• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2014. gada 27. marta saistošie noteikumi Nr. 14-4 "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.05.2014., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/op/2014/85.19

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.14-7

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2007.gada 26.aprīļa saistošajos noteikumos Nr.148 "Par sociālajiem pakalpojumiem Jelgavas pilsētas pašvaldībā"

Vēl šajā numurā

06.05.2014., Nr. 85

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 14-4

Pieņemts: 27.03.2014.

OP numurs: 2014/85.19

2014/85.19
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.14-4

Jelgavā 2014.gada 27.martā

Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība

Apstiprināti ar Jelgavas pilsētas domes
2014.gada 27.marta lēmumu Nr.4/1

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta
pirmās daļas 4.punktu, 43.panta trešo daļu,
Vispārējās izglītības likuma
21.pantu un 26.panta pirmo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka:

1.1. pirmsskolas vecuma bērnu (turpmāk – bērni) reģistrācijas un uzņemšanas kārtību Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs (turpmāk – pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes);

1.2. kārtību, kādā Jelgavas pilsētas pašvaldība piešķir līdzfinansējumu privātajām izglītības iestādēm, kas īsteno licencētas pirmsskolas izglītības programmas Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā (turpmāk – privātās izglītības iestādes).

2. Pirmsskolas izglītības programmu bērni var apgūt:

2.1. pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē;

2.2. Jelgavas pilsētas pašvaldības izglītības iestādē, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas (turpmāk – skola);

2.3. privātajā izglītības iestādē.

3. Bērns var pretendēt uz vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē arī tad, ja apgūst pirmsskolas izglītības programmu privātā izglītības iestādē vai skolā.

4. Pašvaldības finansētu vai līdzfinansētu pirmsskolas izglītības pakalpojumu nodrošina bērnam no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai.

II. Bērnu reģistrācijas kārtība pirmsskolas izglītības apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs

5. Bērnus pirmsskolas izglītības programmas apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē var reģistrēt no bērna dzimšanas līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai:

5.1. personīgi – Jelgavas pilsētas domes administrācijas Īpašumu konversijas pārvaldes Dzīvesvietas deklarēšanas sektorā (turpmāk – deklarēšanas sektors);

5.2. elektroniski – mājas lapā internetā www.epakalpojumi.lv.

6. Pieteikumu iesniegšanas kārtība:

6.1. piesakot personīgi, vecāks vai aizbildnis (turpmāk – vecāks):

6.1.1. iesniedz reģistrācijas pieteikumu (1.pielikums), norādot ne vairāk kā trīs vēlamās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes prioritārā secībā un laiku (mācību gadu), kad nepieciešama vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē;

6.1.2. uzrāda vecāka personu apliecinošu dokumentu. Aizbildnis papildus uzrāda bāriņtiesas lēmumu, kas apliecina aizbildnības nodibināšanas faktu;

6.1.3. pārbauda izdrukātajā pieteikumā ierakstīto ziņu atbilstību, apstiprina to ar savu parakstu un saņem vienu pieteikuma eksemplāru;

6.2. piesakot elektroniski, vecāks reģistrējas mājas lapā internetā www.epakalpojumi.lv, aizpilda un iesniedz pieteikumu, norādot ne vairāk kā trīs vēlamās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes prioritārā secībā un laiku (mācību gadu), kad nepieciešama vieta iestādē.

7. Visi pieteikumi tiek reģistrēti Jelgavas pilsētas pašvaldības bērnu reģistrā pirmsskolas izglītības apguvei (turpmāk – reģistrs) pieteikumu iesniegšanas secībā.

8. Bērni, kuriem nav piešķirta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē vecāka norādītajā vēlamajā mācību gadā, tiek automātiski pārreģistrēti uz nākamo mācību gadu, saglabājot pieteikumu pirmreizējās reģistrācijas datumu. Bērnam sasniedzot obligātās pamatizglītības uzsākšanas vecumu, pieteikums tiek izslēgts no reģistra.

