• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2015. gada 28. jūlija noteikumi Nr. 440 "Kārtība, kādā tiek sadalīta valsts budžeta mērķdotācija to māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru dibinātāji nav pašvaldības". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2015., Nr. 150 https://www.vestnesis.lv/op/2015/150.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.441

Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumā "Pievienotā vērtība, produktu kvalitāte un nevēlamu nozveju izmantošana"

Vēl šajā numurā

04.08.2015., Nr. 150

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 440

Pieņemts: 28.07.2015.

OP numurs: 2015/150.2

2015/150.2
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 18 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 440

Rīgā 2015. gada 28. jūlijā (prot. Nr. 36 59. §)

Kārtība, kādā tiek sadalīta valsts budžeta mērķdotācija to māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru dibinātāji nav pašvaldības

Izdoti saskaņā ar Dziesmu un deju svētku likuma
7. panta pirmās daļas 7. punktu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā sadala valsts budžeta mērķdotāciju to māksliniecisko kolektīvu (turpmāk – kolektīvi) vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām (turpmāk – mērķdotācija), kuru dibinātāji nav pašvaldības (turpmāk – dibinātāji), kā arī sadalīšanas kritērijus.

2. Mērķdotāciju dibinātājiem piešķir par kolektīviem, kuri ir noteikti Dziesmu un deju svētku likumā un atbilst šādiem kritērijiem:

2.1. darbojas vismaz divus gadus;

2.2. apgūst kārtējiem Vispārējo latviešu dziesmu un deju svētkiem noteikto repertuāru (koprepertuāru);

2.3. vismaz reizi gadā ir piedalījušies repertuāra (koprepertuāra) pārbaudes skatēs vai konkursos, vai izstādēs;

2.4. vismaz reizi gadā ir piedalījušies Latvijas Nacionālā kultūras centra (turpmāk – centrs) rīkotajos Dziesmu un deju svētku starplaika pasākumos.

3. Noteikumi piemērojami valsts budžetā attiecīgajam gadam apstiprinātā finansējuma ietvaros.

4. Lai aprēķinātu mērķdotācijas apmēru konkrētam dibinātājam, centrs izmanto datus, ko saskaņā ar Ministru kabineta 2009. gada 22. septembra noteikumiem Nr. 1074 "Noteikumi par valsts statistikas apkopošanu kultūras jomā" dibinātājs sniedzis elektroniskajā datubāzē "Latvijas digitālā kultūras karte" (tīmekļvietnē www.kulturaskarte.lv).

5. Centrs mēneša laikā pēc valsts budžeta apstiprināšanas kārtējam gadam apkopo datus, kas nepieciešami mērķdotācijas aprēķināšanai. Centrs, nosūtot vēstuli pa pastu ierakstīta sūtījuma veidā uz dibinātāja adresi vai elektroniski uz dibinātāja elektroniskā pasta adresi, ir tiesīgs pieprasīt dibinātājam (mērķdotācijas saņēmējam) apliecinājumu, ka tas ir viena vai vairāku kolektīvu dibinātājs, norādot attiecīgo kolektīvu dibināšanas gadu.

6. Mērķdotācijas apmēru katram dibinātājam centrs aprēķina, izmantojot šādu formulu:

L = B x (G1 x K + G2), kur

L – mērķdotācijas apmērs attiecīgajam dibinātājam;

B – bāzes finansējums vienam kolektīvam;

G1 – konkrētā dibinātāja kolektīvu (kori, tautas deju kolektīvi un pūtēju orķestri) skaits;

G2 – konkrētā dibinātāja kolektīvu (folkloras kopas, etnogrāfiskie ansambļi, tautas mūzikas grupas, tautas lietišķās mākslas studijas, kokļu mūzikas ansambļi, amatierteātri un vokālie ansambļi) skaits;

K – līdzdalības intensitātes koeficients.

7. Bāzes finansējumu vienam kolektīvam centrs aprēķina, izmantojot šādu formulu:

B = F , kur
ΣG1 x K+ ΣG2

B – bāzes finansējums vienam kolektīvam;

F – mērķdotācijas apmērs, kas noteikts gadskārtējā valsts budžeta likumā;

ΣG1 – visu dibinātāju kolektīvu (kori, tautas deju kolektīvi un pūtēju orķestri) kopskaits;

ΣG2 – visu dibinātāju kolektīvu (folkloras kopas, etnogrāfiskie ansambļi, tautas mūzikas grupas, tautas lietišķās mākslas studijas, kokļu mūzikas ansambļi, amatierteātri un vokālie ansambļi) kopskaits;

K – līdzdalības intensitātes koeficients.

