• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2016. gada 29. septembra stenogramma "Latvijas Republikas 12.Saeimas rudens sesijas ceturtā sēde 2016.gada 29.septembrī". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.10.2016., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/op/2016/192.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas sēdes stenogramma

Atbildes uz deputātu jautājumiem 2016.gada 29.septembrī

Vēl šajā numurā

04.10.2016., Nr. 192

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: stenogramma

Pieņemts: 29.09.2016.

OP numurs: 2016/192.1

2016/192.1
RĪKI

Saeimas sēdes stenogramma

Latvijas Republikas 12.Saeimas rudens sesijas ceturtā sēde 2016.gada 29.septembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 12.Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Sēdes vadītāja. Labrīt, godātie kolēģi! Aicinu ieņemt vietas Saeimas Sēžu zālē! Sāksim Saeimas 29.septembra sēdi.

Pirms sākam izskatīt Prezidija apstiprināto darba kārtību, ir jāizskata priekšlikumi par izmaiņām tajā.

Juridiskā komisija lūdz sēdes darba kārtībā iekļaut likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā". Vai deputātiem ir iebildumi pret šo darba kārtības grozījumu? Iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Deputāti Judins, Āboltiņa, Ainars Latkovskis, Ražuks, Lībiņa-Egnere un Smiltēns lūdz sēdes darba kārtībā iekļaut likumprojektu "Grozījumi Kriminālprocesa likumā" (Nr.662/Lp12).

"Par" pieteicies runāt deputāts Andrejs Judins.

A.Judins (VIENOTĪBA).

Labrīt, cienījamie kolēģi!

Iespējams, es nerunātu, ja man būtu pārliecība, ka jūs atbalstīsiet šo likumprojektu. Ja jūs atceraties, pagājušajā nedēļā mēs noraidījām divus likumprojektus: vienu – par Valsts ieņēmumu dienestu, otru – par kriminālprocesu. No šīs tribīnes vairāki cilvēki skaidroja, kur ir problēma. Problēma ir tā, ka ir paredzēts veidot institūciju, kas kontrolēs VID darbiniekus, tai skaitā VID ģenerāldirektoru, un būs pakļauta pašam ģenerāldirektoram.

Otra lieta, protams, nav tik svarīga, tomēr ļoti liela nozīme tika piešķirta jautājumam par pakāpi, par uniformu. Mēs ļoti cerējām, ka autori – likumprojekta virzītāji – sapratīs un labos kļūdas. Vakar es redzēju alternatīvo projektu, kuru izstrādājusi Finanšu ministrija un kuru, es sapratu, šodien viņi mēģinās virzīt. Un tas ir būtībā tas pats likumprojekts, kuru mēs noraidījām. Nu, ja Finanšu ministrija grib spēlēties un negrib ievērot Kārtības ruļļa 86.pantā noteikto, mēs varēsim vēl diskutēt. Bet VIENOTĪBA ir izstrādājusi alternatīvu projektu, proti, mēs atbalstām Finanšu policijas un Muitas policijas apvienošanu. Šis jautājums ir atbalstāms un svarīgs.

Līdz ar to man ir lūgums – iekļaut šodien darba kārtībā jautājumu par grozījumiem Kriminālprocesa likumā un par grozījumiem Valsts ieņēmumu dienesta likumā, lai mēs varētu pēc iespējas ātrāk īstenot reformu.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vai deputātiem ir iebildumi pret šo darba kārtības grozījumu? Iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Deputāti Judins, Āboltiņa, Ainars Latkovskis, Ražuks, Lībiņa-Egnere un Smiltēns lūdz sēdes darba kārtībā iekļaut likumprojektu "Grozījumi likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu"" (Nr.663/Lp12). Vai deputātiem ir iebildumi pret šo darba kārtības grozījumu? Iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Deputāti Putra, Krauze, Brigmanis, Vucāns, Līdaka, Siliņš, Seržants, Trupovnieks, Guntis Kalniņš un Skujiņš lūdz sēdes darba kārtībā iekļaut likumprojektu "Grozījumi Kriminālprocesa likumā" (Nr.664/Lp12).

"Par" pieteicies runāt deputāts Edgars Putra.

E.Putra (ZZS).

Labrīt, kolēģi! Vēlos pastāstīt, kāda ir lietas būtība, kas ir mainījies kopš iepriekšējās nedēļas, salīdzinot ar šo nedēļu.

