• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Valmieras pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valmieras pilsētas domes 2016. gada 29. septembra saistošie noteikumi Nr. 265 "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2011.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.118 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma piemērošanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2016., Nr. 216 https://www.vestnesis.lv/op/2016/216.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 6

Par grozījumiem Ventspils pilsētas domes 2012.gada 13.janvāra saistošajos noteikumos Nr.1 "Par maznodrošinātas ģimenes (personas) statusa noteikšanu un pašvaldības sociālo pabalstu saņemšanas kārtību Ventspils pilsētā"

Vēl šajā numurā

04.11.2016., Nr. 216

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valmieras pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 265

Pieņemts: 29.09.2016.

OP numurs: 2016/216.4

2016/216.4
RĪKI

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valmieras pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.265

Valmierā 2016.gada 29.septembrī

Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2011.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.118 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma piemērošanu"

Apstiprināti ar
Valmieras pilsētas pašvaldības domes
29.09.2016. lēmumu Nr.379 (prot. Nr.10, 40.§)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nekustamā
īpašuma nodokli" 5.panta trešo un ceturto daļu

Izdarīt Valmieras pilsētas pašvaldības 2011.gada 8.decembra saistošajos noteikumos Nr.118 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma piemērošanu" (Latvijas Vēstnesis, 2012, Nr.1; 2013, Nr.10; 2013, Nr.246; 2014, Nr.46; 2014, Nr.120; 2014, Nr.247; 2015, Nr.117; 2015, Nr.244) šādus grozījumus:

1. papildināt noteikumus ar 8.1 punktu šādā redakcijā:

"8.1 Personām, kurām Pašvaldības iestāde "Sociālo lietu pārvalde" ir piešķīrusi maznodrošinātas personas vai ģimenes statusu – 90% no nekustamā īpašuma nodokļa summas par to periodu, kurā nodokļa maksātājs atbilst maznodrošinātas personas statusam, attiecībā uz likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3.panta pirmās daļas 2.punktā un 1.2 daļā minētajiem nekustamā īpašuma nodokļa objektiem un tiem piekritīgo zemi.";

2. aizstāt 18.punktā skaitli un vārdus "19 gadu vecumu (ja bērns pēc pilngadības sasniegšanas turpina mācības vispārizglītojošā skolā vai arodskolā)" ar skaitli un vārdiem "24 gadu vecumu (ja bērns iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību)";

3. izteikt 27.2. punktu šādā redakcijā:

"27.2. izziņa no mācību iestādes par bērnu, kurš vecāks par 18 gadiem un iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību. Izziņa nav jāiesniedz, ja bērns iegūst vispārējo izglītību Pašvaldības dibinātajā izglītības iestādē.";

4. papildināt noteikumus ar 28.1 punktu šādā redakcijā:

"28.1 Nekustamā īpašuma nodokļu maksātājiem, kuri minēti noteikumu 8.punktā, atvieglojumus piešķir, pamatojoties uz Pašvaldības iestādes "Sociālo lietu pārvalde" pieņemtajiem lēmumiem par maznodrošinātas personas vai ģimenes statusa piešķiršanu un Pašvaldības nekustamā īpašuma nodokļa administrēšanas sistēmas datiem par personas atbilstību šo saistošo noteikumu nosacījumiem.";

5. aizstāt 31.punktā vārdu "piecus" ar vārdu "divus".

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J.Baiks

 

Paskaidrojuma raksts
Valmieras pilsētas pašvaldības 2016.gada 29.septembra saistošajiem noteikumiem Nr.265 "Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 08.12.2011. saistošajos noteikumos Nr.118 "Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojuma piemērošanu""

Paskaidrojuma raksta sadaļa Informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2016.gada 28.jūlijā Valmieras pilsētas pašvaldībā tika pieņemti saistošie noteikumi Nr.261 "Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par maznodrošinātu Valmieras pilsētā". Līdz ar to saistošie noteikumi paredz paplašināt nekustamā īpašuma nodokļa maksātāju loku, kam piemērot nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus – ar personām, kurām pašvaldība ir piešķīrusi maznodrošinātas personas vai ģimenes statusu.

Atbilstoši Bērnu tiesību aizsardzības likuma 1.panta 16.punktam par daudzbērnu ģimenes bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tā iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību, un šā likuma Pārejas noteikumu 30.punktam, kas nosaka, ja pašvaldības saistošajos noteikumos ir citāda daudzbērnu ģimenes definīcija nekā šā likuma 1.panta 16.punktā, tad pašvaldības saistošajos noteikumos dotā definīcija piemērojama ne ilgāk kā līdz 2016.gada 31.decembrim.

Lai paplašinātu fizisko personu loku, kas var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus, saistošajos noteikumos samazināts gadu skaits, cik ilgi īpašumam jābūt fiziskas personas īpašumā vai valdījumā – no pieciem gadiem uz diviem gadiem.

2. Īss projekta satura izklāsts 1. Ar saistošo noteikumu grozījumiem tiek noteikts, ka nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus piemēros personām, kurām Valmieras pilsētas pašvaldības iestāde "Sociālo lietu pārvalde" ir piešķīrusi maznodrošinātas personas vai ģimenes statusu – 90% no nekustamā īpašuma nodokļa summas par to periodu, kurā nodokļa maksātājs atbilst maznodrošinātas personas statusam, attiecībā uz likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli" 3.panta pirmās daļas 2.punktā un 1.2 daļā minētajiem nekustamā īpašuma nodokļa objektiem un tiem piekritīgo zemi.

2. Nodokļa atvieglojumus 50% apmērā piemēros nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem, kuriem ir 3 vai vairāki bērni, kuri nepārsniedz 24 gadu vecumu (ja bērns iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību) par īpašumā esošu individuālo māju, zemi zem individuālajām mājām vai dzīvokli ar tam piekritīgo zemi, kas ir minēto personu deklarētā dzīvesvieta.

3. Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumus piemēros par īpašumā esošo individuālo dzīvojamo māju, zemi zem individuālajām mājām vai dzīvokli, kas ir šo personu īpašumā vai valdījumā divus gadus.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ietekme uz pašvaldības budžetu tiks radīta, bet to prognozēt nav iespējams. Tā kā nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu saņēmēju loks tiek paplašināts, iespējams nebūtisks pašvaldības ieņēmumu samazinājums.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu projekts neietekmē uzņēmējdarbību Valmieras pilsētas pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošos noteikumus publicē laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", kā arī tie tiek publicēti portālā www.valmiera.lv.

Saistošo noteikumu izpildes kontroli nodrošinās Valmieras pilsētas pašvaldības Finanšu dienests.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes gaitā nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.

Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs J.Baiks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!