātad pasludināt pašvaldībās teritorijas, kas brīvas no ĢMO. Un Latvijas teritorija praktiski gandrīz visa ir pasludināta par brīvu no ģenētiski modificēto organismu izplatības. Līdz ar to, protams, šiem grozījumiem nav īpašas, būtiskas nozīmes, jo tie attieksies uz pavisam mazu daļu Latvijas. Taču, ja jau Eiropas likumdošana paredz šādu iespēju... ka tādai iespējai ir jābūt paredzētai Latvijas... katras valsts likumdošanā, tad, protams, jāveic šie grozījumi – ir jābūt šādam likumam.

Paldies.

Aicinu atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījumi Ģenētiski modificēto organismu aprites likumā" pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

I.Līdaka. 3.aprīlis.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš likumprojekta otrajam lasījumam ir šā gada 3.aprīlis. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts "Grozījums likumā "Par valsts kompensāciju cietušajiem"", otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāts Andrejs Judins. Lūdzu!

A.Judins (VIENOTĪBA).

Cienījamie kolēģi! Otrajā lasījumā izskatām likumprojektu Nr.742/Lp11 – "Grozījums likumā "Par valsts kompensāciju cietušajiem"". Likumprojekts izskatīts Juridiskajā komisijā 5.martā, un ir saņemti divi priekšlikumi.

1. – Juridiskās komisijas priekšlikums, kas satur redakcionālus grozījumus – aizstāj vārdus "dzimumtieksmes apmierināšana pretdabiskā veidā" ar vārdiem "seksuāla vardarbība". Priekšlikums ir formulēts, ņemot vērā terminoloģiju, kas lietota citos normatīvajos aktos. Priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. 2.priekšlikums ir izslēgt normu, kas paredzēja, ka likumam jāstājas spēkā 2013.gada 18.decembrī. Juridiskās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

A.Judins. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījums likumā "Par valsts kompensāciju cietušajiem"" otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Judins. 18.marts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam ir šā gada 18.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts "Grozījumi Kredītiestāžu likumā", otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Romualds Ražuks. Lūdzu!

R.Ražuks (RP).

Cienījamā sēdes vadītāja! Kolēģi! Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ļoti daudz strādā, un apliecinājums tam ir sagatavotais likumprojekts "Grozījumi Kredītiestāžu likumā" izskatīšanai otrajā lasījumā.

Ir saņemti 66 priekšlikumi.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 3. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 4. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 4. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 5. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts, iekļauts 7. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 7. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 9. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 10. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 11. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 12. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 13. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 13. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 14. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 15. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 16. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 17. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 18. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts, iekļauts 19. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 19. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 20. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 21. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 21. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 22. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 23. – deputāta Dzintara Ābiķa priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 24. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 24. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 25. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 26. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 27. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 28. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 29. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 30. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti arīdzan atbalsta.

R.Ražuks. 31. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 32. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 33. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

94.lappuse...

R.Ražuks. 34. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 35. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 36. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 37. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 38. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 39. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 40. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 41. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 42. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 42. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 43. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 44. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 45. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 46. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 47. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 48. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 49. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 50. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 51. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 52. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts, iekļauts 53. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 53. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 54. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 55. – deputāta Dzintara Ābiķa priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 61. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 56. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 57. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 58. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Arī 59. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums – ir guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 60. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 61. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 62. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 63. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 64. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Arī 65. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums – ir guvis deputātu atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputāti arīdzan atbalsta.

R.Ražuks. 66. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta arī šo priekšlikumu.

R.Ražuks. Visi likumprojekta "Grozījumi Kredītiestāžu likumā" otrajam lasījumam iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti.

Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījumi Kredītiestāžu likumā" otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 88, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam, galīgajam, lasījumam.

R.Ražuks. 2014.gada 27.marts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir šā gada 27.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts "Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā", otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Romualds Ražuks. Lūdzu!

R.Ražuks (RP).

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izskatīja un sagatavoja otrajam lasījumam likumprojektu "Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā".