Kriminālprocesa likumā pēc Tieslietu ministrijas pastāvīgās darba grupas Kriminālprocesa likuma grozījumu izstrādei ieteikumiem ir precizēts tas, uz kādiem pārkāpumiem attiecas šīs darbības. Respektīvi, ir runa par Valsts ieņēmumu dienesta Iekšējās drošības daļas darbības attiecināšanu uz Valsts ieņēmumu dienesta amatpersonu un darbinieku rīcību, kas saistīta ar viņu pienākumu izpildi dienestā. Tas ir grozījums, kas saistīts ar Kriminālprocesa likumu.

Un, runājot par nākamo darba kārtības punktu, proti, likumprojektu "Grozījumi likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu"", jāteic, ka tajā ir izņemts ārā tas, ka Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektors nēsā formu.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Vai deputātiem ir iebildumi pret šo darba kārtības grozījumu? Iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Deputāti Putra, Krauze, Brigmanis, Vucāns, Līdaka, Siliņš, Seržants, Trupovnieks, Guntis Kalniņš un Skujiņš lūdz grozīt sēdes darba kārtību un tajā iekļaut likumprojektu "Grozījumi likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu"" (Nr.665/Lp12).

Vai deputātiem ir iebildumi pret šo darba kārtības grozījumu? Iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Sākam izskatīt grozīto darba kārtību.

Darba kārtībā – "Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem".

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā" nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi Kredītiestāžu un ieguldījumu brokeru sabiedrību darbības atjaunošanas un noregulējuma likumā" nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā" nodot Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Grozījumi Kredītu reģistra likumā" nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu "Par Pirmo grozījumu Saprašanās memorandā starp Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju, Igaunijas Republikas Aizsardzības ministriju, Vācijas Federatīvās Republikas Federālo aizsardzības ministriju, Itālijas Republikas Aizsardzības ministriju, Lietuvas Republikas Nacionālo aizsardzības ministriju, Polijas Republikas Nacionālo aizsardzības ministriju, Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes Aizsardzības ministriju par Ziemeļatlantijas līguma organizācijas izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos izveidošanu, administrēšanu un darbību" nodot Ārlietu komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Juridiskās komisijas iesniegto likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā" nodot Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Judina, Āboltiņas, Ainara Latkovska, Ražuka, Lībiņas-Egneres un Smiltēna iesniegto likumprojektu "Grozījumi Kriminālprocesa likumā" nodot Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Judina, Āboltiņas, Ainara Latkovska, Ražuka, Lībiņas-Egneres un Smiltēna iesniegto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu"" nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Iebildumu nav. Likumprojekts komisijai ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Putras, Krauzes, Brigmaņa, Vucāna, Līdakas, Siliņa, Seržanta, Trupovnieka, Gunta Kalniņa un Skujiņa iesniegto likumprojektu "Grozījumi Kriminālprocesa likumā" nodot Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija.

Judina kungs, vai jūs runāsiet "par" vai "pret"?

"Pret" pieteicies runāt deputāts Andrejs Judins.

A.Judins (VIENOTĪBA).

Kolēģi! Es gribu vēlreiz atgādināt Saeimas kārtības rulli, kas paredz: ja likumprojekts ir noraidīts, mēs nevaram skatīt to pašu likumprojektu vēlreiz. Jūs paskatieties – faktiski ir iesniegti tādi paši likumprojekti.

Ko izdarīja VIENOTĪBA? VIENOTĪBA izstrādāja alternatīvu likumprojektu: mēs iekļāvām jautājumu, par kuru strīdu nav, proti, divu policiju apvienošana. Ja jūs vēlaties, lai būtu struktūrvienība, kas veic operatīvo darbību, noklausās sarunas un ir pakļauta ģenerāldirektoram, – lūdzu, sniedziet savus priekšlikumus likumprojektam, kuru mēs šodien nodevām Juridiskajai komisijai un vienu arī Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai! Un tad diskutēsim.

Mēs iepriekšējā nedēļā skaidrojām, ka tas, kas tika virzīts, ir aplamība. Ja jūs tam neticat, jūs varat jautāt ekspertiem. Pagājušajā ceturtdienā bija sasaukta darba grupa un atkal tika diskutēts, vai drīkst veidot tādu struktūrvienību, kurai būs tiesības veikt operatīvo darbību. Un eksperti atkal stāstīja, ka tā ir problēma. Nu, ja jums varbūt nebija iespējas... bet pirms divām dienām ģenerālprokurors televīzijā skaidroja, ka tur ir problēma...

Lūdzu, lūdzu ieklausīties un nedarīt tādas kļūdas!

Paldies.

Sēdes vadītāja. "Par" pieteikusies runāt deputāte Solvita Āboltiņa.

