• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija
Finanšu un kapitāla tirgus komisija publicē normatīvos noteikumus, ieteikumus un lēmumus, kā arī informāciju par kredītiestādes noguldītājiem garantētās atlīdzības izmaksas veidu un kārtību, laiku un vietu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2015. gada 12. augusta noteikumi Nr. 129 "Kredītiestādes uzņēmuma pārejas priekšlikuma izskatīšanas normatīvie noteikumi". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 14.08.2015., Nr. 158 https://www.vestnesis.lv/op/2015/158.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr.130

Apdrošinātāju un pārapdrošinātāju maksātspējas kapitāla prasības un pašu kapitāla aprēķināšanas normatīvie noteikumi

Vēl šajā numurā

14.08.2015., Nr. 158

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: noteikumi

Numurs: 129

Pieņemts: 12.08.2015.

OP numurs: 2015/158.3

2015/158.3
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteikumi: Šajā laidienā 6 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 129

Rīgā 2015. gada 12. augustā

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes
sēdes protokols Nr. 28 3. p.)

Kredītiestādes uzņēmuma pārejas priekšlikuma izskatīšanas normatīvie noteikumi

Izdoti saskaņā ar Kredītiestāžu likuma
50. panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. "Kredītiestādes uzņēmuma pārejas priekšlikuma izskatīšanas normatīvie noteikumi" (turpmāk tekstā – noteikumi) ir saistoši kredītiestādei, kura Kredītiestāžu likuma 59.2 panta kārtībā vēlas saņemt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (turpmāk tekstā – Komisija) atļauju kredītiestādes uzņēmuma pārejai.

2. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Komisija izskata kredītiestādes iesniegto kredītiestādes uzņēmuma vai tā daļas, tajā skaitā filiāles, nodalāmas mantas kopuma, aktīvu vai saistību kopuma vai ar kredītiestādes klientiem noslēgto tipveida līgumu kopuma (turpmāk tekstā – kredītiestādes uzņēmums) pārejas priekšlikumu un tam pievienotos dokumentus.

II. Kredītiestādes uzņēmuma pārejas priekšlikuma izskatīšana

3. Kredītiestādes uzņēmuma pārejas priekšlikums ietver vismaz šādus dokumentus:

3.1. iesniegumu par kredītiestādes uzņēmuma pāreju;

3.2. starp kredītiestādes uzņēmuma nodevēju kredītiestādi un kredītiestādes uzņēmuma ieguvēju komercsabiedrību noslēgto līgumu par uzņēmuma pāreju;

3.3. ja kredītiestādes uzņēmuma pāreja tiks veikta, pamatojoties uz pilnvarnieka priekšlikumu, – kredītiestādes uzņēmumā ietverto aktīvu un saistību vērtējumu, kas sagatavots saskaņā ar Kredītiestāžu un ieguldījumu brokeru sabiedrību darbības atjaunošanas un noregulējuma likuma prasībām par vērtējuma sagatavošanu;

3.4. kredītiestādes uzņēmumā ietverto aktīvu un saistību nodošanas vērtības pamatojumu;

3.5. kredītiestādes uzņēmuma pārejas plānu;

3.6. ja kredītiestādes uzņēmuma nodevējs un ieguvējs ir personas, kas pakļautas Komisijas uzraudzībai, – uzraugāmo personu (nodevēja un ieguvēja) bilances, kas ir sagatavotas, ņemot vērā pārejas rezultātu, un finanšu prognozi turpmākajiem diviem gadiem no pārejas dienas.

4. Kredītiestādes iesniegto kredītiestādes uzņēmuma pārejas priekšlikumu un tam pievienotos dokumentus Komisija izskata un pieņem lēmumu par kredītiestādes uzņēmuma pārejas atļauju vai atteikumu viena mēneša laikā no dienas, kad ir saņemti visi nepieciešamie dokumenti.

5. Pēc kredītiestādes iesniegtā kredītiestādes uzņēmuma pārejas priekšlikuma un tam pievienoto dokumentu izskatīšanas Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par kredītiestādes uzņēmuma pārejas atteikumu, ja Komisija atbilstoši Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 5. pantā noteiktajam Komisijas darbības mērķim konstatē, ka kredītiestādes uzņēmuma pāreja varētu negatīvi ietekmēt ieguldītāju un noguldītāju kolektīvo interešu aizsardzību un finanšu un kapitāla tirgus attīstību un stabilitāti.

6. Ja kredītiestādes uzņēmuma pārejas rezultātā jaunais kredītiestādes uzņēmuma ieguvējs ir citā valstī reģistrēta kredītiestāde, Komisija, izskatot kredītiestādes iesniegto kredītiestādes uzņēmuma pārejas priekšlikumu, konsultējas ar attiecīgās kredītiestādes uzraudzības institūciju.

7. Kredītiestādei, kura ir saņēmusi Komisijas izsniegtu atļauju kredītiestādes uzņēmuma pārejai, ir pienākums veikt uzņēmuma pāreju uzņēmuma pārejas plānā noteiktajā kārtībā un termiņos. Ja kredītiestāde neievēro vai nevar ievērot uzņēmuma pārejas priekšlikumā noteikto kārtību un termiņus, kredītiestāde par to nekavējoties informē Komisiju. Komisija šādā gadījumā izskata jautājumu par kredītiestādes uzņēmuma pārejas termiņa pagarināšanu.

III. Noslēguma jautājums

8. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Komisijas 2011. gada 25. februāra normatīvie noteikumi Nr. 29 "Kredītiestādes uzņēmuma pārejas regulējošo prasību noteikšanas normatīvie noteikumi".

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs K.Zakulis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!