9. Līdz vietas piešķiršanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē vecākam ir tiesības mainīt pieteikumā norādīto informāciju par vēlamajām pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm un/vai laiku (mācību gadu), kad bērnam nepieciešama vieta pirmsskolas izglītības apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē (2.pielikums), saglabājot pieteikuma pirmreizējās reģistrācijas datumu, kā arī atsaukt pieteikumu, iesniedzot attiecīgu iesniegumu (3.pielikums) personīgi vai elektroniski.

III. Vietu piešķiršanas kārtība pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs

10. Vietu piešķiršanu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs nodrošina Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas izglītības pārvalde" (turpmāk – Izglītības pārvalde) izveidota pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu vietu sadales komisija (turpmāk – Komisija).

11. Pašvaldības finansēta pirmsskolas izglītības programmas apguve bērnam tiek nodrošināta tikai vienā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē vai skolā.

12. Komisija, atbilstoši pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs uzņemamo bērnu skaitam un vecumam (dzimšanas gadam), piešķir vietas šādā secībā:

12.1. bērniem, kuru vecākam Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktas sociālās garantijas vai tiesības bērnu iekārtot pirmsskolas izglītības iestādē ārpus kārtas;

12.2. bērniem, kuriem ar Izglītības pārvaldes pedagoģiski-medicīniskās komisijas atzinumu noteikta bērna vajadzībām atbilstoša izglītības programmas apguve;

12.3. bērniem, kuru reģistrēšana reģistrā ir veikta novēloti objektīvu apstākļu dēļ (piemēram, ar bāriņtiesas lēmumu uz laiku no ģimenēm izņemti bērni, kuri ievietoti bērnu sociālās aprūpes iestādē, aizbildniecībā pieņemti bērni);

12.4. Jelgavas pilsētas administratīvās teritorijas ārstniecības iestādēs praktizējošo ārstniecības personu bērniem;

12.5. Jelgavas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu pedagoģisko darbinieku bērniem uz vecāka darba tiesisko attiecību nodibināšanas laiku;

12.6. konkrētās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes darbinieku bērniem uz vecāka darba tiesisko attiecību nodibināšanas laiku;

12.7. dvīņiem vai vairāk vienās dzemdībās dzimušiem bērniem, ja bērnu dzīvesvieta deklarēta Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā;

12.8. daudzbērnu ģimeņu bērniem, ja bērnam dzīvesvieta ir deklarēta Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā (daudzbērnu ģimene šo saistošo noteikumu izpratnē ir ģimene, kurā ir trīs vai vairāk bērnu);

12.9. Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētajiem bērniem pieteikumu reģistrācijas secībā;

12.10. pārējiem bērniem pieteikumu reģistrācijas secībā, ja reģistrā vairs nav neviena aktuāla pieteikuma par Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētu bērnu.

13. Šo noteikumu 12.1.–12.8.punktā noteiktajā gadījumā, vecākam personīgi jāiesniedz Izglītības pārvaldē iesniegums (4.pielikums) un dokumenti, kas apliecina minētajos punktos noteikto faktu.

14. Piešķirot vietu, iespēju robežās tiek ievērota vecāka norādītā informācija par vēlamajām pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm, bet, ja tas nav iespējams, Komisija var piešķirt bērnam vietu citā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

15. Ievērojot pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē paredzēto bērnu skaitu un vecuma grupu, Komisijai ir tiesības izvērtēt un lemt par vietas piešķiršanu citā gadā dzimušajam bērnam.

16. Komisija, saskaņā ar pieteikumā norādīto kontaktinformāciju, rakstiski paziņo bērna vecākam par vietas piešķiršanu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, norādot pieteikšanās termiņu ne īsāku par 14 dienām no Komisijas lēmuma nosūtīšanas dienas un iestādē iesniedzamos dokumentus.

17. Ja vecāks saistošo noteikumu 16.punktā noteiktajā termiņā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē nav iesniedzis saistošo noteikumu 22.punktā noteiktos dokumentus, vai saistošo noteikumu 18.punktā noteiktajā kārtībā nav atteicies no piešķirtās vietas, Komisija pieņem lēmumu un rakstiski paziņo vecākam par pieteikuma izslēgšanu no reģistra.