S.Āboltiņa (VIENOTĪBA).

Jā, cienījamie kolēģi! Tā, protams, ir dīvaina situācija. Mēs varam šeit, šajā zālē, cits citu pārliecināt neskaitāmas reizes par to, kur ir šīs juridiskās problēmas. Un kā cilvēks, kas strādā Juridiskajā komisijā, es piekrītu katram vārdam, ko teica Judina kungs no šīs tribīnes attiecībā uz likumprojektu, par kura nodošanu komisijām šobrīd ir jālemj.

Es aicinu nodot šo likumprojektu komisijai. Manuprāt, sabiedrība ir nogurusi no tā, ka publiskā telpa ir pārpildīta ar "protu, protu", "traucē, traucē". Šajā situācijā labākais, ko mēs varam darīt, ir nodot abus šos likumprojektus komisijām, un tad komisijā kopā ar ekspertiem tomēr mēģināt atrast risinājumu.

Ja mēs atkal nenodosim likumprojektu komisijai, publiskajā telpā dominēs tikai ziņa par koalīcijas kašķiem: kurš ko grib, kurš ko negrib un kurš kuram traucē. Ir nepieciešams veikt šīs reformas, ir nepieciešams virzīties uz priekšu ar šiem likumprojektiem.

Piekrītu Judina kunga argumentiem, ka šajā likumprojektā nav izdarītas izmaiņas, tomēr aicinu nodot to komisijai.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Viens deputāts runājis "pret", viens – "par". Mums ir jābalso.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi Kriminālprocesa likumā" (Nr.664/Lp12) nodošanu Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 71, pret – 7, atturas – nav. Likumprojekts komisijai ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Putras, Krauzes, Brigmaņa, Vucāna, Līdakas, Siliņa, Seržanta, Trupovnieka, Gunta Kalniņa un Skujiņa iesniegto likumprojektu "Grozījumi likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu"" nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Likumprojekts komisijai ir nodots.

Nākamā darba kārtības sadaļa – "Deputātu pieprasījumi".

Darba kārtībā – deputātu Andreja Elksniņa, Valērija Agešina, Artūra Rubika, Jāņa Tutina, Ivana Ribakova, Borisa Cileviča, Vladimira Nikonova, Igora Zujeva, Mihaila Zemļinska un Zentas Tretjakas pieprasījums labklājības ministram Jānim Reiram "Par sociālās aprūpes centra "Kalkūni" likvidācijas atcelšanu".

Pieprasījumu komisijas vārdā – deputāts Augusts Brigmanis.

A.Brigmanis (ZZS).

Labrīt, kolēģi!

Pieprasījumu komisijā tika izskatīts pieprasījums "Par sociālās aprūpes centra "Kalkūni" likvidācijas atcelšanu", kuru ir uzrakstījuši mūsu kolēģi no SASKAŅAS – Andrejs Elksniņš, Valērijs Agešins, Artūrs Rubiks un pārējie – un kas ir adresēts ministram Jānim Reiram.

Komisijā bija debates, un ar balsu vairākumu šis pieprasījums tika noraidīts.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Uzsākam debates.

Vārds deputātam Andrejam Elksniņam.

A.Elksniņš (SASKAŅA).

Augsti godātā Saeimas priekšsēdētāja! Cienījamie kolēģi! Šī tiešām ir tā retā reize, kad opozīcija ir sasniegusi rezultātu. Vakar vakarā labklājības ministrs Reira kungs ir parakstījis rīkojumu par iepriekšējā sava lēmuma, proti, par sociālās aprūpes centra "Kalkūni" slēgšanu, atcelšanu.

Iestāde turpinās strādāt ierastajā režīmā, un mēs ceram, ka Labklājības ministrija un arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisija lielā mērā rūpēsies par minētā centra turpmāko attīstību. Tāpēc, cienījamie kolēģi, mēs neprasām balsojumu attiecībā uz minēto pieprasījumu. To arī neuztveram kā tādu...

Paldies.

Sēdes vadītāja. Vai deputāti atsauc savus parakstus?

Tādā gadījumā mēs aicinām to izdarīt rakstiski. Sāciet!

Gaidot parakstu atsaukšanu, sāksim izskatīt likumprojektus...

Pietiek, ja? Tātad pietiek ar parakstu mutisku atsaukšanu. Lai turpinātu sēdi, pietiek ar mutisko paziņojumu no tribīnes, bet tomēr gaidām arī rakstisko iesniegumu.

Paldies.

Tātad pieprasījums uzskatīts par atsauktu.

