• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru prezidents
Oficiālajā izdevumā publicē Ministru prezidenta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru prezidenta 2016. gada 2. jūnija rīkojums Nr. 178 "Par Jāņa Kalugina pārcelšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.06.2016., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/op/2016/108.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmums Nr. 94

Par sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Fortum Jelgava" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem

Vēl šajā numurā

06.06.2016., Nr. 108

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru prezidents

Veids: rīkojums

Numurs: 178

Pieņemts: 02.06.2016.

OP numurs: 2016/108.10

2016/108.10
RĪKI

Ministru prezidenta rīkojumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 7 Visi

Ministru prezidenta rīkojums Nr. 178

Rīgā 2016. gada 2. jūnijā

Par Jāņa Kalugina pārcelšanu

1. Pamatojoties uz Valsts civildienesta likuma 37. panta pirmo, otro un trešo daļu, kā arī ņemot vērā Iekšlietu ministrijas viedokli par pārcelšanu, Jāņa Kalugina atbilstību Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļas auditora amata aprakstā izvirzītajām prasībām, Valsts ieņēmumu dienesta piekrišanu pārcelšanai un izvērtējot J. Kalugina viedokli par pārcelšanu, pārcelt J. Kaluginu no Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējā audita daļas vadītāja amata Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļas auditora amatā ar 2016. gada 6. jūniju uz nenoteiktu laiku turpmāk norādīto lietderības apsvērumu dēļ.

2. Izvērtējot Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējā audita daļas vadītāja J. Kalugina pārcelšanas lietderību un pamatotību Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļas auditora amatā, ir konstatēti šādi fakti un apstākļi:

2.1. Valsts ieņēmumu dienests 2016. gada 3. maija vēstulē Nr. 9.6-5/515 "Par valsts civildienesta attiecību turpināšanu citā amatā" atbilstoši Valsts civildienesta likuma 37. panta trešajai daļai informē J. Kaluginu par pārcelšanu Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļas auditora amatā un lūdz J. Kaluginu izteikt viedokli par izteikto piedāvājumu, tādējādi nodrošinot viņa tiesības izteikt viedokli par pārcelšanu;

2.2. Valsts ieņēmumu dienests 2016. gada 5. maijā saņem J. Kalugina iesniegumu, kurā viņš norādījis iebildumus pārcelšanas lietderības apsvērumu pamatotībai.

3. Ievērojot Valsts pārvaldes iekārtas likuma 10. pantā noteiktos valsts pārvaldes principus un nodrošinot civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi, lai paaugstinātu J. Kalugina profesionālo pieredzi, paplašinātu zināšanas un attīstītu kompetences, sekmētu amata pienākumu radošu un kvalitatīvu izpildi un nodotu Iekšlietu ministrijai viņa profesionālo pieredzi audita jomā, kā arī ņemot vērā Valsts civildienesta likuma 22. panta 1. punktā nostiprinātās ierēdņu tiesības uz pastāvīgu civildienestu nevis noteiktu amatu, pamatojoties uz Valsts civildienesta likuma 37. panta pirmo daļu, lai nodrošinātu labu pārvaldību, it īpaši civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi un sabiedrības uzticību civildienestam, ir tiesisks pamats Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējā audita daļas vadītāja J. Kalugina pārcelšanai Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļas auditora amatā. J. Kaluginam ir Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļas auditora amata pienākumu izpildei atbilstoša izglītība (Rīgas Tehniskajā universitātē iegūta akadēmiskā augstākā izglītība uzņēmējdarbībā un vadībā un ekonomista kvalifikācija), vairāk nekā 20 gadu pieredze valsts pārvaldē, iegūta profesionālā pieredze iekšējā audita jomā, kā arī zināšanas riska vadībā un iekšējās kontroles vadībā, prasmes vienlaikus strādāt ar liela apjoma dažāda veida informāciju, pārzināt dažādas darbības jomas, analītiski izvērtēt loģisko atzinumu ķēdes, koordinēt veicamos darbus paaugstinātas intensitātes apstākļos, spēja apzināt un studēt citu organizāciju un valstu stratēģiskās vadības, personāla vadības un organizāciju darbības analīzes procesu praksi, stratēģiskās un personāla plānošanas un analīzes sistēmas, principus un metodes, apkopot apzināto, izstrādāt priekšlikumus un nodrošināt metodisko atbalstu.

4. Attiecībā uz J. Kalugina pausto viedokli tiek norādīts, ka:

4.1. saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļas auditora amata aprakstā noteikto amata pienākumu pildīšanai nepieciešama speciālā atļauja pieejai valsts noslēpumam. Pamatojoties uz likuma "Par valsts noslēpumu" 9. pantu, pieeja valsts noslēpumam ir atļauta tikai tām personām, kurām saskaņā ar amata (dienesta) pienākumiem vai konkrētu darba (dienesta) uzdevumu ir nepieciešams veikt darbu, kas saistīts ar valsts noslēpuma izmantošanu vai tā aizsardzību, un kuras saskaņā ar šo likumu ir saņēmušas speciālas atļaujas. Tādējādi Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļai no 2016. gada 6. jūnija līdz turpmākajam rīkojumam, nodrošinot normatīvajos aktos noteiktās valsts noslēpuma aizsardzības prasības, ir jāuzdod J. Kaluginam pildīt tādus Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļas auditora amata pienākumus, kuru veikšanai nav nepieciešama pieeja valsts noslēpumam. J. Kaluginam nekavējoties, bet ne vēlāk kā trīs darba dienu laikā pēc iepazīšanās ar šo rīkojumu, ir pienākums sagatavot normatīvajos aktos noteiktos dokumentus attiecīgā valsts noslēpuma līmeņa speciālās atļaujas saņemšanai un iesniegt Iekšlietu ministrijas atbildīgajai personai;