18. Ja vecāks personīgi vai elektroniski atsakās no piešķirtās vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas pieteikumā ir norādīta kā vēlamā (5.pielikums), pieteikums zaudē savu pirmreizējās reģistrēšanas datumu un numuru un tiek pārreģistrēts ar pēdējo kārtas numuru. Vecākam ne vairāk kā vienu reizi ir tiesības atteikties no piešķirtās vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas pieteikumā ir norādīta kā vēlamā, un turpināt saņemt pašvaldības līdzfinansējumu, ja bērns apmeklē privāto izglītības iestādi.

19. Ja vecāks atkārtoti atsakās no piešķirtās vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas pieteikumā ir norādīta kā vēlamā, pieteikums tiek izslēgts no reģistra.

20. Ja vecāks personīgi vai elektroniski atsakās no piešķirtās vietas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas pieteikumā nav norādīta kā vēlamā (5.pielikums), tiek saglabāta vieta reģistrā, atbilstoši pieteikuma pirmreizējās reģistrācijas datumam, līdz brīdim, kamēr bērnam tiek piešķirta vieta kādā no norādītajām vēlamajām pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēm. Atteikumu var reģistrēt personīgi vai elektroniski.

21. Izglītības pārvalde nodrošina reģistra publisko pieejamību un publicē informāciju par komisijas lēmumiem Izglītības pārvaldes mājas lapā internetā www.jip.jelgava.lv.

IV. Bērnu uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs

22. Lai uzņemtu bērnu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, vecāki attiecīgās iestādes vadītājam iesniedz šādus dokumentus:

22.1. iesniegumu (6.pielikums);

22.2. bērna dzimšanas apliecības kopiju, uzrādot oriģinālu;

22.3. Izglītības pārvaldes pedagoģiski – medicīniskās komisijas atzinumu (ja bērns apgūs speciālās pirmsskolas izglītības programmu).

23. Nepieciešamības gadījumā vecāks var Izglītības pārvaldē iesniegt iesniegumu (7.pielikums) par vietas maiņu pirmsskolas izglītības programmas apguvei bērnam no vienas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes uz citu. Iesniegumi tiek reģistrēti iesniegšanas secībā un Komisija iespēju robežās nodrošina vietas maiņu.

24. Ja bērns mācību gada laikā neapmeklē pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi ilgāk nekā vienu mēnesi pēc kārtas bez attaisnojoša iemesla, tad bērnu var atskaitīt no pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes, izņemot 25.punktā noteiktajā gadījumā.

25. Ja bērns mācību gada laikā, pamatojoties uz bērna ģimenes ārsta izziņu, nepieciešamās ilgstošas ārstēšanās dēļ neapmeklē pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi laika posmā, kas nav ilgāks par 3 mēnešiem pēc kārtas, vieta bērnam iestādē tiek saglabāta.

26. Izglītības pārvaldei ir tiesības vasaras mēnešos pārtraukt pedagoģisko procesu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs no četrām līdz astoņām nedēļām. Pedagoģiskā procesa pārtraukuma laikā nepieciešamības gadījumā bērniem nodrošina vietu citā pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

27. Pirmsskolas izglītības programmas apgūšanai skolās vecāks bērnus reģistrē attiecīgajā skolā. Bērnu uzņemšana un atskaitīšana no skolas notiek saskaņā ar spēkā esošiem vispārējo izglītību reglamentējošiem normatīvajiem aktiem.

V. Pašvaldības līdzfinansējuma sniegšanas kārtība pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai bērnam privātajā izglītības iestādē

28. Līdzfinansējuma apmēru vienam bērnam mēnesī pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanai privātajā izglītības iestādē (turpmāk – pašvaldības līdzfinansējums) nosaka Jelgavas pilsētas dome.

29. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir, pamatojoties uz vecāka iesniegumu (8.pielikums), kas iesniegts personīgi – deklarēšanas sektorā, vai elektroniski – mājas lapā internetā www.epakalpojumi.lv.

30. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir pie šādiem nosacījumiem:

30.1. bērna dzīvesvieta ir deklarēta Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā;

30.2. bērns ir sasniedzis pusotra gada vecumu;

30.3. bērns ir reģistrēts pirmsskolas izglītības programmas apguvei uz konkrēto mācību gadu, bet viņam nav piešķirta vieta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē;

30.4. ir noslēgts trīspusējs līgums starp bērna vecāku, Izglītības pārvaldi un privāto izglītības iestādi par pirmsskolas izglītības nodrošināšanu bērnam.

31. Pašvaldības līdzfinansējums netiek piešķirts par dienām, kad bērns bez attaisnojoša iemesla neapmeklē privāto izglītības iestādi. Šādā gadījumā pašvaldības līdzfinansējumu aprēķina proporcionāli dienu skaitam, kad bērns ir apmeklējis privāto izglītības iestādi. Par attaisnojošu iemeslu saistošo noteikumu izpratnē uzskatāma bērna prombūtne veselības stāvokļa dēļ, ko apliecina ģimenes ārsta izziņa, vai citi gadījumi, par kuriem vecāki rakstiski informējuši privāto izglītības iestādi pirms plānotās prombūtnes, kas kopumā nav ilgāka par 2 mēnešiem kalendāra gada laikā.

32. Pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršana tiek pārtraukta un līgums par pašvaldības līdzfinansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu tiek izbeigts, ja:

32.1. bērns tiek uzņemts pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē;

32.2. bērna dzīvesvieta vairs nav deklarēta Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā;

32.3. bērns bez attaisnojoša iemesla kalendārā gada laikā neapmeklē privāto izglītības iestādi kopumā ilgāk nekā 1 mēnesi pēc kārtas;

32.4. bērns tiek atskaitīts no privātās izglītības iestādes;

32.5. privātā izglītības iestāde ir likvidēta vai tās darbība ir pārtraukta;

32.6. citos normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos.

VI. Lēmumu pieņemšanas un apstrīdēšanas kārtība

33. Saistošo noteikumu 12., 14., 15. 17., 19. un 23.punktā noteiktajos gadījumos lēmumu pieņem Komisija.

34. Saistošo noteikumu 22., 24. un 25.punktā noteiktajos gadījumos lēmumu pieņem pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes vadītājs.

35. Saistošo noteikumu 29., 31., 32. un 38.punktā noteiktajos gadījumos lēmumu pieņem Izglītības pārvalde.

36. Komisijas, Izglītības pārvaldes un pašvaldības izglītības iestādes vadītāja pieņemtos lēmumus un faktisko rīcību var apstrīdēt Jelgavas pilsētas domē Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

VII. Noslēguma jautājumi

37. Līdz 2014.gada 1.jūlijam jāveic pieteikumu pārreģistrācija tiem vecākiem, kuru bērni reģistrēti reģistrā pirms šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās, personīgi ierodoties Jelgavas pilsētas domes administrācijas Īpašumu konversijas pārvaldes Dzīvesvietas deklarēšanas sektorā vai elektroniski mājas lapā internetā www.epakalpojumi.lv. Veicot pārreģistrāciju norādītajā termiņā, pieteikumi saglabā savu pirmreizējo reģistrācijas datumu.

38. Ja vecāks saistošo noteikumu 37.punktā noteiktajā laikā nav veicis pieteikuma pārreģistrāciju, pieteikums tiek izslēgts no reģistra.

39. Trīspusējie līgumi starp vecāku, Izglītības pārvaldi un privāto izglītības iestādi, kas noslēgti pirms saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienas, saglabā savu juridisko spēku.

40. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2014.gada 1.maijā.

41. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienu atzīt par spēku zaudējušiem Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011.gada 22.decembra saistošos noteikumus Nr.11-27 "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece R.Vectirāne

 

1.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta
saistošajiem noteikumiem Nr.14-4
"Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības
nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"

Vecāka (aizbildņa) vārds, uzvārds  
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis  
 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski e-pasts:  

PIETEIKUMS

Lūdzu reģistrēt manu meitu/dēlu  
 

bērna vārds, uzvārds

Personas kods: _____________ - _____________

Deklarētās dzīvesvietas adrese ______________________________________________

pirmsskolas izglītības programmas apguvei Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē:

Pirmsskolas izglītības iestāde
(Ar ciparu atzīmēt ne vairāk kā trīs vēlamās izglītības iestādes prioritārā secībā)

Adrese

     
     
     

Vieta pirmsskolas izglītības iestādē nepieciešama _______________ mācību gadā.