Iesniegts 61 priekšlikums.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 2. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 2. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 3. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 5. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 7. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 7. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 9. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 10. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 11. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 12. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts, iekļauts 13. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 13. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 14. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 15. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 16. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 17. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 18. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 19. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 20. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Arī 21. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 22. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 23. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 24. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Arī 25. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 26. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 27. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 28. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 29. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 30. – deputāta Dzintara Ābiķa priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 32. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 31. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 32. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 33. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 34. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 34. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 35. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 36. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 37. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 38. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 39. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī ir guvis deputātu atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Arī 40. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Arī šo deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 41. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 42. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 43. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Kā arī 44. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti arīdzan atbalsta.

R.Ražuks. 45. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Un arī 46. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir guvis deputātu atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 48. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 49. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 50. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Kā arī 51. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 52. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts, iekļauts 53. –komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 53. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 54. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Kā arī 55. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Arī 56. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir guvis deputātu atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Kā arī 57. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 58. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 59. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts, attiecīgi mainot turpmāko punktu numerāciju.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 60. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 61. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 61. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti arīdzan atbalsta šo noslēdzošo priekšlikumu.

R.Ražuks. Visi komisijā saņemtie priekšlikumi ir izskatīti. Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu "Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā" otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījumi Finanšu instrumentu tirgus likumā" otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 92, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

R.Ražuks. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 2014.gada 27.marts.

Sēdes vadītāja. Citu priekšlikumu nav. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir šā gada 27.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts "Grozījumi Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā", otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Romualds Ražuks. Lūdzu!

R.Ražuks (RP).

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izskatīja un sagatavoja izskatīšanai Saeimas sēdē otrajā lasījumā likumprojektu "Grozījumi Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā".

Komisija ir saņēmusi un izskatīja deviņus priekšlikumus.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Arī 2. – Juridiskā biroja priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 3. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir guvis deputātu atbalstu.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Arī 4. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums – ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 5. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

R.Ražuks. 7. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts, attiecīgi mainot turpmāko pantu numerāciju.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 8. – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts, attiecīgi mainot turpmāko pantu numerāciju.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

R.Ražuks. 9.priekšlikums, ko ir iesniegusi Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Arī šo priekšlikumu deputāti atbalsta.

R.Ražuks. Visi otrajam lasījumam iesniegtie priekšlikumi ir izskatīti. Aicinu – komisijas vārdā – atbalstīt likumprojektu "Grozījumi Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā" otrajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījumi Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā" otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

R.Ražuks. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam – 2014.gada 27.marts.

Sēdes vadītāja. Ja citu priekšlikumu nav, tad priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam ir šā gada 27.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums ir likumprojekts "Grozījumi Reģionālās attīstības likumā", otrais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā – deputāte Inese Aizstrauta. Lūdzu!

I.Aizstrauta (ZZS).

Cienījamie deputāti! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir izskatījusi grozījumus Reģionālās attīstības likumā.

Komisijai bija iesniegti 15 priekšlikumi.

1. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Aizstrauta. 2. – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Sprūdža priekšlikums. Deputāti neatbalstīja.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

I.Aizstrauta. 4. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Aizstrauta. 5. – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Sprūdža priekšlikums. Neatbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Aizstrauta. 6. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

Jūs 3.priekšlikumu nepalaidāt garām?

I.Aizstrauta. Es atvainojos! 3. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Aizstrauta. Un tagad laikam man ir jāziņo par 7., jā?

Sēdes vadītāja. Jā, par 7.priekšlikumu.

I.Aizstrauta. 7. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Aizstrauta. 8. – deputāta Viļuma priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta 8.priekšlikumu.

I.Aizstrauta. 9. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta 9.priekšlikumu.

I.Aizstrauta. 10. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Aizstrauta. 11. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Uzsākam debates.

Vārds deputātam Jurim Viļumam. Lūdzu!

J.Viļums (RP).