8. Līdzdalības intensitātes koeficientu centrs aprēķina, izmantojot šādu formulu:

K = P1 , kur
P2

K – līdzdalības intensitātes koeficients;

P1 – centra direktora apstiprināts Dziesmu un deju svētku starplaika pasākumu kopskaits gadā kolektīviem – koriem, tautas deju kolektīviem un pūtēju orķestriem;

P2 – centra direktora apstiprināts Dziesmu un deju svētku starplaika pasākumu kopskaits gadā kolektīviem – folkloras kopām, etnogrāfiskajiem ansambļiem, tautas mūzikas grupām, tautas lietišķās mākslas studijām, kokļu mūzikas ansambļiem, amatierteātriem un vokālajiem ansambļiem.

9. Dibinātājs saņemto mērķdotāciju izlieto daļējai atlīdzībai kolektīvu vadītājiem, kuru vadītie kolektīvi atbilst šo noteikumu 2. punktā minētajiem kritērijiem. Dibinātājs kolektīvu vadītāju darba samaksu un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu apmaksu piešķirtās mērķdotācijas apmērā veic līdz kārtējā gada beigām.

10. Centrs divu mēnešu laikā pēc gadskārtējā valsts budžeta likuma izsludināšanas sagatavo un kultūras ministrs iesniedz apstiprināšanai Ministru kabinetā rīkojuma projektu par mērķdotācijas sadalījumu attiecīgajam gadam.

11. Centrs saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto mērķdotācijas sadalījumu:

11.1. divas reizes gadā – līdz kārtējā gada 20. jūnijam un 20. decembrim – vienādās daļās pārskaita mērķdotāciju uz dibinātāja kontu Valsts kasē (izņemot šo noteikumu 11.2. apakšpunktā un 12. punktā minēto dibinātāju);

11.2. nodrošina mērķdotāciju dibinātājam – Kultūras ministrijas vai citas ministrijas padotībā esošai valsts budžeta iestādei – normatīvajos aktos budžeta plānošanas un izpildes jomā noteiktajā kārtībā.

12. Centrs ar dibinātāju – fizisku personu – slēdz līgumu par mērķdotācijas izmaksu saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto mērķdotācijas sadalījumu un divas reizes gadā līgumā noteiktajos termiņos vienādās daļās pārskaita mērķdotāciju uz attiecīgā kolektīva dibinātāja norādīto kontu. Ja kolektīva dibinātājs ir fiziska persona, kas nav reģistrējusies kā saimnieciskās darbības veicēja, centrs no attiecīgajam dibinātājam izmaksājamās mērķdotācijas normatīvajos aktos noteiktajos gadījumos un kārtībā ietur nodokļus.

13. Pārskatu par mērķdotācijas izlietojumu (pielikums) iesniedz centram līdz kārtējā gada 15. janvārim (ja tas iekrīt brīvdienā vai svētku dienā, – darbdienā pirms šā datuma):

13.1. šo noteikumu 11. punktā minētie dibinātāji – ministriju, centrālo valsts iestāžu un pašvaldību pārskatu informācijas sistēmā (turpmāk – ePārskati);

13.2. šo noteikumu 12. punktā minētie dibinātāji – papīra veidā.

14. Centrs līdz kārtējā gada 30. janvārim:

14.1. pārbauda un apstiprina ePārskatos šo noteikumu 13.1. apakšpunktā minētos pārskatus;

14.2. pārbauda, ievada un paraksta ePārskatos šo noteikumu 13.2. apakšpunktā minētos pārskatus.

15. Centram ir tiesības veikt dibinātājam pārskaitītās mērķdotācijas izlietojuma uzraudzību un kontroli un izvērtēt mērķdotācijas izlietojuma atbilstību šo noteikumu prasībām.

16. Centram ir tiesības pieprasīt dibinātājam pārskaitītās mērķdotācijas vai tās daļas atmaksu mēneša laikā pēc centra pieprasījuma, ja mērķdotācija nav izlietota atbilstoši šo noteikumu prasībām, kolektīvs neatbilst šo noteikumu 2. punktā minētajiem kritērijiem, kolektīvu likvidē vai kolektīvu vadītāju darba algas un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas ir nodrošinātas interešu izglītības programmu ietvaros. Centram ir tiesības pieprasīt, lai dibinātājs atmaksā pārskaitītās mērķdotācijas neizmantoto atlikumu, ko dibinātājs (izņemot šo noteikumu 11.2. apakšpunktā minēto dibinātāju) nav izlietojis kolektīvu vadītāju atlīdzībai kārtējā gadā.