Esmu informēts, ka :

jebkuru pieteikumā minēto ziņu izmaiņu gadījumā par to jāziņo personīgi vai elektroniski;

reģistrācija pirmsskolas izglītības programmas apguvei negarantē vietu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta saistošajiem noteikumiem Nr.__ "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Datums: _____/_____/______

Paraksts, atšifrējums _________________________________________

Informācijai – Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas izglītības pārvalde" galvenais speciālists pirmsskolas izglītības jautājumos: 63012465, mājas lapa: www.jip.jelgava.lv.

 

2.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta
saistošajiem noteikumiem Nr.14-4
"Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības
nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"

Vecāka (aizbildņa) vārds, uzvārds  
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis  
 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski e-pasts:  

iesniegums izmaiņām pašvaldības bērnu reģistrā pirmsskolas izglītības programmas apguvei

Lūdzu reģistrēt sekojošas izmaiņas pieteikumā Nr.    

(Aizpilda tikai tās sadaļas, kurās reģistrē izmaiņas!)

Pirmsskolas izglītības iestāde
(Ar ciparu atzīmēt ne vairāk kā trīs vēlamās prioritārā secībā)

Adrese

     
     
     

Vieta pirmsskolas izglītības iestādē nepieciešama _______________ mācību gadā.

Esmu informēts, ka :

jebkuru pieteikumā minēto ziņu izmaiņu gadījumā par to jāziņo personīgi vai elektroniski

reģistrācija pirmsskolas izglītības programmas apguvei negarantē pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta saistošajiem noteikumiem Nr.__ "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Datums: _____/_____/______

Paraksts, atšifrējums _________________________________________

Informācijai – Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes " Jelgavas izglītības pārvalde" galvenais speciālists pirmsskolas izglītības jautājumos 63012465, mājas lapa www.jip.jelgava.lv.

 

3.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta
saistošajiem noteikumiem Nr.14-4
"Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības
nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"

Vecāka (aizbildņa) vārds, uzvārds  
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis  
 

Iesniegums pieteikuma atsaukšanai pašvaldības bērnu reģistrā pirmsskolas izglītības programmas apguvei

Lūdzu atsaukt pieteikumu Nr.  
par manas meitas/dēla  
 

bērna vārds, uzvārds

personas kods: _____________ - _____________

reģistrāciju pirmsskolas izglītības programmas apguvei Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē.

Piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta saistošajiem noteikumiem Nr.__ "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Datums ______/_____/_____________

Paraksts, atšifrējums __________________________

 

4.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta
saistošajiem noteikumiem Nr.14-4
"Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības
nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"

Vecāka (aizbildņa) vārds, uzvārds  
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis  
 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski e-pasts:  

IESNIEGUMS vietas piešķiršanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē ārpus kārtas

Lūdzu piešķirt vietu ārpus kārtas pirmsskolas izglītības programmas apguvei Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē

 

iestādes nosaukums

Manam dēlam/meitai  
 

bērna vārds, uzvārds

personas kods ______________- ____________________

deklarētās dzīvesvietas adrese ___________________________________________________

Pamatojums-

 
 

Piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta saistošajiem noteikumiem Nr.__ "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Datums _____/_____/_______________

Paraksts, atšifrējums ____________________________________

Informācijai – Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas izglītības pārvalde" galvenais speciālists pirmsskolas izglītības jautājumos 63012465, mājas lapa www.jip.jelgava.lv.

