• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2015. gada 26. novembra saistošie noteikumi Nr. 45 "Par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 22.12.2015., Nr. 250 https://www.vestnesis.lv/op/2015/250.29

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 47

Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām

Vēl šajā numurā

22.12.2015., Nr. 250

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 45

Pieņemts: 26.11.2015.

OP numurs: 2015/250.29

2015/250.29
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.45

Daugavpilī 2015.gada 26.novembrī (prot. Nr.23, 16.§)

Par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6.panta sesto daļu

I. Vispārīgais jautājums

1. Saistošie noteikumi nosaka Daugavpils pilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai (turpmāk – Pieslēgums).

2. Pieslēgums šo noteikumu izpratnē ir ārējo ūdensvada un kanalizācijas tīklu un būvju kopums no ūdenssaimniecības pakalpojumu sniedzēja centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas līdz pakalpojumu lietotāja īpašumā vai valdījumā esošai sistēmas daļai, kas nodrošinās lietotājam ūdenssaimniecības pakalpojuma saņemšanu nekustamajā īpašumā.

II. Līdzfinansējuma apmērs

3. Līdzfinansējums tiek piešķirts Pieslēguma projektēšanas un būvniecības izmaksu segšanai.

4. Līdzfinansējums tiek noteikts sekojošā apmērā:

4.1. 100% apmērā Pieslēguma projektēšanas un būvniecības izmaksu segšanai, bet ne vairāk kā 3000 euro par viena nekustamā īpašuma Pieslēgumu:

4.1.1. personām ar 1.invaliditātes grupu;

4.1.2. ģimenei (personai) ar trūcīgas ģimenes (personas) statusu;

4.1.3. ģimenei (personai) ar maznodrošinātas ģimenes (personas) statusu;

4.1.4. daudzbērnu ģimenei.

4.2. 50% apmērā Pieslēguma projektēšanas un būvniecības izmaksu segšanai citām fiziskajām personām, bet ne vairāk kā 1500 euro par viena nekustamā īpašuma Pieslēgumu;

4.3. 55% apmērā būvniecības izmaksu segšanai, ja fiziskajai personai jau ir izstrādāts un apmaksāts Pieslēguma projekts, bet ne vairāk kā 1500 euro par viena nekustamā īpašuma Pieslēgumu.

III. Līdzfinansējuma saņemšanas nosacījumi

5. Pretendents līdzfinansējuma saņemšanai iesniedz iesniegumu SIA "Daugavpils ūdens", pievienojot:

5.1. nekustamā īpašuma piederību apliecinoša dokumenta kopiju;

5.2. noteikumu 4.1.apakšpunktā norādīto kategoriju apliecinoša dokumenta kopiju;

5.3. izstrādātu Pieslēguma projektu (ja lietotājam tāds jau ir izstrādāts).

6. Pēc iesnieguma saņemšanas Pieslēguma faktisko izdevumu noteikšanai SIA "Daugavpils ūdens" sastāda tāmi vai veic publisko iepirkumu un iesniedz dokumentus izskatīšanai Domes Īpašuma komitejā (turpmāk – Komiteja).

7. Lēmumu par līdzfinansējumu pieņem Komiteja.

8. Līdzfinansējums tiek izmaksāts sekojoši – 50% apmērā no piešķirtā līdzfinansējuma SIA "Daugavpils ūdens" tiek pārskaitīts pēc Komitejas lēmuma pieņemšanas, bet atlikusī līdzfinansējuma summa (faktisko izdevumu apmērā) – pēc līguma noslēgšanas par ūdenssaimniecības pakalpojuma saņemšanu.

9. Līdzfinansējums tiek piešķirts gadskārtējā budžeta paredzēto līdzekļu apjomā.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

 

Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 26.novembra saistošo noteikumu Nr.45 "Par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 6.panta sestā daļa paredz pašvaldības tiesības izdot saistošos noteikumus par līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas sistēmai, nosakot līdzfinansējuma apmēru un tā saņemšanas nosacījumus.

Vietējā pašvaldība organizē ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu savā administratīvajā teritorijā, tāpēc pašvaldības līdzfinansējums sekmēs pieslēgšanos centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai, attīstot pakalpojumu sniegšanā efektīvas, ekonomiskas un drošas tehnoloģijas, nodrošinot vides aizsardzību un dabas resursu ilgtspējīgu izmantošanu.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka Pašvaldības līdzfinansējuma apmēru, tā saņemšanas nosacījumus nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai, atbilstoši personu maksātspējai. SIA "Daugavpils ūdens" Daugavpils pilsētā sniedz ūdenssaimniecības pakalpojumus, līdz ar to Pieslēguma izmaksu apmēru noteiks un tā izbūvi centralizētajai ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmai organizēs šis uzņēmums.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Līdzfinansējums tiks piešķirts gadskārtējā budžeta paredzēto līdzekļu apjomā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Domes Īpašuma komiteja un SIA "Daugavpils ūdens".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas notika ar pilsētas iedzīvotājiem un SIA "Daugavpils ūdens".

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!