17. Dibinātājs nekavējoties informē centru par izmaiņām, kas saistītas ar kolektīva darbības izbeigšanu, kolektīva vadītāja darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar dibinātāju, dibinātāja juridiskā statusa maiņu, kā arī par kolektīva neatbilstību šo noteikumu 2. punktā noteiktajiem kritērijiem.

18. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2014. gada 28. janvāra noteikumus Nr. 58 "Kārtība, kādā tiek sadalīta valsts mērķdotācija to māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru dibinātāji nav pašvaldības" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 23. nr.).

19. Šo noteikumu 2.1. un 2.3. apakšpunkts stājas spēkā 2016. gada 1. janvārī.

20. Rīkojuma projektu par mērķdotācijas sadalījumu 2015. gadam centrs sagatavo un kultūras ministrs iesniedz apstiprināšanai Ministru kabinetā līdz 2015. gada 7. augustam.

21.  2015. gadā centrs saskaņā ar Ministru kabineta apstiprināto mērķdotācijas sadalījumu pārskaita mērķdotāciju divas reizes gadā – līdz 31. augustam un 20. decembrim.

Ministru prezidenta vietā –
satiksmes ministrs Anrijs Matīss

Kultūras ministra vietā –
vides aizsardzības un reģionālās
attīstības ministrs Kaspars Gerhards

 


Pielikums
Ministru kabineta
2015. gada 28. jūlija
noteikumiem Nr. 440

Datu pieprasījuma pamatojums – Ministru kabineta 2015. gada 28. jūlija noteikumi Nr. 440 "Kārtība, kādā tiek sadalīta valsts budžeta mērķdotācija to māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru dibinātāji nav pašvaldības" dod tiesības pieprasīt šos datus

Veidlapa Nr. KM_MDOT

Pārskats par mērķdotācijas izlietojumu
  KODI
Dibinātāja vārds, uzvārds/nosaukums  
Pārskata periods (gads)  

1. tabula

Finanšu līdzekļu atlikums uz pārskata perioda sākumu (euro) Pārskata periodā (euro) Izdevumi pārskata periodā (euro) Finanšu līdzekļu atlikums uz pārskata perioda beigām (euro)
kontā pēc uzkrāšanas principa* saņemtā mērķdotācija kopā
(1. + 3.)
pēc naudas plūsmas pēc uzkrāšanas principa* kontā
(4. – 5.)
pēc uzkrāšanas principa*
(2. + 3. – 6.)
1 2 3 4 5 6 7 8
               

2. tabula

Informācija par piešķirtā finansējuma izlietojumu:

Kods Saņēmēja grupas veids Saņēmēju skaits Finansējuma izlietojums
atlīdzība (3. + 6.) atalgojums (4. + 5.) mēneša amatalga atalgojums fiziskām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas pārējie iepriekš neklasificētie pakalpojumu veidi**
1000 1100 1110 1150 1200 2279
A B 1 2 3 4 5 6 7
KOPA KOPĀ              
JKD Jauktā kora diriģents              
SKD Sieviešu kora diriģents              
VKD Vīru kora diriģents              
SKD Senioru kora diriģents              
JAKD Jauniešu kora diriģents              
BKD Bērnu kora diriģents              
JVAV Jauktā vokālā ansambļa vadītājs              
SVAV Sieviešu vokālā ansambļa vadītājs              
VVAV Vīru vokālā ansambļa vadītājs              
SVAV Senioru vokālā ansambļa vadītājs              
JAVV Jauniešu vokālā ansambļa vadītājs              
BVAV Bērnu vokālā ansambļa vadītājs              
BTDKV Bērnu tautas deju kolektīva vadītājs              
JTDKV Jauniešu tautas deju kolektīva vadītājs              
VTDKV Vidējās paaudzes tautas deju kolektīva vadītājs              
STDKV Senioru tautas deju kolektīva vadītājs              
POV Pūtēju orķestra diriģents              
STUDV Tautas lietišķās mākslas studijas mākslinieciskais vadītājs              
FOLKV Folkloras kopas vadītājs              
ETNO Etnogrāfiskā ansambļa vadītājs              
TMUZ Tautas mūzikas ansambļa vadītājs              
KOKL Koklētāju ansambļa vadītājs              
ATEA Amatierteātra kolektīva vadītājs              

Piezīmes.

