• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2016. gada 14. janvāra saistošie noteikumi Nr. 1 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 10.decembra saistošajos noteikumos Nr.47 "Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2016., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/op/2016/17.3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Neretas novada domes saistošie noteikumi Nr. 11/2015

Par Neretas novada pašvaldības saistošo noteikumu publicēšanas vietu

Vēl šajā numurā

26.01.2016., Nr. 17

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 1

Pieņemts: 14.01.2016.

OP numurs: 2016/17.3

2016/17.3
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.1

Daugavpilī 2016.gada 14.janvārī (prot. Nr.1, 3.§)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 10.decembra saistošajos noteikumos Nr.47 "Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43.panta
trešo daļu un likuma "Par palīdzību dzīvokļa
jautājumu risināšanā" 26.panta otro daļu

Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 10.decembra saistošajos noteikumos Nr.47 "Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām" ("Latvijas Vēstnesis", 250 (5568), 22.12.2015.) šādus grozījumus:

1. Papildināt saistošo noteikumu 2.2.apakšpunktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Šī definīcija nav attiecināma uz daudzbērnu ģimenē esošajiem bērniem.".

2. Izteikt saistošo noteikumu 2.6.apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.6. Daudzbērnu ģimene – ģimene, kuras aprūpē ir vismaz trīs bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni. Par daudzbērnu ģimenes bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tā iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību."

3. Aizstāt saistošo noteikumu 6.punktā vārdu "izdevumus" ar vārdiem "izdevumu apliecinošu dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālu)".

4. Aizstāt saistošo noteikumu 24.1.apakšpunktā vārdus "pacienta iemaksu" ar vārdiem "ārstniecības pakalpojumu saņemšanas izdevumu".

5. Papildināt saistošos noteikumus ar 24.1.1. un 24.1.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"24.1.1. pacienta iemaksas par ārstēšanu slimnīcas dienas stacionārā vai diennakts stacionārā izdevumu segšanai vai kompensēšanai;

24.1.2. citiem ar ievietošanu slimnīcas diennakts stacionārā saistītiem izdevumiem."

6. Papildināt saistošo noteikumu 24.3.6.apakšpunktu aiz vārdiem "medicīnisko ierīču" ar vārdiem "inkontinences līdzekļu".

7. Izteikt saistošo noteikumu 5.1.nodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"5.1. Atbalsts ārstniecības pakalpojumu saņemšanas izdevumu segšanai"

8. Izteikt saistošo noteikumu 26.punktu šādā redakcijā:

"26. Atbalsts ir paredzēts:

26.1. pacienta iemaksas izdevumu segšanai par ārstēšanos SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" dienas stacionārā vai diennakts stacionārā;

26.2. pacienta iemaksas izdevumu kompensēšanai par ārstēšanos Latvijas Republikā reģistrētas, pielikumā norādītās ārstniecības iestādes (slimnīcas) diennakts stacionārā, izņemot ārstēšanos no alkohola, narkotisko, psihotropo un toksisko vielu atkarības".

9. Izteikt saistošo noteikumu 27.punktu šādā redakcijā:

"Tiesības saņemt atbalstu pacienta iemaksu segšanai vai kompensēšanai normatīvajos aktos noteiktajā apmēra līdz četrām dienām dienas stacionārā vai diennakts stacionārā ir pensijas vecuma personām un personām ar invaliditāti, izņemot gadījumus, ja pacienta iemaksas sedz no valsts budžeta vai apdrošināšanas sabiedrības līdzekļiem".

10. Papildināt saistošo noteikumu 28.punktu aiz skaitļa "28." ar skaitli un vārdiem "26.1.apakšpunktā minētais".

11. Papildināt saistošos noteikumus ar 28.1punktu šādā redakcijā:

"28.1 Atbalsta pieprasītājs 26.2.apakšpunktā minēta atbalsta saņemšanai iesniedz iesniegumu Sociālo lietu pārvaldē, pievienojot klāt līguma par ārstniecības pakalpojumu sniegšanu vai izraksta no stacionārā/ambulatorā pacienta medicīniskās kartes un izdevumu apliecinošo dokumentu kopijas, uzrādot oriģinālu".

12. Papildināt saistošo noteikumu 29.punktu aiz skaitļa "29." ar skaitli un vārdiem "26.1.apakšpunktā minēto".

13. Papildināt saistošos noteikumus ar 29.1 un 29.2 punktu šādā redakcijā:

"29.1 Piešķirot 26.2.apakšpunktā minēto atbalstu, Sociālo lietu pārvalde piešķir atbalsta pieprasītajam atbalstu 15,00 euro citiem ar ievietošanu slimnīcas diennakts stacionārā saistītiem izdevumiem, nepieprasot izdevumu apliecinošus dokumentus.

29.2 26.2.apakšpunktā un 29.1 punktā minēto atbalstu izmaksā ar pārskaitījumu vai skaidrā naudā uz atbalsta pieprasītāja norādīto norēķinu kontu kredītiestādē."

