• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisija
Finanšu un kapitāla tirgus komisija publicē normatīvos noteikumus, ieteikumus un lēmumus, kā arī informāciju par kredītiestādes noguldītājiem garantētās atlīdzības izmaksas veidu un kārtību, laiku un vietu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2016. gada 28. septembra noteikumi Nr. 157 "Grozījumi "Kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora un likvidatora amata kandidātu atlases normatīvajos noteikumos"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2016., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/op/2016/190.21

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

30.09.2016., Nr. 190

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija

Veids: noteikumi

Numurs: 157

Pieņemts: 28.09.2016.

OP numurs: 2016/190.21

2016/190.21
RĪKI

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 157

Rīgā 2016. gada 28. septembrī

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
padomes sēdes protokols Nr. 34 4. p.)

Grozījumi "Kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora un likvidatora amata kandidātu atlases normatīvajos noteikumos"

Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma
72. panta pirmās daļas 2. punktu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 12.03.2014. normatīvajos noteikumos Nr. 39 "Kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora un likvidatora amata kandidātu atlases normatīvie noteikumi" (turpmāk tekstā – noteikumi) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Reizi kalendārā gada laikā, bet ne vēlāk kā 31. martā Komisija rakstveidā Administratoru asociācijai lūdz sniegt iespējamo kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora amata kandidātu (maksātnespējas procesa administratoru) sarakstu, kas ietver ne vairāk kā piecus kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora amata kandidātus un ir sagatavots, ņemot vērā kandidātu papildus iegūto izglītību un pieredzi kredītiestāžu un finanšu instrumentu tiesiskā regulējuma piemērošanā, profesionālo darbību, vadot sabiedrību maksātnespējas procesus, ievērojot šo maksātnespējas procesu apjomu un sarežģītību, kandidātam pieejamos resursus maksātnespējas procesa nodrošināšanai un kandidāta pēdējo divu gadu laikā veiktās profesionālās darbības atbilstību normatīvajiem aktiem."

2. Izteikt 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Ja Administratoru asociācija ir iesniegusi sarakstu ar vairāk nekā pieciem kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora amata kandidātiem, Komisija, piedaloties Administratoru asociācijas pārstāvjiem, veic kandidātu izlozi, lai izveidotu kandidātu sarakstu ar ne vairāk kā pieciem kandidātiem. Administratoru asociācijas pārstāvju nepiedalīšanās izlozē neietekmē izlozes norisi."

3. Papildināt noteikumus ar 6.1 punktu šādā redakcijā:

"6.1 Pēc kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora amata kandidātu saraksta sagatavošanas Komisija nekavējoties nosūta rakstveida informācijas pieprasījumu tiesībsargājošajām iestādēm, lūdzot sniegt to rīcībā esošo informāciju par visiem kredītiestādes administratora amata kandidātiem, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, lūdzot sniegt informāciju, vai attiecībā uz kādu no kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora amata kandidātiem atbilstoši likumam "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" tā iepriekšējā darbībā nav konstatēti pārkāpumi saistībā ar interešu konflikta novēršanu."

4. Aizstāt 7. punktā vārdu "kandidatūru" ar "kandidātu".

5. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Komisija lūdz izvirzītajiem pieciem kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora amata kandidātiem rakstveidā sniegt savu redzējumu par iespējamo veicamo pasākumu plānu kredītiestādes maksātnespējas procesa vadīšanai, iekļaujot tajā turpmāk veicamās darbības, maksātnespējas procesa administratora plānoto komandas sastāvu maksātnespējas procesa sekmīgai nodrošināšanai un plānoto termiņu maksātnespējas procesa pabeigšanai. Komisija aicina uz pārrunām pirmos trīs kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora amata kandidātus, kuru iesniegtais veicamo pasākumu plāns kredītiestādes maksātnespējas procesa vadīšanai Komisijas ieskatā visvairāk paredz nodrošināt kredītiestādes kreditoru interešu aizsardzību un efektīvu maksātnespējas procesa norisi."

6. Izslēgt 9. punktā vārdus "un aicina uz pārrunām nākamo kandidātu no prioritārā kārtībā izveidotā iespējamo kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora amata kandidātu saraksta".

