• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2015. gada 12. novembra saistošie noteikumi Nr. 15-22 "Jelgavas pilsētas pašvaldības palīdzība audžuģimenēm". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.11.2015., Nr. 234 https://www.vestnesis.lv/op/2015/234.17

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 15-18

Sadzīves atkritumu apsaimniekošana Jelgavas pilsētas administratīvajā teritorijā. Precizējot iepriekš publicēto

Vēl šajā numurā

30.11.2015., Nr. 234

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 15-22

Pieņemts: 12.11.2015.

OP numurs: 2015/234.17

2015/234.17
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.15-22

Jelgavā 2015.gada 12.novembrī (prot. Nr.14/8)

Jelgavas pilsētas pašvaldības palīdzība audžuģimenēm

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumu Nr.1036
"Audžuģimenes noteikumi" 43.punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka Jelgavas pilsētas pašvaldības pabalsta bērnu uzturam, pabalsta apģērba, mīkstā inventāra, individuālo mācību piederumu iegādei, ēdināšanai izglītības iestādē un profesionālās ievirzes programmas dalības maksas segšanai, (turpmāk – pabalstu) un atlīdzības par audžuģimenes pienākumu veikšanu uz laiku, kas ir īsāks par vienu mēnesi (turpmāk – atlīdzības) apmēru, piešķiršanas un izmaksas kārtību.

2. Noteikumu izpratnē audžuģimene ir ģimene vai persona, kura ieguvusi audžuģimenes statusu un kurā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas pilsētas bāriņtiesa" (turpmāk - bāriņtiesa) lēmumu ir ievietots bērns.

3. Līgumu par bērna ievietošanu audžuģimenē ar attiecīgo ģimeni (turpmāk – līgums) slēdz Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" (turpmāk – JSLP).

4. Pabalstus un atlīdzību piešķir, neizvērtējot audžuģimenes ienākumus un materiālo stāvokli.

5. Lēmumu par pabalstu vai atlīdzības piešķiršanu vai atteikumu tos piešķirt pieņem JSLP Pabalstu piešķiršanas darba grupa, kas izveidota ar JSLP vadītāja rīkojumu.

6. JSLP Pabalstu piešķiršanas darba grupa lēmumu par pabalstu vai atlīdzību audžuģimenei piešķiršanu vai atteikumu tos piešķirt, pieņem 10 (desmit) darbdienu laikā, kad saņemti visi noteikumos minētie dokumenti.

7. JSLP izmaksā pabalstus un atlīdzību audžuvecākam iesniegumā norādītajā kredītiestādes kontā līdz kārtējā mēneša 15.datumam.

II. Pabalsta bērna uzturam piešķiršanas un izmaksas kārtība

8. Pabalsts bērna uzturam katram bērnam audžuģimenē tiek noteikts 5,69 euro dienā, un tas tiek aprēķināts un piešķirts saskaņā ar noslēgto līgumu proporcionāli dienu skaitam, kuras bērns dzīvo audžuģimenē, sākot no dienas, kad bērns ievietots audžuģimenē.

9. Lai saņemtu pabalstu bērna uzturam, viens no audžuvecākiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, iesniedz JSLP iesniegumu par pabalsta bērna uzturam piešķiršanu.

10. Pabalsta izmaksu pārtrauc, ja beidzas līgumā noteiktais termiņš vai ar dienu, kad ar bāriņtiesas lēmumu tiek pārtraukta bērna uzturēšanās audžuģimenē.

11. Audžuģimene, kurai piešķirts pabalsts bērna uzturam, informē JSLP par apstākļiem, kas varētu būt par iemeslu pabalsta izmaksas pārtraukšanai. Informācija sniedzama ne vēlāk kā 5 (piecu) darbdienu laikā pēc minēto apstākļu rašanās.