Nākamā darba kārtības sadaļa – "Likumprojektu izskatīšana".

Darba kārtībā – likumprojekts "Grozījumi likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu"", trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā deputāts – Ivans Ribakovs.

I.Ribakovs (SASKAŅA).

Augsti godātā Saeima! Strādājam ar likumprojektu "Grozījumi likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu"" (Nr.543/Lp12).

Trešajam lasījumam ir saņemti divi priekšlikumi.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Ribakovs. 2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Ribakovs. Līdz ar to lūdzu atbalstīt šo likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi likumā "Par Valsts ieņēmumu dienestu"" atbalstīšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likums ir pieņemts.

Darba kārtībā – likumprojekts "Nemateriālā kultūras mantojuma likums", trešais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā – deputāte Inguna Rībena.

I.Rībena (VL–TB/LNNK).

Labrīt, godājamie kolēģi! Strādājam ar dokumentu Nr.2486 – likumprojektu "Nemateriālā kultūras mantojuma likums".

Trešajam lasījumam esam saņēmuši 39 priekšlikumus.

1. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 2. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 3. – Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra Eināra Cilinska priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 4. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 5. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. Arī 6. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 7. – Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra Cilinska priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 8. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 9. – Juridiskā biroja priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 10. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Rībena. 10. – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 11. – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 12. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts un iekļauts 13. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti piekrīt.

I.Rībena. 13. – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 14. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts un iekļauts 16. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 15. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts un iekļauts 16. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 16. – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 17. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 18. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 19. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts un iekļauts 20. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 20. – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 21. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts un iekļauts 22. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 22. – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 23. – Juridiskā biroja priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 24. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 25. – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 26. – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 27. – Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra Eināra Cilinska priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 28. – Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. Un arī 29. – Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 30. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 31. – Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 32. – Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 33. – Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 34. – Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 35. – Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 36. – Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 37. – Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

I.Rībena. 38. – deputāta Arvīda Platpera priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

I.Rībena. 39. – Kultūras ministrijas parlamentārā sekretāra Cilinska priekšlikums... Nav atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti neiebilst.

I.Rībena. Paldies. Tātad visus priekšlikumus mēs esam izskatījuši.

Lūdzu balsot par šo likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Nemateriālā kultūras mantojuma likums" atbalstīšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likums ir pieņemts.

I.Rībena. Paldies, kolēģi.

Sēdes vadītāja. Godātie kolēģi! Juridiskā komisija lūdz izdarīt izmaiņas sēdes darba kārtībā un likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā" izskatīt pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Darba kārtībā – likumprojekts "Grozījums Reklāmas likumā", pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā – deputāts Edvards Smiltēns.

E.Smiltēns (VIENOTĪBA).

Labrīt, kolēģi!

Situācija ir tāda, ka šā brīža redakcijā Reklāmas likumā nav ietverti izstrādājumi, kuru apriti regulē tā sauktais tabakas likums, tas ir, augu smēķēšanas produkti, elektroniskās smēķēšanas ierīces un to uzpildes flakoni. Un tādējādi var gadīties, ka šādu izstrādājumu reklāma tiek adresēta bērniem vai arī bērni tiek izmantoti šādās reklāmās, kuras neatbilst tabakas likumā noteiktajiem principiem un regulējumam. Tieši šī iemesla dēļ, lai novērstu šo varbūtību, Reklāmas likuma 5.panta trešajā daļā ir papildinājums, kas nosaka reklāmas ierobežojumus arī attiecībā uz augu smēķēšanas produktiem, elektroniskajām smēķēšanas ierīcēm un elektronisko smēķēšanas ierīču uzpildes flakoniem. Būtībā tehnisks labojums, tomēr nozīmīgs. Tādēļ komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījums Reklāmas likumā" atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 72, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā ir atbalstīts.

Lūdzu noteikt termiņu priekšlikumu iesniegšanai otrajam lasījumam.

E.Smiltēns. Kolēģi, ņemot vērā to, ka priekšlikums ir relatīvi tehnisks, priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir diezgan īss, tas ir, līdz 6.oktobrim.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Priekšlikumi iesniedzami līdz šā gada 6.oktobrim.

Darba kārtībā – likumprojekts "Grozījumi Komercdarbības atbalsta kontroles likumā", pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāte Inguna Sudraba.

I.Sudraba (NSL).

Labrīt, kolēģi! Izskatām dokumentu Nr.589/Lp12 – likumprojektu "Grozījumi Komercdarbības atbalsta kontroles likumā".

