• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2015. gada 30. janvāra saistošie noteikumi Nr. 4 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 19.decembra saistošajos noteikumos Nr.58 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.02.2015., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/op/2015/33.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.5

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2009.gada 27.novembra saistošajos noteikumos Nr.15 "Par papildu materiālo palīdzību Rēzeknes pilsētas pašvaldībā"

Vēl šajā numurā

17.02.2015., Nr. 33

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4

Pieņemts: 30.01.2015.

OP numurs: 2015/33.12

2015/33.12
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.4

Rēzeknē 2015.gada 30.janvārī (prot. Nr.50, 7.p.)

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 19.decembra saistošajos noteikumos Nr.58 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešo daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
14.panta sesto daļu

Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 19.decembra saistošajos noteikumos Nr.58 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā" (turpmāk – saistošie noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2014, Nr.255) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 2.punktā skaitli un vārdu "3.punktā" ar skaitļiem un vārdiem "3. un 3.1 punktā";

2. Papildināt saistošos noteikumus ar 3.1 punktu šādā redakcijā:

"3.1 Atsevišķi dzīvojošs pensionārs vai persona ar invaliditāti, ģimene, kura sastāv no pensionāriem un/vai personām ar invaliditāti, atzīstama par maznodrošinātu, ja tās vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 267 euro mēnesī."

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

 


Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.4 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 19.decembra saistošajos noteikumos Nr.58 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 19.decembra saistošie noteikumi Nr.58 "Saistošie noteikumi par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Rēzeknes pilsētas pašvaldībā" (turpmāk – saistošie noteikumi) nosaka ienākumu un materiālā stāvokļa līmeni, kuru nepārsniedzot, ģimene, kas sastāv no laulātajiem, personām, kurām ir kopēji izdevumi par uzturu un kuras mitinās vienā mājoklī, vai atsevišķi dzīvojoša persona (turpmāk – ģimene (persona)), tiek atzīta par maznodrošinātu, kā arī kārtību, kādā novērtējami ģimenes (personas) ienākumi un materiālais stāvoklis.
2. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Saistošajos noteikumus ir nepieciešams veikt grozījumus, ņemot vērā Latvijas Republikas Valsts kontroles veiktās likumības revīzijas "Rēzeknes pilsētas pašvaldības sniegtās sociālās palīdzības tiesiskums un efektivitāte" laikā konstatēto un 2014.gada 19.decembra Revīzijas ziņojumā Nr.2.4.1-4-8/2014 norādītos ieteikumus.

Nolūkā nodrošināt sociālas palīdzības sniegšanu tikai tām ģimenēm (personām), kuru ienākumi un materiālais stāvoklis nav pietiekams pamatvajadzību nodrošināšanai, ir nepieciešams noteikt, ienākumu un materiālā stāvokļa līmeni, kuru nepārsniedzot atsevišķi dzīvojošais pensionārs vai persona ar invaliditāti, ģimene, kura sastāv no pensionāriem un/vai personām ar invaliditāti, tiek atzīta par maznodrošinātu.

3. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Grozījumi saistošajos noteikumos nosaka, ka atsevišķi dzīvojošs pensionārs vai persona ar invaliditāti, ģimene, kura sastāv no pensionāriem un/vai personām ar invaliditāti, atzīstama par maznodrošinātu, ja tās vidējie ienākumi katram ģimenes loceklim pēdējo triju mēnešu laikā nepārsniedz 267 euro mēnesī.
4. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Neietekmē.
5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
6. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Neietekmē.
7. Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 32.pants, likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 14.panta sestā daļa, likuma "Par pašvaldībām" 41.panta pirmās daļas 1.punkts un 43.panta trešā daļa.
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ir ievietots Rēzeknes pilsētas pašvaldības mājaslapā internetā www.rezekne.lv, sadaļā "Saistošo noteikumu projekti".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!