• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2017. gada 30. maija noteikumi Nr. 287 "Maksātnespējas administrācijas maksas pakalpojumu cenrādis un samaksas kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.06.2017., Nr. 108 https://www.vestnesis.lv/op/2017/108.4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 288

Maksātnespējas procesa administratora pretendentu apmācības, eksaminācijas kārtība, eksaminācijas komisijas darbības kārtība un maksātnespējas procesa administratoru amatā iecelšanas, atbrīvošanas, atcelšanas un atstādināšanas no amata un amata darbības apturēšanas kārtība

Vēl šajā numurā

02.06.2017., Nr. 108

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 287

Pieņemts: 30.05.2017.

OP numurs: 2017/108.4

2017/108.4
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 287

Rīgā 2017. gada 30. maijā (prot. Nr. 28 34. §)

Maksātnespējas administrācijas maksas pakalpojumu cenrādis un samaksas kārtība

Izdoti saskaņā ar Likuma par budžetu un finanšu vadību
5. panta devīto daļu, Maksātnespējas likuma
16.1 panta piekto daļu un 16.2 panta sesto daļu

1. Noteikumi nosaka:

1.1. Maksātnespējas administrācijas sniegto maksas pakalpojumu cenrādi;

1.2. kārtību, kādā persona maksā par Maksātnespējas administrācijas sniegtajiem maksas pakalpojumiem.

2. Maksātnespējas administrācija sniedz maksas pakalpojumus saskaņā ar cenrādi (pielikums).

3. Maksu par Maksātnespējas administrācijas sniegto maksas pakalpojumu iemaksā Tieslietu ministrijas pamatbudžetā Maksātnespējas administrācijai Valsts kasē atvērtajā pamatbudžeta kontā, pirms iesniegts iesniegums par pakalpojuma saņemšanu.

4. Par maksas pakalpojumu persona norēķinās ar tādas maksājumu iestādes starpniecību, kurai ir tiesības sniegt maksājumu pakalpojumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likuma izpratnē.

5. Maksātnespējas administrācija sniedz maksas pakalpojumu tikai pēc tam, kad maksa par pakalpojumu ir atzīta par saņemtu valsts budžetā. Maksu atzīst par saņemtu valsts budžetā atbilstoši normatīvajiem aktiem par kārtību, kādā veicami maksājumi valsts budžetā un tie atzīstami par saņemtiem, kā arī ievērojot tiešsaistes maksājumu pakalpojumu izmantošanas prasības norēķinos ar valsts budžetu.

6. Lai atteiktos no šo noteikumu pielikuma 1. punktā minētā maksas pakalpojuma un saņemtu atpakaļ samaksāto maksu, persona iesniedz attiecīgu iesniegumu Maksātnespējas administrācijā ne vēlāk kā divas darbdienas pirms maksas pakalpojuma saņemšanas.

7. Lai atteiktos no šo noteikumu pielikuma 2. punktā minētā maksas pakalpojuma un saņemtu atpakaļ samaksāto maksu, persona iesniedz attiecīgu iesniegumu Maksātnespējas administrācijā līdz dienai, kad beidzas Maksātnespējas administrācijas paziņojumā par attiecīgā maksas pakalpojuma sniegšanu noteiktais pieteikšanās termiņš.

8. Lai atteiktos no šo noteikumu pielikuma 3. punktā minētā maksas pakalpojuma, persona iesniedz attiecīgu iesniegumu Maksātnespējas administrācijā 15 darbdienu laikā pēc tam, kad Maksātnespējas administrācijā iesniegts iesniegums par attiecīgā maksas pakalpojuma saņemšanu.

9. Ja Maksātnespējas administrācijas direktors maksātnespējas procesa administratora pretendentam atsaka eksāmena kārtošanu vai maksātnespējas procesa administratoram atsaka kvalifikācijas eksāmena kārtošanu, maksa par šo noteikumu pielikuma 2. un 3. punktā minēto maksas pakalpojumu netiek atmaksāta.

10. Šo noteikumu 6., 7. un 8. punktā minētajā iesniegumā norāda datus par personu, kurai atmaksājama maksa par pakalpojumu (fiziskai personai – vārds, uzvārds un personas kods vai identifikācijas kods, juridiskai personai – nosaukums un reģistrācijas numurs), bankas rekvizītus un konta numuru.

11. Ja iesniegums par atteikšanos no maksas pakalpojuma Maksātnespējas administrācijā tiek saņemts attiecīgi pēc šo noteikumu 6., 7. vai 8. punktā norādītā termiņa, maksa par pakalpojumu netiek atmaksāta.

12. Ja pieteicējs neapmeklē šo noteikumu pielikuma 1., 2. vai 3. punktā minēto maksas pakalpojumu, maksa par pakalpojumu netiek atmaksāta.

13. Maksa par šo noteikumu pielikuma 4. punktā minēto pakalpojumu netiek atmaksāta, izņemot šo noteikumu 14. punktā noteikto gadījumu.

14. Ja maksas pakalpojums nav izpildīts noteiktajā termiņā no Maksātnespējas administrācijas atkarīgu apstākļu dēļ, personai ir tiesības rakstiski atteikties no pakalpojuma un saņemt atpakaļ maksu par attiecīgo pakalpojumu pilnā apmērā.

15. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2013. gada 17. septembra noteikumus Nr. 872 "Maksātnespējas administrācijas maksas pakalpojumu cenrādis" (Latvijas Vēstnesis, 2013, 184. nr.).

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

 

Pielikums
Ministru kabineta
2017. gada 30. maija
noteikumiem Nr. 287

Maksātnespējas administrācijas maksas pakalpojumu cenrādis

Nr. p. k.

Pakalpojuma veids

Mērvienība

Cena bez PVN
(euro)

PVN
(euro)*

Cena ar PVN
(euro)*

1.

Kvalifikācijas pasākums

1 akadēmiskā stunda

12,00

0,00

12,00

2.

Administratora pretendenta eksāmens

1 gab.

185,00

0,00

185,00

3.

Kvalifikācijas eksāmens

1 gab.

150,00

0,00

150,00

4.

Amata apliecības izdošana (dublikāta izdošana)

1 gab.

7,00

0,00

7,00

* Piezīme. Pievienotās vērtības nodokli nepiemēro saskaņā ar Pievienotās vērtības nodokļa likuma 3. panta astoto daļu.

Tieslietu ministrs Dzintars Rasnačs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!