4.2. atbilstoši Valsts civildienesta likuma 20. panta pirmajai daļai ierēdņa amata pienākumi tiek noteikti amata aprakstā. Saskaņā ar Ministru kabineta 2010. gada 30. novembra noteikumu Nr. 1075 "Valsts un pašvaldību institūciju amatu katalogs" 11.2 punktu un Ministru kabineta 2000. gada 5. decembra instrukcijas Nr. 5 "Ierēdņa amata apraksta izstrādāšanas kārtība" 3.5., 3.7., 3.8. punktu amata aprakstā norāda ierēdņa amata pienākumus, ierēdņa amata pildīšanai nepieciešamo izglītību un ierēdņa amata pienākumu pildīšanai nepieciešamo profesionālo pieredzi. Tādējādi iestādes vadītājam ir pienākums amata aprakstā noteikt amatam objektīvi nepieciešamās prasības, proti, to minimālo profesionālo pieredzi, kas nepieciešama, lai amatpersona spētu efektīvi pildīt amata pienākumus. J. Kalugins savā 2016. gada 5. maijā izteiktajā viedoklī par pārcelšanu norāda, ka viņš šobrīd nepārzina iekšlietu nozares darbību reglamentējošo ārējo normatīvo aktu prasības. Atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējā audita daļas vadītāja amata aprakstā noteiktajam J. Kalugina pienākumos ietilpst regulāri iepazīties ar izmaiņām normatīvajos aktos, kā arī organizēt un nodrošināt līdzdarbošanos citu institūciju izstrādāto ārējo normatīvo aktu projektu izstrādē. Tādējādi, ņemot vērā Valsts civildienesta likuma 19. pantā noteikto ierēdņa pienākumu regulāri papildināt zināšanas un pilnveidot profesionālās iemaņas un prasmes, kas nepieciešamas amata pienākumu pildīšanai, apstāklis, ka J. Kalugins nepārzina iekšlietu nozares darbību reglamentējošo ārējo normatīvo aktu prasības, nav uzskatāms par šķērsli amata pienākumu izpildei un ir vērtējams kopsakarā ar ierēdņa pienākumu papildināt zināšanas un paaugstināt kvalifikāciju.

5. Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļas auditora amata aprakstā noteikto amata pienākumu pildīšanai ir nepieciešamas angļu valodas un krievu valodas zināšanas atbilstoši Eiropas kopīgajām pamatnostādnēm valodu apguvei vismaz B1 līmenī. Izvērtējot J. Kalugina iepriekšējo profesionālo pieredzi Valsts ieņēmumu dienestā, konstatēts, ka amata pienākumu pildīšanai gan Muitas kriminālpārvaldē (no 2002. līdz 2008. gadam), gan Iekšējā audita pārvaldē (no 2009. līdz 2012. gadam) amata aprakstos ir bijusi noteikta prasība – angļu valodas zināšanas B1 līmenī un krievu valodas zināšanas B2 līmenī. Ņemot vērā minēto, kā arī to, ka J. Kalugins piedalījies dažādos starptautiskos semināros (gan pildot Finanšu policijas pārvaldes direktora, gan Iekšējā audita pārvaldes direktora amata pienākumus), ir pietiekams pamats uzskatīt, ka J. Kaluginam ir nepieciešamās angļu un krievu valodas zināšanas.

6. Ievērojot iepriekš minēto un izvērtējot J. Kalugina izteiktos iebildumus par pārcelšanu, J. Kalugina pārcelšanai Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļas auditora amatā ir pietiekams pamats. J. Kalugina ilgstošā pieredze valsts pārvaldē, iegūtās zināšanas auditu plānošanā un veikšanā, pieredze sadarbībā ar ārējiem auditoriem un Finanšu ministriju, nodrošinot revīziju veikšanu un ieteikumu izpildes kontroli, kā arī prasme analizēt iekšējās kontroles efektivitāti, tiks nodota Iekšlietu ministrijas Iekšējā audita nodaļai, tādējādi stiprinot Iekšlietu ministrijas kapacitāti, veicinot konkrētās struktūrvienības efektīvu uzdevumu un funkciju izpildi un dodot ieguldījumu arī valsts pārvaldei kopumā. Ņemot vērā, ka J. Kalugins tiek pārcelts no hierarhiski zemākas (padotības) iestādes hierarhiski augstākā iestādē (ministrijā), pārcelšanas rezultātā J. Kaluginam būs iespēja sevi novērtēt, izzināt savas kompetences stiprās un vājās puses, kā arī iegūt jaunas un pilnveidot esošās zināšanas iekšējā audita jomā citā valsts pārvaldes iestādē.

Ministru prezidenta vietā –
zemkopības ministrs Jānis Dūklavs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!