• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2016. gada 30. augusta noteikumi Nr. 581 "Grozījumi Ministru kabineta 2002. gada 22. oktobra noteikumos Nr. 478 "Kārtība, kādā aizpildāmas, iesniedzamas, reģistrējamas un glabājamas valsts amatpersonu deklarācijas un aizpildāmi un iesniedzami valsts amatpersonu saraksti"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.09.2016., Nr. 169 https://www.vestnesis.lv/op/2016/169.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 582

Tiesu ekspertu padomes nolikums

Vēl šajā numurā

01.09.2016., Nr. 169

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 581

Pieņemts: 30.08.2016.

OP numurs: 2016/169.9

2016/169.9
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 11 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 581

Rīgā 2016. gada 30. augustā (prot. Nr. 43 16. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2002. gada 22. oktobra noteikumos Nr. 478 "Kārtība, kādā aizpildāmas, iesniedzamas, reģistrējamas un glabājamas valsts amatpersonu deklarācijas un aizpildāmi un iesniedzami valsts amatpersonu saraksti"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par interešu konflikta
novēršanu valsts amatpersonu darbībā"
20. panta piekto daļu un 24. panta 2.1 un trešo daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2002. gada 22. oktobra noteikumos Nr. 478 "Kārtība, kādā aizpildāmas, iesniedzamas, reģistrējamas un glabājamas valsts amatpersonu deklarācijas un aizpildāmi un iesniedzami valsts amatpersonu saraksti" (Latvijas Vēstnesis, 2002, 157. nr.; 2003, 105. nr.; 2006, 74., 163. nr.; 2010, 12., 97. nr.; 2012, 25. nr.; 2013, 52. nr.; 2014, 16., 172. nr.; 2015, 250. nr.; 2016, 91. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.2. norādot informāciju par citiem amatiem, ko tas ieņem papildus valsts amatpersonas amatam, kā arī par uzņēmuma līgumiem vai pilnvarojumiem, kuros noteiktās saistības tas pilda, sniedz ziņas par to juridisko personu identifikācijas datiem, kurās deklarācijas iesniedzējs ieņem amatus, vai fiziskajām personām (norādot vārdu un uzvārdu) vai juridisko personu identifikācijas datiem, kuras ir deklarācijas iesniedzēja darba devēji vai pilnvarotāji. Valsts amatpersona, kura vienlaikus ir arī advokāts, sniedzot informāciju par citiem amatiem, ko tā ieņem papildus valsts amatpersonas amatam, kā arī par uzņēmuma līgumiem vai pilnvarojumiem, kurus tā veic vai kuros noteiktās saistības pilda, informāciju, kas saistīta ar advokāta profesionālo darbību, norāda kā vienu pozīciju ar nosaukumu – advokāta profesionālā darbība –, nenorādot juridiskās vai fiziskās personas identifikācijas datus. Sniedzamas ziņas arī par deklarācijas iesniedzēja amatiem biedrībās, nodibinājumos, politiskajās un reliģiskajās organizācijās un arodbiedrībās;".

2. Izteikt 3.7. un 3.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"3.7. norādot informāciju par pārskata periodā gūtajiem visu veidu ienākumiem, sniedz informāciju par to gūšanas vietu (avotu), norādot juridisko personu identifikācijas datus un fizisko personu vārdu un uzvārdu un summu (atsevišķi par katru ienākumu veidu attiecīgajā valūtā). Ienākumiem, kuri saskaņā ar normatīvajiem aktiem tiek aplikti ar nodokļiem, norāda aprēķinātās summas pirms nodokļu samaksas. Valsts ieņēmumu dienests elektroniskās deklarēšanas sistēmā nodrošina, ka ir pieejami Valsts ieņēmumu dienesta pārziņā esošās valsts informācijas sistēmas "Nodokļu informācijas sistēma" dati par deklarācijas iesniedzēja ienākumiem pārskata periodā (ienākuma izmaksātāja identifikācijas dati, ienākumu veids, summa, valūta), kuri atbilstoši nodokļu jomu regulējošiem tiesību aktiem ir deklarēti Valsts ieņēmumu dienestā. Valsts amatpersona, kura vienlaikus ir arī advokāts, sniedzot informāciju par pārskata periodā gūtajiem ienākumiem no advokāta profesionālās darbības, norāda no advokāta profesionālās darbības gūto ienākumu kopējo summu un valūtu, bet neidentificē ienākumu avotu – fiziskās vai juridiskās personas;