 

5.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta
saistošajiem noteikumiem Nr.14-4
"Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības
nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"

Vecāka (aizbildņa) vārds, uzvārds  
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis  
 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski e-pasts:  

atteikums no piešķirtās vietas
pirmsskolas izglītības programmas apguvei
pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē

Atsakos no manam bērnam  
 

bērna vārds, uzvārds

personas kods: _____________ - _____________

deklarētās dzīvesvietas adrese ______________________________________________,

piešķirtās vietas pirmsskolas izglītības programmas apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē

 

iestādes nosaukums

Vieta piešķirta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas ir norādīta kā vēlamā

Vieta piešķirta pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, kas nav norādīta kā vēlamā

Piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta saistošajiem noteikumiem Nr.__ "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Datums _______/______/ ___________

Paraksts, atšifrējums __________________________________________________

 

6.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta
saistošajiem noteikumiem Nr.14-4
"Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības
nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"

    Jelgavas pilsētas pašvaldības
 

pirmsskolas izglītības iestādes

 
   

iestādes nosaukums

 

vadītājam

 
   

vārds, uzvārds

Vecāka (aizbildņa) vārds, uzvārds  
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis  

Iesniegums
bērna uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē

Lūdzu uzņemt manu dēlu/meitu  

personas kods __________________-_________________

deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss  

pirmsskolas izglītības programmas apguvei.

Datums _____/_____/_______________

Paraksts, atšifrējums ____________________________________

 

7.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta
saistošajiem noteikumiem Nr.14-4
"Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības
nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"

Vecāka (aizbildņa) vārds, uzvārds  
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis  
 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski e-pasts:  

Iesniegums vietas maiņai no vienas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes uz citu

Lūdzu mainīt vietu pirmsskolas izglītības programmas apguvei manam dēlam/meitai

  ,

(vārds, uzvārds)

 

personas kods _________________ - _________________

bērna deklarētā dzīvesvieta -  

 

no pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes "_____________________" uz
 

iestādes nosaukums

 
pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi "_____________________".  
 

iestādes nosaukums

 

Datums _____/_____/_______________

Paraksts, atšifrējums ____________________________________

 

8.pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta
saistošajiem noteikumiem Nr.14-4
"Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības
nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"

Vecāka (aizbildņa) vārds, uzvārds  
Deklarētās dzīvesvietas adrese, indekss, tālrunis  
 
Vēlos saņemt informāciju elektroniski e-pasts:  

PIETEIKUMS līdzfinansējuma saņemšanai pirmsskolas izglītības programmas apguvei privātajā pirmsskolas izglītības iestādē

Lūdzu reģistrēt manu meitu/dēlu  
 

bērna vārds, uzvārds

personas kods: _____________ - _____________

deklarētās dzīvesvietas adrese ______________________________________________,

Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai pirmsskolas izglītības programmas apguvei privātajā pirmsskolas izglītības iestādē.

Informācija par privāto pirmsskolas izglītības iestādi:

 

Iestādes nosaukums

 

adrese

Datums, no kura bērns apmeklē privāto pirmsskolas izglītības iestādi

___________/________/______________

Piekrītu pieteikumā norādīto datu apstrādei saskaņā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta saistošajiem noteikumiem Nr.__ "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

Datums _______/______/ ___________

Paraksts, atšifrējums __________________________________________________

 

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2014.gada 27.marta saistošo noteikumu Nr.14-4 "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka:

1.1. pirmsskolas vecuma bērnu (turpmāk – bērni) reģistrācijas un uzņemšanas kārtību Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs;

1.2. kārtību, kādā Jelgavas pilsētas pašvaldība piešķir līdzfinansējumu privātajām izglītības iestādēm, kas īsteno licencētas pirmsskolas izglītības programmas Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā (turpmāk – privātās izglītības iestādes);

Ar saistošo noteikumu pieņemšanu tiek atzīti par spēku zaudējušiem Jelgavas pilsētas pašvaldības 2011.gada 22.decembra saistošie noteikumi Nr.11-27 "Jelgavas pilsētas pašvaldības pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkcijas īstenošanas kārtība".

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 4.punkts nosaka, ka pirmsskolas un skolas vecuma bērnu nodrošināšana ar vietām mācību un audzināšanas iestādēs ir pašvaldības autonomā funkcija.

