• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Valmieras pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2013. gada 19. decembra saistošie noteikumi Nr. 194 "Par pašvaldības nodevu par suņa turēšanu Valmieras pilsētā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.04.2014., Nr. 69 https://www.vestnesis.lv/op/2014/69.18

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.195

Valmieras pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas noteikumi

Vēl šajā numurā

07.04.2014., Nr. 69

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 194

Pieņemts: 19.12.2013.

OP numurs: 2014/69.18

2014/69.18
RĪKI

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.194

Valmierā 2013.gada 19.decembrī

Par pašvaldības nodevu par suņa turēšanu Valmieras pilsētā

Apstiprināti ar Valmieras pilsētas pašvaldības domes
19.12.2013. lēmumu Nr.501 (prot. Nr.16, 10.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 14.panta pirmās daļas
3.punktu, 21.panta pirmās daļas 15.punktu, likuma "Par nodokļiem un
nodevām" 12.panta pirmās daļas 5.punktu, Ministru kabineta 28.06.2005.
noteikumu Nr.480 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības
var uzlikt pašvaldību nodevas" 10., 16.2. un 16.1punktu

I. Vispārīgais jautājums

1. Šie saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka kārtību, kādā maksājama pašvaldības nodeva par suņa turēšanu Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā (turpmāk – suņa turēšanas nodeva), kā arī nosaka personas, kuras ir atbrīvotas no suņa turēšanas nodevas.

II. Nodevas maksātāji

2. Suņu turēšanas nodevas maksātāji ir Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā dzīvojošas personas, kuras ir suņu īpašnieki.

3. No suņu turēšanas nodevas ir atbrīvoti:

3.1. redzes un dzirdes invalīdi;

3.2. I grupas invalīdi;

3.3. vientuļie pensionāri;

3.4. individuālo dzīvojamo māju un dzīvokļu īpašumu īpašnieki, ja tiem piederošie suņi neatstāj īpašuma robežas.

III. Nodevas apmērs

4. Suņa turēšanas nodeva par vienu suni ir 12 euro gadā jeb 1 euro mēnesī.

IV. Nodevas maksāšanas kārtība un kontrole

5. Suņa turēšanas nodeva jāsāk maksāt, kad suns sasniedzis sešu mēnešu vecumu un jāmaksā ik gadu visa suņa mūža garumā.

6. Par suni, kurš iegādāts kalendārā gada laikā vai sešu mēnešu vecumu sasniedzis kalendārā gada laikā, suņa turēšanas nodeva jāmaksā proporcionāli atlikušo mēnešu skaitam, ieskaitot suņa reģistrācijas mēnesi.

7. Suņa turēšanas nodeva nomaksājama par tekošo gadu līdz 1.jūlijam. Nodeva par suņiem, kas iegādāti vai sešu mēnešu vecumu sasnieguši pēc 1.jūlija, maksājama līdz gada beigām.

8. Suņa turēšanas nodeva maksājama Valmieras pilsētas pašvaldības norēķinu kontos, kuri pieejami Valmieras pilsētās pašvaldības mājas lapā (www.valmiera.lv).

9. Pēc suņa turēšanas nodevas nomaksas suņa īpašniekam vai turētājam tiek izsniegta reģistrācijas pazīšanas zīme. Reģistrācijas pazīšanas zīmi izsniedz Valmieras pilsētas pašvaldības kapitālsabiedrība – sabiedrības ar ierobežotu atbildību "VALMIERAS NAMSAIMNIEKS" Valmieras Dzīvnieku patversmē Mālu ielā 1, Valmierā, uzrādot suņa turēšanas nodevas apmaksu apliecinošu dokumentu un suņa vakcinācijas apliecību, kurā ir atzīmes par suņa ikgadējo vakcināciju pret trakumsērgu. Reģistrācijas pazīšanās zīme ir derīga līdz nākoša gada 1.jūlijam.

10. Reģistrācijas pazīšanas zīme ir jāpiestiprina pie suņa kaklasiksnas.

11. Suņu turēšanas nodevas samaksas kontroli veic Valmieras pilsētas pašvaldības iestāde "Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvalde".

V. Noslēguma jautājums

12. Noteikumi publicējami oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis



 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 2013.gada 19.decembra saistošajiem noteikumiem Nr.194 "Par pašvaldības nodevu par suņa turēšanu Valmieras pilsētā"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 14.panta pirmās daļas 3.punktā ir noteikts, ka, pildot savas funkcijas, pašvaldība likumā noteiktā kārtībā ir tiesīga ieviest vietējās nodevas un noteikt to apmēru, un 21.panta pirmās daļas 15.punktā noteikts, ka dome var izskatīt jebkuru jautājumu, kas ir attiecīgās pašvaldības pārziņā, turklāt tikai dome var pieņemt saistošos noteikumus par pašvaldības nodevas ieviešanu.

Saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12.panta pirmās daļas 5.punktu vietējās pašvaldības domei ir tiesības Ministru kabineta noteikumos noteiktajā kārtībā savā administratīvajā teritorijā uzlikt pašvaldības nodevas par visu veidu dzīvnieku turēšanu.

2005.gada 28.jūnija Ministru kabineta noteikumu Nr.480 "Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas" 10.punkts nosaka, ka nodevas par visu veidu dzīvnieku turēšanu pašvaldība ir tiesīga uzlikt personām, kuras ir attiecīgo dzīvnieku īpašnieki. Nodevu uzliek tā vietējā pašvaldība, kuras teritorijā tiek turēti attiecīgie mājdzīvnieki.

Valmieras pilsētas pašvaldības 2013.gada 28.novembra saistošie noteikumi Nr.187 "Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas, uzskaites, turēšanas un izķeršanas kārtība Valmieras pilsētā" paredz, ka par mājas dzīvnieku turēšanu Valmieras pilsētā ir jāmaksā ikgadējā pašvaldības nodeva.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka personas, kurām ir jāmaksā nodeva par suņa turēšanu Valmieras pilsētā un personas, kuras ir atbrīvotas no suņa turēšanas nodevas maksāšanas, suņa turēšanas nodevas apmēru un maksāšanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Tiek plānoti ieņēmumi pašvaldības budžetā no suņa turēšanas nodevas iekasēšanas.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu izpildi nodrošina Valmieras pilsētas pašvaldības iestāde "Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvalde".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs I.Boķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!