3.8. norādot informāciju par veiktajiem darījumiem, ja to summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, sniedz ziņas par katra darījuma veidu un apmēru naudas izteiksmē attiecīgajā valūtā. Valsts ieņēmumu dienests elektroniskās deklarēšanas sistēmā nodrošina, ka ir pieejami Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārziņā esošās valsts informācijas sistēmas "Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrs" dati par deklarācijas iesniedzēja veiktajiem darījumiem ar transportlīdzekļiem (darījuma veids – iegūts vai atsavināts). Valsts amatpersonai Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmā izdarot atzīmi tabulas "No Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra informācijas sistēmas saņemtā informācija par darījumiem" ailē "Iekļaut deklarācijā", informācija par darījumu, kura summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, tiek pārnesta uz deklarāciju. Ja, veicot darījumu, par transportlīdzekli ir gūts ienākums, valsts amatpersona Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārziņā esošās valsts informācijas sistēmas "Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrs" informāciju par darījuma pusi izmanto savas deklarācijas aizpildīšanai par gūtajiem ienākumiem. Valsts amatpersona, kura vienlaikus ir arī advokāts, nenorāda ziņas par advokāta profesionālās darbības ietvaros veiktajiem darījumiem;".

3. Izteikt 4.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.2. sniedz ziņas par amatiem un darbiem, ja tas ir individuālais komersants. Sniedz ziņas par uzņēmuma līgumiem un pilnvarojumiem, ja darba devējs, otra līgumslēdzēja puse vai pilnvarotājs ir fiziska persona, kā arī norāda pārskata periodā gūtos ienākumus no fiziskām personām (norādot fiziskās personas identifikācijas datus). Valsts amatpersona, kura vienlaikus ir arī advokāts, sniedzot ziņas par amatiem un darbiem, ko tā ieņem vai pilda papildus valsts amatpersonas amatam, kā arī par uzņēmuma līgumiem vai pilnvarojumiem, kurus tā veic vai kuros noteiktās saistības pilda, informāciju, kas saistīta ar advokāta profesionālo darbību, norāda kā vienu pozīciju ar nosaukumu – advokāta profesionālā darbība – un norāda kopējo ienākumu summu un valūtu, bet neidentificē ienākumu avotu – fiziskās vai juridiskās personas;".

4. Izteikt 4.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.5. norādot informāciju par veiktajiem darījumiem, ja to summa pārsniedz 20 Ministru kabineta noteiktās minimālās mēnešalgas, sniedz ziņas par katra darījuma apmēru attiecīgajā valūtā un darījumu pušu identifikācijas datiem. Valsts ieņēmumu dienests elektroniskās deklarēšanas sistēmā nodrošina, ka ir pieejami Ceļu satiksmes drošības direkcijas pārziņā esošās valsts informācijas sistēmas "Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrs" dati par deklarācijas iesniedzēja veiktajiem darījumiem ar transportlīdzekļiem (darījuma puses – juridiskās personas vai fiziskās personas – identifikācijas dati). Informācija par veiktajiem darījumiem ar transportlīdzekļiem un darījuma pušu identifikācijas dati aizpildās automātiski, ja deklarācijas iesniedzējs Valsts ieņēmumu dienesta elektroniskās deklarēšanas sistēmā tabulas "No Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistra informācijas sistēmas saņemtā informācija par darījumiem" ailē "Iekļaut deklarācijā" būs izdarījis atzīmi. Valsts amatpersona, kura vienlaikus ir arī advokāts, nenorāda ziņas par advokāta profesionālās darbības ietvaros veiktajiem darījumiem;".

5. Papildināt 19. punktu aiz vārdiem "vai neesību" ar vārdiem "kā arī atzīme par valsts amatpersonas pienākumu pildīšanu uz laiku (aizvietošanu). Atzīmi par valsts amatpersonas aizvietošanu izdara tikai attiecībā uz tām personām, kuras pirms valsts amatpersonas aizvietošanas neieņem valsts amatpersonas amatu".

6. Papildināt noteikumus ar 29. punktu šādā redakcijā:

"29. Grozījumi šo noteikumu 19. punktā un 2. pielikumā, kas paredz atzīmes par valsts amatpersonas pienākumu pildīšanu uz laiku (aizvietošanu) ierakstīšanu valsts amatpersonu sarakstā, stājas spēkā 2017. gada 1. janvārī."

7. Izteikt 2. pielikuma tabulu šādā redakcijā:

"Nr.
p. k.
Vārds, uzvārds Personas kods Amats Valsts amatpersonas pienākumus pilda uz laiku (aizvieto) Stājies amatā (datums) Beidzis pildīt amata pienākumus (datums) Vai ir valsts civildienesta ierēdnis

"

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!