Īsi par likumprojekta būtību.

Kā jūs zināt, Komerclikums nosaka to procedūru, to veidu, kādā komercsabiedrības tiek likvidētas. Attiecībā uz komercsabiedrībām, kuras ir saņēmušas valsts atbalstu, tātad šis likumprojekts neļauj īstenot speciālas normas, lai aizsargātu... Tas nepieļauj Eiropas Savienības iekšējā tirgus kropļošanu tajā gadījumā, ja pakārtotie kreditori gūst atbalstu... gūst kaut kādu papildu labumu no piešķirtā valsts atbalsta šādai sabiedrībai. Tātad likumprojekts ir veidots specifiski komercsabiedrībai, kura saņēmusi valsts atbalstu, tajā skaitā tādai, kurai ir noteikts likvidācijas termiņš. Šobrīd Latvijā ir tikai viena šāda komercsabiedrība – tā ir "Reverta".

Un tie specifiskie nosacījumi ir šādi: ja šādai komercsabiedrībai konstatē, ka tās aktīvi nesegs komercsabiedrības saistības, tad likvidācijas procedūra ir uzsākama jau sešus mēnešus pirms noteiktā komercsabiedrības likvidācijas termiņa, turklāt pakārtotie kreditori nevar izvirzīt maksātnespējas prasības likvidācijas procesā. Uzņēmumu reģistram šāda sabiedrība ir jāizslēdz no reģistra, kaut arī sabiedrība likvidācijas brīdī saglabā saistības attiecībā uz valsts atbalstu, kā arī pret pakārtotajiem kreditoriem.

Un pēdējais īpašais nosacījums ir šāds: ja, likvidējot šādu komercsabiedrību, saglabājas vēl neatmaksāts valsts atbalsts, tad valsts budžeta procedūras kārtībā šis valsts atbalsts tiek norakstīts.

Tā ka es pieņemu – ja "Reverta" tiek likvidēta, kā likums nosaka, līdz nākamā gada beigām, tad 2018.gads būs tas, kurā būs jālemj arī par atstāto saistību norakstīšanu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šo likumprojektu ir atbalstījusi izskatīšanai pirmajā lasījumā. Es aicinu jūs atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi Komercdarbības atbalsta kontroles likumā" atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 76, pret – nav, atturas – 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā ir atbalstīts.

Lūdzu noteikt termiņu priekšlikumu iesniegšanai otrajam lasījumam.

I.Sudraba. Priekšlikumi otrajam lasījumam iesniedzami līdz šī gada 14.oktobrim.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Priekšlikumi iesniedzami līdz šā gada 14.oktobrim.

Darba kārtībā – likumprojekts "Grozījumi Ārstniecības likumā", otrais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Mārtiņš Šics.

M.Šics (LRA).

Labdien, kolēģi! Skatām likumprojektu "Grozījumi Ārstniecības likumā" (Nr.555/Lp12).

Jā, šeit ir ļoti daudzi priekšlikumi, kurus ir virzījis mūsu kolēģis veselības ministrs (diemžēl nu jau bijušais) Belēvičs, un tas liecina tikai to, ka viņš ir virzījis arī labas lietas.

1.priekšlikums – veselības ministra (bijušā ministra) Gunta Belēviča priekšlikums, kurš paredz, ka informāciju par Latvijas teritorijā dzimušiem jaundzimušajiem iekļauj Jaundzimušo reģistrā. Komisijā vienbalsīgi atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

M.Šics. 2. – veselības ministra Belēviča priekšlikums. Komisijā vienbalsīgi atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

M.Šics. 3. – veselības ministra Belēviča priekšlikums. Komisijā vienbalsīgi... ā, iekļauts... atbalstīts un iekļauts 4. – komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

M.Šics. Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītāja. 4.priekšlikums.

M.Šics. Komisijas priekšlikums vienbalsīgi atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Paldies.

4.priekšlikumu deputāti atbalsta.

M.Šics. 5. – veselības ministra Beļēviča priekšlikums. Komisijā vienbalsīgi... (Starpsauciens: "Belēvičs! Viņš ir Belēvičs!") Belēviča, piedodiet! Piedodiet, kolēģi! Vienbalsīgi atbalstīts.

Sēdes vadītāja. 5.priekšlikumu deputāti atbalsta.

M.Šics. 6. – veselības ministra Belēviča priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

M.Šics. 7. – mūsu kolēģa Andreja Judina priekšlikums. Vienbalsīgi atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

M.Šics. 8. – deputāta Judina priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

M.Šics. 9. – veselības ministra Gunta Belēviča priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti 9.priekšlikumu atbalsta.