1. * Aili neaizpilda dibinātāji – fiziskās personas.

2. ** Ailē norāda maksājumus kolektīvu vadītājiem, kuri ir saimnieciskās darbības veicēji.

Es, kolektīva  
  (nosaukums)

dibinātājs/dibinātāja pārstāvis   ,
  (vārds, uzvārds/nosaukums)  

apliecinu, ka saņemtā mērķdotācija izmantota atbilstoši Ministru kabineta 2015. gada 28. jūlija noteikumiem Nr. 440 "Kārtība, kādā tiek sadalīta valsts budžeta mērķdotācija to māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, kuru dibinātāji nav pašvaldības".

(vārds, uzvārds) (paraksts)

Pārskata aizpildīšanas kārtība

1. tabulas aizpildīšanas kārtība

1. ailē "Finanšu līdzekļu atlikums uz pārskata perioda sākumu/kontā" norāda finanšu līdzekļu atlikumu uz pārskata perioda sākumu.

2. ailē "Finanšu līdzekļu atlikums uz pārskata perioda sākumu/pēc uzkrāšanas principa" norāda piešķirtā finansējuma atlikumu uz pārskata perioda sākumu. Šīs ailes vērtība sakrīt ar iepriekšējā pārskata periodā norādīto finanšu līdzekļu atlikumu pēc uzkrāšanas principa pārskata perioda beigās.

3. ailē "Pārskata periodā/saņemtā mērķdotācija" norāda pārskata periodā saņemto mērķdotāciju.

4. ailē "Pārskata periodā/kopā (1. + 3.)" norāda pārskata periodā pieejamos finanšu līdzekļus, ko aprēķina kā 1. un 3. ailes kopsummu.

5. ailē "Izdevumi pārskata periodā/pēc naudas plūsmas" norāda pārskata periodā izmaksāto atlīdzību kolektīvu vadītājiem.

6. ailē "Izdevumi pārskata periodā/pēc uzkrāšanas principa" norāda pārskata periodā aprēķināto atlīdzību kolektīvu vadītājiem.

7. ailē "Finanšu līdzekļu atlikums uz pārskata perioda beigām/kontā (4. – 5.)" norāda finanšu līdzekļu atlikumu uz pārskata perioda beigām, ko aprēķina kā 4. un 5. ailes starpību.

8. ailē "Finanšu līdzekļu atlikums uz pārskata perioda beigām/pēc uzkrāšanas principa (2. + 3. – 6.)" norāda piešķirtā finansējuma atlikumu uz pārskata perioda beigām, ko aprēķina kā 2. un 3. ailes kopsummas un 6. ailes starpību.

2. tabulas aizpildīšanas kārtība

Tabulā sniedz informāciju atbilstoši naudas plūsmai.

Izvēlas atbilstošo saņēmēja grupas veidu (B aile) un attiecīgajā rindā aizpilda ailes šādā kārtībā:

1. ailē "Saņēmēju skaits" norāda personu skaitu, kurām ir izmaksāta atlīdzība.

4. ailē "Finansējuma izlietojums/mēneša amatalga/1110" norāda izmaksāto atalgojumu bez darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, ja ar kolektīva vadītāju ir noslēgts darba līgums.

5. ailē "Finansējuma izlietojums/atalgojums fiziskām personām uz tiesiskās attiecības regulējošu dokumentu pamata/1150" norāda izmaksāto atalgojumu bez darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, ja ar kolektīva vadītāju ir noslēgts uzņēmuma līgums.

6. ailē "Finansējuma izlietojums/darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, sociāla rakstura pabalsti un kompensācijas/1200" norāda pārskaitītās darba devēja valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

7. ailē "Finansējuma izlietojums/pārējie iepriekš neklasificētie pakalpojumu veidi/2279" norāda pārskaitīto atlīdzību kolektīvu vadītājiem, kuri ir saimnieciskās darbības veicēji.

3. ailes "Finansējuma izlietojums/atalgojums (4. + 5.)/1100" datus aprēķina kā 4. un 5. ailes kopsummu.

2. ailes "Finansējuma izlietojums/atlīdzība (3. + 6.)/1000" datus aprēķina kā 3. un 6. ailes kopsummu.

Kultūras ministra vietā –
vides aizsardzības un reģionālās
attīstības ministrs Kaspars Gerhards

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!