• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2016. gada 7. jūnija saistošie noteikumi Nr. 209 "Grozījumi Rīgas domes 2010.gada 7.septembra saistošajos noteikumos Nr.93 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas aprēķināšanas kārtību Rīgas pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.06.2016., Nr. 112 https://www.vestnesis.lv/op/2016/112.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

10.06.2016., Nr. 112

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 209

Pieņemts: 07.06.2016.

OP numurs: 2016/112.12

2016/112.12
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.209

Rīgā 2016.gada 7.jūnijā (prot. Nr.75, 20.§)

Grozījumi Rīgas domes 2010.gada 7.septembra saistošajos noteikumos Nr.93 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas aprēķināšanas kārtību Rīgas pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43.panta pirmās daļas 13.punktu un
Ministru kabineta 2007.gada 30.oktobra
noteikumu Nr.735 "Noteikumi par
publiskas personas zemes nomu" 18.punktu

1. Izdarīt Rīgas domes 2010.gada 7.septembra saistošajos noteikumos Nr.93 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas aprēķināšanas kārtību Rīgas pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2010, Nr.166; 2013, Nr.170; 2015, Nr.77) šādus grozījumus:

1.1. izteikt 4.1.apakšpunkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"4.1. zemesgabalam, kas nav lielāks par 100 m2, uz kura izvietots vai tiks izvietots sezonālās izmantošanas objekts (t.sk. tāds, kuram nav piemērojams būvniecības process) vai uz kura izvietota vai tiks izvietota īslaicīgas lietošanas būve, un kurš paredzēts komercdarbības veikšanai, – pamatojoties uz zemes kadastrālo vērtību bāzi komercdarbības un sabiedriskās apbūves nekustamo īpašumu grupas nekustamo īpašumu lietošanas mērķim "Komercdarbības objektu apbūve" vērtību zonās:";

1.2. izteikt 4.2.apakšpunkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"4.2. par 100 m2 lielākam zemesgabalam, uz kura izvietots vai tiks izvietots sezonālās izmantošanas objekts (t.sk. tāds, kuram nav piemērojams būvniecības process) vai uz kura izvietota vai tiks izvietota īslaicīgas lietošanas būve, un kurš paredzēts komercdarbības veikšanai, – 2% no zemesgabala kadastrālās vērtības gadā, bet ne mazāk kā:".

2. Atcelt Rīgas domes 2016.gada 19.aprīļa saistošos noteikumus Nr.201 "Grozījumi Rīgas domes 2010.gada 7.septembra saistošajos noteikumos Nr.93 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas aprēķināšanas kārtību Rīgas pilsētā"".

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs



Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2016.gada 7.jūnija saistošajiem noteikumiem Nr.209 "Grozījumi Rīgas domes 2010.gada 7.septembra saistošajos noteikumos Nr.93 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas aprēķināšanas kārtību Rīgas pilsētā""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi "Grozījumi Rīgas domes 2010.gada 7.septembra saistošajos noteikumos Nr.93 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas aprēķināšanas kārtību Rīgas pilsētā"" (turpmāk – saistošie noteikumi) paredz papildināt Rīgas domes 2010.gada 7.septembra saistošo noteikumu Nr.93 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas aprēķināšanas kārtību Rīgas pilsētā" (turpmāk – saistošie noteikumi Nr.93) 4.1. un 4.2.apakšpunktā noteikto iznomāšanas objektu loku, attiecinot minētajos apakšpunktos noteikto nomas maksu arī uz zemesgabaliem, uz kuriem izvietots vai tiks izvietots sezonālās izmantošanas objekts (t.sk. tāds, kuram nav piemērojams būvniecības process).

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

2016.gada 1.martā tika pieņemti Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.196 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība", kuru 35.punkts paredz, ka sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai uz pašvaldībai piederošas, piekrītošas vai valdījumā esošas zemes bez piesaistes pastāvīgai sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietai tiek rīkota zemes nomas tiesību izsole (sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana publiskās vietās ir veicama atbilstoši gadalaikam pavasara/vasaras sezonā vai rudens/ziemas sezonā).

Ievērojot Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 5.panta pirmajā daļā noteikto, ir nepieciešams veikt attiecīgus grozījumus saistošajos noteikumos Nr.93, lai saistošajos noteikumos noteiktā nomas maksa varētu tikt piemērota arī tiem pašvaldībai piederošiem, piekrītošiem vai pašvaldības valdījumā esošiem rezerves zemes fondā ieskaitītiem vai īpašuma tiesību atjaunošanai neizmantotiem neapbūvētiem zemesgabaliem vai to daļām, uz kuriem izvietots vai tiks izvietots sezonālās izmantošanas objekts.

Saistošie noteikumi paredz attiecināt uz sezonālās izmantošanas objektiem (t.sk. tādiem, kuriem nav piemērojams būvniecības process) to pašu nomas maksu vai sākumcenu nomas tiesību izsoles gadījumā, kāda tiek piemērota zemesgabaliem, uz kuriem izvietotas vai tiks izvietotas īslaicīgas lietošanas būves un kas paredzēti komercdarbības veikšanai.

Rīgas domē 2016.gada 19.aprīlī tika pieņemti saistošie noteikumi Nr.201 "Grozījumi Rīgas domes 2010.gada 7.septembra saistošajos noteikumos Nr.93 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas aprēķināšanas kārtību Rīgas pilsētā"" (turpmāk – saistošie noteikumi Nr.201), kuros papildus minētajiem grozījumiem bija paredzēts arī grozījums saistošo noteikumu Nr.93 4.4.apakšpunktā, attiecinot tajā noteikto nomas maksu uz visiem zemesgabaliem, kas tiek iznomāti kā papildu teritorija pie pamatizmantošanas zemesgabala. Par saistošajiem noteikumiem Nr.201 tika saņemts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas 2016.gada 10.maija atzinums Nr.18-6/3576, kurā ministrija iebilst pret minēto grozījumu (saistošo noteikumu Nr.201 3.punkts), jo tajā tiek paredzēts zemes nomas maksu noteikt no citas zemes (nevis iznomājamās) kadastrālās vērtības, un lūdz pārskatīt saistošo noteikumu Nr.201 3.punktu.

Saistošie noteikumi sagatavoti, ievērojot ministrijas atzinumā pausto, neietverot saistošajos noteikumos grozījumu, pret kuru saņemta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas iebilde.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Normatīvā akta piemērošana neradīs būtisku ietekmi uz pašvaldības budžetu, jo atbilstoši normatīvo aktu prasībām noteiktos gadījumos pašvaldības nodevas vietā tiks iekasēta nomas maksa par pašvaldībai piederošas vai piekrītošas zemes izmantošanu.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav ietekmes.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Nav ietekmes.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!