M.Šics. Un 10. – Sociālo un darba lietu komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītāja. Deputāti atbalsta.

M.Šics. Tā. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītāja. Likumprojekts tiek izskatīts otrajā lasījumā, un komisija ir lūgusi likumprojektu atbalstīt otrajā lasījumā.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi Ārstniecības likumā" atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā ir atbalstīts.

Lūdzu noteikt termiņu priekšlikumu iesniegšanai trešajam lasījumam.

M.Šics. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 19.aprīlis... (Dep. A.Bērziņš: "Aprīlis – normāli! Ir labāk!") 19.oktobris.

Sēdes vadītāja. Barčas kundze, 19.oktobris, ja?

M.Šics. Šī gada. (Dep. A.Bērziņš: "Satraucies.")

Sēdes vadītāja. Paldies.

Priekšlikumi iesniedzami līdz šā gada 19.oktobrim.

Darba kārtībā – likumprojekts "Par nekustamā īpašuma Skolas ielā 3, Rīgā, nodošanu Latvijas Ārstu biedrībai", otrais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā – deputāts Romualds Ražuks.

R.Ražuks (VIENOTĪBA).

Ļoti cienījamā Saeimas priekšsēdētāja! Kolēģi! Sociālo un darba lietu komisija otrajam lasījumam izskatīja likumprojektu (Sēdes vadītāja noklaudzina ar āmuru.) Nr.453/Lp12 – "Par nekustamā īpašuma Skolas ielā 3, Rīgā, nodošanu Latvijas Ārstu biedrībai". Likumprojekta būtību izsaka tā nosaukums.

Otrajam lasījumam priekšlikumi nav saņemti.

Komisija vienbalsīgi to atbalstīja. Arī cienījamo Saeimu komisijas vārdā lūdzu atbalstīt šo likumprojektu.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Par nekustamā īpašuma Skolas ielā 3, Rīgā, nodošanu Latvijas Ārstu biedrībai" atbalstīšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 77, pret un atturas – nav. Likumprojekts otrajā lasījumā ir atbalstīts.

Lūdzu noteikt termiņu priekšlikumu iesniegšanai trešajam lasījumam.

R.Ražuks. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš – 2016.gada 14.oktobris.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Priekšlikumi iesniedzami līdz šā gada 14.oktobrim.

Darba kārtībā – likumprojekts "Grozījumi Civilprocesa likumā", pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā – deputāte Inese Lībiņa-Egnere.

I.Lībiņa-Egnere (VIENOTĪBA).

Cienījamās kolēģes! Godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija ir izskatījusi likumprojektu "Grozījumi Civilprocesa likumā" un ir nolēmusi to atbalstīt un virzīt izskatīšanai Saeimas sēdē pirmajā lasījumā.

Šis likumprojekts ir saistīts ar likumprojektu "Uzturlīdzekļu garantiju fonda likums", kas pirmajā lasījumā jau ir atbalstīts. Un, tā kā ir paredzēta jauna kārtība, kas samazinātu administratīvo slogu vecākam, kura aprūpē ir bērns un kurš bērna uzturam nesaņem uzturlīdzekļus no otra vecāka vai saņem tos tādā apmērā, kas mazāks par Ministru kabineta noteikto minimālo apmēru, ir nepieciešams izdarīt procesuālus grozījumus.

Likuma mērķis ir pēc iespējas ātrāk nodrošināt bērnu ar uzturlīdzekļiem, lai nevajadzētu gaidīt, kamēr tiesvedībā tiek izskatīta prasība un spriedums nodots tiesu izpildītājam izpildei, jo tikai tad, ja tiesu izpildītājs konstatē, ka izpilde nav iespējama, vecākam bija iespējams vērsties Uzturlīdzekļu garantiju fondā. Proti, šo sistēmu vēlamies mainīt, un turpmāk nepastāvēs šie šķēršļi uzturlīdzekļu saņemšanai tik ilgu laika periodu. Vecāks varēs pats ārpustiesas kārtībā personīgi vērsties Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā ar iesniegumu un lūgt izmaksāt uzturlīdzekļus no Uzturlīdzekļu garantiju fonda. Pēc tam fonds attiecīgi regresa kārtībā valsts izmaksātos uzturlīdzekļus piedzīs no otra vecāka. Tātad Civilprocesa likumā šie grozījumi skar jautājumus par uzturlīdzekļu prasības ierosināšanu, uzturlīdzekļu piedziņu, kā arī uzturlīdzekļu lietu izpildu lietvedību.

