• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2015. gada 26. marta saistošie noteikumi Nr. 15-9 "Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apmērs un piešķiršanas kārtība daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 22.04.2015., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/op/2015/78.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

22.04.2015., Nr. 78

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 15-9

Pieņemts: 26.03.2015.

OP numurs: 2015/78.3

2015/78.3
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.15-9

Jelgavā 2015.gada 26.martā (prot. Nr.4/1)

Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apmērs un piešķiršanas kārtība daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai

Izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību
dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2 panta piekto daļu

I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Jelgavas pilsētas pašvaldība (turpmāk – pašvaldība) piešķir līdzfinansējumu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai (turpmāk – darbi), līdzfinansēšanas apmēru un piešķiršanas nosacījumus.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. Piesaistītais zemesgabals – daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai funkcionāli nepieciešamais zemesgabals, kurš ir publiski pieejams un ir attiecīgās dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku īpašumā, valdījumā vai lietojumā.

2.2. Atbalstāmās izmaksas – izmaksas, kuru segšanai pašvaldība saskaņā ar šiem noteikumiem var piešķirt līdzfinansējumu.

2.3. Neatbalstāmās izmaksas – izmaksas, kuras saskaņā ar šiem noteikumiem nav noteiktas kā atbalstāmās, tajā skaitā būvdarbu projektēšanas izmaksas.

2.4. Iesniedzējs – ar daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopības lēmumu pilnvarota persona.

2.5. Pārvaldnieks – daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku sabiedrība vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarota persona.

3. Noteikumu mērķis ir veicināt daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanu, lai uzlabotu apkārtējo vidi, transporta kustību, bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas un nodrošinātu vides pieejamību.

4. Līdzfinansējumu piešķir līdz kalendārā gada 1.decembrim budžetā šim mērķim paredzēto finanšu līdzekļu ietvaros.

II. LĪDZFINANSĒJUMA APMĒRS UN PAZIŅOJUMA PUBLICĒŠANA

5. Pašvaldības līdzfinansējums ir ne vairāk kā 50% (piecdesmit procenti) no darbu kopējām izmaksām:

5.1. nepārsniedzot 5000.00 (pieci tūkstoši) euro darbiem, kuriem saskaņā ar normatīvajiem aktiem nepieciešama būvatļauja;

5.2. nepārsniedzot 2000.00 (divi tūkstoši) euro darbiem, kuriem saskaņā ar normatīvajiem aktiem jāaizpilda paskaidrojuma raksts vai apliecinājuma karte.

6. Līdzfinansējumu var piešķirt:

6.1. brauktuves, ietves vai stāvlaukuma izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai;

6.2. apgaismojuma izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai;

6.3. citam piesaistītā zemesgabala labiekārtojuma (bērnu rotaļu laukuma, soliņu, zālienu un apstādījumu, sporta laukumu) izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai;

6.4. lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai;

6.5. būvuzraudzības veikšanai.

7. Saistošo noteikumu 6.punktā norādītajos darbos pieteicējs var iekļaut arī preču iegādes izmaksas.

8. Paziņojumu par pieteikumu iesniegšanu Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība" publicē vietējā laikrakstā "Jelgavas Vēstnesis", pašvaldības interneta mājas lapā (www.jelgava.lv) un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" interneta mājas lapā (www.pilsetsaimnieciba.lv).

9. Paziņojumā norāda:

9.1. pieteikumu iesniegšanas termiņu;

9.2. līdzfinansējuma apmēru.

III. PRASĪBAS IESNIEDZĒJAM

10. Iesniedzējs ir daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopība, kura normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā:

10.1. daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības nodevusi dzīvokļu īpašnieku sabiedrībai vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarotai personai;

10.2. pieņēmusi lēmumu par daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu.

11. Uz līdzfinansējumu var pretendēt, ja:

11.1. daudzdzīvokļu dzīvojamajā mājā esošo nedzīvojamo telpu platība nepārsniedz 25% (divdesmit pieci procenti) no kopējās daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas platības, izņemot nedzīvojamās telpas, kuras ir valsts vai pašvaldības īpašumā;

11.2. daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā vienai personai pieder ne vairāk kā 25% (divdesmit pieci procenti) no tajā esošajiem dzīvokļu īpašumiem, izņemot dzīvokļu īpašumus, kuras ir valsts vai pašvaldības īpašumā.

12. Divu vai vairāku daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības, kuru piesaistīto zemesgabalu robežas ir savienotas, var vienoties par kopīga pieteikuma iesniegšanu.