12. Ja bērns atrodas patvaļīgā prombūtnē, ir policijas meklēšanā vai bērnam tiek piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, audžuģimene informē JSLP par bērna prombūtnes dienām. Informācija sniedzama ne vēlāk kā 5 (piecu) dienu laikā pēc bērna prombūtnes fakta konstatēšanas. JSLP veic pabalsta bērna uzturam pārrēķinu atbilstoši bērna faktiskajām uzturēšanās dienām audžuģimenē.

13. Ja audžuģimene attaisnojošu iemeslu dēļ pabalstu bērna uzturam nav saņēmusi, pabalstu izmaksā par iepriekšējo periodu pēc faktiskās bērna ievietošanas dienas audžuģimenē, bet ne vairāk kā par pēdējiem trim mēnešiem, skaitot no pabalsta pieprasīšanas dienas.

III. Pabalstu apģērba, mīkstā inventāra, individuālo mācību piederumu iegādei, ēdināšanai izglītības iestādē un profesionālās ievirzes programmas dalības maksas segšanai piešķiršanas un izmaksas kārtība

14. Lai saņemtu pabalstu apģērba iegādei un vienreizēju pabalstu mīkstā inventāra iegādei atbilstoši audžuģimenē ievietotā bērna vajadzībām, viens no audžuvecākiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, iesniedz JSLP iesniegumu par minēto pabalstu piešķiršanu.

15. JSLP katra bērna uzturēšanai audžuģimenei piešķir:

15.1. pabalstu apģērba iegādei 100,00 euro apmērā katram 6 (sešu) mēnešu periodam;

15.2. vienreizēju pabalstu mīkstā inventāra iegādei 150,00 euro, ievietojot bērnu audžuģimenē.

16. Audžuģimenē ievietotajam bērnam, kurš mācās vispārējā izglītības iestādē vai apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu pamatizglītības iegūšanai, piešķir pabalstu:

16.1. ēdināšanai vispārējās izglītības iestādē mācību gada laikā Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas izglītības pārvalde" apstiprinātā ēdināšanas pakalpojuma maksas apmērā;

16.2. ēdināšanai pirmsskolas izglītības iestādē par faktiski saņemto ēdināšanas pakalpojumu ne vairāk kā 50,00 euro mēnesī un 11 (vienpadsmit) mēnešus kalendārajā gadā;

16.3. individuālo mācību piederumu iegādei, sākoties mācību gadam, ja pabalsts ir pieprasīts laika periodā no kārtējā gada 1.jūlija līdz 30.septembrim:

16.3.1. 57,00 euro apmērā vispārējās izglītības iestāžu klātienes izglītojamajam;

16.3.2. 29,00 euro apmērā bērnam 5 (piecu) – 6 (sešu) gadu vecumā, kurš apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu (sagatavošana pamatizglītības ieguvei).

17. Pabalstu 15,00 euro apmērā mēnesī izglītības iestādes profesionālās ievirzes programmas dalības maksas segšanai piešķir izglītojamajam, kurš apgūst profesionālās ievirzes izglītības programmu, izņemot bērnus, kuri atbrīvoti no dalības maksas saskaņā ar citiem normatīviem aktiem.

18. Pabalstus, kuri ir noteikti 16.1., 16.2.apakšpunktā un 17.punktā, pārskaita iesniegumā norādītajā pakalpojuma sniedzēja kredītiestādes kontā.

19. Pabalstus, kuri ir noteikti 15.punktā un 16.3.apakšpunktā, pārskaita audžuvecāka iesniegumā norādītajā kredītiestādes kontā.

IV. Atlīdzības apmērs, piešķiršanas un izmaksas kārtība

20. Atlīdzība par audžuģimenes pienākumu veikšanu tiek maksāta, ja bērni (bērns) audžuģimenē ievietoti uz laiku, kas ir īsāks par vienu mēnesi. Neatkarīgi no audžuģimenē ievietoto bērnu skaita, atlīdzību nosaka proporcionāli dienu skaitam, kuras bērni (bērns) dzīvo audžuģimenē, par pamatu ņemot valstī noteikto atlīdzības par audžuģimenes pienākumu veikšanu apmēru.