Līdz ar to Juridiskās komisijas vārdā aicinu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi Civilprocesa likumā" atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 83, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā ir atbalstīts.

Lūdzu noteikt termiņu priekšlikumu iesniegšanai otrajam lasījumam.

I.Lībiņa-Egnere. Juridiskā komisija par priekšlikumu iesniegšanas termiņu aicina noteikt šā gada 1.novembri.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Priekšlikumi iesniedzami līdz šā gada 1.novembrim.

Sēdes darba kārtība ir izskatīta, tomēr saistībā ar šodien paredzēto atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem vēlos jūs informēt.

Par deputātu Elksniņa, Ādamsona, Tretjakas, Zemļinska un Zujeva jautājumu aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim "Par Latvijas armijas mehanizācijas projektu". Saņemtā rakstveida atbilde iesniedzējus neapmierina. Ministrs ir informējis, ka var ierasties uz atbildes sniegšanu mutvārdos.

Par deputātu Elksniņa, Agešina, Potapkina, Ādamsona un Urbanoviča jautājumu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim "Par Nacionālo bruņoto spēku mehanizāciju". Jautājums pāradresēts aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim. Saņemtā rakstveida atbilde iesniedzējus neapmierina. Ministrs ir informējis, ka var ierasties uz atbildes sniegšanu mutvārdos.

Par deputātu Elksniņa, Ādamsona, Tretjakas, Zujeva un Nikonova jautājumu aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim "Par Latvijas armijas mehanizācijas projektu". Saņemtā rakstveida atbilde iesniedzējus neapmierina. Ministrs ir informējis, ka var ierasties uz atbildes sniegšanu mutvārdos.

Par deputātu Sudrabas, Stepaņenko, Šimfas, Baloža un Kaimiņa jautājumu ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam "Par Ārlietu ministrijas pausto Latvijas nostāju ES–ASV Transatlantiskās tirdzniecības un investīciju partnerības līguma sakarā". Saņemta rakstveida atbilde. Iesniedzēji informē, ka nevēlas uzdot papildjautājumus mutvārdos.

Par deputātu Elksniņa, Agešina, Tutina, Tretjakas un Ribakova jautājumu ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam "Par valsts pārvaldes līgumiem ar juridisko pakalpojumu sniedzējiem un medijiem". Saņemtā rakstveida atbilde iesniedzējus neapmierina. Ministrs informē, ka var ierasties uz atbildes sniegšanu mutvārdos, ja līdz tam laikam būs beigusies Ministru kabineta sēde.

Par deputātu Elksniņa, Agešina, Tutina, Tretjakas un Ribakova jautājumu veselības ministrei Andai Čakšai "Par finansējumu Daugavpils reģionālajai slimnīcai". Saņemtā rakstveida atbilde iesniedzējus apmierina.

Par deputātu Elksniņa, Agešina, Tutina, Tretjakas un Ribakova jautājumu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam "Par Eiropas Savienības fondu finansētajiem projektiem Daugavpils novadā". Saņemtā rakstveida atbilde iesniedzējus apmierina.

Par deputātu Elksniņa, Agešina, Tutina, Tretjakas un Ribakova jautājumu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam "Par Eiropas Savienības fondu finansētajiem Daugavpils novada domes projektiem". Saņemtā rakstveida atbilde iesniedzējus apmierina.

Par deputātu Zariņa, Agešina, Tretjakas, Artūra Rubika un Tutina jautājumu satiksmes ministram Uldim Augulim "Par dīzeļvilcienu modernizācijas projektu". Saņemtā rakstveida atbilde iesniedzējus neapmierina. Iesniedzēji nevēlas uzdot papildjautājumus mutvārdos, bet iesniegs tos rakstiski.

Par deputātu Zariņa, Agešina, Tutina, Ādamsona un Ribakova jautājumu ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam "Par Ekonomikas ministrijas nespēju iesniegt savus veiktos aprēķinus saistībā ar priekšlikumu diferencēt OIK maksājumu apmēru". Saņemtā rakstveida atbilde iesniedzējus neapmierina. Iesniedzēji nevēlas uzdot papildjautājumus mutvārdos, bet iesniegs tos rakstveidā.

Par deputātu Zariņa, Agešina, Tutina, Tretjakas un Ribakova jautājumu satiksmes ministram Uldim Augulim "Par plānoto dzelzceļa elektrifikācijas projektu". Saņemtā rakstveida atbilde iesniedzējus neapmierina. Iesniedzēji nevēlas uzdot papildjautājumus mutvārdos, bet iesniegs tos rakstiski.