13. Pieteikumu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības vārdā iesniedz dzīvokļu īpašnieku kopības pilnvarotā persona, kura ar tiesas lēmumu nav atzīta par maksātnespējīgu, tai skaitā, neatrodas tiesiskās aizsardzības procesā, tās darbība nav izbeigta vai, saskaņā ar komercreģistrā pieejamo informāciju, neatrodas likvidācijas procesā un kurai nav nodokļu parādu.

IV. PIETEIKUMA IESNIEGŠANAS KĀRTĪBA UN IESNIEDZAMIE DOKUMENTI

14. Lai pieteiktos līdzfinansējuma saņemšanai, iesniedzējs ne vēlāk kā līdz paziņojumā par iesnieguma iesniegšanu norādītajam beigu termiņam pašvaldībā iesniedz:

14.1. pieteikumu (pielikums);

14.2. daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pārvaldīšanas līguma kopijas;

14.3. daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības kopsapulces protokola kopijas, kurā:

14.3.1. atbilstoši normatīvajiem aktiem pieņemts lēmums par piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu;

14.3.2. norādīti piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas darbu apjomi un to izmaksu tāme, kas ir saskaņoti ar dzīvokļu īpašnieku sabiedrību vai ar dzīvokļu īpašnieku pilnvarotu personu, kā arī norādīts pašvaldības līdzfinansējuma apmērs procentos;

14.3.3. norādīta pilnvarotā persona, kura ir tiesīga iesniegt pieteikumu un slēgt līgumu par līdzfinansējuma saņemšanu.

14.4. piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas būvprojekta vai būvvaldē akceptēta paskaidrojuma raksta vai apliecinājuma kartes (grafiskie dokumenti, atbilstoši MK noteikumu Nr.551 "Ostu hidrotehnisko, siltumenerģijas, gāzes un citu, atsevišķi neklasificētu, inženierbūvju būvnoteikumi" prasībām);

14.5. līguma, uz kā pamata izstrādāts noteikumu 14.4.punktā minētais būvprojekts, kopijas;

14.6. ja daudzdzīvokļu dzīvojamā māja atrodas uz zemesgabala, kurš nav iesniedzēja īpašumā un uz kuras iesniedzējs ir plānojis veikt darbus, iesniegumam pievieno zemesgabala īpašnieka rakstisku piekrišanu darbu veikšanai;

14.7. ja iesniedzējs ir divas vai vairāku daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības, pieteikumam pievieno līgumu vai tam pielīdzināmu dokumentu, kurā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības vienojušās par piesaistīto zemesgabalu kopīgu labiekārtošanu, kā arī par labiekārtojuma kopīgu uzturēšanu un saglabāšanu;

14.8. plānoto izmaksu aprēķina (tāmes), kuras sagatavotas atbilstoši Ministru kabineta 2006.gada 19.decembra noteikumu Nr.1014 "Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 501-06 "Būvizmaksu noteikšanas kārtība"" pielikumiem.

15. Pieteikumu iesniedz Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē "Pilsētsaimniecība" (Pulkveža Oskara Kalpaka iela 16a, Jelgava, LV-3001). Ja pieteikumu iesniedz personīgi, par tā iesniegšanas laiku uzskatāms minētajā iestādē reģistrētais datums un laiks.

16. Pieteikumu iesniedz divos eksemplāros latviešu valodā, vienu oriģināleksemplārā un otru kopiju.

17. Pieteikumu paraksta Iesniedzējs.

18. Ja pilnvarotā persona ir juridiska persona, pieteikumu paraksta tās amatpersona ar paraksta tiesībām vai tās pilnvarotā persona. Ja pieteikumu paraksta juridiskas personas pilnvarotā persona, kopā ar pieteikumu iesniedz dokumentu, kas pilnvaro šo personu parakstīt pieteikumu.

19. Pieteikumam jāatbilst 2010.gada 28.septembra Ministru kabineta noteikumiem Nr.916 "Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība".

V. ATBALSTĀMĀS IZMAKSAS UN PIETEIKUMU VĒRTĒŠANA

20. Izmaksas ir atbalstāmas, ja tās tieši ir nepieciešamas projekta īstenošanai un tās ir paredzētas iesniegumā.

21. Par atbalstāmām izmaksām tiek uzskatītas:

21.1. 6.1., 6.2., 6.3., 6.4.punktā minētās darbu realizācijas izmaksas;

21.2. 6.5.punktā minētās būvuzraudzības veikšanas izmaksas.

