• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2015. gada 17. decembra saistošie noteikumi Nr. 28 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 21.novembra saistošajos noteikumos Nr.54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.01.2016., Nr. 5 https://www.vestnesis.lv/op/2016/5.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valmieras pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 242

Grozījumi Valmieras pilsētas pašvaldības 2014.gada 25.septembra saistošajos noteikumos Nr.218 "Par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu Valmieras pilsētas administratīvajā teritorijā"

Vēl šajā numurā

08.01.2016., Nr. 5

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 28

Pieņemts: 17.12.2015.

OP numurs: 2016/5.10

2016/5.10
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.28

Rēzeknē 2015.gada 17.decembrī (prot. Nr.75, 3.p.)

Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 21.novembra saistošajos noteikumos Nr.54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 12.pantu,
15.panta pirmās daļas 6.un 7.punktu, 43.panta trešo daļu

1. Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 21.novembra saistošajos noteikumos Nr.54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai" (Latvijas Vēstnesis, 2014, Nr.253) šādus grozījumus:

1.1. Papildināt 9.punktu ar 9.3. un 9.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.3. medicīniskās rehabilitācijas pakalpojuma izdevumus par pilngadīgas personas ar funkcionāliem traucējumiem, kuras saņem Pensionāru sociālo pakalpojumu centra pakalpojumu dienas laikā 12 kalendāro dienu rehabilitācijas kursu;

9.4. diennakts uzturēšanās izdevumus medicīniskās rehabilitācijas iestādē vecākam vai pavadošai personai 12 kalendārās dienas pieaugušas personas ar funkcionāliem traucējumiem rehabilitācijas kursa laikā."

1.2. Izteikt 10.punktu šādā redakcijā:

"10. Saistošo noteikumu 9.1. un 9.3. apakšpunktā minēto atbalstu ir tiesības saņemt personām, kuras atbilst šādiem nosacījumiem:

10.1. persona atbilst kādai no šādām kategorijām:

10.1.1. Otrā pasaules kara veterāns vai dalībnieks;

10.1.2. Afganistānas kara veterāns;

10.1.3. persona ir sasniegusi pensionēšanās vecumu atbilstoši likumam "Par valsts pensijām" un tās ienākumi (pensijas apmērs) mēnesī nepārsniedz 240.00 euro, kurai ir funkcionāli traucējumi, bet ir pietiekams pašaprūpes līmenis;

10.1.4. pilngadīgas personas ar funkcionāliem traucējumiem, kuras saņem Pensionāru sociālo pakalpojumu centra pakalpojumu dienas laikā, kurām ir funkcionāli traucējumi un ir nepietiekams pašaprūpes līmenis.

10.2. personai ir noteikta medicīniskā pamatdiagnoze, atbilstoši noteikumu 1. pielikumā minētajiem kritērijiem."

1.3. Izteikt 11.punktu šādā redakcijā:

"11. Saistošo noteikumu 9.2. un 9.4.apakšpunktā minēto atbalstu ir tiesības saņemt:

11.1. vecākam vai citai personai, kura pavada 9.3.apakšpunktā minēto personu uz medicīniskās rehabilitācijas iestādi;

11.2. vecākam vai citai personai, kura pavada personu no 5 līdz 18 gadu vecumam, kurai smagu funkcionālo traucējumu dēļ ir noteikta īpašas kopšanas nepieciešamība, uz medicīniskās rehabilitācijas iestādi."

1.4. Papildināt 12.2. apakšpunktā aiz vārdiem "bērna" ar vārdiem "vai 9.3. apakšpunktā minētās personas".

1.5. 13.3. apakšpunktā: Aizstāt skaitli un vārdu "11.punktā" ar skaitli un vārdiem "11.2. apakšpunktā" un vārdus "Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu komisijas" ar vārdiem "Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas".

Svītrot vārdu "bērnam".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas.

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs


Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.28 "Grozījumi Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 21.novembra saistošajos noteikumos Nr.54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija

1. Pašreizējās situācijas raksturojums

Rēzeknes pilsētas domes 2014.gada 21.novembra saistošie noteikumi Nr.54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojuma saņemšanai" nosaka kārtību, kādā Rēzeknes pilsētas pašvaldība veic apmaksu par medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumiem, sniedz atbalstu Rēzeknes pilsētas iedzīvotājiem higiēnas nodrošināšanai (pirts pakalpojuma saņemšanai).

2. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība

Lai uzlabotu veselības stāvokli personām ar funkcionāliem traucējumiem, kurām ir nepietiekams pašaprūpes līmenis, un pašvaldība varētu atbalstīt medicīniskās rehabilitācijas saņēmēju loku, nepieciešams papildināt saistošos noteikumus ar tiesību normām, kuras noteiktu personu loku, kurām ir tiesības saņemt medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu, pakalpojuma piešķiršanas kārtību.

3. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts

Papildināt atbalstāmo pakalpojumu apjomu un personu, kurām ir tiesības tos saņemt. Noteikumi ir papildināti ar divām klientu grupām:

1. pilngadīgas personas ar funkcionāliem traucējumiem, kuras saņem Pensionāru sociālo pakalpojumu centra pakalpojumus dienas laikā, medicīniskās rehabilitācijas pakalpojuma saņemšanai;

2. diennakts uzturēšanās izdevumu segšana medicīniskās rehabilitācijas iestādē vecākam vai pavadošai personai, kura pavada ieaugušu personu ar funkcionālie traucējumiem rehabilitācijas kursa laikā.

4. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu

Neietekmē.

5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

6. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

7. Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti

Likums "Par pašvaldībām" 41.panta 1 daļa, 43.panta 3 daļa.

8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu

Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts tiks ievietots Rēzeknes pilsētas pašvaldības mājaslapā internetā www.rezekne.lv, sadaļā "Saistošo noteikumu projekti".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A.Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!