Ir saņemti arī jauni deputātu jautājumi.

Deputāti Elksniņš, Artūrs Rubiks, Klementjevs, Raimonds Rubiks un Agešins iesnieguši jautājumu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim "Par patērētāju tiesību un valsts interešu aizsardzību", ko nododam Ministru prezidentam Mārim Kučinskim atbildes sniegšanai.

Deputāti Elksniņš, Artūrs Rubiks, Ivans Klementjevs, Raimonds Rubiks, un Agešins iesnieguši jautājumu Ministru prezidentam Mārim Kučinskim "Par Nacionālo bruņoto spēku mehanizāciju un aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa atbilstību ieņemamajam amatam", ko nododam Ministru prezidentam atbildes sniegšanai.

Deputāti Elksniņš, Artūrs Rubiks, Ivans Klementjevs, Raimonds Rubiks un Agešins ir iesnieguši jautājumu "Par Nacionālo bruņoto spēku mehanizāciju", ko nododam atbildes sniegšanai aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim.

Deputāti Elksniņš, Potapkins, Agešins, Urbanovičs un Ribakovs ir iesnieguši jautājumu "Par konsultatīvo pakalpojumu sniedzējiem un ekspertu (lietpratēju) pieaicināšanu", ko nododam aizsardzības ministram Raimondam Bergmanim atbildes sniegšanai.

Deputāti Zariņš, Tutins, Potapkins, Urbanovičs un Ribakovs ir iesnieguši jautājumu "Par autoceļu lietošanas nodevu", ko nododam satiksmes ministram Uldim Augulim.

Deputāti Zariņš, Artūrs Rubiks, Potapkins, Zemļinskis un Ribakovs ir iesnieguši jautājumu "Par papildus finansējumu 10 milj. EUR apmērā piešķiršanu AS "Pasažieru vilciens"", ko nododam atbildes sniegšanai satiksmes ministram Uldim Augulim.

Deputāti Zariņš, Agešins, Artūrs Rubiks, Tutins un Ribakovs ir iesnieguši jautājumu "Par dīzeļvilcienu modernizācijas projektu", ko nododam atbildes sniegšanai satiksmes ministram Uldim Augulim.

Lūdzu zvanu! Lūdzu deputātu klātbūtnes reģistrācijas režīmu!

Kamēr tiek gatavoti reģistrācijas rezultāti, uzklausīsim paziņojumus.

Vārds deputātei Silvijai Šimfai.

S.Šimfa (NSL).

Labdien, kolēģi!

Paziņojums Sociālo un darba lietu komisijas kolēģiem: tiek sasaukta sēde komisijas telpās pulksten 9.50.

Sēdes vadītāja. Vārds deputātam Jurim Viļumam.

J.Viļums (LRA).

Dāmas un kungi! Šodien Saeimā ciemosies delegācija no Ukrainas, no Nikolajevas reģiona, un pulksten 12.30 visi, kam ir interese, aicināti uz stundiņu tikties ar viņiem un aprunāties tepat, Saeimas bibliotēkas telpās. Paldies.

Sēdes vadītāja. Vārds deputātam Jānim Vucānam.

J.Vucāns (ZZS).

Godātie Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti! Atgādinu, ka pulksten 10.00 mums ir komisijas sēde. Paldies.

Sēdes vadītāja. Vārds Saeimas sekretāram Andrejam Klementjevam reģistrācijas rezultātu nolasīšanai.

A.Klementjevs (12.Saeimas sekretārs).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Vienu sekundi uzmanību! Nav reģistrējušies 17 deputāti tāpēc, ka vajadzēja klusāk... (Starpsauciens no zāles: "Skaļāk!") Ja reģistrācijas rezultāti nebūs apstiprināti, deputāti tiks sodīti par to, ka nepaspēja pateikt – ir zālē vai nav. Uzmanību, lūdzu! Aldis Adamovičs... nav zālē, Jānis Ādamsons... nav, Boriss Cilevičs... nav, Sergejs Dolgopolovs... neredzu, Ritvars Jansons... nav, Artuss Kaimiņš.... nav, Nellija Kleinberga... neredzu, Rihards Kols... nav, Gunārs Kūtris... nav, Vilnis Ķirsis... neredzu, Inese Laizāne... paldies, neredzu, Romāns Mežeckis... nav, Ainārs Mežulis... nav, Kārlis Seržants... neredzu, Juris Šulcs... neredzu, Ilze Viņķele... nav.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Sēdi slēdzu.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!