• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2015. gada 16. aprīļa stenogramma "Latvijas Republikas 12.Saeimas pavasara sesijas pirmā sēde 2015.gada 16.aprīlī ". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2015., Nr. 75 https://www.vestnesis.lv/op/2015/75.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.190

Grozījums Ministru kabineta 2014.gada 20.maija noteikumos Nr.257 "Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.–2014.gada perioda programmas "Nacionālā klimata politika" neliela apjoma grantu shēmas projektu iesniegumu atklāta konkursa "Kapacitātes celšana pētījumiem un pasākumiem...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

17.04.2015., Nr. 75

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: stenogramma

Pieņemts: 16.04.2015.

OP numurs: 2015/75.1

2015/75.1
RĪKI

Saeimas sēdes stenogramma

Latvijas Republikas 12.Saeimas pavasara sesijas pirmā sēde 2015.gada 16.aprīlī

Sēdi vada Latvijas Republikas 12.Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Sēdes vadītāja. Labrīt, godātie kolēģi! Es aicinu jūs ieņemt vietas Saeimas Sēžu zālē, lai varam sākt sēdi.

Kolēģi, mēs konstatējām, ka zālē atrodas arī deputāts Dainis Liepiņš. Saeima šā gada 5.februārī balsoja un piekrita, Liepiņa kungs, jūsu krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Un saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 17.panta otro daļu, kurā ir teikts, ka gadījumos, kad Saeima ir piekritusi Saeimas deputāta kriminālvajāšanai, deputāts zaudē tiesības piedalīties Saeimas sēdē, tātad deputātam ir liegtas tiesības piedalīties Saeimas sēdē. Tā ka es aicinu ievērot Saeimas kārtības rulli, cienīt kolēģus un atstāt Saeimas Sēžu zāli. Jūs varat, protams, Saeimas sēdi vērot kā apmeklētājs no Viesu sektora. (No zāles dep. D.Liepiņš: "To gan es gribēšu – juridisku paskaidrojumu, teiksim, lai Juridiskais birojs paskaidro...!")

Es atvainojos, Liepiņa kungs, arī piezīmes vai domu apmaiņa par Saeimas sēdes vadītāja rīkojumiem saskaņā ar Saeimas kārtības rulli nav pieļaujama. To nosaka Saeimas kārtības rullis...

Tātad Liepiņa kungs atsakās pamest Saeimas Sēžu zāli.

Kolēģi, es izsludinu... (Starpsaucieni. No zāles dep. J.Ādamsons: "Jāsauc specdienests!")

Kolēģi, es vēlreiz aicinu Liepiņa kungu atstāt Saeimas Sēžu zāli! Tātad tas nenotiek.

Izsludinu tehnisko pārtraukumu – vispirms uz 15 minūtēm – ar iespēju nepieciešamības gadījumā to pagarināt. Tātad vispirms būs tehniskais pārtraukums līdz pulksten 9.20. Šajā laikā tiek sasaukta Saeimas Prezidija un Frakciju padomes sēde.

Tātad Saeimas Prezidiju un frakciju vadītājus lūdzu doties uz Sarkano zāli. Paldies. Tas... Jā, šajā laikā! Paldies.

(Pārtraukums.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 12.Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Sēdes vadītāja. Kolēģi! Es aicinu turpināt Saeimas sēdi, ieņemt vietas Saeimas Sēžu zālē, lai varam uzsākt darbu. (Sarunas fonā. No zāles: "Balsojam!")

Kolēģi! Šis nav balsojams jautājums. Un, tā kā deputāts Liepiņš ir ieņēmis vietu Saeimas Sēžu zālē, es aicinu sasaukt vēlreiz Saeimas Frakciju padomes un Prezidija kopsēdi, lai lemtu par tālāko darbību.

Tātad pārtraukums uz piecām minūtēm – ar iespēju pagarināt uz ilgāku laika posmu nepieciešamības gadījumā. Un tātad Sarkanajā zālē tiek sasaukta vēlreiz Saeimas Prezidija un frakciju vadītāju kopsēde.

(Pārtraukums.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 12.Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Jā... Es saprotu, ka deputāts Liepiņš ir ņēmis vērā šodien Prezidijā un Frakciju padomē paustos viedokļus, līdz ar to mēs varam turpināt... (Dep. A.Lejiņa starpsauciens no zāles.)... turpināt Saeimas sēdi. (No zāles dep. A.Kaimiņš: "Stop! Stop! Stop! Ko jūs te tagad?!" Dep. A.Kaimiņš iziet no Sēžu zāles.)

Tātad... (Frakcijas VIENOTĪBA aplausi.) Jā. Tātad, godātie kolēģi, pašreiz ir atjaunots tas stāvoklis Sēžu zālē, par kuru mēs pirms tam diskutējām. (Sēžu zālē ienāk dep. A.Kaimiņš: "Daudzes kungs, beidziet izdomāt!" Līdz ar dep. A.Kaimiņu Sēžu zālē ienāk dep. D.Liepiņš. Zālē smiekli un starpsaucieni.)

Kaimiņa kungs, pirmkārt, es jums gribētu aizrādīt, ka jebkuras diskusijas ar sēdes vadītāju ir aizliegtas.

Otra lieta ir tā, ka, ņemot vērā to, ka deputāts Liepiņš tomēr, kā izrādās, ignorē gan Saeimas Prezidiju, gan Frakciju padomes viedokli, gan Juridiskā biroja skaidrojumu, es Prezidija vārdā izsludinu sēdes pārtraukumu līdz nākošās ceturtdienas, tātad 23.aprīļa, pulksten 9.00.

Saskaņā... jā, saskaņā ar Saeimas kārtības rulli mums ir nepieciešams reģistrēties.

Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrācijas rezultātu! Kamēr tiek gatavoti reģistrācijas rezultāti, neskatoties uz to, ka šī sēde ir mazliet īpaša, es tomēr gribētu mūsu visu vārdā sveikt apaļā jubilejā mūsu kolēģi Vladimiru Nikonovu. (Zālē aplausi. Starpsaucieni: "Nav zālē!")

Diemžēl viņš esot sasirdzis.

Un vēl apaļākā jubilejā – deputātu Kārli Krēsliņu. (Zālē aplausi.)

Un tagad vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Gunāram Kūtrim.

G.Kūtris (12.Saeimas sekretāra biedrs.)

Cienījamie kolēģi! Šobrīd nav reģistrējušies: Guntis Belēvičs, Ints Dālderis, Ināra Mūrniece, Vladimirs Nikonovs, Arvīds Platpers, Jānis Upenieks un Ilze Viņķele.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Tātad pārtraukums līdz 23.aprīļa pulksten 9.00.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!