14. Aizstāt 40.1.apakšpunkta vārdus "higiēnas preču" ar vārdiem "inkontinences līdzekļu".

15. Papildināt saistošos noteikumus ar pielikumu šādā redakcijā:

"Pielikums
Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 10.decembra
saistošajiem noteikumiem Nr.47 "Daugavpils pilsētas
pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām"

Ārstniecības iestāžu (slimnīcu) saraksts, kurās Daugavpils pilsētas pašvaldība kompensē pacienta iemaksas izdevumus:

1. VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca"

2. VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca"

3. SIA "Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca"

4. SIA "Jūrmalas slimnīca"

5. SIA "Ogres rajona slimnīca"

6. SIA "Tukuma slimnīca"

7. SIA "Liepājas reģionālā slimnīca"

8. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca"

9. SIA "Kuldīgas slimnīca"

10. SIA "Rēzeknes slimnīca"

11. SIA "Preiļu slimnīca"

12. SIA "Krāslavas slimnīca"

13. SIA "Vidzemes slimnīca"

14. Madonas novada pašvaldības SIA "Madonas slimnīca"

15. SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība"

16. SIA "Cēsu klīnika"

17. SIA "Alūksnes slimnīca"

18. SIA "Jelgavas pilsētas slimnīca"

19. SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca"

20. SIA "Dobeles un apkārtnes slimnīca"

21. SIA "Aizkraukles slimnīca"

22. SIA "Bauskas slimnīca"

23. Līvānu novada domes pašvaldības SIA "Līvānu slimnīca"

24. SIA "Ludzas medicīnas centrs"

25. Rīgas rajona pašvaldības SIA "Rīgas rajona slimnīca"

26. SIA "Saldus medicīnas centrs"

27. SIA "Priekules slimnīca"

28. SIA "Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca"

29. VSIA "Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca""

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

 

Daugavpils pilsētas domes 2016.gada 14.janvāra saistošo noteikumu Nr.1 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2015.gada 10.decembra saistošajos noteikumos Nr.47 "Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 43.panta trešā daļa nosaka Domes kompetenci pieņemt saistošos noteikumus, arī lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi. Atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" 12.pantam, pašvaldības attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju interesēs var brīvprātīgi realizēt savas iniciatīvas ikvienā jautājumā, ja tas nav Saeimas, Ministru kabineta, ministriju, citu valsts pārvaldes iestāžu, tiesas vai citu pašvaldību kompetencē vai arī ja šāda darbība nav aizliegta ar likumu.

Pašlaik Daugavpils pilsētas pašvaldība Daugavpils mazaizsargātajiem iedzīvotājiem sedz pacienta iemaksas izdevumus stacionārā (četras dienas) tikai Daugavpils reģionālajā slimnīcā, kurā vērojams ārstu trūkums. Tādējādi mazaizsargātajām personām ierobežotas tiesības saņemt ārstniecības pakalpojumus citās neatliekamās palīdzības ārstniecības iestādēs, kurās ir attiecīgā profila speciālisti un ir nodrošināta diennakts stacionārā palīdzība. Nodrošinot mazaizsargāto personu tiesības saņemt ārstniecības pakalpojumus arī citās Latvijas slimnīcās un sedzot ar to saistītās izmaksas, proti, ceļa izdevumus līdz slimnīcai un citus izdevumus, pašvaldība nodrošinās Latvijas Republikas Satversmes 111.pantā paredzētās tiesības, garantējot medicīnisko palīdzību.

2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumu projekts paredz pacienta iemaksas izdevumu kompensēšanu mazaizsargātajām personām par ārstēšanos Latvijas Republikā reģistrētas, pielikumā norādītās ārstniecības iestādes (slimnīcas) diennakts stacionārā, izņemot ārstēšanos no alkohola, narkotisko, psihotropo un toksisko vielu atkarības, kā arī atbalstu 15,00 euro citiem ar ievietošanu slimnīcas diennakts stacionārā saistītiem izdevumiem, nepieprasot izdevumu apliecinošus dokumentus.

Pacienta iemaksa tiks segta vai kompensēta atbilstoši Ministru kabineta 2013.gada 17.decembra noteikumu Nr.1529 "Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība" 4.pielikuma "Pacienta iemaksas apmērs" 3. un 5.punktam, t.i., par ārstēšanos SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" dienas stacionārā – EUR 7,11 vai diennakts stacionārā – EUR 10,00, par ārstēšanos Latvijas Republikā reģistrētas, pielikumā norādītās ārstniecības iestādes (slimnīcas) diennakts stacionārā: slimnīcās – EUR 10,00, aprūpes slimnīcās, slimnīcu aprūpes nodaļās un gultās – EUR 7,11 un par ārstēšanos ar onkoloģiskām vai onkohematoloģiskām saslimšanām (diagnožu kodi atbilstoši SSK-10: C00-C97, D00-D09, D37-D48 un D61) – EUR 7,11.

3.Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes budžeta ietvaros.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Notika konsultācijas ar Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes klientiem, pensionāru apvienību.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs J.Lāčplēsis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!