22. Pieteikumus izvērtē komisija, kuru izveido Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība" un kuras sastāvā iekļauj pašvaldības pārstāvjus.

23. Komisija vērtē pieteikumus atbilstoši noteiktumos noteiktajām prasībām.

24. Ja komisija konstatē neatbilstības atbalstāmo izmaksu aprēķinā, tā pieprasa iesniedzējam sniegt papildus dokumentus un paskaidrojumus. Gadījumā, ja izmaksu atbilstība netiek pierādīta, komisija ir tiesīga pašvaldības līdzfinansējuma aprēķināšanai atsevišķas pozīcijas izslēgt no atbalstāmajām izmaksām.

25. Komisija veic pieteikumu izvērtēšanu sagatavojot pieteikumu sarakstu prioritārā secībā pēc sekojoša kritērija:

25.1. iesniedzējs plāno lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūvi, pārbūvi vai atjaunošanu;

25.2. iesniedzējs ir divu vai vairāku daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības.

26. Pieteikumi, kuri izturējuši atbilstības pārbaudi, pretendē uz Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu pēc kritērija: vismazākais pašvaldības līdzfinansējuma apjoms uz 1 (vienu) plānoto daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu. Ja uz 1 (vienu) plānoto daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu ir norādīts vienāds līdzfinansējuma apmērs priekšroku dod iesniegumam, kurš pašvaldībā iesniegts agrāk.

27. Vērtējot pieteikumus, komisija pieņem vienu no šādiem lēmumiem:

27.1. apstiprināt pieteikumu;

27.2. noraidīt pieteikumu.

28. Komisija izvēlas nākamo iesniedzēju pašvaldības piešķirtā līdzfinansējuma budžeta ietvaros, ja:

28.1. iesniedzējs atsakās no iesnieguma realizācijas vai

28.2. iesniedzējs 29.punkta noteiktā kārtībā nav noslēdzis līgumu ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi "Pilsētsaimniecība" un/vai pārvaldnieka kontā, nav iemaksājis naudas līdzekļus pilnā apmērā.

29. Uzaicinājums līguma noslēgšanai par daudzdzīvokļu dzīvojamai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu tiek publicēts pašvaldības interneta mājas lapā (www.jelgava.lv) un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" interneta mājas lapā (www.pilsetsaimnieciba.lv).

30. Iesniedzējam vienas nedēļas laikā no uzaicinājuma publicēšanas dienas ir jānoslēdz trīspusējs līgums ar Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādi "Pilsētsaimniecība" un pārvaldnieku.

31. Iepirkuma procedūru/tirgus izpēti par darbu veikšanu organizē pārvaldnieks, komisijas sastāvā iekļaujot pašvaldības un iesniedzēja pārstāvi.

32. Darbus uzsāk pēc noteikumu 30.punktā minētā līguma noslēgšanas, ar nosacījumu, ka Iesniedzējs ir iemaksājis pārvaldnieka kontā naudas līdzekļus pilnā apmērā.

33. Pašvaldības līdzfinansējums pārvaldnieka kontā tiek ieskaitīts pēc darbu pieņemšanas nodošanas akta aprakstīšanas, pēc tam, kad tas ir iesniegts Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādē "Pilsētsaimniecība".

34. Gadījumā, ja darbu iepirkuma rezultātā izmaksas ir augstākas, par darbu izmaksu tāmē norādītām, Iesniedzējs sedz sadārdzinājumu. Šajā gadījumā pašvaldības līdzfinansējuma apjoms netiek palielināts.

35. Pieteikumi, kas netiek atbalstīti pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai, jāiesniedz no jauna saskaņā ar šajos noteikumos noteikto kārtību pēc paziņojuma vietējā laikrakstā "Jelgavas Vēstnesis", pašvaldības interneta mājas lapā (www.jelgava.lv) un Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Pilsētsaimniecība" interneta mājas lapā (www.pilsetsaimnieciba.lv).

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece R.Vectirāne



Pielikums
Jelgavas pilsētas pašvaldības
2015.gada 26.marta
saistošajiem noteikumiem Nr.15-9

IESNIEGUMS

Informācija par daudzdzīvokļu dzīvojamo māju un iesniedzēju
Iesniegumu iesniedz daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kas atrodas

_______________________________________, Jelgavā, LV-_________, dzīvokļu

īpašnieku kopība(s).

Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējā platība (norādīt kvadrātmetros):

 

 
Dzīvojamo telpu platība (norādīt kvadrātmetros):

 

 
Nedzīvojamo telpu platība (norādīt kvadrātmetros):

 

 
Dzīvokļu īpašumu skaits (norādīt skaitu)  

Informācija par iesniedzēja pilnvaroto personu
Pilnvarotās personas vārds, uzvārds (fiziskai personai) vai nosaukums (juridiskai personai)  

Personas kods (fiziskai personai) vai vienotais reģistrācijas numurs (juridiskai personai)

 

Juridiskā adrese (juridiskai personai) vai deklarētā dzīvesvieta (fiziskai personai)

 

Korespondences adrese:

 
PVN maksātājs (norādīt "" vai "")  
Kontaktpersonas vārds, uzvārds, telefona numurs:  

Darbu izmaksas un tā ieviešana
Plānotais īstenošanas laiks (norādīt pilnos mēnešos, ievērojot, ka īstenošanas laiks nevar pārsniegt 6 (sešus) mēnešus):  
Izmaksu aprēķins: Iesniedzēja finansējums
(norādīt summu euro)
Pašvaldības līdzfinansējums
(norādīt summu euro)
Kopā
(norādīt summu euro)
Kopējās izmaksas:        
Atbalstāmās izmaksas:        
Brauktuves ietves vai stāvlaukuma izbūves, pārbūves vai atjaunošanas izmaksas:      
Apgaismojuma izbūves, pārbūves vai atjaunošanas izmaksas:      
Cita daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas piesaistītā zemesgabala izbūves, pārbūves vai atjaunošanas izmaksas:      
Lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūves, pārbūves vai atjaunošanas izmaksas:      
Būvuzraudzības veikšanas izmaksas:      
Pašvaldības līdzfinansējuma apmērs procentos:



Jelgavas pilsētas pašvaldības 2015.gada 26.marta saistošo noteikumu Nr.15-9 "Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējuma apmērs un piešķiršanas kārtība daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojumu raksta sadaļas Informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka kārtību, kādā Jelgavas pilsētas pašvaldība piešķir līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju publiski pieejamo funkcionāli nepieciešamo zemesgabalu labiekārtošanai, līdzfinansēšanas apmēru un piešķiršanas nosacījumus. Pašvaldības līdzfinansējums ir ne vairāk kā 50% (piecdesmit procenti) no darbu kopējām izmaksām: nepārsniedzot 5000.00 (pieci tūkstoši) euro darbiem, kuriem saskaņā ar normatīvajiem aktiem nepieciešama būvatļauja; nepārsniedzot 2000.00 (divi tūkstoši) euro darbiem, kuriem saskaņā ar normatīvajiem aktiem jāaizpilda paskaidrojuma raksts vai apliecinājuma karte. Līdzfinansējumu var piešķirt: brauktuves, ietves vai stāvlaukuma izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai; apgaismojuma izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai; citam piesaistītā zemesgabala labiekārtojumam (bērnu rotaļu laukuma, soliņu, zālienu un apstādījumu, sporta laukumu) izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai; lietus ūdens novadīšanas sistēmas izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai; būvuzraudzības veikšanai.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Viena no pašvaldības autonomajām funkcijām saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 2.punktu ir gādāt par savas administratīvās teritorijas labiekārtošanu. Savukārt likuma 14.panta trešā daļa nosaka, ka savu funkciju izpildes nodrošināšanai likumā noteiktajos gadījumos pašvaldības izdod saistošos noteikumus. Likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.2 panta otrās daļas 5.punkts un piektā daļa nosaka, ka pašvaldība var sniegt palīdzību dzīvojamās mājas īpašniekam (īpašniekiem) vai dzīvokļu īpašniekiem, piešķirot finansējumu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai un kārtību, kādā tiek sniegta minētā palīdzība, un palīdzības apmēru nosaka pašvaldība savos saistošajos noteikumos.

Ievērojot minēto, saistošie noteiktumi ir izdoti, lai veicinātu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanu, uzlabotu apkārtējo vidi, transporta kustību, bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas un nodrošinātu vides pieejamību.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu 2015.gadā pašvaldības līdzfinansējums daudzdzīvokļu dzīvojamo māju publiski funkcionāli nepieciešamo zemesgabalu labiekārtošanai ir 25 000 (divdesmit pieci tūkstoši) euro.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā
5. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām Projekts nerada ietekmi uz administratīvajām procedūrām.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Speciāli līdzdalības pasākumi sabiedrībā nav veikti, pašvaldības darbinieki regulāri ir komunicējuši ar privātpersonām, māju pārvaldniekiem un ņēmuši vērā to izteiktos priekšlikumus.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece R.Vectirāne

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!