• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2013. gada 12. decembra saistošie noteikumi Nr. 57 "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2011.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.13 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas vispārējās izglītības iestādēs"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.01.2014., Nr. 8 https://www.vestnesis.lv/op/2014/8.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.21

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2012.gada 10.maija saistošajos noteikumos Nr.12 "Liepājas pilsētas pludmales un peldvietu lietošanas noteikumi". Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

13.01.2014., Nr. 8

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 57

Pieņemts: 12.12.2013.

OP numurs: 2014/8.12

2014/8.12
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 6 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.57

Liepājā 2013.gada 12.decembrī (prot. Nr.15, 11.§)

Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2011.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.13 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas vispārējās izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
17.panta trešās daļas 11.punktu
un likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu

1. Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2011.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.13 "PAR IZGLĪTOJAMO ĒDINĀŠANAS MAKSAS ATVIEGLOJUMIEM LIEPĀJAS VISPĀRĒJĀS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒS" šādus grozījumus:

1.1. papildināt ar 8.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.6. atsevišķos gadījumos, ja vispārizglītojošās skolas sociālais pedagogs un izglītojamā klases audzinātājs konstatē, ka izglītojamā sociālie apstākļi liedz viņam saņemt maksas ēdināšanu.";

1.2. papildināt ar 9.1 punktu šādā redakcijā:

"9.1 Atvieglojumus noteikumu 8.6.apakšpunktā noteiktajā gadījumā pieprasa izglītojamā klases audzinātājs, iesniedzot iesniegumu vispārizglītojošās skolas direktoram. Iesniegumam pievieno vispārizglītojošās skolas sociālā pedagoga un klases audzinātāja atzinumu.";

1.3. izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Lēmumu par atvieglojumu piešķiršanu izglītības iestādes vadītājs vai direktors pieņem trīs darba dienu laikā pēc iesnieguma un visu nepieciešamo dokumentu saņemšanas no izglītojamā vecāka, likumiskā pārstāvja vai klases audzinātāja, par ko izdod rīkojumu, kurā norāda izglītojamam piešķirtā atvieglojuma apmēru un termiņu, uz kādu tas piešķirts.";

1.4. papildināt ar 11.3.apakšpunktu šādā redakcijā:

"11.3. noteikumu 8.6.apakšpunktā noteiktajā gadījumā – līdz 2 (diviem) mēnešiem.";

1.5. papildināt ar 13.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"13.4. mainījušies sociālie apstākļi izglītojamajam, kuram atvieglojumi piešķirti 8.6.apakšpunktā noteiktajā gadījumā."

2. Saistošie noteikumi publicējami oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un stājas spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

 

 

Saistošo noteikumu "Par grozījumiem Liepājas pilsētas domes 2011.gada 27.oktobra saistošajos noteikumos Nr.13 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas vispārējās izglītības iestādēs""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Izglītības likuma 17.panta trešās daļas 11.punkts nosaka, ka pašvaldības kompetencē ir noteikt tos izglītojamos, kuru ēdināšanas izmaksas sedz pašvaldība. Ar Liepājas pilsētas domes 2011.gada 27.oktobra saistošajiem noteikumiem Nr.13 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas pašvaldības izglītības iestādēs" ir noteikts, kādi ēdināšanas atvieglojumi izglītojamajiem ir Liepājas vispārējās izglītības iestādēs.
Ņemot vērā situācijas, ka vecāki dažādu iemeslu dēļ nav nokārtojuši atvieglojumus savam bērnam, lai tas saņemtu brīvpusdienas skolā, skolas sociālais pedagogs un klases audzinātājs, izvērtējot konkrētās ģimenes situāciju, varēs griezties pie skolas direktora ar iesniegumu par brīvpusdienu piešķiršanu uz laiku ne ilgāku par 2 mēnešiem.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu grozījumi nosaka papildus izglītojamos, kuriem ir tiesības saņemt atvieglojumus par ēdināšanu Liepājas pašvaldības izglītības iestādēs, kā arī atvieglojumu pieprasīšanas un piešķiršanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pieņemot saistošo noteikumu grozījumus, atvēlētais finansējums provizoriski paliks 2013.gada līmenī, ņemot vērā tendenci samazināties izglītojamo skaitam skolās.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tiešas ietekmes nav.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti informācijai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un domes mājaslapā www.liepaja.lv.
Saistošo noteikumu grozījumu izpildi nodrošinās Liepājas pilsētas pašvaldības iestāde "LIEPĀJAS PILSĒTAS IZGLĪTĪBAS PĀRVALDE" sadarbībā ar Liepājas pilsētas vispārējās izglītības iestāžu direktoriem.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs U.Sesks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!