Dāmas un kungi! Pavisam īsi. Saistībā ar to, ka no šī likuma tiek izņemts ārā īpaši atbalstāmo teritoriju statuss, kopā ar ministrijas pārstāvjiem mēs radām kompromisu, un tas faktiski ir iestrādāts tieši šajā – 11.priekšlikumā, kurā ir iekļauts, ka turpmāk pašvaldības un plānošanas reģioni, par spīti tam, ka vairs nebūs īpaši atbalstāmo teritoriju statusa, tomēr varēs, kā jau šeit nodefinēts, diferencēti, atbilstoši mērķteritorijās ietilpstošo pašvaldību sociāli ekonomiskajiem rādītājiem, kā arī vajadzībām un attīstības iespējām noteikt dažādas pieejas pašvaldību attīstībai. Un par to man ir prieks. Bet tomēr, ja plānošanas reģioniem būs kaut kādi labāki priekšlikumi, kā šo redakciju uzlabot, tad mēs tos gaidām uz trešo lasījumu.

Paldies. (No zāles dep. V.Agešins: "Pašu izrādīšanās no Saeimas tribīnes!")

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vai komisijas vārdā vēlaties ko piebilst? Tātad deputāts Viļums neprasīja balsojumu par šo jautājumu. Paldies. Deputāti atbalsta.

I.Aizstrauta. 12.priekšlikums – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Aizstrauta. 13.priekšlikums – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Sprūdža priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Aizstrauta. 14.priekšlikums – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Aizstrauta. 15. – Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Aizstrauta. Līdz ar to visi 15 priekšlikumi ir izskatīti un es aicinu – komisijas vārdā – atbalstīt likuma grozījumus.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu "Grozījumi Reģionālās attīstības likumā" otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 89, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

I.Aizstrauta. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 2014.gada 20.marts.

Sēdes vadītāja. Tātad, ja nav citu priekšlikumu, tad priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir šā gada 20.marts. Paldies.

Nākamais darba kārtības jautājums – likumprojekts "Grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā", pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Dzintars Kudums.

Dz.Kudums (VL–TB/LNNK).

Augsti godātie kolēģi! Saeimas atbildīgā komisija šobrīd strādā pie likumprojekta "Grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā" (Nr.1021/Lp11), kurš tiek gatavots komisijā otrajam lasījumam.

Mēs esam saņēmuši 28 priekšlikumus. Līdz ar to ir nepieciešama ļoti nopietna diskusija, lai komisija varētu šos priekšlikumus izvērtēt. Bet ir arī tādi priekšlikumi šajā likumā, kuri ir nepieciešami, lai pārņemtu atsevišķas normas, kas ir Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvās un kas skar elektronisko un elektrisko iekārtu atkritumu apsaimniekošanu. Līdz ar to mums ir nepieciešams jau izdalīt... Mēs uzskatījām, ka nepieciešams izdalīt šīs normas atsevišķā likumprojektā un virzīt uz priekšu.

Par šā likumprojekta normām šobrīd strīdu nav. Līdz ar to man ir liels lūgums atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā un piešķirt tam arī steidzamību.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Tātad vispirms mums ir jābalso par steidzamību.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā" atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 90, pret – nav, atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu atzīts.

Nākamais balsojums ir par likumprojekta atbalstīšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi Atkritumu apsaimniekošanas likumā" atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 92, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un dienu izskatīšanai Saeimā.

Dz.Kudums. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 18.marts, izskatīšana – 27.martā.

Sēdes vadītāja. Tātad citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir šā gada 18.marts, un izskatīšana ir Saeimas 27.marta sēdē. Paldies.

Godātie kolēģi! Lūdzu klusumu zālē! Vēlos teikt, ka visi Saeimas šodienas, 13.marta, sēdes darba kārtības jautājumi ir izskatīti, bet, pirms mēs reģistrējamies, vēlos jūs informēt, ka tā ministru atbilžu sniegšanas un deputātu jautājumu sēde, kurai vajadzēja noritēt pagājušajā nedēļā, tika pārcelta uz šo nedēļu, jo mums toreiz bija ilga sēde.

Ar jautājumiem ir šāda situācija.

