• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2016. gada 29. novembra saistošie noteikumi Nr. 228 "Grozījums Rīgas domes 2012.gada 4.septembra saistošajos noteikumos Nr.184 "Rīgas pilsētas pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.12.2016., Nr. 248 https://www.vestnesis.lv/op/2016/248.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 29

Par grozījumu Liepājas pilsētas domes 2016.gada 28.janvāra saistošajos noteikumos Nr.3 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota ielu tirdzniecība un sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšana"

Vēl šajā numurā

20.12.2016., Nr. 248

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 228

Pieņemts: 29.11.2016.

OP numurs: 2016/248.6

2016/248.6
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.228

Rīgā 2016.gada 29.novembrī (prot. Nr.84, 1.§)

Grozījums Rīgas domes 2012.gada 4.septembra saistošajos noteikumos Nr.184 "Rīgas pilsētas pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma trešā panta
trešo daļu un Ministru kabineta
2003.gada 27.maija noteikumu Nr.275
"Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas
pakalpojumu samaksas kārtība un kārtība,
kādā pakalpojuma izmaksas tiek segtas
no pašvaldības budžeta" 6.punktu

Izdarīt Rīgas domes 2012.gada 4.septembra saistošajos noteikumos Nr.184 "Rīgas pilsētas pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība" grozījumu un papildināt saistošos noteikumus ar 20.1punktu šādā redakcijā:

"20.1 Sociālo pakalpojumu sniedzējiem, kuriem pašvaldība ir deleģējusi sociālo pakalpojumu sniegšanu, ir tiesības izdot administratīvos aktus, pildot deleģēšanas līgumā noteiktos pārvaldes uzdevumus."

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2016.gada 29.novembra saistošajiem noteikumiem Nr.228 "Grozījums Rīgas domes 2012.gada 4.septembra saistošajos noteikumos Nr.184 "Rīgas pilsētas pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi "Grozījums Rīgas domes 2012.gada 4.septembra saistošajos noteikumos Nr.184 "Rīgas pilsētas pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība"" paredz tiesības sociālo pakalpojumu sniedzējiem, kuriem pašvaldība ir deleģējusi pakalpojumu sniegšanu ar Rīgas domes lēmumu, izdot administratīvos aktus, pildot deleģēšanas līgumā noteiktos pārvaldes uzdevumus.

Pašlaik ar Rīgas domes 2015.gada 15.decembra lēmumu Nr.3314 "Par pārvaldes uzdevuma deleģēšanu" septiņām ārstniecības iestādēm deleģēti no likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļās 7.punktā noteiktās pašvaldības funkcijas – nodrošināt iedzīvotājiem sociālo palīdzību (sociālo aprūpi) – izrietošie uzdevumi nodrošināt pašvaldības iedzīvotājiem, kuri saņem veselības aprūpes pakalpojumus, sociālā darba pakalpojumu.

Ar Rīgas domes 2014.gada 27.maija saistošajiem noteikumiem Nr.110 "Par sociālā darba ar ģimenēm ar bērniem deleģēšanu projekta "Rīgas ģimeņu atbalsta programma" ietvaros" (turpmāk – Noteikumi Nr.110) pašvaldība deleģē biedrībai "Latvijas SOS Bērnu ciematu asociācija" (turpmāk – Biedrība) sniegt sociālā darba pakalpojumu ģimenēm ar bērniem, kas izriet no likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 7.punkta un Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 11.panta 1.punkta. Noteikumos Nr.110 Biedrībai ir paredzētas tiesības izdot administratīvos aktus, bet tikai uz laiku līdz 2016.gada 31.decembrim.

Visas minētās institūcijas ir reģistrētas Sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā.

Rīgas domes 2012.gada 4.septembra saistošo noteikumu Nr.184 "Rīgas pilsētas pašvaldības sniegto sociālo pakalpojumu saņemšanas un samaksas kārtība" 116.punktā ir noteikts, ka sociālā pakalpojuma sniedzēja lēmumu par sociālā pakalpojuma piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt, par sociālā pakalpojuma sniegšanas izbeigšanu vai pārtraukšanu un faktisko rīcību var apstrīdēt Rīgas domes Labklājības departamentā.

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Valsts pārvaldes iekārtas likuma 41.panta trešās daļas 1.punkts nosaka, ka privātpersonai nevar deleģēt administratīvo aktu izdošanu, izņemot gadījumus, kad tas paredzēts ārējā normatīvajā aktā.

Rīgas domes 2011.gada 1.marta saistošajos noteikumos Nr.114 "Rīgas pilsētas pašvaldības nolikums" (turpmāk – Noteikumi Nr.114) ir noteikta administratīvo aktu izdošanas, apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība. Savukārt Noteikumu Nr.114 136.punktā paredzēts, ka neuzskaitīto pašvaldības komisiju, iestāžu, īpaša statusa institūciju, struktūrvienību, amatpersonu un darbinieku faktisko rīcību un izdoto administratīvo aktu apstrīdēšanas kārtība ir noteikta speciālajā likumā vai Rīgas domes izdotā ārējā normatīvajā aktā.

Ilgstošā sadarbībā ar institūcijām, kurām deleģēti pārvaldes uzdevumi, tika secināts, ka, lai pārvaldes uzdevumus varētu izpildīt efektīvi, institūcijām jāveic darbības, kas ir klasificējamas kā administratīvo aktu pieņemšana. Tā kā ar Rīgas domes lēmumu nav leģitīmi piešķirt tiesības izdot administratīvos aktus, tad šo iespēju nepieciešams noteikt ar saistošajiem noteikumiem.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Neietekmē.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Ietekme vērtējama kā pozitīva, jo pārvaldes uzdevumu sniegšanas laikā tiks novērsta papildu administratīvo darbību veikšana Rīgas Sociālajam dienestam. Atļauja izdot administratīvos aktus, pildot deleģēšanas līgumā noteikto pārvaldes uzdevumu, nodrošinās institūcijām tiesības veikt sociālo pakalpojumu pilnā apjomā, sākot no sociālā gadījuma izvērtēšanas līdz lēmuma pieņemšanai un klienta nosūtīšanai nepieciešamā sociālā pakalpojuma saņemšanai.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav notikušas.

Rīgas domes priekšsēdētājs N.Ušakovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!