Izglītības likuma 17.panta pirmā daļa nosaka, ka katrai pašvaldībai ir pienākums nodrošināt bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, iespēju iegūt pirmsskolas izglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē. Vispārējās izglītības likuma 21.pants nosaka, ka pašvaldība savā administratīvajā teritorijā nodrošina vienlīdzīgu pieeju pirmsskolas izglītības iestādēm bērniem no pusotra gada vecuma.

Izglītības likuma 17.panta 2.1daļa nosaka, ja pašvaldība bērnam, kurš sasniedzis pusotra gada vecumu un kura dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, nenodrošina vietu pašvaldības izglītības iestādes īstenotā pirmsskolas izglītības programmā (no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai) un bērns apgūst pirmsskolas izglītības programmu privātā izglītības iestādē, tad pašvaldība šim privātam pakalpojuma sniedzējam sedz izmaksas Ministru kabineta noteiktajā kārtībā. Izmaksas sedz apmērā, kas atbilst vienam izglītojamajam pirmsskolas izglītības programmā nepieciešamajām vidējām izmaksām attiecīgās pašvaldības izglītības iestādēs. Ja izglītojamais apgūst Publisko iepirkumu likumā noteiktajā kārtībā pašvaldības izraudzītās izglītības iestādes īstenotu pirmsskolas izglītības programmu, izmaksas sedz apmērā, kāds noteikts publiskā iepirkuma rezultātā.

Sakarā ar to, ka pieprasījums pēc vietām pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs pārsniedz piedāvājumu, un pašvaldības pienākumu esošo finansējumu pirmsskolas izglītībai sadalīt vienlīdzīgi visiem bērniem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmu no pusotra gada vecuma, nepieciešams risinājums, kā nodrošināt pirmsskolas izglītības pieejamību pēc iespējas lielākam Jelgavas pilsētas pašvaldības iedzīvotāju skaitam.

1. Pamatojoties uz Ministru kabineta 2013.gada 17.decembra noteikumu Nr.1523 "Kārtība, kādā pašvaldība atbilstoši tās noteiktajām vidējām izmaksām sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei" spēkā stāšanos (spēkā stājās ar 2014.gada 1.janvāri), pašvaldība turpina piešķirt līdzfinansējumu savā teritorijā deklarētajiem bērniem, kuriem nav nodrošināta vieta pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādē un kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmu privātajā izglītības iestādē.

2. Lai nodrošinātu lielāku pieejamību bērnu reģistrācijai un ātrāku un vienkāršāku datu aktualizāciju un izmaiņu reģistrēšanu pirmsskolas izglītības programmas apguvei pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, ir nodrošināta iespēja bērnu reģistrēt un veikt izmaiņas iepriekš reģistrētā pieteikumā arī elektroniski mājas lapā internetā www.epakalpojumi.lv.

3. Lai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu vietu sadales komisija vietas piešķiršanas gadījumā nodrošinātu pēc iespējas vēlamāko pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādi, vecāki/aizbildņi, reģistrējot bērnu, norāda ne vairāk kā trīs vēlamās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes prioritārā secībā.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Līdzfinansējums privātajām izglītības iestādēm par pirmsskolas izglītības pakalpojuma nodrošināšanu Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētajiem bērniem tiks nodrošināts Jelgavas pilsētas pašvaldības gadskārtējā budžeta apstiprinātajā apjomā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu īstenošanas rezultātā tiks veicināta uzņēmējdarbības attīstība Jelgavas pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Papildus jau esošajām administratīvajām procedūrām bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, ir slēdzami trīspusējie līgumi starp bērna vecāku, Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi "Jelgavas izglītības pārvalde" un privāto izglītības iestādi par pirmsskolas izglītības nodrošināšanu bērnam.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Izstrādājot saistošos noteikumus, Jelgavas pilsētas pašvaldība organizēja vairākas tikšanās ar Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā reģistrēto privāto izglītības iestāžu vadītājiem, kuru laikā tika uzklausīti priekšlikumi sadarbības pilnveidošanai ar privātajām izglītības iestādēm, kā arī pirmsskolas izglītības pakalpojuma pieejamības paplašināšanai tika uzklausīti bērnu vecāki. Saņemtie priekšlikumi iespēju robežās ņemti vērā.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece R.Vectirāne

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!