Uz deputātu Zariņa, Agešina, Rubika, Tutina un Sakovska jautājumu izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei "Par finansējumu zinātnei, tehnoloģiju attīstībai un inovācijām" sniegtā atbilde deputātus apmierina.

Savukārt uz šo pašu deputātu jautājumu finanšu ministram Andrim Vilkam "Par elektrības cenu kāpuma kompensēšanu mazturīgajiem Latvijas iedzīvotājiem" sniegtā atbilde deputātus neapmierina, bet, tā kā ministrs nevar ierasties, tad šis jautājums ir pārceļams uz nākamo sēdi nākamajā nedēļā.

Savukārt ar šo iepriekš minēto saistīts ir deputātu Zariņa, Agešina, Sakovska, Tutina un Rubika jautājums ekonomikas ministram Vjačeslavam Dombrovskim "Par elektrības cenu kāpuma kompensēšanu mazturīgajiem Latvijas iedzīvotājiem". Tā kā šis jautājums ir saistīts ar finanšu ministram uzdoto jautājumu, tad arīdzan tas, kaut arī ministrs var ierasties, ir pārcelts uz nākamās nedēļas sēdi atbilžu sniegšanai uz deputātu jautājumiem.

Deputātu Elksniņa, Pimenova, Agešina, Ivanovas-Jevsejevas un Ādamsona jautājums izglītības un zinātnes ministrei Inai Druvietei "Par iztrūkumu pedagogu algu mērķdotācijā". Deputātus ir apmierinājusi ministres rakstveida atbilde.

Tāpat ir ar šo pašu deputātu jautājumu Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai "Par iztrūkumu pedagogu algu mērķdotācijā", kas pāradresēts ministrei Druvietei. Deputātus apmierina arī šī rakstveida atbilde.

Savukārt deputātu Klementjeva, Agešina, Ivanovas-Jevsejevas, Mirska un Pimenova jautājums veselības ministrei Ingrīdai Circenei "Par Valsts kontroles revīzijas ieteikumu izpildi Veselības ministrijas kapitālsabiedrībā SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca" ir pārceļams uz nākamo sēdi, jo ministre nevar ierasties.

Un šodien ir saņemti trīs jauni deputātu jautājumi.

Pirmais – deputātu Elksniņa, Cvetkovas, Zujeva, Mirska un Hļebņikova jautājums Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai "Par AS Air Baltic Corporation maksātspēju". Jautājums tiks nodots Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai.

Ir saņemts arī deputātu Elksniņa, Cvetkovas, Zujeva, Mirska un Hļebņikova jautājums iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim "Par ceļu satiksmes negadījumos bojā gājušajiem". Šis jautājums tiek nodots ministram.

Deputātu Elksniņa, Cvetkovas, Zujeva, Mirska un Hļebņikova jautājums tieslietu ministrei Baibai Brokai "Par ieslodzījuma vietās mirušajiem" tiek nodots ministrei.

Lūdzu reģistrācijas režīmu! Tātad reģistrējam savu klātbūtni šajā sēdē. Paldies.

Vārds Saeimas sekretāra biedram Jānim Vucānam reģistrācijas rezultātu nolasīšanai.

Un, kamēr tiek gatavoti šie reģistrācijas rezultāti, vārds Jānim Ozoliņam.

J.Ozoliņš (RP).

Kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde pulksten 11.00.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Un tāpat vārdu ir lūdzis deputāts Edvards Smiltēns. Lūdzu!

E.Smiltēns (VIENOTĪBA).

Jā. Kolēģi! Darba grupa par zemes tirgu, proti, par grozījumiem Zemes privatizācijas likumā aicina visus, kam par to ir interese, šodien pulksten 14.00 pulcēties Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas zālē.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vārds Saeimas sekretāra biedram Jānim Vucānam reģistrācijas rezultātu nolasīšanai.

J.Vucāns (11.Saeimas sekretāra biedrs).

Godātie kolēģi! Nav reģistrējusies tikai deputāte Solvita Āboltiņa. Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Līdz ar to Saeimas 13.marta sēdi pasludinu par slēgtu.


Rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem



Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!