21. Lai saņemtu atlīdzību par audžuģimenes pienākumu veikšanu, ja bērni (bērns) audžuģimenē ievietoti uz laiku, kas ir īsāks par vienu mēnesi, audžuvecāks, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, iesniedz JSLP iesniegumu par atlīdzības par audžuģimenes pienākumu veikšanu piešķiršanu.

22. Atlīdzību par audžuģimenes pienākumu veikšanu, ja bērni (bērns) audžuģimenē ievietoti uz laiku, kas ir īsāks par vienu mēnesi, pārskaita audžuvecāka iesniegumā norādītājā kredītiestādes kontā.

V. Noslēguma jautājumi

23. Noteikumi stājas spēkā 2016.gada 1.janvārī.

24. Ar šo noteikumu spēkā stāšanās brīdi spēku zaudē Jelgavas domes 2006.gada 23.marta saistošie noteikumi Nr.119 "Par pašvaldības palīdzību audžuģimenēm".

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš


 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015.gada 12.novembra saistošo noteikumu Nr.15-22 "Jelgavas pilsētas pašvaldības palīdzība audžuģimenēm"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015.gada 12.novembra saistošie noteikumi Nr.15-22 "Jelgavas pilsētas pašvaldības palīdzība audžuģimenēm" (turpmāk – noteikumi) tiek izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu, Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumu Nr.1036 "Audžuģimenes noteikumi" 43.punktu.

Noteikumi nosaka kārtību, kādā sniedzama pašvaldības palīdzība audžuģimenēm bērnu aprūpē un audzināšanā.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Noteikumi tiek izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu, Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumu Nr.1036 "Audžuģimenes noteikumi" 43.punktu. Noteikumi ir nepieciešami, lai noteiktu kārtību pašvaldības palīdzības sniegšanai audžuģimenēm. Tiek noteikti pašvaldības pabalstu apmēri un izmaksas kārtība, kā arī noteikta kārtība atlīdzības piešķiršanai un izmaksai par audžuģimenes pienākumu veikšanu, ja bērni (bērns) audžuģimenē ievietoti uz laiku, kas ir īsāks par vienu mēnesi.

Pašvaldība paredz piešķirt pabalstu bērna uzturam 5,69 euro dienā, vienreizēju pabalstu mīkstā inventāra iegādei 150,00 euro, ievietojot bērnu audžuģimenē, pabalstu apģērba iegādei 100,00 euro katram 6 (sešu) mēnešu periodam, pabalstu individuālo mācību piederumu iegādei 57,00 euro apmērā vispārējās izglītības iestāžu klātienes izglītojamajam un 29,00 euro apmērā bērnam 5 (piecu) – 6 (sešu) gadu vecumā, kurš apgūst obligāto pirmsskolas izglītības programmu (sagatavošana pamatizglītības ieguvei), pabalstu bērna ēdināšanai izglītības iestādē un pabalstu pirmsskolas izglītības iestādes ēdināšanas pakalpojuma apmaksai, kā arī pabalstu profesionālās ievirzes programmas dalības maksas segšanai 15,00 euro apmērā mēnesī.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Noteikumu realizēšanai tiek paredzēti naudas līdzekļi Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas sociālo lietu pārvalde" 2016.gada iestādes budžetā par kopējo summu 67 648,50 euro.

Tiek plānots sniegt pašvaldības palīdzību 15 (piecpadsmit) audžuģimenēm par 25 (divdesmit pieciem) bērniem, kuri ir ievietoti audžuģimenēs.

Pabalsta apģērba iegādei palielināšanai līdz 100,00 euro katram 6 (sešu) mēnešu periodam 2016.gadā papildus nepieciešams 731,50 euro (29,26 euro X 25 bērni).

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām Neietekmē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Noteikumu projekts apspriests Jelgavas pilsētas domes Sociālo lietu konsultatīvajā komisijā.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!