7. Papildināt 11. un 18. punktu aiz vārdiem "Maksātnespējas administrācijas" ar vārdiem "un tiesībsargājošo iestāžu".

8. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Reizi kalendārā gada laikā, bet ne vēlāk kā 31. martā Komisija rakstveidā:

12.1. Advokātu padomei lūdz sniegt iespējamo kredītiestādes likvidatora amata kandidātu (zvērinātu advokātu) sarakstu, kas ietver ne vairāk kā piecus kredītiestādes likvidatora amata kandidātus un ir sagatavots, ņemot vērā pieredzi kredītiestāžu un finanšu instrumentu tiesiskā regulējuma piemērošanā, kandidātu darbības ilgumu zvērinātu advokātu kolēģijā, iegūtos kvalifikācijas punktus, pastāvošos disciplinārsodus un to, vai personai papildus zvērināta advokāta kvalifikācijai ir piešķirts arī maksātnespējas procesa administratora sertifikāts;

12.2. Revidentu asociācijai lūdz sniegt iespējamo kredītiestādes likvidatora amata kandidātu (zvērinātu revidentu) sarakstu, kas ietver ne vairāk kā piecus kredītiestādes likvidatora amata kandidātus un ir sagatavots, ņemot vērā pieredzi kredītiestāžu un finanšu instrumentu tiesiskā regulējuma piemērošanā, zvērinātu revidentu pēdējo divu gadu laikā veiktās profesionālās darbības atbilstību normatīvajiem aktiem, profesionālo darbību sabiedrību likvidācijas procesos, ievērojot šo likvidācijas procesu apjomu un sarežģītību, zvērinātiem revidentiem pieejamos resursus likvidācijas procesa nodrošināšanai, spēju strādāt paaugstinātas spriedzes apstākļos, kandidāta iegūto izglītību (fiziskām personām) un peļņu un apgrozījumu (zvērinātu revidentu komercsabiedrībām. Komisija lūdz, sagatavojot iespējamo kredītiestādes likvidatora amata kandidātu sarakstu, par zvērinātu revidentu komercsabiedrībām norādīt personas, kuras varētu pilnvarot atbilstoši Kredītiestāžu likuma 131. panta otrajai daļai."

9. Izteikt 13. punktu šādā redakcijā:

"13. Ja Advokātu padome vai Revidentu asociācija ir iesniegusi sarakstu ar vairāk nekā pieciem kredītiestādes likvidatora amata kandidātiem, Komisija, piedaloties Advokātu padomes un Revidentu asociācijas pārstāvjiem, veic kandidātu izlozi, lai izveidotu kandidātu sarakstus ar ne vairāk kā pieciem kandidātiem no katras profesionālās apvienības iesniegtajiem kandidātiem. Advokātu padomes un Revidentu asociācijas pārstāvju nepiedalīšanās izlozē neietekmē izlozes norisi."

10. Papildināt noteikumus ar 13.1 punktu šādā redakcijā:

"13.1 Pēc kredītiestādes likvidatora amata kandidātu sarakstu sagatavošanas Komisija nekavējoties nosūta rakstveida informācijas pieprasījumu tiesībsargājošajām iestādēm, lūdzot sniegt to rīcībā esošo informāciju par visiem kredītiestādes likvidatora amata kandidātiem, kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam, lūdzot sniegt informāciju, vai attiecībā uz kādu no kredītiestādes likvidatora amata kandidātiem, kurš vienlaicīgi ir arī maksātnespējas procesa administrators, atbilstoši likumam "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" tā iepriekšējā darbībā nav konstatēti pārkāpumi saistībā ar interešu konflikta novēršanu."

11. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15.  Komisija lūdz izvirzītajiem pieciem kredītiestādes likvidatora amata kandidātiem no katras profesionālās apvienības rakstveidā sniegt savu redzējumu par iespējamo veicamo pasākumu plānu kredītiestādes likvidācijas procesa vadīšanai, iekļaujot tajā turpmāk veicamās darbības, likvidatora plānotās komandas sastāvu likvidācijas procesa sekmīgai nodrošināšanai un plānoto termiņu likvidācijas procesa pabeigšanai. Komisija aicina uz pārrunām pirmos trīs kredītiestādes likvidatora amata kandidātus, kuru iesniegtais veicamo pasākumu plāns kredītiestādes likvidācijas procesa vadīšanai Komisijas ieskatā visvairāk paredz nodrošināt kredītiestādes kreditoru interešu aizsardzību un efektīvu likvidācijas procesa norisi."

12. Izslēgt 16. punktā vārdus "un aicina uz pārrunām nākamo kandidātu no prioritārā kārtībā izveidotajiem iespējamo kredītiestādes likvidatora amata kandidātu sarakstiem".

13. Papildināt noteikumus ar 20. un 21. punktu šādā redakcijā:

"20. Grozījumi noteikumu 5., 6., 12. un 13. punktā attiecībā uz iespējamo kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora un likvidatora amata kandidātu sarakstu sagatavošanu tiek piemēroti, sākot ar 01.01.2017. 

21. Grozījumi noteikumu 8. un 15. punktā attiecībā uz kredītiestādes maksātnespējas procesa administratora un likvidatora amata kandidātu atlases kārtību tiek piemēroti, sākot ar 01.11.2016."

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja p.i.
Juridiskā un licencēšanas departamenta direktors G.Romeiko

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!